terida
|
Dober večer! Da se še jaz malo javim po dolgem času. Mi smo ok, Primož je sicer spet prehlajen, a je bil že tolikokrat, da se mi ne zdi to skoraj nič posebnega... Jesen pač. Največji problem je seveda pucanje noska - upira se z vsemi štirimi, a se ne dam, kar je treba, je pač treba. Že tako ima baje vedno malo rdeča ušesa, da moram res pazit, da ne bi pristali na antibiotikih. Dolgujem še zadnje mere (smo bolj elegantne sorte, ker se preveč gibamo, da bi se lahko zredili): 9. mesec: 8450 g, 72,3 cm Drugače je naš poba en tak lušten in živahen fantič, da ga je pravo veselje gledat. Je zelo mobilen, kobaca se izjemno hitro - sploh, če vidi odprta vrata kopalnice (ali pa kakšno drugo prepovedano stvar), se kar pokadi za njim. Stoje je že dolgo časa stabilen in pred tednom dni je prvič naredil dva koraka (a sploh ni opazil, ker je preveč zavzeto opazoval neko igračko). Vseeno mislim, da ne bo še shodil, ker ne kaže kakega pretiranega interesa za to. Bo že, meni se prav nikamor ne mudi, ker se bojim, da bom potem morala še bolj letat za njim Zna tudi vse tiste "klasične zadeve" (pomahat pa-pa, pokazat koliko je velik, ploskat) in se po mojem nestrokovnem mnenju čisto lepo razvija. Če ima le čas, mi odpira omare in predale in se čisto iskreno čudi, ko mu razlagam, da tega ne sme. Je en tak mali lumpek glede tega - vse po stanovanju razmeče v par minutah, da se ne da niti hodit okrog. Zelo navdušen je nad svojo sestrico - ko je ona doma, je on njena senca. Dopoldne ga moram imet skozi po rokah (zadnje čase se je nekam razvadil glede tega), ko pa je Erika zraven, me ne pogleda več. Res sta luštna skupaj in bi lahko v reklami starše edincev prepričevala za še Spanje se je zdaj končno poštimalo - spi neprekinjeno od 8h zvečer do 7h zjutraj. Končno, ker do pred kratkim nismo imeli prespane noči niti po naključju (zbujal se je čisto brez razloga - iz navade ali kaj vem česa). Dnevno spanje ni tako krasno, ker se včasih še zmoti in spi samo po pol ure, a je vseeno mnogo bolje kot je bilo. Predvsem pa sem navdušena nad tem, da se zna lepo sam uspavat - damo ga v posteljico in gremo ven iz sobe. To je to. Kaj naj rečem, tista metoda uspavanja res deluje, mi smo dokaz Hrana: Odkar se je (sam) nehal dojit ima pet obrokov dnevno. Sadja tudi pod razno noče jest v koščkih (razen borovnic in grozdja, to pa poje kar celo ), kosilo mi pa lepo je tudi nepasirano. Kdo bi jih razumel, te ta male. Danes sem mu hotela dat meso v drobnih koščkih, a ga ni hotel in ga je na koncu jedel v večjih kosih tako, da ga je sam držal. Izgleda, da bo tudi pri sadju prešel iz kašic direkt na cele sadeže - k'r neki... Količinsko pa je normano, no, zadnja dva dni mogoče malo manj zaradi prehlada, a zaenkrat ni panike. Pil je do zdaj zelo lepo, mogoče danes malo manj... Upam, da ne bo šlo na slabše, ker to res ni fajn, da ne pijejo dovolj. Pije vodo, in sicer iz magičnega lončka (pred spanjem ali zunaj) ali kozarca (pri jedi). Aja, jutri imamo krst (ja, pozno, saj vem, a kaj ko je za to zadolžen njegov oče, ki ni ravno hitre sorte pri organizaciji...). Upam, da ga bo lepo prenesel, ker si kar ne predstavljam kako težko mu bo, ker ne bo smel nič noret okrog, stvari prevračat in podobno. Avtosedež (ta debata je sicer že malo mimo, a vseeno): Mi imamo Maxi Cosi Tobija in smo zelo zadovoljni z njim. Primož ga je sicer podedoval od sestrice, a je kot nov in če bi morala še enkrat kupit, bi vzela enakega. Copati/čevlji: Primož že zelo dolgo uporablja tako copate (za noter) kot čevlje (za zunaj), ker je tudi že zelo dolgo na nogah. Copate vedno kupujem preko ebaya (podobni kot Robeez, samo dosti cenejši: http://stores.ebay.com/Shoes-Zoo ), prve čeveljčke bo pa vsak čas že prerasel. Hrana in spanje: Hotela sem vas opozorit na nekaj, kar se je zgodilo nam (da se ne bi še vam). Primožu sem začela že uvajat kravje mleko (ker se je naveličal kašic z AM, sem mu hotela ponudit še kaj drugega) in kar naenkrat se je začel spet zbujat ponoči. In to z nekim čudnim jamranjem... Najprej sem bila prepričana, da ga matrajo zobki (zobje so vedno prikladen izgovor), potem pa je prdel in sem opazila, da ga matra trebušček. Takoj ko sem mu nehala dajat kravje mleko, so bile noči spet ok. Tako da, če se vam ta mali zbujajo več kot navadno oz. zraven nekaj stokajo, je možno tudi, da jim ne paše kaka hrana. Jaz sem tako že izločila par jedi, ki mu niso dobro dele. S citrusi prav iz tega razloga ne mislim še začet, ker je očitno bolj občutljiv kot večina in nima smisla ga obremenjevat še s tem. Tudi sicer mu ne dajem hrane, ki je ne priporočajo za dojenčke (razen seveda tole kravje mleko, po katerem sem takoj fasala lekcijo...). Meni se porodniška počasi izteka... V službo bi morala že začetek novembra, a bom vzela še nekaj dopusta in jo podaljšala za dva tedna. Ne se čudit (ali zgražat): meni že kar malo manjka služba oz. družba odraslih ljudi. Sploh zdaj, ko so dnevi že bolj mrzli in smo manj zunaj, postajam nemirna oz. kar malo sitna, ker so dnevi vsi enaki. Sicer si po drugi strani ne morem predstavljat, da bom kar naenkrat Primoža videla samo par ur na dan, a me vleče med ljudi. Tako čutim zdaj, bomo videli kako bo potem, ko ga bom uvajala v varstvo. Glede na pretekle izkušnje, se zdi služba bolj fajn, ko je še mesec do nje, kot pa, ko je le par dni proč Čestitke Gašperju za hojo in seveda tudi vsem ostalim za druge napredke Ja, teh novic o hoji ali pa prvih korakih bo zdaj vedno več Araz, super, da gre Zoji na bolje! Verjamem, da je težko gledat otroka, ko noče nič jest... Mislim, da sem nadoknadila za vse nazaj Upam, da se vam bom v prihodnje večkrat pridružila pri tekočih debatah. Samo še to: dobrodošla tudi oba očeta, sem prav vesela, da sta se nam pridružila! Zdaj bo sicer težje šimfat moške, a bomo vsaj imele še vaš pogled na stvari. Lahko noč!
|