|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
26.10.2010 22:20:56   
Tasmanskivrag
Zibka, oprosti sem pozna! Sem ti poslala ZS.

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
26.10.2010 22:29:50   
ShopGirl
Vse najboljše našem decemberčku Vančku in mamici Tintari! Ne morem verjet da je že eno leto naokoli... Upam da ste lepo praznovali!

marusi, kje pa imaš to varstvo? Sliši se super. Verjamem da je cena temu pirmerna - zaupaš koliko stane? Lahko tudi na ZS...user posted image

tintara, adidaske sva ji kupila v Viktringu (pred Celovcem). http://www.factory-outlets.org/www/pages/de/outlet/adidas_factory_outlet_shop_viktring_klagenfurth.html/
Imajo ogromno stvari - tako za nas kot za otroke. Vse je ceneje kot pri nas. Saj pravim, midva sva dala 17 eur za identične adidaske ki so pri nas 38. Oderuško.

terida, evangelie & ostale, ki nas spreletava srh ob tem da bomo otroke videvale le par ur na dan: ne mine dan da ne pomislim da službo. Res ne vem kako bom preživela prvi dan brez Kaje... Vem pa, da bom naredila vse da ona ne bo občutila moje stiske - ker tega res ne rabi. Mislim pa da njej ne bo težko in to me tolaži.

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
26.10.2010 22:55:30   
tintara
Punce, hvala za čestitke! Dan je minil, no, pravzaprav nič posebnega. Itak smo bili do poznega popoldneva sami, rulado smo še danes eno napekli, pa ni bilo časa jo skončat, tako da  jo dobi komaj jutri. Mama grda, še tortice ni dobiluser posted image . No, saj, nekaj sem pol spacala skupaj, sam res bolj spacala, ker smo med izdelavo ven letel, pa je predolgo stala, pa.... ah ja, kronično mi manjka časa.

Ha, zjutraj sta otroka zavijala darilo zanj, moram pohvalit, je bilo lepo zavito. Pol smo cel dan čakali na očija, končno dali darilo: mislite, da ga je pogledal: NE! Sem mislila mu naredit veselje s trganjem papirja z darila, no, pa še to ni bilouser posted image  

Zibka: bravo za podaljšanje!!!!! Oooo, jaz bi tudi, pa še vedno nimam odgovora. Se morda spomniš kdaj točno si oddala? Saj ti spadaš pod Ljubljano, kajne? Jaz sem oddala že 6.10., pa ni še nič. Je pa res, da takrat ni delala prava referentka in je zelo možno, da je vse skupaj čakalo na ta pravo, ki je prišla 12 ali 13 nazaj. Pa še to vprašanje, kdaj je oddala. Kaj vse si priložila? Samo papirje ali si tudi pisala zraven komentar?

Vijolica: no, saj sem bila skoraj prepričana, da si ti ta prava, sam sem mogla preverit. Verjamem, da je šlo brezpleničarstvo, ker vem, da sem pri NAdji jaz brala članek o tem in samo opazovala njeno govorico. Sam sem kaj hitro ugotovila, da je pretežko. Npr: kakanje med dojenjem, saj točno veš, da bo kakal, sam da bi ga prekinjal zaradi tega, to pa ne.

Trgovina Adidas/Nike: sem, še enkrat prebrala, kaj sem napisala. Pa da ne bo kakšna mislila, da sem tolk trčena, da bi kupovala nogometni dres za Vanetauser posted image . To je pač naš ta velik izrazil željo za darilo od babice. Pa ga nismo še našli, je le jesen že. Bi mogli poleti poiskati. Od naju dobi kolo, ker je prerastel prejšnjega.

Darilo za VAneta: mi smo mu kupili en lesen vlakec, na katerega se natikajo razni barvni elementi. Dokaj ličen izdelek, čeprav sem hotela kaj pametnega v Bušiju najdet, pa sem ugotovila, da Bušija ni večuser posted image . No, Kokoška mi ima tudi fuuul lepa darila (pa draga), sam nisem uspela do tja pridet. Sem pa frik na lesene igrače (in omare in vse - pač poklicna deformacija) in razne plastike se izogibam kolikor se moram daleč. Sicer sem imela v glavi, da bi kupila kaj takega, da je in za igrat (recimo natikanje ali vstavljanje), pa da bi se dalo tisto reč potem okrog porivat (kot opora ko hodi) - seveda leseno. Sicer so pa dobre igrače tudi tiste račke ali kaj podobnega, na koleščkih in z vrvico, da jih potem prime in vozi naokoli (za seboj) ali pa tiste na palici, ki jih poriva pred seboj - zopet vse lesenouser posted image . Sam mi imamo tega že dovolj od prvih dveh. Čeprav moram priznat, da nista kaj veliko tega naokoli porivala, ja Gašper je, ko je to dobila Nadja za darilo torej pri 4 letih)user posted image .

Zabava: pri nas bo itak skupna z Gašperjem (dva dni razlike v RD). stalna zasedba, moji sestri in njuni otroci, pa stari starši. Novo leto: je še daleč...

Še kaj? Jutri imamo cepljenje, še prej pa še eno zelooo pomembno zadevo. Upam, da uspe, ker je vse skupaj že tolkokrat v vodo padlo, da se niti omenjat ne upam, za kaj gre.

Lepo se imejte in še enkratm hvala za čestitke. Zdaj je pa Manca na vrsti

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
26.10.2010 23:08:47   
blondy_81
Tintara res je...čez 1 teden je pa Manca na vrsti, da upihne prvo svečko user posted image user posted image user posted image Kako gre čas hitro naprej. Sploh ne dojemam. Me prav zanima kaj se bo v tem tednu kej dogajal. Se bo kej sama spustila al ne. baje je včeraj samostojno stala, brez da bi se kam držala, potem se je pa vsedla na tla. Ampak jaz je nisem vidla, ker je bila z mojo mami in očetom takrat. Tintara in Ninča a se Vane in Matevž že kej spuščata in probata shodit brez opore?
veste kaj mi gre pa pri ljudeh na živce in potem tud mene napsihirajo s tem. V kolikor ima otrok že 11 mesecev in se približuje enemu letu, te vsak sprašuje, če že hodi. In ko rečeš, da samostojno še ne hodi, te začnejo čudno gledat al pa govorit kdaj so pa že njihovi otroci shodili....da dobiš občutek, kot da je otrok čisto zaostal, ker pred enim letom še ne hodi.

Danes je šla pa Manca z mano prvič v knjižnico in sva šli seveda tudi na otroški oddelek. tam sem jo posedla na stolček in za mizico, pa sva gledali knjigice. Tako kot je tam lepo in z zanimanjem gledala knjige, jih doma nikoli. Pri vsaki knjigi, si je vsako stran posebej ogledala, vsako žival pretipala (so bile tiste na otip, kjer lahko dlako ipd. potipaš). Po moje sva pol ure sedeli za mizico in ona je gledala knjige ko en ta velik. Potem sem ji pa še doma naštimala mizico in stolček, ker če je na tleh, je knjige ne zanimajo, tako pa lepo sedi in jih gleda.
Ko pa je že sedela me je pa firbec matral kako bo odreagirala, če dam pred njo list papirja in voščenke. Voščenko ji dam v roko in ji pokažem kako se to dela in ji je blo tako fino, da je začela čečkat po listu. Potem sva menjali barve, ona je pa čečkala. Tako da si je danes narisala svojo prvo risbico user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
27.10.2010 8:04:27   
Zibka
Tintara, jaz sem iz okolice Celja in moje papirje so poslali v Mb na komisijo: jaz sem samo izpolnila obrazec in priložila vse izvide, brez kakršne koli moje besedice zaven. Odgovor sem dobila natančno po 3 tednih. Mogoče malo povprašaj na csd, če ni kar tam ostalo...

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
27.10.2010 9:33:45   
Puffy
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

In ko rečeš, da samostojno še ne hodi, te začnejo čudno gledat al pa govorit kdaj so pa že njihovi otroci shodili....da dobiš občutek, kot da je otrok čisto zaostal, ker pred enim letom še ne hodi.

Nič se sekirat, vse ob svojem času user posted image  Mene še zdej kdo vpraša če dojim - ne vem kaj jih majo za zanimat take za njih nepomembne stvari.
Bravo za prvo risbico user posted image  Je že v okvirju? user posted image

Mi spet nismo spali, non stop je jokala, pa zaspala, pa jokala in spet zaspala...to se dogaja pri nas vsako noč. Pa mleko je jedla zvečer dvakrat (sem probala od Pomurskih v prahu), po novem spet hoče jest med 3:30 in 4 zjutraj in okrog 8-9h spet user posted image  Jaz ne vem kako jo odvadit od tega mleka sredi noči - čaj ne pomaga, duda tudi ne, in jokat ne neha tudi če jo pustim "če se bo pa mogoče le sama od sebe umirila in nazaj zaspala".

Neposredna povezava do sporočila: 4531
27.10.2010 11:29:04   
Momtobe
Mi tut še jemo ponoči ... tut po 4 krat. Sem omenila to na sistematskemu pregledu pri 9 mesecih, pa je rekla, da hvalabogu, da še je, ker pač sedaj veliko raste in to potrebuje. Da bo že nehal, ko ne bo več rabil. Plus tega, da jemo ponoči se zdaj zelo pogosto ful prestraši in joka in joka in ga nosim okoli, pa se sploh ne potolaži. Sumim, da se ustraši, ker je sam?? Čeprav ga to do sedaj ni motilo. Tako da sedaj ko prvič zabevska tako zašprintam v sobico, da se nebi čisto prebudil ... to pa naredim vsaj ene 15 krat na noč ...
Aja, pa še čist si je bioritem zmešal - spat hodi ob 10ih - 11ih zvečer ... prej ni šans. Drugače pa je vedno hodil od 7ih-8ih. :(

Sem prav študirala, da nisem spala celo noč že odkar se je rodil. Pa še spat hodim ob 1ih zjutraj, ker prej ne morem spat user posted image . No, sej ko sem bla noseča sem pa 10x na noč hodila na wc user posted image . Uglavnm, ful sm utrujena, čeprav nič ekstra ne počnem.

OK, sem se najambrala!! user posted image

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
27.10.2010 11:49:15   
Ninča77
Blondy_81
Matevž se je komaj ene 4x sploh sam vstal ob opori, pa še to za par sekund in brž nazaj na kolena al pa ritko. S tem da je Matevž imel zaležano stopalce in bil konc juija operiran in nekje sredi septembra smo se komaj mavca rešili, pol smo še opeornice nosili čez dan, sedaj pa jih uporabljamo samo 16 ur dnevno še, to pa je skozi v spečem stanju. 13 ur jih ima ponoči in nekje 3 ure čez dan.  Kdaj bo shodil se sploh ne obremenjujem, ko bo, pa tud če pri dveh letih, sam da bo shodil. Tud mene vsi sprašujejo če že hodi, pa ko vejo koliko težav sva imela. Pa se mi ne da vsem več razlagat, pa kr rečem, da ne, da še ima čas.

Jst skoz pravim, če bi se radovedni mal zase brigali, bi se cel življenje imeli zakaj brigat.user posted image user posted image

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
27.10.2010 11:56:20   
Lenč.i
Še z moje strani čestitke Vanetuuser posted image .

Našauser posted image je pa danes zaspala z obrazom obrnjena v jogi - sploh ne vem, kako je dihala, je imela nosek čisto spločšen.
Araz, mi smo imeli enkrat tako situacijo, da je nismo takoj pogruntali, da je pokakana (smo bili pri zdravniku na pregledu). Potem je še enkrat kakala in je imela čisto rdečo rito. Je tudi jokala, ko sem jo previla. Sem potem mazala z Bepantenom in je bilo naslednji dan že dobro.  

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
27.10.2010 14:22:00   
taipai
Ola bejbe!!
najprej čestitke mamicam&otročkom za 1.svečko!!! (Matevž&Ninča, Vane&Tintara) user posted image res gre hitro čas, ne morem verjet, da se približuje eno leto , odkar nisem več bajska (nosečka) user posted image
Mi smo dobro, Anže je pridn, lepo napreduje. Zdej se tut že sam usede (ko kobaca po vseh štirih imam čast videt tudi njegov sedeč položaj user posted image ) Stoji še ne samostojno, bo počasi. Je pa veliko na nogah, ko ga pogledam, se začne ful smejat user posted image . Hodi še ne, bo ko bo čas.
Tut men grejo vsi ti "pametni" na živce, "kako da še ne hodi?!?" halo?? Bo, ko bo čas, kaj!! Sploh kake stare mame in "pametne mame" user posted image NIti ga ne forsiram nič..

Drugače pa, vse kar imamo je "ATA". ZAdnjič sva se šla zmenit za moj povratek na DM, in vsak ki je šel mimo, je bil ata user posted image . Delat začnem "šele" po novem letu, in sm ful vesela:) vse praznike in rojstne dneve bom še doma z mojim srčkom.
Uvajat se bova začela že decembra, ga imam privat pri eni, ki ima ful povdarek na zdravi prehrani, kar mi pomeni ogromno!! Sva bila že parkrat tam, se je Anže lepo zamotil in igral, ampak takrat sem bila jaz še tam.. KAko pa bo potem, pa ne vem.. Zdej imam npr. predavanja in sem 2x do 3x tedensko ves popoldan odsotna, ampak kar gre. Pač, se je treba prepričat, da bo vse dobro tut brez mame, da bodo zmogli, čeprav teh 5 ur se lahk vleče kot megla. Sva pa potem tolk bolj vesela, ko sva skupaj user posted image . Ga pogrešam, itak.

Dojiva se še zjutraj, zvečer pa kdaj tudi ponoč - odvisno. Čeprav tisto dojenje zvečer je itak samo crkljanje, pred tem ima itak večerjo. Mleka mu več ne zalivam z vodo, tako da je polnomasten, (baje ni več potrebno glede na njegovo starost, čeprav nekateri priporočajo do enega leta) imava pa itak tega iz mlekomata; Kar se ostale hrane tiče, ne kompliciram, po večini je že vse (razen soljeno in sladkano ne- ne rabi!)
evangelie: ti ne dojiš več? Mu daješ AM zdej, al alpsko?

Na copatki.si sem naročila copatke, vendar so mu ful prevelike; bo potrebno vrnit nazaj. Edin, če je katera zainteresirana??? Od 6-12m imam, ene podložene in ene ne. Itak moram manjše vzet.

Tako, danes je sonček, ga bo potrebno max izkoristiti:)

lp

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
27.10.2010 14:38:37   
Poopsy
Shopgirl, hvala. Ampak mi je uspelo prit pravočasno v H&M in kupit puhovko za nosečnice. Trenutno je kar problem dobit kaj pametnega - ful nosečnic pa malo robe. user posted image

Moja pikica pa je bila včeraj tak boga ... Ko sem že mislila, da smo se končno rešili prehlada, je začela včeraj zjutraj okoli 4. ure ful kašljat in bruhat sluz, ki se ji je čez noč kar naenkrat nabrala - prejšnje dni je imela namreč čist nosek. Komaj sem jo uspela preobleč, je ponovno bruhala, spet samo sluz. Čez dan se je to še parkrat ponovilo. Jedla ni skoraj nič, pa tudi pit mi ni hotla. Edino Prospan sirup mi je vzela. Danes je hb boljše, je očitno sirup pomagal.

Jaz pa bo po noncu porodniške porabila ves letošnji dopust, nato grem par tednov na bolniško (mi G ne dovoli v službo, ker bi se morala vsak dan vozit 180 km v eno smer), marca pa nazaj na porodniško. user posted image

Zadnje dni me je edino strah, če bo z user posted image vse ok ... V prvo sploh nisem razmišljala o tem, letos pa sta 2 kolegici imeli težave - prva je zadnji moment rodila s CR, ker je bil pikec že čist shiran pa plodovnice ni več nič imel (so se očitno zmotili v PDP), druga pa je rodila mrtvega bebija 3 tedne pred rokom. Tak da me je ful pretreslo. Niso glih novice, ki bi jih rad zvedel na začetku nosečnosti, a ne? Upajmo na najboljše.   

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
27.10.2010 21:00:03   
Zibka
Poopsy, vsi držimo pesti, da bo tudi druga nosečnost potekala bp. user posted image

Danes sem spoznala tasmanskegavraga in sva se pogovarjali, da bi lahko naredili srečanje enkrat v Celju: da se še malo štajerke zbudimo in da Ljubljančanke in ostale zadihate naš zrak :) Torej, ali je kaj interesentov za srečanje v Celju? Mogoče konec naslednjega tedna?
Moj mož ima ta teden dopust in nam je lepo user posted image

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
28.10.2010 10:33:00   
ROmama
Dobro jutro,
Čestitke še Vanetu za 1. rojstni danuser posted image , evo spet mi je tako lepo to, pa žalostna, ker bo hitro minilo.
Nekateri se res preveč vtikajo v stvari, ki se jih ne tičejo. Meni se vsi čudijo, da še dojim, pa kaj jih briga.
Lepo, da ste se dobila v ZOOju.
Naša Emica je pa še kar prehlajena, v bistvu je bila par dni v redu, potem pa ji je spet začelo teči iz noska in spet ta kašelj. Po moje sovpada ta nov prehlad z rastjo zobkov, ker naj bi bili dojenčki takrat bolj občutljivi. V ustih sem opazila 7. zobek, spodnjo dvojkico, pa še druga rine ven. Vse sem že poizkusila, pa ni nič boljše, danes sem naročila še inhalator, upam da ji bo pomagal. Tudi jaz sem počasi že utrujena od nočnega vstajanja zaradi kašlja, čiščenja noska,... Danes mi je po 1,5 ure zaspala v pokončnem položaju.
Operil za otroke - ga katera uporablja - jaz sem ga morala Emi dajat v bolnici, ko je bila stara en mesece, in sicer 2x na dan. Zdaj sem ga tudi kupila, samo je po njem bruhala (po svoje je bilo tudi v redu, ker je šla sluz ven), tako da se ga ne upam dajat.

Srečanje na Štajerskem - jaz sem za. Do drugega tedna bi pa po vseh pravilih morali biti že zdravi.

Poopsy- misli pozitivno in se ne sekiraj zaradi drugih, pomembna si samo ti, pa tvoj dojenček pa tvoji doma. Mi je moja ginekologinja povedala eno resnično zgodbo o tem, kako sta bili prijateljici približno isto noseči, potem je ena rodila v 30 tednu, druga se je pa tako sekirala zaradi tega, da ji je tudi sprožilo porod. Potem je od prve prijateljice otrok bil v redu, od druge pa je bil na žalost prizadet.

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
28.10.2010 13:24:46   
tintara
Dan, punce in fanta!

Mi spet praznujemouser posted image , tokrat kar dvojno. Gašper 7 rojstni dan, mami pa.... PODALJŠANJE PORODNIŠKE!!!!
Sem dobila danes odločbo in imam podaljšano do 31.3.2011, JUPI!!!!! Res, danes se je dan že super začel in je bila odločba le še potrditev. Odlično, rada imam take dni, pa še sonce zunaj sije... Z Vanetom sva sicer notri, ker se je tik pred odhodom ven tako pokakal, da je bil potrebno tuširanje, pol se ga pa nisme upala ven na mraz dajat takoj za tem. Zaspan je bil, tako da zdaj notri spi. Unadva pa z očijem (ki je tudi na dopustu) uživata na kolesu.

Poopsy, mimo takih zgodb ne moreš ravnodušno, še posebaj, če gre za poznane osebe in če si zraven še noseč. Vendar, življenje teče po svoje, ti in tvoji prijateljici niste glede tega v nobeni povezavi. Veseli se s tisto, ki so ji otroka rešili, sočustvuj z drugo, ti pa živi svoje življenje naprej,uživaj v nosečnosti in misli pozitivno. V vsakem primeru bo nosečnost veliko hitreje minila kot prva, dostikrat niti vedela ne boš, da si noseča in dojenček bo že pri tebi.

Blondy, tudi mene sprašujejo, tudi včeraj na pregledu me je sestra takoj vprašala če že hodi. Ne, toliko napreden pa ni. Vstaja (tudi samostojno mu je že uspelo 1x), občasno za kakih 10 sekund samostojno stoji ( a najraje pri tem kaj drži v roki), koraka pa le ob pohištvu. Rokic za hojo mu ne ponujam, ko bo, pa bo. Mislim, da mu do hoje manjka še vsaj en mesec, raje dva, kolikor se spomnim za nazaj. No, morda pa preseneti. Tam nekje do termina poroda ali pa kak mesec čez, pa že bo.
Jaz včasih povem, da je nedonošen, ponavadi sme pa tiho, pa si mislim, madonca, saj še NAdja bolj zastopi, da ni ravno eno leto tista magična meja (na Vanetov rojstni dan me je namreč smrtno resno vprašala, kako to, da je star eno leto in še ne hodi - no sva se pogovorili in je prišla do zaključka, da do dveh let pa že bouser posted image )

Takole, jaz grem uživat dan naprej. Imejte se lepo, T

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
28.10.2010 14:05:24   
mel*
Živjo

Men kar zmanjka časa da bi kaj napisala zvečer mal na hiterco preberem in to je to.

Pri nas imamo probleme s kilažo tako da hodmo na kontrolo tehtanja skoraj vsak teden, pa alergijo na cepivo. Hodi še ne razen od sedežne pa do mizice če zsa dva koraka mal preračuna če mu bo uspelo, potlej se pa spusti. Pokaže da je velik in dvigne obe roki v zrak, je tok smešen.

Sem bila danes v službi da se bi zmenila kdaj lahko pridem delat pa se sploh ni hotla kaj ment sem šla sodelavke pogledat pa potlej nazaj k njej, ker sem lani delala dlje in mi je ostal dopust sem misla da ga bom lahko koristla letos pa je rekla pa bi ga lani, letosnji mi pa tudi kao ne pripada cel ker nisem delala 6 mescev in sem vrgla stran 22 dni dopusta. Pol ji pa rečem pol pridem delat 17.12 pa pravi ne boš se ostali dopust pokoristla ke pol ga ne boš mogla, pa sem ji lepo povedala da dopust ravim za ceplenje 2 dni in za uvajanje v vrtec 10 dni in je to to,pa se ne strinja. Sem mogla mal pojambrat, ker možu sploh ne upam povedat, jih bom še od njega slišala. Jaz pa jokam odkar sem prišla domov.
Tako da tudi jaz sem začela iskat službo upam da čimpreje kaj najdem.

A so še kateri vzel dopust al samo men?

Lepo se imejte čao čao

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
28.10.2010 14:09:08   
mel*
delat 17.12
IZVIRNO SPOROČILO: mel*

delat 17.12

Sem se zmotila 17.11

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
28.10.2010 14:52:09   
blondy_81

Živjo

Men kar zmanjka časa da bi kaj napisala zvečer mal na hiterco preberem in to je to.

Pri nas imamo probleme s kilažo tako da hodmo na kontrolo tehtanja skoraj vsak teden, pa alergijo na cepivo. Hodi še ne razen od sedežne pa do mizice če zsa dva koraka mal preračuna če mu bo uspelo, potlej se pa spusti. Pokaže da je velik in dvigne obe roki v zrak, je tok smešen.

Sem bila danes v službi da se bi zmenila kdaj lahko pridem delat pa se sploh ni hotla kaj ment sem šla sodelavke pogledat pa potlej nazaj k njej, ker sem lani delala dlje in mi je ostal dopust sem misla da ga bom lahko koristla letos pa je rekla pa bi ga lani, letosnji mi pa tudi kao ne pripada cel ker nisem delala 6 mescev in sem vrgla stran 22 dni dopusta. Pol ji pa rečem pol pridem delat 17.12 pa pravi ne boš se ostali dopust pokoristla ke pol ga ne boš mogla, pa sem ji lepo povedala da dopust ravim za ceplenje 2 dni in za uvajanje v vrtec 10 dni in je to to,pa se ne strinja. Sem mogla mal pojambrat, ker možu sploh ne upam povedat, jih bom še od njega slišala. Jaz pa jokam odkar sem prišla domov.

Lepo se imejte čao čao

Zbuni se zaradi dopusta, ker ti pripada celoten. ker pač nisi delala 6 mesecev v tem letu ga moraš 10 dni izkoristiti do novega leta, ostalega pa lahko do junija. Pripada ti pa ves dopust. Ti kopiram iz zakona:
ZAKON O DELOVNIH RAZMERJIH

163. člen (izraba letnega dopusta)(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajatinajmanj dva tedna.(2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočegakoledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa vdogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta. (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočemkoledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškegadopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust,delal vsaj est mesecev. Če je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bilodmerjen dopust, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust v skladu s prejšnjim odstavkom.(4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do koncanaslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbodelodajalca.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
28.10.2010 21:20:22   
Lenč.i
Pa smo tudi mi izstopili iz kluba brezzobih - vsaj mislim tako. Žlica se že dva dni za nekaj zatika, pa tudi s prstkom začutim nekaj ostrega na spodnji dlesni. Videt pa ni nič, tako spretno skriva te zobeke. Pa tudi če jih pokaže, se nič ne vidi. Kdaj ste pa ve zagledale zobke? Ste že prej vedle, da so zunaj?  Naša ni nič s sitnostjo pokazala, da ven rinejo.

Neposredna povezava do sporočila: 4543
28.10.2010 23:37:44   
metkara
Mel*, tudi js se prerekam z nadrejenimi glede dopusta. Vem, da mi pripada cel dopust, ker sem preštudirala že vse zakone, šefica pa še vedno tupi svoje, ker ona tudi "ve, da mi pripada samo sorazmerni delež, ker nisem delala najmanj 6 mesecev v tem letu". To se pa nanaša na delovno razmerje, ne na dejansko "prisotnost na delovnem mestu". Skratka, nisma se še zmenile. Sem pa bila že na delovnem inšpektoratu in mi je gospa tam brala (hvala, to znam tudi sama!) člene iz zakonika in rekla, da se ji zdiuser posted image , da mi ne pripada cel dopust, ker bi mogla res delat najmanj 6 mesecevuser posted image . Mislim ej....Pa ni čudno, da je naša država tako globoko v d.... , če imamo nesposobne ljudi na delovnih mestih, za katere bi naj bili usposobljeniuser posted image Pa tudi zakoni so tako napisani, da si jih lahko res vsak razlaga po svoje...

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
29.10.2010 9:01:41   
ROmama
Meni so rekli, da moram izkoristiti vsaj 12 dni dopusta, da lahko dobim vsega. Sicer potemtakem tudi celega regresa nebi smela dobiti, je tako povezan z dopustom.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
29.10.2010 9:21:13   
MMMojca
Šest mesecev se ne nanaša na fizično prisotnost, ampak na delovno razmerje. Ma svašta user posted image  Da še na inšpektoratu ne znajo tolmačiti in pomagati user posted image user posted image

Ker grem jaz delat šele z januarjem, mi propade 10 dni dopusta, ostalo pa lahko koristim do junija. Ma kaki sorazmerni delež, okrog te hočejo prinesti.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
29.10.2010 9:22:43   
mel*
Hej hej

Sej mene niti ne žre letošnji dopust ker velik firm ga res da samo pol, ampak lanski ker sem bila že na porodniški pa sem še delala pa sta oba z direktorjem zatrjevala sej ti ga bomo plačali ali ga boš pa potlej koristla pa mi je en sodelavc reku da se naj poslovim od njega pa mu nisem verjela in sem lahko samo sama nase jezna kaj sem jim pa verjela v glavnem nasrali so me. Regres mi je pa cel nakazala jo bom enkrat spomnla če se je zmotila ali je bila dobra duša.

Vrtec smo pa vsi dobili čeprav jih je bilo 40 zavrnjenih in je ravnatelca vstrajala in zbrala dovolj podpisov da je odprla 2 nova oddelka, čeprav župan ni dovolil je bil ful proti tako da je ravnatelca zavrnjene starše klicala kar osebno domov da naj pridejo čimprej podpisat.

Prinas Lukas spi celo noč razen včasih se zbudi okoli 5 ure pa ga samo pobožam pa zaspi nazaj, potlej se pa zbudi ob 7 pa ga mami vzeme k sebi na posteljo in skupaj spiva do 8-ih. Je pa včeraj ful jokal za spat in nisva mogla pogruntat zakaj, pol se pa po skoraj 1 uri spomnim da nima Izice pri sebi (to je majhen kuža s pinki pulovarjem) pa mu jo prinesem jo je pod trebuh stlaču pa v sekundi zaspal.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
29.10.2010 9:27:19   
mel*
Sem pozabila vprašat a se tudi vaši user posted image sezuvajo jaz imam obute take copate na ježka pa jih odpne pa sezuje kjer koli zadnč smo po trgovini iskali copat dober da je trgovka na blagajni vidla da smo brez copata. Smo se tako smejali ko smo ga iskali 2 trgovke pa mi 3-ije, še dober da ni blo gužve.

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
29.10.2010 15:37:12   
Poopsy

mel*, dopust ti pripada. Fora je edino v tem, da ga moraš letos pokoristit 10 dni, ostalo lahko preneseš. Je pa res, da se žal boriš z mlini na veter, saj bo zadnjo itak imel delodajalec, ker si lahko v naši državi to privošči. Sem ena tistih srečk, ki nima takih problemov. Moj delodajalec je ful korekten glede vsega, kar se tiče pravic zaposlenih.

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
29.10.2010 17:08:37   
*nivea
pozdravljene

sam na hitro da se javim. mi je taja danes že drugič zaspala v vozičku, hvala bogu,ker dvakrat dnevno spati je pri njej že superca user posted image

včeraj zvečer mi je bruhala, zraven tega smo še prehlajeni. vzrok za bruhanje je pa da ji zobek ide, pa je zaradi tečna kak user posted image

upam, da bomo danes boljše spali, ker ponoči ni blo rožnato user posted image
kot Momtobe pravi, jaz bi tudi rada enkrat spala vso noč, sam nevem kdaj bom to doživela user posted image

toliko... malo počivam, te pa itak da bo taja ta glavna spet user posted image

uživajte

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?