|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
5.11.2010 6:33:12   
araz
Dobro jutro

Po dolgem času se še jest mal oglašam. Sej berem še kar redno, ma se mi ne da pisat .

Zoja je bila spet prehlajena in dve noči spet nismo nič spal zaradi zamašenega noska. Hvala bogu je trajal samo 2 dni in zdej je že boljš. Sem pa zdej jest na tem.
Dobila je še tretji zobek in to zgornjo dvojko (ne vem kje so enkice????).
KObaca na polno. Tako kot pravi Tulpika je kot formula, tko šiba iz kuhinje v dnevno. Pa skoz čekira, če so slučajno vrata v kuhinji odprta, da gre lahko v kopalnico pogledat, če je slučajno voda naštimana za kopat user posted image .
Je pa tud njej najbolj ušeč, če se loviva po vseh štirih okrog mize. Tko vriska zraven, pa vedno me ulovi. Prava mala pojava je. Pa skoz čeblja, jo je tko lepo poslušat.
Pa zdej ima foro, da me skoz lupčka. Sem včasih čist poslinjena.
Hodi pa zaenkrat še ne. Ob opori se sicer mal že prestavlja ampak to je to.

Se pa tudi meni izteka porodniška. 19.11 je že moj 1 delovni dan. Sem se pa zmenila v službi da bom do januarja delala po štiri ure. BOm koristila dopust po urah. Sicer je to neobičajna praksa ampak se je šef uspel zmenit z upravo podjetja, da so mi odobrili. Kolk sem bila vesela, da bom lahko še ta čarobni mesec lahko več doma.

Obdarovanja - ja tud pri nas je praksa, da se zelo malo obdarujemo. Tud za RD so samo kakšne malenkosti razen za okrogle obletnice. Drugače pa bo za Miklavža dobila res samo kakšno malenkost itak ima čez 5 dni potem RD. Za Božička se pri nas načeloma nismo nikol obdaroval, je nosil bolj Dedek mraz (oz. novoletno obdarovanje). Pa bo verjetno tud naprej tako.

Neumestna vprašanja tujcev - ja, tud mene vsakodnevno sprašujejo, če še dojim ... res ne zastopim zakaj je ta informacijo rez tko prekleto pomembna za druge, Se mi zdi, da kar mal pretiravajo z tem dojenjem. Jest nisem dojila, ker žal nisem imela dovolj mleka (pa lahko znanost še tako govori, da ima vsaka mati dovolj mleka - žal praksa pri meni tega ne dokazuje, kljub 3 mesečnemu matranju in črpanju in pristavljanju). In mi gre oz. mi je šlo res to kar mal na živce na začetku.

Punce, a katera čaka na sneg? Jest že komaj čakam, da se bomo lahko sankali na našem hribčku. Kolk bo veselo.

NIč, gre zdej skuhat kosilo, da bom potem lahko zunaj, ko bo sonček. Zdej je prav zoprno, ker je že pred peto tema.

Fajn se imejte pa iskoristite še te proste dneve kolikor se da popolno.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
5.11.2010 8:16:18   
Momtobe
KulGirl, saj se zavedam tega. In ne me narobe razumet, tut naš se špila z papirjem, škatlami, flašami, štumfi, copatki, ... sam povsod ma polno tega. Sem v fazi, ko ne kupim skoraj nič več zase, ampak samo še zanga. Itak, da ne rabi igračk, sam k sm tko srečna, ko ga vidim veselega.

Dalinjec pa itak zmaga user posted image - sej ma svojega, samo mu ni več interesanten, ker ga lahko dobi v roke. Mislm, dejstvo je, da nima veze, al so kupljene al domače igrače ... sam jst mu navlečem vsega (domačega in kupljenega), tko da skor ne ve s čem bi se igral ...

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
5.11.2010 8:40:02   
KulGirl
He he, prepovedane stvari so najslajše. Mi imamo daljinca čez dan na visokem, da ga ona ne doseže. Zvečer ko že spi pa midva malo tv gledava in daljinca seveda pustiva na kavču. No in kaj je najprej naredila danes zjutraj, ko sem jo dala na tla . Šibala po daljinca na kavčuser posted image
Zali so predvsem všeč take male igračke, ki jih lahko z eno roko prenaša po stanovanju in po možnosti z njimi tolče po parketu.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
5.11.2010 9:02:19   
terida
Momtobe, meni je patronažna od hčerke rekla, da naj bi dojenčki imeli naenkrat na voljo samo pet igrač! Gotovo si misliš svoje zdaj, kaj? No, tudi meni se je zdelo to res malo, a sem se odločila poskusit. Zunaj sem ji pustila okrog sedem igrač (da bi jih izbrala samo pet enostavno ni šlo user posted image ), ostalo pa spravila v škatlo. In kar naenkrat se je moja punca začela z igračami res igrat, ne samo letat od ene do druge in potem naprej. Ker če je igrač preveč, potem jim enostavno ne znese, da bi se na eno skoncentrirali. Če imate veliko igrač, ni panike, mu pač večkrat menjuješ tistih pet, ki so zunaj. Fajn je, da ima vsaj nekaj dni zapored iste igrače, potem pa menjaš.

Ok, roko na srce, zdaj s Primožem nisem več toliko dosledna. Itak je težje, ker mu pač Erika vse živo privleče na dan (in se večinoma ubadam bolj s tem, da skrivam igrače s premajhnimi koščki). Pa tudi sam se kar znajde in gre po igrače v Erikino sobo. Vseeno pa prakticiram to, da imamo v dnevni sobi na voljo samo nekaj igrač (a jih je kar več kot pet), ostale pa v škatli. Je že kar dolgo odkar sem jih zadnjič menjala, tako da bom to naredila danes. In se bom potrudila in jih res manj izbrala. Da bom živela kot pridigam user posted image

Sicer pa imamo mi zelo malo igrač doma (vsaj v primerjavi z ostalimi družinami, ki jih poznam). To pa zato, ker otrokoma igrače praviloma sama kupujeva, pa še to bolj za rojstne dneve in Novo leto. Primož je pa itak revež, ker je 90% svojih igrač podedoval. Kupila sem mu le par "fantovskih" igrač, ki jih prej nismo imeli. Zdaj bova otroke obdarovala za Miklavža (sadje in mogoče tiste Lego kocke, ki so se dobile v Sparu: avtobus in živali) in Novo leto (igrače, a ne preveč). No, Primož bo imel še rojstni dan prej in bo pač dobil darilo (verjetno kak bager, ker nimamo nič takega doma). Glede tega pa se res hočem potrudit, da ne bi bil "prikrajšan" samo zato, ker ima RD decembra.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
5.11.2010 12:48:11   
terida
IZVIRNO SPOROČILO: terida

Vseeno pa prakticiram to, da imamo v dnevni sobi na voljo samo nekaj igrač (a jih je kar več kot pet), ostale pa v škatli. Je že kar dolgo odkar sem jih zadnjič menjala, tako da bom to naredila danes. In se bom potrudila in jih res manj izbrala. Da bom živela kot pridigam user posted image

Sem res pospravila igrače in mu dala šest novih (pet prav ni in ni šlo user posted image ), pri čemer je ta šesta igrača pet žogic oz. kroglic - ker mu zelo hitro uidejo pod kavč ali kam drugam, ne bi bilo nič, če bi mu pustila samo eno. Bomo videli, če bo tudi njemu to kaj pomagalo - zadnje čase se z igračami v dnevni sobi ni kaj dosti igral. Po moje jih je bil sit.

Drugače sem pa prej pozabila pohvalit Iris za tak dolg sprehod. To pa ni kar tako, bravo! Primož že zelo lepo in stabilno hodi, a da bi lahko šla zunaj z njim peš se mi zdi znanstvena fantastika. Po moje ne bi naredila 10 metrov v eni uri. Včeraj smo bili na igrišču in sploh ni nič hodil, samo po pesku je ril. Ga je treba še vedno zelo zelo pazit, ker daje čisto vse v usta. En čas se je lepo igral s kamenčki in sem si mislila, da je očitno pogruntal, da to ni za jest. Aja, kmalu potem jih je samo še v usta dajal in ni nič drugega pomagalo kot da sem ga dala nazaj v voziček....

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
5.11.2010 13:35:24   
orhideja75
zadnje dneve, ko sem doma izkoriščam na polno, da se s Tomažem skoz igrava, crkljava, ... ko spi, pa pospravljam, delam generalko po celem stanovanju. vse se lepo sveti, čez vikend še vse zlikam, ker v ponedeljek je pa moj 1.delovni dan po porodniški
me že kar stiska, ubistvu sem pa pomirjena, ker bo Tomaž doma pri moji mami, pa mož dela v turnusu tko, da ga bo večkrat imel tudi on
nič, šibam da pojemo kosilo, potem pa na sonček, je itak pol kmalu tema in je treba it noter

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4606
5.11.2010 17:49:02   
taraji
Midve sva bili tudi danes peš zunaj - sva šli do igrišča in Iris je kar laufala od enega igrala do drugega - kjer so seveda bili otroci. Mi je tolk smešna ko kje koga zagleda prav zalaufa proti njemu da jo komaj dohajam. Večino časa jo držim za rokco, se mi pa čedalje večkrat izmuzne iz roke in kar sama zašiba. Pa moram priznati da ji gre res dobro. V bistvu sem bila nekaj časa zraven samo za oporo, da se je lahko pobrala. ko je pristala na kolenih - brez opore še ne zna vstati.
Mi je bila pa včeraj smešna ko sva bili pri moji mami in sva bili zunaj - ko je letala za psom pa za mačkami - in ker smo bili na vrtu na travi sem jo kar pustila da je sama hodila - sem jo pomagala samo na noge postaviti in je šibala naprej.

Terida - hvala za pohvale -no saj pri nas je tudi trajalo ampak je kar šlo - mami je seveda potem malo križ boleluser posted image user posted image - najboljša stimulacija so ji ljudje - ko naju je kdo prehitel je potem kar šprintala za njim.

Igrače - no tudi jaz nisem pristaš da ima otrok preveč igrač - pa kljub temu da sva Iris do sedaj kupila samo neke kocke jih ima tudi ona polno. Veliko jih je dobila ob rojstvu, sedaj pa jih dobiva od bratranca in sestrične - so seveda rabljene ampak me to prav nič ne moti. Ravno prejšnji teden je dobila pojoči - govoreči telefon ki ji je trenutno najbolj aktualen. Se pa pri nas med igračami znajde vse živo - od tipkovbice, do mišk, kabljev, daljincev, škatel.....se mi zdi škoda zapravljat denar in ji kupovati ne vem koliko igrač če ji prav nič ne manjka. Seveda bo za r.d. pa za kakšnega decemberskega strica dobila tudi igrače samo pretiravat se mi zdi pa nesmiselno.

Imamo pa pri nas zadnje dni oziroma že več kot en teden se to ponavlja sledeče probleme in sicer da Iris ne prenese biti sama. Kot dojenček je bila zelo samostojna in se res ni bilo treba veliko ukvarjati z njo in jo nositi po rokah - ji ni niti odgovarjalo. Ko se je začela obračati pa plaziti se je znala večino časa zamotiti sama. seveda sva se z možem igrala z njo, ampak se jo je dalo tudi po uro pustiti in je to ni motilo. Ko je začela kobacati in vstajati je bilo vse zelo zanimivo - je "lutala" naokrog, pa je po kakšne pol ure do ure prikobacala do tebe, jo je bilo treba vzeti v naročje in biti z njo kakšnih 10-15 min, pa si jo odložil in je bila spet sama.
Sedaj pa ni šans, da bi bila sama - ma sploh ne znam povedati - če naprimer pomivam posodo pride do mene in se mi začne motat okrog nog, dreti in stegovati roke. Pa se greva skupaj igrat potem in ko se zaigra grem naprej pomivati posodo in ona čez kakšni 2 minuti ponovi vajo. V bistvu je ni treba imeti ves čas v rokah - dovolj je da sedišob njej in se ona igra - to da sem pol metra stran in pomivam posodo in da bi se ona igrala pa ne gre.
In to se dogaja več ali man ves dan - karkoli naredim naredim takrat ko ona spi ker drugače ni šans - je eno samo dretje. Nekoliko bolje je če sva z možem oba doma - ko je pa z njo samo eden od naju pa ne glede kateri je pa ista pesem - dretje, izsiljevanje da jo vzameš in da si ob njej. Ne vem če je v celem dnevu vsega skupaj pol ure sama,
Sem jo parkrat pustila da se dere in je nisem hotela vzeti - to dretje je btw izsiljevanje in histerično dretje in tuljenje, pa se je začela tako jokati da je komaj prišla do sape.
In mi res ni jasno kaj bi bilo to - sem že popolnoma izmučena in utrujena od tega - ali je to samo obdobje, ločitvena stiska - če je koliko časa traja da mine, ali ima še katera podobne probleme, ali mi lahko katera kaj svetuje - naj jo pustim da se dere četudi zna biti to dretje neznosno ali naj ji pustim da doseže svoje, kako naj  se obnašam v takšnih primerih????
Res lepo, lepo prosim za vsak nasvet,idejo, karkoli -ker stanje je res nevzdržno - včasih tudi na wc ne morem pa čeprav gre z menoj v kopalnico ne da bi se drla kot bi jo dajali s kože ko jo odložim

Hvala vsem že v naprej

La vita e bella

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
5.11.2010 18:48:44   
Tasmanskivrag
Taraji - dobrodošla v klubu! Ti si imela vsaj to srečo, da je sploh kdaj znala se sama zaigrati. Naš nikoli ni hotel biti sam in še sedaj noče nikoli biti sam. Vedno moram biti poleg njega, se igrat, norce brit, se lovit..... In vse kar naredim, naredim takrat ko spi. Je pa takrat ko se je učil hodit - ko je skoz roko iskal - bilo neznosno, ker je bil non stop okoli mojih nog in tulil. Zdaj ko sam hodi, vsaj pride do svojega željenega cilja.
Kakšnega dobrega nasveta nimam, da bi ga pa pustila jokat je pa pomoje brez smisla, ker bo samo še bolj trmaril in jokal, dokler ne bo prišel do tistega kar želi. Počakaj malo, mogoče pa ga bo le minilo. Upam, da je res le "faza".

Drugače pa, naše celjsko srečanje........ bo kaj z njim. David je bil ta teden bolan, ves šmrklasti, pa še vročino je dobil. Imam občutek, da bo dobil 4 zobe naenkrat. Tolk ga matrajo, da ni res. Se pa lahko zmenimo kaj za drug teden, kaj pravite?

Momtobe: s tem, da mu kupuješ vsak dan toliko stvari, mu verjetno ne delaš usluge. Verjetno boš zavestno se morala odvaditi tega.

Pozdravček!

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
5.11.2010 22:13:37   
tintara
Pozdravljene!
Tulpika, bravo za uvajanje! Super, da je že kar spal tam.

Orhideja, čim manj stresno vrvitev v službo, ti želim. PA tudi ostalim, ampak mislim, da si ti prva. Ah, saj si že rutinerka, greš že tretjič po porodniški v službo, sam ne vem če ni vsakič težjeuser posted image .

Kakšni 4 urni delovni časi so prav super za začetek, da ne padeš notri kar na polno.

Momtobe: vsak dan se težko zadrždiš ali vsak dan dejansko kupiš? Mislim, da je zaenkart še vseeno koliko igrač ima. Je res nepotrebno, da jih ima veliko, ker so slej ko prej rutina, da bi se pa zdaj sekirala, ker si mu že veliko kupila, pa tudi ni potrebno. KAsneje pride to bolj do izraza, ker res otroci, ki imajo preveč, postanejo večinoma vzvišeni nad drugimi, niso jim dobra navadna kolesa, navadne igrače... Saj ti je jasno, kaj hočem. Ne vem, enim to čisto paše, meni ne. Jaz sem ponosna na to, da je ta velikemu pri 7 letih čisti vseeno, če kolo nima prestav, vseeno se vsede gor in zapelje, pa čeprav je kolo staro že 20 in več let. No, ne bom pa rekla, da ni bil zelo vesel novega (s prestavamiuser posted image ). Če te stvar moti, jo boš hitro uredila sama pri sebi, če te ne moti, pa tudi prav. Moja tašča ima prav, ko reče. Vsak po svoje.

Taraji: mislim, da je to faza. Če se je prej res lepo sama igrala, potem se bo verjetno tudi še naprej. Trenutno ji pač paše več bližine. Po moje je največja napaka, če je ne bi stisnila in se igrala z njo. Posoda počaka, za kosilo je lahko kaj na hitro... Služba se bliža, čas odhoda od nje tudi... Bodi z njo in bo faza minila hitreje. Vem, da je včasih težko, ko se nonstop držijo za noge, pa rad bi kaj naredil, samo jaz vedno kasneje premislim za nazaj in si mislim, pa zakaj nisem nehala z delom? Otroci res hitro odraščajo in meni je za nešteto trenutkov žal, da jih nisem bolj uživala. samo ko takrat nisi dosti pameten. Pa da ne bo pomote, jokati jih ne pustim, se igram z njimi...
Zdaj še enkrat berem, kar sem napisala in se prav grozno bere, kot da nisem nič z njimi. No, ni tako, ampak hočem reči, da kljub vsemu, da se trudim biti z njimi čim več,  da jih tolažim, ko jokajo, stiskam... še vedno pridejo trenutki, ko kljub rahlemu sitnarjenju, skušam naredit kaj za gospodinjstvo. Pa mi je kasneje žal.

Aja, še nekaj mi je padlo na misel. Kolikor poznam družin, so večinoma prvi otroci tisti, ki rabijo starše za igro tudi kasneje, medtem ko se drugi in naslednji veliko lepše sami zaigrajo. No, pri nas je tako, zagotovo.

Ma dosti, čist preveč pametujem.

(odgovor članu Tasmanskivrag)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
7.11.2010 8:14:11   
vijolca
Igrače: večni problem modernih staršev, kaj? Glede kupovanja se je res treba malo zadržati. Mi imamo sicer premalo prostora za kupe igrač, pa tudi premalo denarja, ker šparamo za večji prostor, user posted image pa še vseeno me v trgovini velikokrat mikajo kakšne igrače. In potem si med ogledovanjem igrače v levi roki in tiste v desni roki rečem, kaj bi bilo moji bebi najbolj všeč in pomislim, da verjetno to, da pride mami čimprej domov in se z njo ukvarja, namesto, da čaka na blagajni v gužvi... In odložim obe igrači in grem domov.

Drugače pa so od igrač pri nas najpopularnejši:

Pametni kuža - še posebej če mami in ati zraven pojeta in plešeta

Spomin (reklamni izdelek - dolgo časa je bil najpopularnejši, zdaj trdno drži drugo mesto)

pol pa dolgo nič - oziroma igranje s posodo v kuhinji, plastičnimi posodicami in rezervno hrano v elementih, ki jih zna odpreti) - Spomin in pa igranje s kuhinjskimi pripomočki sta tudi edina, ki jo lahko zaposlita za pol ure recimo, pri drugih igrah starša sodelujeva zraven

Lončki za zlaganje

Knjigice - števila, barve, živali - uporabno pri previjanju, pri zdravniku, za bolj mirno igranje, ko se z otrokom zraven veliko pogovarjaš, mu kažeš...

Poskočna žogica Tiny love (jo zamoti za kako minuto mogoče)

Tu se pa seznam že kar konča, v njenem zabojčku se najde še kakšna igrača - nekaj plišastih, nekaj gumijastih za v vodo, ampak ne vem, če se kdaj resno z njimi igra.

Aha, kupila sem ji tudi še lesen valj za vstavljanje različnih oblik in leseno gosenico, ki jo lahko vlečeš in se zvija, pa jo oboje še čaka v omari, ker se mi zdi še premajhna. Drugače so tudi nam lesene igrače zakon, lepo izbiro pa imajo v Mullerju in v Mercatorju - verjetno samo v večjih - če bo katero zanimalo.

Ah, sigurno sem še kaj hotela pokomentirati, pa se ne spomnim več...

< Sporočilo je popravil vijolca -- 7.11.2010 8:16:12 >

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
7.11.2010 16:52:46   
Puffy
Igrač ima Kaja tudi kar dosti (skoraj nič od tega ji jaz nisem kupila, ker ji zadosti drugi dajejo/kupujejo). Pa cunje isto, redkokdaj ji kaj kupim, ker itak ima vsega zadosti. Prejšnji teden mi je soseda dala celo vrečko hlač in majčk od njene hčerke. 
Včeraj sem kar nesla par igrač h mojim domov in jih pustila tam, ker so jo imeli v varstvu 2 urci, da sem se lahko v miru učila user posted image

Spet je fasala prehlad, tako da danes ponoči nismo spali nič (zaspala sem ob 5h zjutraj user posted image ).

Za rojstni dan pa sploh ne vemo še kaj ji kupit - mogoče trikolesnik ali pa kar prenosni dvd za v avto, ker sploh ne mara več sedet tam user posted image . Moja mama ji bo kupila konjička za se gugat. Saj imamo še cel mesec za razmislit user posted image  Joj je šlo leto hitro mimo, še dobro da mi ni treba it delat user posted image

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
7.11.2010 20:32:41   
Momtobe
taraji - z mojim škratom je identično. se sam igra in če sem zraven ni panike. ko pa grem kam pa zašiba za mano. ko prišiba do mene se mi ob nogah potegne gor in stegne rokice. sicer ne joka in ne teži, ampak če se hočem še kam premaknit, ga raje dvignem. user posted image . tut na wc prišiba za mano :D.
naš je bil samostojen do te mere, da je počel stvari sam in se sam igral, če si bil v istem prostoru. čim izgineš pa ni več ok. včasih samo vpije za tabo user posted image in ko se mu pokažeš se začne kar trest od veselja in sreče - ko mali kuža je, ki z repom maha.

igrače: sej sem malo preštudirala, pa ni tako hudo. res ima kar nekaj igrač, ampak jih je precej dobil, kar lep kup podedoval od sestrične in bratranca, pa nekaj sem mu jih kupila jaz. kar se tiče igrač se še kar zadržujem - mu kupim samo kakšno novo, tako ob kateri se še kaj nauči. kompenziram s cunjami in kapicami in čeveljčki, ... user posted image - s tem pa tudi ni panike, ker ful hitro raste in nima nič za dolgo.
Me pa moti, ker če bi mu samo jaz kupovala stvari bi jih bilo ravno prav, ampak sta babica in dedek od mojega prvič babi in dedi in bi mu tut vseeeeee dala. Tko da mu je dedi kupu celo kolo s koleščki, čeprav se bo lih čez dve leti lahko vozil z njim user posted image . Sej sem parkrat že napeljala v to smer, da naj mu kupijo kakšno stvar za rojstni dan al pa božič, da drugače pa rajš ne, da se ne bo razvadil. (je pa tu tudi sebično dejstvo, da bi mu prvo kolo rada kupila sama user posted image ).

terida - sem mu pa dala samo 5 igrač naenkrat na tla, pa se je res igral z njimi. pomaga!

Moram pa pohvalit našega malega. FUL je priden! Sploh ne vem več kako je ko joka. Samo smeje se, vriska, se igra in čveka. Tut zaspi zelo lepo trenutno (parkrat vstane in se stisne k meni, potem pa se vleže, malo brunda in zaspi).
Sicer imam še skoraj mesec dni porodniške, ampak mi je že zdej toook hudo, ker si ne predstavljam, da bom s svojim fantkom samo še ene 3-4 urce na dan user posted image . Če pridem iz službe okrog pol petih ...
A se bo potem mali bolj navezal na mojo mamo, ki ga bo letos čuvala, ker ni dobil vrtca? user posted image user posted image

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
7.11.2010 21:37:51   
terida
orhideja, a ti pa že v službo? Saj jaz bi tudi že morala it, če ne bi dopusta koristila. Tako pa bom Primoža začela uvajat v vrtec "šele" v torek, v službo bom pa šla naslednji četrtek. Ni za verjet kako ta čas beži.

taraji, to kar opisuješ je ločitvena stiska - torej obdobje, ki bo (kmalu) minilo. Pri nas je zelo podobno. Primož se samostojno igra samo v dnevni sobi, ko sem tudi jaz tam. Ko se premaknem drugam, takoj pohiti za mano in sili v naročje. Jaz ga vedno vzamem, čeprav to pomeni, da moram praktično vse počet z njim v rokah. Predvsem v kuhinji ne zdrži na tleh. Po moje malo zato, ker jaz nekaj počnem na pultu, česar on seveda ne vidi in ga firbec matra. Ker če delam kaj drugega drugje (npr. postiljam posteljo), ga nikoli ni treba v roke jemat.
Se pa strinjam s tintaro - prvi otrok je pač sam in zahteva večjo pozornost staršev. Ko sta dva (ali več), se že med sabo zamotita in lahko včasih celo kaj narediš doma, ko so otroci budni. Pri nas je že tako, da mi je včasih lažje, ko imam sama oba doma, kot če imam samo enega.

Lesene igrače - ne spomnim se več katera jih je omenjala... No, veliko jih imajo v Hiši iger v Murglah (Ljubljana). Jaz sem že par stvari kupila tam in so res fajn.

Momtobe, super, da tudi pri vas deluje to s petimi igračami. Tudi Primož se zaenkrat lepo igra z izborom, ki sem mu ga naredila.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
8.11.2010 11:25:55   
metkara
Punce, mene pa še danes čaka prvi dan službeuser posted image Kar na jok mi gre že cel danuser posted image Kako hitro je minil čas - kar ne morem verjet! Še nosečnost, zdj bo pa že eno leto stara...Vsaj za varstvo mi  ni treba skrbet (jo bosta mojadva imela). Pa še prej nisem hodila ne vem kako rada v službo. Delam v zdravstvu in smo itak petek pa svetek na šihtu. Vsaj nočnih mi zdaj ni treba delat. Vedno bolj razmišljam, da bi šla delat krajši delovni čas. Koliko vas koristi to? Saj se kr nekaj pozna pri plači, vem, toda čas z otrokom je itak neprecenljiv. Bomo videli, kako mi bo zneslo. Imam pa še možnost, da sama malo začnem z enim delom poleg službe, samo kar nekako nimam jajc, da bi se opogumilauser posted image

Uživajte še s svojimi cukrčkiuser posted image

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
8.11.2010 19:23:37   
mel*
Živjo samo na hitro jaz imam raun za plenice pamper 8e in bon za ciciban 5e če katero zanima ji z veseljem pošljem

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
9.11.2010 8:17:30   
ROmama
Dobro jutro, evo mene po dolgem času. Naša Emica še kar pokašljuje, mi ni več jasno, kaj naj še naredim, da BO NEHALA. Že četrti teden gre iz gostega šmrklejčka na tekočega in obratno, kašelj pa je več ali manj cel čas prisoten.

Mi smo dobili vrtec, ne pri nas, ampak v sosednji občini, bom imela zjutraj malo več dela in bom porabila več časa, da ju bom oddala. Upam, da se bo pri nas čim prej sprostilo. Danes grem podpisat pogodbo, pa se pogovorit o vseh podrobnostih.
Uspela sem se zmenit za dopust, nisem se upala reči za cel deceber, se pravi  da grem v službo ravno za praznike, 23. decembra.  Na novoletne žurke hahaha. Zmenila sem se tudi, da bom s 01.01.11 začela delat po 7 ur, menda moram dati vlogo najprej v službo, potem pa s pogodbo na CSD.

Kar se tiče igrač, jih je pri nas preveč, ampak ne zaradi Eme, temveč zaradi Luka. Ona se pa še vedno najraje igra s telefoni, pa daljinci, tipkovnico,...

Čestitke vsem 1 letnikom in obmesečnikomuser posted image

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
9.11.2010 9:13:24   
Elly79
Živjo,

sem že včeraj napisala celo klobaso, pa je potem, ko sem hotela vse skupaj objavit, vse skupaj zbrisalo zaradi neke napake... 

Upam, da mi tokrat uspe... Naš Gašper je sedaj končno malce boljši... Je bil skoraj cel mesec bolan... Najprej prehlad, potem bakterijska okužba in nato še viroza... To so pa radosti varstva... Ko pomislim, da sem ga dala v varstvo zato, ker sem mislila, da se bom lahko kaj učila... Jeah, right... !!! Učila sem se absolutno nič!!!

Da še malce pokomentiram igrače:

Mi smo skoraj vse dobili, kupila sva mu edinole eno škatlo, v katero lahko vstavlja igračke... Drugače je pa najbolj zakon daljinc pa mobitel in vse, kar uporabljava midva... Najbolj je luštkan, ko mu rečem: "Gašper, kako narediš halo, halo?" In vzame mobitel (dala sva mu enega, ki je bil za na odpad) in si ga da na ušeska in veselo hodi z njim na okoli po celem stanovanju. Na ušeska si ga pa seveda da na narobno stran, ampak je tko luštkan...

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
9.11.2010 13:25:41   
Lenč.i

Jaz imam že 2 računa od M za Pampers in še zbiram. Mel*, če bi mi res poslala, sem jaz interesent. Cicibana pa ne bom naročila. Sem se včlanila v Ciciklub in grem danes po E-enciklopedijo za 1€ in še ene pravljice z velikim popustom bom kupila. A je še katera včlanjena v ta klub? Mene je nahecala ena agentka. Ni članarine, le 4x/leto moraš nekaj kupiti (lahko nekaj poceni).
Igrač tudi pri nas jih nimamo pretirano veliko. Le plišastih je kar nekaj, ker jih je dobila ob rojstvu. Potem sem pa morala nekaj bolj trdih kupit, da se je user posted image  naučila trkat z njimi. Zdaj ropota z vsem živim, tudi z mobitelom in nogavičko.
Skrajšan delovni čas sem tudi jaz že napovedala v službi - 7 ur/dan bo kar dovolj zame.
Sicer pa naša ne žlobudra več tako veliko. Zjutraj je v formi, podnevi pa bolj malo. Upam, da bo kar naenkrat rekla MAMA.

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
9.11.2010 13:40:26   
mel*
lenč.i na zs mi pošlji naslov pa ti bom poslala račun. Bon je pa za cicibanove copate ampak tukaj nimamo trgovine zato z veseljem kateri dam, velja pa za nakup št. od 16 do 21. Lahko ga unovčite v vseh večjih krajih razen v NM

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
9.11.2010 14:27:41   
Elly79
mel*, jz bi se pa javila za bon... user posted image

Bom ful hvaležna!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4620
9.11.2010 14:28:21   
Lenč.i
Mel*,si dobila ZS ali spet kaj šteka. Pri meni danes RR nagaja. Sem jezna kot user posted image .

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 4621
9.11.2010 14:44:41   
Zibka
Živjo, mene pa zanima kako vašim otročkom dopoveste, da nečesa ne sme: npr. vleči kablov iz vtičnic, povleci rožo s poličke, ...? Nimam pojma kako se tega UČINKOVITO lotiti. Namreč pri naši je tako, da kar rečemo ne, je še večji užitek počet, sploh ko se mama umakne za vogal, takrat pa akcija ravno tja. Jaz vztrajam pri npr kablu in ji govorim ne, ne , ne in se pregovarjava ali pa jo ensotavno odnesem stran, vendar nič od tega ne zaleže. Pomoč?

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
9.11.2010 21:23:04   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: Zibka

Živjo, mene pa zanima kako vašim otročkom dopoveste, da nečesa ne sme: npr. vleči kablov iz vtičnic, povleci rožo s poličke, ...? Nimam pojma kako se tega UČINKOVITO lotiti. Namreč pri naši je tako, da kar rečemo ne, je še večji užitek počet, sploh ko se mama umakne za vogal, takrat pa akcija ravno tja. Jaz vztrajam pri npr kablu in ji govorim ne, ne , ne in se pregovarjava ali pa jo ensotavno odnesem stran, vendar nič od tega ne zaleže. Pomoč?

Žal smo na istem, Zibka! Bolj kot prepovedujem, bolj je zanimivo in še bolj bi to počel... Če ga pa odnesem stran, ko počne kaj hudo nevarnega, se mi pa ful smeje... Moj mi pravi, da je to zato, ker misli, da je vse skupaj igra, ko ga odnesem stran...user posted image

Je pa pogruntal, da če ostro rečem NEEEEEEEEEEE in zraven še ful zažugam, da ne sme več tega počet... Potem me pa pogleda s tistimi svojimi nedolžnimi učki... Se mi kar milo stori... user posted image

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 4623
9.11.2010 21:52:45   
Momtobe
Ko jaz uporabim strogi NE! ali NE SMEŠ! mali pade v glasen smeh. user posted image

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
10.11.2010 4:46:13   
bcljka
Sem Barbara Clemenz Dimnik, študentka 4. letnika Fakultete za šport v Ljubljani. Za raziskovalno nalogo pri predmetu Sociologija športa 2 z naslovom, Športno udejstvovanje mladih mamic (mamice do 1. leta po porodu), bom preučevala povezanost vadbe pred nosečnostjo z vadbo po porodu. O vadbi po porodu namreč obstajajo različna mnenja, hkrati pa ni veliko napisanega.
Lepo Vas prosim za Vaše sodelovanje. Zagotavljam Vam zaupnost podatkov, kajti podatke bom uporabila izključno v namen raziskovalne naloge.
Anketo rešite tako, da dopišete ali pa označite ustrezno polje (polja) pred željenim odgovorom.
ANKETA JE V TREH LOČENIH DELIH. Prosim da rešite vse tri posamezne dele, kajti le tako bodo podatki uporabni.
Za sodelovanje se Vam že v naprej najlepše zahvaljujem!
[color=#800080 size=3]http://polldaddy.com/s/2CD34DC482DBD22F
[color=#800080 size=3]http://polldaddy.com/s/9EA40834C65E7B33
[color=#800080 size=3]http://polldaddy.com/s/50A091EA8AFB13CB

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?