|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
29.10.2010 18:00:30   
metkara
Js tut čakam noč, ko bom lahko spala od začetka pa do koncauser posted image Še sreča da sem se v nosečnosti naspalauser posted image

Zbudi se po 5 x na noč, zdaj še večkrat, ko je prehlajena. Enkrat dam dudo, drugič piti, včasih kaj sanja, pol se podojima, večinoma pa tak pol noči pri nama prespi, ker ni šans več, da bi ona v kinderpetu zaspala. In sem potem zjutraj tak pretepena (dobesedno!user posted image ) in zaležana, da rabim cel dan, da k sebi pridemuser posted image Sem se pa že navadila in se ne obremenjujem, kdaj bo začela spati celo noč. Bo ko bo. Enkrat bo že. Še itak bo prehitro vse minilo.

Ampak vseeno malo zavidam tistim mamicam, kateri otroci prespijo celo nočuser posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4551
29.10.2010 20:00:37   
bugimajstr
evo še nas...
naš peter pa prespi noč že od drugega meseca dalje...tko da..če se kdaj zbudi ponoč nam je že čist muka in smo pol usi zguncani pol nasledn dan..tko d jst se prou čudm kako to enim rata k se vam malčki skus zbujajo..res ste fenomen..jst bi umru.user posted image
no da povem naš ma že en zob več..no 7 jih je videt..tko d si zgorej 4 pa spodej 3..sam rine še en spodej...in je sitn k user posted image  ma bo že...

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4552
29.10.2010 21:56:04   
d4rj4.84
jao bugimajstr, kolk sm ti fauš. naš se zbudi vsako uro, je u minuto točen. zbudi se na hrbtu, mu dam pit (to pitje traja celo večnost, skor zaspim zdraven), ko se odžeja se obrne na trebuh in porine rito čist u luft (to moje dete bo jamralo na stara leta, ker ga bojo kolena bolela) in zaspi nazaj. to zbujanje na vsako uro traja od polnoči pa do šestih zjutraj. ob šestih mu zamenjam plenico (je tolk polna, kot če bi z njo v bazenu plaval), ga dam k sebi v posteljo in spiva do ene osmih. no vsaj nekaj, ampak se bojim kako bo pol ko se bo ura menjala. kaj zavraga naj počnem ob sedmih zjutraj, ko je zunaj še vse belo od mraza??

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4553
29.10.2010 22:04:19   
Tasmanskivrag
Lenči dobrodošle v klubu zobatih!!!! Tudi jaz sem prvi zobek komaj opazila, pa je kar nekaj časa trajalo potem, da je prilezel ven. Ampak imamo še vedno samo dva.

Tintara čestitam za podaljšano porodniško!

Za srečanje celjskega konca sem takoj za, ker bi tako ali tako rada šla enkrat v Polzelo v Garanta. Tako, da bi se strinjala enkrat konec tedna.

Mel: kregaj se za dopust, vsaj za letošnjega. Nimajo pravice in res se tistih 6 mesecev ne tolmači glede na fizično prisotnost, ampak na dolžino statusa v podjetju. Je pa šit to pri privat firmah, ko lahko delajo tako kot njim paše.
Sezuvanje: ja tudi naš se non stop sezuva. Zadnjič sem po celem Cityparku pobirala čeveljčke, pol si je pa žabice začel dol vlečt, pa si jih seveda ni mogel. Je imel podaljšane nogice, so me že vsi malo čudno gledali.

Spanje: tudi jaz občudujem vse, ki ne spite ponoči. Meni bi se utrgalo. Vsake toliko časa pride kakšna noč, ko se zbuja, pa sem drug dan vsa čudna. Kaj bi šele bilo, če bi bilo to vsako noč. Si sploh ne znam predstavljati.

Je pa sedaj tako zabavno in fajn ko sam hodi, končno je postal še bolj mobilen in zdaj vsaj kam za mano pride, da ne rabim biti skoz ob njemu. Pa ful je smešen hodi kot en pijanček, ampak je ful previden.

Lep vikend vam želim!

Neposredna povezava do sporočila: 4554
30.10.2010 20:36:34   
ShopGirl
Čestitke tudi tasmanskemu vragcu da je shodil user posted image  Kako lepo!

No kar se tiče tega KDAJ bo Kaja shodila pa totalno nism obremenjena in me ne moti da me ljudje to sprašujejo...(če že hodi). Jst sm vesela da napreduje in da ne zaostaja, da nima zdravstvenih težav ipd. Kakšna pričakovanja imajo pa drugi glede nje pa ni moj problem.

Kaj pa mene moti... Moti me, da me neznanci sprašujejo če še dojim. Primer... S Kajo sva na bajerju, ona kobaca naokoli in gre do enega starejšega para in je seveda takoj debata... In kar naenkrat gospa vpraša "a še piješ pri mamici?"...jst ne odreagiramuser posted image  In vpraša še enkrat... Jst spet nč... Sej sprašuje Kajo aneuser posted image  No, in ker ni dojelauser posted image ...vpraša direkt mene - "A še dojite?"
Prvič jo vidm, spregovorile sva samo par stavkov in ona mene vpraša neki (zame), zelo osebnega. Ne vem zakaj je ta info pomembna? In zakaj to zanima vedno več ljudi? V čem je catch? Ne razumem. Konc koncev so to moje prsi in mi ni prijetno da me neznanci sprašujejo kaj z njimi počnem. Zadnjič sva ble s Kajo pri nas v službi in me je fantova sodelavka vprašala prav obtožujoče "saj...a ti še dojiš?!". Poslušam tudi izjave v smislu: "no, sj zdej boš počasi nehala dojit, ane?" in pa "ja kdaj se bosta pa vidve ločili?" ... BLA BLA BLA. Kot da obstaja neko pravilo do kdaj se sme dojit. Kot da je z mano kaj narobe ker še dojim. Tko da sm se odločila da se o dojenju več ne bom pogovarjala in sploh dajala konkretnih odgovorov ljudem, ki mi niso blizu.

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 4555
30.10.2010 20:44:39   
taipai
ShopGirl, umiri se, 2 ušesa imaš za take izjave user posted image . Bodi vesela, da nisi sama ena izmed njih ;)

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4556
30.10.2010 23:26:03   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: mel*

A so še kateri vzel dopust al samo men?

Jaz delam v šoli, pa tudi ne morem koristit niti dneva user posted image

Pa čestitke vsem za podaljšnje ... zdaj so menda škrti... jaz grem v službo, ko bo stra 10,5 mesecev user posted image in se mi zdi prekmalu, dodatni trije meseci bi fejst prav prišli user posted image .

Hotela sem le napisat: uživajte še v porodniški, meni se izteče čez 11 dni user posted image user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4557
30.10.2010 23:34:51   
metkara
Mene tudi motijo komentarji ala "zdaj bi pa že čas bil, da nehaš dojit, ker greš v službo". Me je presenetilo, ker sem ga zadnjič od tašče slišala, pa še od prijatlce (ki nima otrok, by the way). Kot da se lahko otroka doji samo do 1 leta oz., ko greš v službo, ga pa itak ne moreš večuser posted image Itak mi ne visi cel dan na joški, 1x al pa 2x na dan jo bom pa še menda lahko podojila. Se mi je slišalo, kot da jo js silim, da mi še pije

Zdj pa spat, itak pozno hodim; aja, lahk spim eno uro dljeuser posted image Yeah, I wish, me zanima, kdaj me bo zjutraj zbudilauser posted image

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 4558
31.10.2010 9:13:21   
Zibka
Mene sicer sploh ne zmoti, če me kdo sprašuje o dojenju, ampak je pa to res skoraj malo prepogosto vprašnje. Ne razumem pa zakaj je obveljalo prepričanje, da je treba otroka nehat dojit ko greš v službo: kot da to, da se otrok odtrga od mame že ni dovolj velik šok in mu je treba hkrati vzeti še joško. Če se neha dojit nekaj časa prej ali nekaj časa pozneje to sploh ni problem, ampak hkrati je pa res prevelik šok za take male nebogljenčke. Saj v času 11 mesecev se še redko dojijo in se podoji čisto zlahka uskladijo s službo, tako da dejmo jim pustit še vsaj to vez...
Ne vem kako bomo kaj tole spremenjeno uro uskladili z našimi biserčki user posted image

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4559
31.10.2010 13:32:24   
*nivea
ojla

sem se bala kako bo z našim spanjem danes, ko smo spali eno uro več. vendar je bil strah odveč, po novi uri smo se zbudili ob četrt na osmih, se pravi, da po stari smo spali več kak do osme zjutraj user posted image user posted image user posted image
upam, da bo vnaprej tudi tak

je Taja zdaj zaspala, potem pa malo gremo se vozičkat, na nogometno tekmo pa tak... moramo izkoristiti, da mamo sonček. itak je vedno nažalost tak, da ko naši doma igrajo nogomet, je vedno ali dež al pa ledeno mrzlo user posted image

zobek še ni prikukal, jo pa zelo srbijo dlesni, ker si vse v usta daje

ja, jaz pa mam še samo 3dni porodniške in gotovo user posted image

lepo se mejte in uživajte v praznikih

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4560
31.10.2010 13:46:25   
*nivea
sem vedla da bom nekaj pozabila user posted image

čestitke za vse korake in za dečico, ki že hodi user posted image user posted image user posted image

pa za vse mamice, ki so jim podaljšali porodniško user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4561
1.11.2010 10:06:59   
natasa28
Kako to da se vam porodniške že iztekajo?, meni se porodniška izteče 27.11 potem pa še koristim 10 dni dopusta pa grem delat 13.12 ma ja za te 3-4m pol pa nazaj user posted image . Mi je postalo jasno, ste imele roke v začetku decembra ne, jaz pa sem prej rodila zato pa lahko do 1. roj. dne skupaj uživava, , je v tem pogledu kar prednost 2 -3tedne prej rodit, seveda če je vse ok. Mi hodimo še ne sami, če jo za eno rokico držiš pa že kar gre, tak da bo menda počasi, sicer pa še ma čas. Zobkov je 6, zgoraj 2 spodaj 4 tak da je kot mali zajček, bodo menda zgornji zdaj tudi prišli na vrsto. Smo pa meli zdaj par dni kar lepo vneto ritko, je kar rabla konkretno mazanje z Bepantenom pa ostalimi kremicami, pa se je zdaj tudi že porihtala, ne vem pa kaj jo je razdražlo, ni nič kaj drugega jedla kot ponavadi...
Je navsezadnje še prav lep topel dan, kljub prvotnemu dežju ki so ga napovedovali, nič gremo ven malo uživat, bo hitro zima tu..

"Cvetovi prihodnosti so skriti v semenih sedanjosti"

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4562
1.11.2010 14:58:47   
orhideja75
meni se tudi porodniška v petek izteče, v ponedeljek moram it že delatuser posted image , mi šef ni odobril dopusta, ker je ful delauser posted image
delala bom pa pon, tor, sredo, v četretek in petek bom pa koristila dopust, dokler ga ne porabim. pa tko bom gledala, da bom od božica pa do konca leta tut frej

naš je že ful korenjak. je že skoraj vse, postavlja se že tut ful, se tut že prestopa ob opori, ... no, edin zobkov pa še nimamo. pa baje da tudi to še bouser posted image

zdej smo tudi mal spremenili ves ritem
vstane ob 7ih, ob 7.30 ima zajtrk (čokolino), ob 10.30 do 11ih poje eno banano, kosilo ima nekje od 13ih do 13.30, potem ob 16ih kakšen jogurt, puding, pecivo, ... ob 19ih pa nekaj mlečnega, okrog 20ih pa spije še am nekje 120 ml in gre potem tudi spat

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 4563
1.11.2010 21:51:52   
tintara
Konci porodniškeuser posted image . Ja, tudi meni je kar čudno, da je že naokoli, ker jaz sem imela osnovno do konca decembra (dodaten mesec za tretjega otroka).
Orhideja, ti nisi vzela dodatnega meseca za tretjega otroka? Očitno ne. No, saj vem, da so še neke druge možnosti, sam ne vem čisto točno katere. ena vem da je, da koristiš kasneje, pa nekaj z izplačilom...

Lenči, do kdaj imaš ti? Nekje do januarja, verjetno. Kdaj boš oddajala za podaljšanje? Moje mnenje je, da oddaj čim prej (da bo še v tem letu obravnavano). Ne vem, morda se mi samo zdi, ampak v začetku leta so pomoje manj odobravali. Pomoje jim je nekja denarja ostalo in zdaj bolj odobravajo. No, to sem si izmislila, da ne bo pomote, lahko da je čisto slučajno, ker itak je vse odvisno od otroka in njegovih težav.

Jutri bo bolj deževno, se zna zgodit, da bova šla v šoping, čeprav tega ne maram.
Lepo se imejte, T

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4564
2.11.2010 7:51:52   
bugimajstr
dobrojutro..
vidm d se mente od konca porodnišk..user posted image men bo dougcajt brez žene doma....nč bo treba delat na drugem + da bo žena spet mal doma..user posted image pa da bo mel mali s kom ****rije delat...
smo mislili dns mal zabušavat pa it mal okol zdej pa dež pada..katastrofa..glih ko se mi kam spravmo začne dež....brezveze..
eno uprašanje..a vi kej strižete nohtke na nogicah?k mi jih sploh še nismo...sploh ne rastejo..no sej na rokah tulko bol..d jih bi blo treba skor usak dan...
mejte lep dan!!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4565
2.11.2010 9:40:21   
Ninča77
Vse najboljše Manci še tukajuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4566
2.11.2010 9:44:19   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: Ninča77

Vse najboljše Manci še tukajuser posted image user posted image user posted image

Hvala Ninča user posted image user posted image Kar ne morem dojet, da je eno leto mimo odkar se je Manca rodila. Ravno tak čas, so me peljali v porodno. Ampak rodila se je pa ob 23.04.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 4567
2.11.2010 10:58:55   
terida
Neumestna vprašanja neznancev: Kaj vem, mene niti ne motijo taka vprašanja (ali dojite, ali je že shodil ipd.), a mogoče samo zato, ker jih sploh ne dobivam kaj dosti. Verjetno bi tudi meni prekipelo, če bi me ljudje non-stop gnjavili s temi stvarmi. Če mamico taka vprašanja motijo, mislim, da ni nič narobe, če reče človeku, da je to tema, o kateri ne misli govorit z neznanci. Kar direktno, če ovinkov ne razumejo user posted image Drugače pa imam občutek, da to razni ljudje počnejo, ker bi z mlado mamico na hitro malo pokramljali, pa napredki otrok in dojenje bolj zanimivi od vremena. ShopGirl, ti si itak "preveč" prijazna z neznanci in ni nič čudnega, da te potem sprašujejo razne intimne stvari - bi radi vse vedeli o tebi user posted image

Navajanje na kahlico: Mene pa zanima, ali se je katera tega že lotila? Jaz o življenju brez plenic nisem razmišljala, sem pa par mesecev nazaj resno računala, da bom Primoža pri kakih desetih mesecih začela poskusno postavljat na kahlico. Toliko, da vidim, če bi kaj naredil. No, zdaj bi to lahko že počela, pa se mi ne da (ali kaj vem kaj je razlog, da se tega ne lotim) user posted image A je katera poskusila? Kako gre? Jaz se bojim, da do poletja iz tega ne bo nič, ker zdaj bo itak šel v vrtec in tam se sigurno ne bodo s tem ukvarjale...

Drugače pa je Primož pred par dnevi prebolel 6. bolezen (moja diagnoza, k zdravniku nismo šli). Zdaj je malo prehlajen (se je nalezel od sestrice, ki se je prehladila v Atlantisu, kjer imajo vodo sicer toplo, zrak pa hladen user posted image ) in ne vem kaj bo s tistim zdravstvenim potrdilom za vrtec (jutri imamo pregled). Upam, da ga bodo podpisali kljub prehladu...

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4568
2.11.2010 11:01:29   
terida
Manca, vse najboljše!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4569
2.11.2010 11:04:22   
kejti
Za mano je ena cela neprespana noč in sem kot zombi. Ta mali se je očitno orng prehladil, teče mu iz noska in temperaturo je imel celo 40 stopinj, sem klicala pedijatrici in so rekli naj pridem ob 10. Vmes je ta mali zaspal in temperatura počasi pada , pa mi je sestra rekla če ne bo ok naj vseeno pridem do 13 ure bomo vidli.
Zobki tud rinejo. Ima katera izkušnje z jantarno ogrlico??

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4570
2.11.2010 11:21:31   
mel*
Naš Lukas se je začel spuščat in naredi tam od 2-5 korakov pol pa na rito je tako zanimiv pa smeje se zraven ko hodi zato pa verjetno tudi pade. Nas je ura čist zmešala tako da vstajamo tam nekje ob 6 prej pa ob 7.30 upam da se čimprej spet navadi dlje spat da se še mami mal naspi ker ko bo šla v službo bom vstala že ob 4h.

Sem šla danes do direktorja in dobila nazaj lanski dopust mi ga bo plačal ko pridem nazaj, sem mu rekla da se mi ne zdi fer ker bi bila jaz raje doma pa je reku da sva se tako zmenila in da mi bo zagotovo plačal bomo vidl če res, letošnji dopust se mu pa neglede na zakon zdi nefer da bi ga dobila v celoti ker bom delala  dober mesec.

Joj v kakšni državi živimo ne vem kje je inšpekcija oz. sej vem denar dela svojeuser posted image .

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 4571
2.11.2010 11:23:38   
mel*
 Uf sem nekaj pozabila

Manca vsenajboljše user posted image in seveda ostalim tudi ki so že bili stari 1 leto. In pa tudi tistim ki nas samo berejo.

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4572
2.11.2010 11:45:14   
Tincy90
Vse najboljše Manci za 1.svečko!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4573
2.11.2010 12:06:40   
*nivea
Manca vse najboljše za 1.rojstni dan!

user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4574
2.11.2010 12:41:22   
orhideja75
jaz sem tudi mislila, da bom imela podaljšanje porodniške, ker imamo 3 otroke, pa za nas ne velja več, ker sta prva dva stara že 15 in 11 letuser posted image . kr nekejuser posted image , baje je nekje v okviru 6ih let vseh treh otrok al nekej takega

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  181 182 [183] 184 185   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?