|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
8.10.2010 21:39:13   
tulpika
Araz: sej ne vem kaj naj svetujem...so punce napisale že veliko nasvetov ...Itak boš naredila po svojih najboljših močeh...če bo pa huje pa ne odlašaj z bolnišnico....sicer je že sama misel na to, da gre otrok v bolnišnico grozna ampak če ji bodo pomagali z infuzijo je že to ogromno. Zoja ne papca in ne pije ti pa zelo trpiš zraven user posted image .
Arne pošilja svoji prijateljici koš user posted image in poljubčkov...in upa, da se bosta v ponedeljek skupaj sprehajala v parku...seveda z nasmejano in zdravo Zojo user posted image .

Čestitke Gašperju za prve korake user posted image user posted image user posted image .

Tintara...sem se tolk nasmejala tvojim komentarjem za prodajalko leta user posted image . Res še dobr, da vam ni avta prodala. Evo, če bi se ti to zgodilo teden prej bi lahko jaz odkupila sedežek...tako smo ga pa ravno v sredo dobili. Smo pa mi kupili avto (toyota corolla verso) od gospoda, ki je imel ravno tako tri malčke (vse tri v malih sedežih) in enake težave kot ti...no, on se je odločil za nov avto Volvo user posted image ...baje grejo pa tja komot trije user posted image .
Pa upam, da ste z novo razporeditvijo sedežev uštimali zadevo...vsaj za silo.

< Sporočilo je popravil tulpika -- 8.10.2010 21:40:48 >

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
8.10.2010 21:56:01   
evangelie
Še tukaj čestitke Gašperju! Bravo mali korenjak!!!!user posted image Pa Iris prav tako! 3 koraki so več kot nič, predvsem pa jih je potrebno preHODITI...in čez 3 dni jih bo že 10! He, pa se je začelo, po moje bo zdaj vedno manj dni, ko ne bo kakšnega takega posta objavljenjegauser posted image Sta pa zdaj z vozičkanjem za nekaj časa zaključili, ker bosta hotela ves čas hoditi, ne?user posted image   Ja, tudi mi se ne vozimo več radi....
Smo tudi vsak dan bolj spretni, ravno zadnjič je stal čisto brez opore in je zdržal sigurno po več kot 5sekund in lepo lovil ravnotežje. Vstaja in poseda se že čisto suvereno, ob opori kar teče, ne le hodiuser posted image (včasih se lovimo, mu je ful zabavno in ful vriska zravenuser posted image ), ob pohištvu stopa v stran...Smo pa tudi mi že dali skozi tisto obdobje nenehnega padanja - smo imeli nekaj časa nosek kar kronično modričastuser posted image Joooj, kakšno nezgodo smo imeli danes! Najprej zaslišim bum in hip zatem jok (kot že ničkolikokrat poprej), pridem v dnevno, mali pa na tleh in na njemu dobrega pol metra visok zvočnik! Men se je kr stemnilo, ampak naa srečo ni bilo nič hujšega....Res je, pri majhnih otrocih nikoli ne moreš predvidet kaj se bo zgodilo....
Aha, moram povedat, da smo kupili prve čeveljčke! Po tem, ko sem bla že ziher, da bom šla v LJ po pedipedke, sva šla še enkrat v Massa in izbrala ene njihove. So visoki, usnjeni, precek mehki (itak, da ne morejo bit tako mehki, kot copatki,se pa da z dvema prstoma upognit podplat) in topli. No, pa seveda lepi user posted image In malemu odgovarjajo, se nič ne pritožujeuser posted image
Kar se hrane tiče, Vitan vse je. Apetit ima dober, pri obroku poje veliko, ko pa se naje, pa ne sitnari za še (npr. če midva jeva, on je pa sit). V bistvu rad je, ni pa požrešen. Si sploh ne želim predstavljat, da bi bil neješčuser posted image
Kulgirl, praviš, da če sama je, pa gre? Zakaj pa ji ne bi potem pustila,da je sama? Pa ji pripraviš bolj goste stvari za jest, npr. rižoto namesto kašice...Sicer bo veliko packarije, ampak saj to nas vse čaka...Mogoče si preberaš kaj na temo baby led weaning...Bi pa jaz vsekakor vztrajala z zdravo prehrano...
Araz, jooooj, uboga mala pikica...Upam, da vama bo šlo na bolje in ne bo potrebovala infuzije. Će pa jo bo, pa vzemi to kot nekaj dobrega, saj bo tako dobila vse kar potrebuje. Je pa res, da je grozen prizor, ko vidiš svojega user posted image priklopljenega....
Tintara, si me nasmejala z zgodbo o prodajalki, čeprav ni bil to namen tvoje pripovediuser posted image
Vsem bolančkom želim čimprejšnje okrevanje..Mi smo sicer prehlajeni, ampak ni hujšega, tako da se gremo jutri pozdravit v hribe! Ni ga ćez švicanje na gorskem zrakuuser posted image

< Sporočilo je popravil evangelie -- 8.10.2010 21:58:34 >

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
8.10.2010 22:51:40   
tintara
Araz: kako pa lula? Koliko je polulanih plenic, ali ima solzice če joka? Ima suha usta? Ali je odsotna, ko je zbujena oz nenormalno veliko spi? Take stvari kažejo na dehidracijo. kakšna navodila si pa dobila? Mislim, v katerem primeru iti in kdaj ne? Mislim, da ni čisto prav prenesti odločitve na starše. Pri nas je enkrat Gašper bruhal in je tudi že bil nekako mejno dehidriran. So isto dali napotnico in rekli, če bruha še enkrat pojdite, sicer ostanite doma. In sta prišla domov od zdravnika in je rekel, mami jaz bi kruh in pašteto. Sem bila skeptična, kakšna hrana je to za razdražen želodček, ampak se je izšlo. Ni več bruhal in smo ostali doma. Nič, držim pesti, ampak včasih ni druge kot bolnica.

Avtosedeži: evo, smo zrihtal kar brez vračila. Zdaj je vane na sredini (na žalost tam ni isofix, je samo pripet s pasom plus noga, ki se dol spusti, ampak ajd, stran pa le ni treba vržt novega sedeža), unadva pa vsak na eni strani. Tako se pa izide, pri GAšperju gre malo bolj na knap, pri nadji pa čist na lahko. Sem pa že gledala, kateri avti sploh imajo isofix na vseh treh sedežih in jih je bore malo. No, ko bomo menjali (enega bo treba čez kako leto), bomo pa takega kupili.
Stvar sicer ni tolk praktična, ker je treba Vaneta na sredino dajat in ga zapenjat, še posebno, ker se tudi slučajno noče vsest in se kregava vsakič. Ampak ta velika dva sta pa zadovoljna, ker ga imata oba pri sebi, prej ga je imel samo GAšper in je bilo včasih mal jokca zarad tega (nadjinega seveda)

Nezdrava hrana: včasih imam slab občutek, ko vas berem, potem se pa spomnim, da sem bila jaz ista, no zdaj pa jemo tudi kaj nezdravega. Gašper je jedel vedno samo navaden jogurt, brez sladkorja karkoli, pil le vodo, čokolado in kakšne take sladke prigrizke je videl šele v vrtcu... No, zdaj pa pač Vane vidi tudi kupljene pudinge in jih tudi je, pazim sicer, da so Nestle, ki so brez Ejev, ampak vseeno. Pa tudi sadni jogurt mu gre v slast, pa danes zvečer je celo krof jedel. No zraven poje tudi zelo veliko kosila, zelenjavo obožuje, sadje mu nekako ne leži. No, odvisno kateri, fige tudi obožuje, pa grozdje tudi, jabolko pa pljuva ven.

Eno je teorija, ki si jo predstavljamo, druga je praksa. Ne kompliciraj preveč. Občasno dodaj kaj okosnega, mislim, a mi se pa samo zdravo hranimo. No, jaz se že ne. Tako ali tako bodo čez par mesecev v vrtcu in bodo rojstni dnevi, pa tudi nad malicami si presenečen, ko dobijo kekse za jest... Vsaj pri nas je tako. Jaz edino za vodo ful vztrajam, ker so mi soki ena taka stvar, ki le dodajajo kalorije in še manj se odžejaš. No, Gašper se je tega navadil in pije samo vodo, soka ga ne boš videl piti, Nadja jih ima pa rada (navadila se je v vrtcu sveeda), ravno danes sem pa požrla svoje besede in dala Vanetu piti sladkan čaj. Zakaj? Ker premalo pije in vseeno raje vidim, da pije sladkano tekočino, kot da gre v bolnico npr.

Mislim, da je stvar veliko lažja, če imaš ješčega otroka, ki tudi veliko pije. Če ne, pa pač poskusiš marsikaj, tudi tekli boste za njimi, samo da bi kaj pojedli, pa tudi hranili jih predlogo (ko že znajo z žlico jest)... Krmariš pač, kakor veš in znaš.

Ma, dosti bo, preveč že goflam.

Orhideja, kateri avto pa imate, če smem vprašat? Mi imao Partner tepee.

No, lepo bodite, T

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
9.10.2010 12:04:40   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie

Smo tudi vsak dan bolj spretni, ravno zadnjič je stal čisto brez opore in je zdržal sigurno po več kot 5sekund in lepo lovil ravnotežje. Vstaja in poseda se že čisto suvereno, ob opori kar teče, ne le hodiuser posted image (včasih se lovimo, mu je ful zabavno in ful vriska zravenuser posted image ), ob pohištvu stopa v stran...Smo pa tudi mi že dali skozi tisto obdobje nenehnega padanja - smo imeli nekaj časa nosek kar kronično modričastuser posted image

Evangelie, potem bo tvoj tud vsak čas shodil!!! user posted image Ko je naš začel samostojno stat, je trajal še kake 3 tedne, pa je shodil!!!

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
9.10.2010 23:48:04   
terida
Dober večer!

Da se še jaz malo javim po dolgem času. Mi smo ok, Primož je sicer spet prehlajen, a je bil že tolikokrat, da se mi ne zdi to skoraj nič posebnega... Jesen pač. Največji problem je seveda pucanje noska - upira se z vsemi štirimi, a se ne dam, kar je treba, je pač treba. Že tako ima baje vedno malo rdeča ušesa, da moram res pazit, da ne bi pristali na antibiotikih.

Dolgujem še zadnje mere (smo bolj elegantne sorte, ker se preveč gibamo, da bi se lahko zredili):
9. mesec: 8450 g, 72,3 cm

Drugače je naš poba en tak lušten in živahen fantič, da ga je pravo veselje gledat. Je zelo mobilen, kobaca se izjemno hitro - sploh, če vidi odprta vrata kopalnice (ali pa kakšno drugo prepovedano stvar), se kar pokadi za njim. Stoje je že dolgo časa stabilen in pred tednom dni je prvič naredil dva koraka (a sploh ni opazil, ker je preveč zavzeto opazoval neko igračko). Vseeno mislim, da ne bo še shodil, ker ne kaže kakega pretiranega interesa za to. Bo že, meni se prav nikamor ne mudi, ker se bojim, da bom potem morala še bolj letat za njim user posted image Zna tudi vse tiste "klasične zadeve" (pomahat pa-pa, pokazat koliko je velik, ploskat) in se po mojem nestrokovnem mnenju čisto lepo razvija.

Če ima le čas, mi odpira omare in predale in se čisto iskreno čudi, ko mu razlagam, da tega ne sme. Je en tak mali lumpek glede tega - vse po stanovanju razmeče v par minutah, da se ne da niti hodit okrog. Zelo navdušen je nad svojo sestrico - ko je ona doma, je on njena senca. Dopoldne ga moram imet skozi po rokah (zadnje čase se je nekam razvadil glede tega), ko pa je Erika zraven, me ne pogleda več. Res sta luštna skupaj in bi lahko v reklami starše edincev prepričevala za še user posted image

Spanje se je zdaj končno poštimalo - spi neprekinjeno od 8h zvečer do 7h zjutraj. Končno, ker do pred kratkim nismo imeli prespane noči niti po naključju (zbujal se je čisto brez razloga - iz navade ali kaj vem česa). Dnevno spanje ni tako krasno, ker se včasih še zmoti in spi samo po pol ure, a je vseeno mnogo bolje kot je bilo. Predvsem pa sem navdušena nad tem, da se zna lepo sam uspavat - damo ga v posteljico in gremo ven iz sobe. To je to. Kaj naj rečem, tista metoda uspavanja res deluje, mi smo dokaz user posted image

Hrana: Odkar se je (sam) nehal dojit ima pet obrokov dnevno. Sadja tudi pod razno noče jest v koščkih (razen borovnic in grozdja, to pa poje kar celo user posted image ), kosilo mi pa lepo je tudi nepasirano. Kdo bi jih razumel, te ta male. Danes sem mu hotela dat meso v drobnih koščkih, a ga ni hotel in ga je na koncu jedel v večjih kosih tako, da ga je sam držal. Izgleda, da bo tudi pri sadju prešel iz kašic direkt na cele sadeže - k'r neki... Količinsko pa je normano, no, zadnja dva dni mogoče malo manj zaradi prehlada, a zaenkrat ni panike. Pil je do zdaj zelo lepo, mogoče danes malo manj... Upam, da ne bo šlo na slabše, ker to res ni fajn, da ne pijejo dovolj. Pije vodo, in sicer iz magičnega lončka (pred spanjem ali zunaj) ali kozarca (pri jedi).

Aja, jutri imamo krst (ja, pozno, saj vem, a kaj ko je za to zadolžen njegov oče, ki ni ravno hitre sorte pri organizaciji...). Upam, da ga bo lepo prenesel, ker si kar ne predstavljam kako težko mu bo, ker ne bo smel nič noret okrog, stvari prevračat in podobno.

Avtosedež (ta debata je sicer že malo mimo, a vseeno): Mi imamo Maxi Cosi Tobija in smo zelo zadovoljni z njim. Primož ga je sicer podedoval od sestrice, a je kot nov in če bi morala še enkrat kupit, bi vzela enakega.

Copati/čevlji: Primož že zelo dolgo uporablja tako copate (za noter) kot čevlje (za zunaj), ker je tudi že zelo dolgo na nogah. Copate vedno kupujem preko ebaya (podobni kot Robeez, samo dosti cenejši: http://stores.ebay.com/Shoes-Zoo ), prve čeveljčke bo pa vsak čas že prerasel.

Hrana in spanje: Hotela sem vas opozorit na nekaj, kar se je zgodilo nam (da se ne bi še vam). Primožu sem začela že uvajat kravje mleko (ker se je naveličal kašic z AM, sem mu hotela ponudit še kaj drugega) in kar naenkrat se je začel spet zbujat ponoči. In to z nekim čudnim jamranjem... Najprej sem bila prepričana, da ga matrajo zobki (zobje so vedno prikladen izgovor), potem pa je prdel in sem opazila, da ga matra trebušček. Takoj ko sem mu nehala dajat kravje mleko, so bile noči spet ok. Tako da, če se vam ta mali zbujajo več kot navadno oz. zraven nekaj stokajo, je možno tudi, da jim ne paše kaka hrana. Jaz sem tako že izločila par jedi, ki mu niso dobro dele. S citrusi prav iz tega razloga ne mislim še začet, ker je očitno bolj občutljiv kot večina in nima smisla ga obremenjevat še s tem. Tudi sicer mu ne dajem hrane, ki je ne priporočajo za dojenčke (razen seveda tole kravje mleko, po katerem sem takoj fasala lekcijo...).

Meni se porodniška počasi izteka... V službo bi morala že začetek novembra, a bom vzela še nekaj dopusta in jo podaljšala za dva tedna. Ne se čudit (ali zgražat): meni že kar malo manjka služba oz. družba odraslih ljudi. Sploh zdaj, ko so dnevi že bolj mrzli in smo manj zunaj, postajam nemirna oz. kar malo sitna, ker so dnevi vsi enaki. Sicer si po drugi strani ne morem predstavljat, da bom kar naenkrat Primoža videla samo par ur na dan, a me vleče med ljudi. Tako čutim zdaj, bomo videli kako bo potem, ko ga bom uvajala v varstvo. Glede na pretekle izkušnje, se zdi služba bolj fajn, ko je še mesec do nje, kot pa, ko je le par dni proč user posted image

Čestitke Gašperju za hojo in seveda tudi vsem ostalim za druge napredke user posted image Ja, teh novic o hoji ali pa prvih korakih bo zdaj vedno več user posted image

Araz, super, da gre Zoji na bolje! Verjamem, da je težko gledat otroka, ko noče nič jest...

Mislim, da sem nadoknadila za vse nazaj user posted image Upam, da se vam bom v prihodnje večkrat pridružila pri tekočih debatah. Samo še to: dobrodošla tudi oba očeta, sem prav vesela, da sta se nam pridružila! Zdaj bo sicer težje šimfat moške, a bomo vsaj imele še vaš pogled na stvari.

Lahko noč!

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
10.10.2010 7:17:25   
orhideja75
terida, super za tole spletno stran za copatke. so res cenejši. sam kako pa to plačuješ? a lahko po povzetju, al moraš imeti paypall al kako se že reče?
jaz sem take copatke naročila tukej http://www.biosvet.si/sl/index/products/cid/46 in zdej vidim, da so preko e-baya cenejši, no tko, da vemo za naprej

kaj pa oblačila? a jih katera kupuje preko spleta? ker opažam, da so dosti cenejša, le glede plačila in teh kartic sem mal skeptična

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
10.10.2010 7:19:44   
orhideja75
aja, tintara mi imamo golfa, ampak razmišljamo o večjem. čeprav zaenkrat ni ne vem kakšnih problemov, sej če gremo kam za več dni damo pa na streho montano

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
10.10.2010 20:57:17   
evangelie
Eno je teorija, ki si jo predstavljamo, druga je praksa. Ne kompliciraj preveč. Občasno dodaj kaj okosnega, mislim, a mi se pa samo zdravo hranimo. No, jaz se že ne. Tako ali tako bodo čez par mesecev v vrtcu in bodo rojstni dnevi, pa tudi nad malicami si presenečen, ko dobijo kekse za jest...
IZVIRNO SPOROČILO: tintara

To se tudi jz čisto strinjam, v teoriji smo vsi pametni. Pa v končni fazi jim tud nima kaj bit, če dobijo kdaj kak sadni jogurt ipd. Pa res je, da se lahko doma še tako trudimo, čez dober mesec bojo pa v vrtcu, kjer se pa jedilniki precej razlikujuejo od domačih. Jz se pač tolažim, da bo doma navajen na zdravo prehrano, kot jo pač jeva tudi midva (seveda pa tudi 'grešimo', to se mi zdi da je nujno, ker po moje preveč zdravo tudi ni zdravouser posted image ), v vrtcu in šoli bo pač jedel kar bo dobil...Sicer mi ni všeč, ampak tako pač je...Sem pa malo potolažena, ker v našem vrtcu res veliko pripravljajo sami (npr. štruklji, zavitki...) in je precej domača hrana...

Evangelie, potem bo tvoj tud vsak čas shodil!!! user posted image Ko je naš začel samostojno stat, je trajal še kake 3 tedne, pa je shodil!!!
IZVIRNO SPOROČILO: Elly79

Jah, bomo vidli...mi vsi že ves čas pravijo, da bo hitro shodil (pa tudi meni se zdi), ampak itak ni nujno...slej ko prej bojo pa itak vsiuser posted image

Dejte mi še nekaj povedat...a vsi vaši že znajo pa pa pokazat ipd? Ker mi ne znamo...je pa res, da ga niti nismo preveč učili... Zna 'pokazat' lučko (ne pokaže s prstkom, ampak pač pogleda v njo), zna nardit bučko ( da se z glavo čisto nežno trkne v mojouser posted image ja, take stvari ga mi učimouser posted image ), pa še kaj, ampak kot rečeno, ne tako 'tipičnega', kot je pa/pa, pa ni/ni ipd.

Drugače pa smo bili včeraj spet malo v hribih in je bilo suuuper. Mali res tako uživa v tem svojem nahrbtniku, da samo upam, da bo tudi potem, ko bo moral sam hoditi, pol toliko uživaluser posted image Zdaj mu je res cel žur in sem ful veselauser posted image Se bo pa počasi planinska sezona končala, ker je imel kar hladne nogice, čeprav je bil ful oblečen, ampak je pač slabša cirkulacija...

Kar se hrane tiče, tudi mi ne pasiramo več, večinoma pretlačim z vilico, vedno več ppa mu puščam v koščkih, sploh mehkejšo hrano. Danes je prvič jedel hruško le narezano na majhne koščke in je kar šlo. Sicer je pojedel manj, kot če bi bilo ukašeno, ampak to je itak logično...

No, pa sem se spet ćist razpisala....se vidi,da sem celo nedeljo bla sama, ker moj delauser posted image

lp

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
10.10.2010 22:54:25   
DiDi*
Ojla punce,

po stotih letih se spet malo javlam. Kar ne najdem časa.
Najprej čestitke vsem nosečkam - jst bi tud, pa moj še ni za to, pa vsem malim za obmesečnice, zobke, prve korake in ostale podvige, ki sem jih zamudila, ko se nisem nič javila.

No zdaj pa da malo pokomentiram:
Hrana: nič več ne pasiram, razen sadnih kašic, samo z vilico pretlačim. Pa tudi kakšen sadni jogurt al pa fruchtzwerge (al kako se to napiše) že dobi. Smo meli take probleme z gosto hrano( do 8m je pojedel samo kakšno žličko, dve) pa še to z jokom, da sem bla prou vesela, ko je pojedel cel lonček te nezdrave sadne skutke. No, zadnje čase je že zelo veliko in skoraj vse - je bil že čas. Ga pa hranim tudi tako, da tekam za njim, ker v stolu zdrži ene 3 minute max, pa še takrat mu moram zravn eno knjigico kazat al pa eno igračko, da jo po tleh meče.

Dojenje: a katera čez dan še doji? Jaz še vedno ene dvakrat preden gre spat. Ponoči pa tud 2-3 krat, najmanj. Od poroda še nisem prespala cele noči, tako da bom zelo zelo zelo vesela kakšnega nasveta kako naj ga odvadim.

Striženje nohtov: je pri nas znanstvena fantastika tudi med spanjem, ker še takrat skoz rokice neki premika.

Zobki: Niko ima že 4 in tudi pri zobozdravniku smo že bili. Bo mel baje luknjico med sprednjima zobkomauser posted image . A vas vaši tud kej grizejo? Niko ma zdej eno obdobje, ko me skoz grize in to ful ugrizne, pol se pa smeji ko se derem au, au. Me je prou strah, da ne bo v vrtcu druge otroke slučajno grizu. Kako takemu majhnemu otroku dopoveš da to ne sme?

Pa-pa: to še ne pokaže, ve pa kaj pomeni, če mu rečeš, da gremo pa-pa, pol pokaže kar na vhodna vrata.

Dost zaenkrat, morm še malo prebrat kaj ste kej pisale. sem vidla, da je neki novih, celo en fant uauuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4334
11.10.2010 10:14:25   
ROmama
Dobro jutro, jaz sem svojo kavico že spila, častim še vam. Naša Emica se je tudi prehladila. Ful ji teče iz noska, pa tudi pokašlja, upam sicer da bo pri tem tudi ostalo. Ponoči sem ji dvakrat šla spirat nosek s fiziološko, s pumpico pa ne gre nič ven, zato je ne mučim. Ven bova šle vseeno, ko se malo ogreje.
Vrtec - vlogo bom dala v sosednjo občino, trenutno je pri njih še prosto, bom pač otroka vozila na dva konca.
Prehod iz 1 starostnega obdobja v 2. - vrtec- eno vprašanje za tiste, ki imate otroke od 2-3 leta. Jaz sem veselo pričakovala manjšo položnico za 2. starostno obdobje, pa sem bila razočarana. Ker Luka s 1. spet. ni dopolnil 3 let, bomo celo šolsko leto 2010/11 plačevali za 1. star. obdobje, s tem da od poletja nima plenice, pa tudi v skupini z 19 otroki je. Kako imate kaj s tem pri vas narejeno.

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
11.10.2010 14:42:27   
terida
Orhideja, opatke plačujem s PayPalom. Meni je ta način super, ker si bolj zaščiten kot pri plačevanju s kreditno kartico. Tudi obleke kupujem preko interneta, in sicer pri Nextu: http://www.nextdirect.com/si/en
Najbolj se splačajo kakšne hlače ali pa kompleti (več majic skupaj, majice in hlače, ipd.), posamezne majčke niti ne toliko. Zadnje čase ogromno tam kupujem, ker mi je z dvema otrokoma praktično nemogoče v trgovine hodit. Ravno danes sem dobila en paket user posted image Fajn je, ker je poštnina samo 5 EUR (ne glede na količino). So tudi relativno hitri - do zdaj sem vse dobila v enem tednu. Ok, dovolj reklame zanje user posted image

Evangelie
, brez skrbi, Vitan že zna vse kar je treba za njegovo starost. Mogoče ne zna mahat pa-pa, razume pa kje je lučka. Primož je recimo ravno kontra - on zna mahat, ne ve pa kje je lučka. Vsak zna pač nekaj, oz. s časom bodo itak vsi vse obvladali, nič bat. Drugače se mi zdi, da pa je ravno s tem mahanjem tako, da otroci tega ne delajo tako, kot bi si starši želeli. Ker je treba vedno mahat nekim novim ljudem in mnogim malčkom se zdi bolj zanimivo te ljudi opazovat kakor jim mahat točno takrat ko drugim to paše. Večina začne mahat potem, ko so obiski že šli in so vrata zaprta user posted image

Didi, tako majhnemu otroku lahko pokažeš, da ti ni všeč, da te grize, mu govoriš, da to ni prav, a kaj drugega po moje ne moreš. Ko bo malo večji (ko bo hodil v vrtec), pa ga verjetno že lahko malo "kaznuješ" - v smislu, če ga imaš v naročju, ko te ugrizne, mu poveš, da se to ne dela in ga daš iz naročja. Pri takšnem "zavračanju" kar hitro dojamejo, da so ga nekje polomili.

ROmama, tudi mi za našo 2,5 letnico plačujemo za 1. starostno obdobje. Tudi ona je brez plenic in zelo samostojna, samo ne pomaga nič. Sem celo klicala v vrtec, da se malo pozanimam kako je s tem. V skupini so vsi letnik 2008 in to je za letos (no, sezono 2010/11) še 1. starostna in nimaš kaj.

Danes smo končno dali skozi 3. cepljenje (je že 4 mesece od prejšnje doze). Sicer Primož ni še čisto zdrav (še mu teče z nosa), a nima vročine, nima vnetih ušes in žrela, tako da se je zdravnica odločila, da ga cepimo. Upam, da bo vse ok, zdaj že skoraj uro spi...

Včeraj smo imeli tudi krst - je bil kar priden, še bolj kot sem mislila, da bo. Je pa res, da je bil daleč najglasnejši v cerkvi. To je pa tako, če nosiš 10-mesečnika krstit...

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
11.10.2010 14:49:54   
terida
Uf, pozabila vprašat: Kako se ukvarjate s svojimi user posted image ?

Midva si podajava žogico, delava stolpe iz lončkov ali kock, gledava knjigice, se žgečkava, potem mi pa že skoraj zmanjka repertoarja... Dobro, rad ima, če mu pojem, samo tega se navadno poslužujem bolj po sili - da je dovolj pri miru, da ga lahko previjem, na primer. Primož je zelo živahen in ne mara bit preveč na miru, tako da se kakšnega hudega "ukvarjanja z otrokom" sploh ne greva in se sprašujem kaj lahko še počnem z njim? Nič mi ne pomaga, da je to že drugi otrok, ker se sploh ne spominjam kaj sva počeli z Eriko...

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
11.10.2010 15:00:37   
taipai
ola!!
Evo, spet mal javljanja. Končno en pravi jesenski dan!!! Sonček, mmm user posted image user posted image
Dete spi, js pa perem/likam/kuham. Danes sem mu naredila makaronflajš user posted image pa mal zelenjave notr (korenje,bučka), za malico ima čežano z banano,večerja pa verjetno mlečni riž, al pa kaka druga kašica. Bomo vidl user posted image
Punce, a jim kaj kuhate pudinge?Jaz mu bom počas tut to začela. Mleko itak že "rabiva" (redčen z vodo), tako da mislim, da tut puding ne bi smel bit problem.
igranje z user posted image : midva veliko bereva, ful se presmejiva (gre npr. na nogice, pol pa miga z ritko sem in tja in se oba ful smejeva), zdej je začel tut plesat, potem "tekmujeva": oba na vse 4 in greva :))) Joj, če bi me kdo vidu, bi reku, da sem bolj otročja ko Anže user posted image . Potem, ko sva zunaj, mu ful govorim kaj delava, kje sva (HB imamo blizu gozd, tako da je že seznanjen z drevesi v njem user posted image ). Zunaj pobirava kamenčke, zdej bova mal kostanja, zamoti se z opazovanjem živali (jih FUL obožuje). Tko,vse po malem:) seveda se pa tut velik precrkljava, obema paše user posted image
zdej je pa alarm

kej več, kasneje
lp

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
11.10.2010 18:22:47   
orhideja75
a se zmenimo za eno srečanje, če ste za, preden se spet začne deževno vreme?

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
11.10.2010 21:59:35   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

Jaz sem za... sicer smo še malce prehlajeni, ampak računam, da bomo do konca tedna spet pri zdravju... user posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4340
12.10.2010 8:54:50   
marusi

IZVIRNO SPOROČILO: Elly79

IZVIRNO SPOROČILO: orhideja75

Jaz sem za... sicer smo še malce prehlajeni, ampak računam, da bomo do konca tedna spet pri zdravju... user posted image

dajmo! mi2 sva za. smo se pozdravili. kaj pravite na četrtek? petek?

sicer pa pri nas tudi grizemo! in to s tako jezo in sil, da se ne morem (več) smejati. zadnjč sem bila tako jezna nanj, da sem ga dala v posteljo in mu vzela vse igrače... seveda ni nič razumel... ampak res ne vem, kako bi ustavila njegove napade besa.
scer je pa naše sonce ugotovilo, da mu pumpica za nos pomaga in si jo kar sam nese k nosuuser posted image fr je pa še vedno sovražnik #1.

igranje: mi2 se skupaj plaziva, igrava ku-ku (kar sam se pokrije in še predno se odkrije, se že reži), poskušava brati knjigice (ponavadi dobi napad besa - ni ravno knjižni molj - samo ena cunjasta knjigica mu je všeč, ker jo lahko grize), se žogava, igrava s kockami. full rad se dviguje: leživa na postelji, mu dam roke in stegne svoje rokice in se dvigne. pa petje ima full rad, veliko pojeva in pleševa. se greva "diči diči diča... majlek nima biča". pa zdi se mi, da mu je full več, če uporabim njegovo ime. se full smeje. poskuša mu pokazati, kako se dajo kocke v kuglo (tista didaktina igrača), samo on v glavnem vse daje v usta. full rad me gleda, ko kuham. full se reži, ko potegnem vodo v Wc-ju:). veliko se sprehaja po kavču gor in dol, pa raziskuje okolico (okensko polico, omaro, ki je za kavčem). včasih mu poskušam kaj "zaigrati" z lutkami (tudi nima nekege pretiranega potrpljenja). všeč mu je, če ponavljam za njim (ko blebeta, pljuva, se gre tarzančka..).
mene včasih kar malo skrbi: jaz sem imela baje pri 8 mesecih 8 "besed" naše dete pa ima: uaaaauaaaaaaaaaaauaaaaaaaaa za kužka ina mnjam-mnajaaam ko je. in to je to. govori sicer a-ta-aaaa-ta-aaaaa-ta, ampak ne povezano:(
se mi zdi, da bo bilj gavnar

no, greva zajtrkovat!

papa

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
12.10.2010 11:02:58   
ROmama
Tiste, ki kupujete pri Nextu, kako je pa z menjavo, videla sem namreč, da imajo tudi večje številke, bi za sebe kaj naročila, ampak če si kupim premajhno ali papreveliko...?

Jaz bi prišla na srečanje, sem za petek, če bo Ema zdrava. Iz noska ji ne teče več toliko, malo pokašlja. Če se dobimo na svežem zraku, po moje ne bi bilo problema zaradi tistih, ki so še malo prehlajeni.

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4342
12.10.2010 13:44:04   
evangelie

Tiste, ki kupujete pri Nextu, kako je pa z menjavo, videla sem namreč, da imajo tudi večje številke, bi za sebe kaj naročila, ampak če si kupim premajhno ali papreveliko...?
IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Nepoškodovano robo lahko v 28 dneh vrneš,stroške poštnine kriješ ti (http://www.nextdirect.com/help/en/si/Section.aspx?ItemId=11301)

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
12.10.2010 17:44:39   
taraji
No, pa da še jaz kaj napišem da ne bom samo prebirala

Igranje - midve se žogava, pa igrava s kockami - no v bistvu se igra mamica, iris pa opazuje pa gledauser posted image user posted image , pol ji je zelo zanimivo da vzamem kakšno nogavičko ali slinček in ga vržeme, pa mi ga potem ona prinese, zelo všeč ji je ko leži na postelji in se vsede pa jo jaz podrem da je spet v ležečem položaju, pleševa - trenutno je aktualem ringaraja da jo držim za rokice in pleševa v krogu, pa zelo rada se lovi, trenutno je pa najbolj zabavno to da se z možem vsedeva na tla cca 2 metra narazen in ona potem hodi od enega do drugega.
V bistvu je pa pri nas tako da se zna tudi sama kar lepo zaigrati in se ni treba nekaj zelo aktivno ukvarjati u njo.
Grizeneje - tudi Iris zelo rada grize - pa to ne iz jeze ampak pomoje jo matrajo zobki saj gre pri nas še vedno čisto vsaka stvar v usta. Ugrizne pa res zelo močno, sam ona se vedno smeji ko koga ugrizne. pa ponavadi pol še auu reče.

Kakšnih besed, ki naj bi kaj pomenile tudi mi še nimamo, ali pa jih samo midva z možem še ne razumevauser posted image user posted image , pa čeprav naše dete ves čas nekaj čeblja. Zdej je v fazi čudenja - ko kaj novega vidi tako dobro naredi oooo, oooo in se čudi.

Me pa nekaj zanima - naša Iris že nekaj časa veselo odpira omare in jih pospravlja - pa nekako ji kar dovoliva saj mi je marsikatera prijateljica rekla da če jim dovoliš da jih potem mine. Samo včeraj ko sta bila dopoldan z možem sama doma mi je pa prekipelo, saj je iz omare s perilom zmetala prav vs perilo - tako da sem potem več kot pol ure zlagala nazaj.
Zanima me ali vi svojim dovolite pospravljati omare, ali jih imate zvezane - omare namreč, da jih ne morejo odpreti??

Araz - kako pa kaj Zoja - upam da je bolje in da nista pristali v bolnici.

toliko od mene zaenkrat pa se še tipkamo

La vita e bella

Neposredna povezava do sporočila: 4344
12.10.2010 21:03:18   
DiDi*
Tale Iris je pa taka lumpika kot naš Niko. Mogoče ker sta na isti dan rojenauser posted image . Naš tud namreč rad vse pospravi iz omar. Jaz mu kar pustim, do ene mere seveda. V kuhinji moram vsak dan znova vse pospravljat v predale. Pa še tako kuhinjo mam, da so pod pultom sami predali, tko da ma veliko dela. Sem pa iz predalov, ki jih doseže prestavila potencialno nevarne stvari raje v zgornje predale, spodaj je vse bolj plastično. Kadar sem jaz v kuhinji lahko ene stvari kar iz tal pobiram. Najraje ima cedila, šefle in podobno. Vbistvu so to edine stvari s katerimi se igra sam. Sem kupila tudi te vezalke  za predale, pa jih je vse dol potrgal. Pa tud malo mi je blo hudo, da kar naenkrat ne bi mogel več raziskovat kaj je notri. Minilo ga pa tud še ni, pa dela to odkar se plazi. Če pa odprem veliko omaro v spalnici, se pa kar pokadi za njim, da je slučajno ne bi zaprla preden pride do tja. Jaz bi raje kupla kaj, kar bi preprečilo da se predal ne bi do konca zaprl, da si ne bi prstkov preščipnil.

Tale Next ma pa res dobre stvari. Kakšne so pa kaj številke, normalne, večje, manjše? 

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
12.10.2010 21:31:43   
d4rj4.84
mi smo vrata in predale zavezali, pa ne zaradi tega, ker bi zmetal vse ven, ampak zaradi tega, da si nebi priščipnil prstke. parkrat je probal pa ni mogel odpret, zato je na njih čisto pozabil. par dni nazaj sem pa dala vezice stran in do sedaj še ni pogruntal, da se lahko vrata omar zopet odprejo.

(odgovor članu DiDi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4346
12.10.2010 22:12:13   
tintara
Hojla!
Araz, kako sta? Mislim, da vem odgovor. No, kakorkoli že, pozdravita se.

Odpiranje in pospravljanje predalov. Jaz sem do zdaj vsem pustila, pa evo, zdaj to dela samo še VAne (ta velika dva sta pri svojih skoraj 4 in skoraj 7 že nehalauser posted image ). Ne, resno. Vsi se bodo odvadili, samo res se pa ne spomnim kdaj se je nehalo. Mi smo predale (tiste v kuhinji, ki se ful hitro zapirajo in so potem boleči), zalepili skupaj (bolj grdo zgleda, ampak je pomagalo, ker so postali pretežki in jih niso mogli odpreti). No, ampak VAne spraska tisti selotejp dol, tako da pri njemu ne pomaga. Se je že priščipnil, pa se bo najbrž še kdaj, no sčasoma se pa kar lepo naučijo. Pa to ni ne vem kako dolgo, se mi zdi. V glavnem, tudi pri nas zlaga in prelaga in pospravlja po svoje, pač mama ne zna najbolje. Ma jaz v miru vsaj kaj skuham vmes, na koncu pa pač pospravim. Raziskovanje je le del odraščanja.

Vprašanje: jim ve že pustite jesti z žlico? No, jaz sem se do sedaj samo dvakrat opogumila, pa še takrat mu mal na razdalji držim dosti časa. Ma, pa bo treba, sam ko vem kako bo nastalo, me pa kar malo mine.

Srečanje: mi smo za, četrtek in petek bosta Ok, kar se naju tiče, če seveda ne pride kaj vmes. Zaenkrat smo zdravi, vreme je tudi napovedano, edino tale megla se mora razkadit ali pa moramo srečanje kam na višje lege prestavit ali pa kam drugam, kjer ni megle.

Sem vam že povedala, da je Vane dobil vrtec? Sem bila vesela, a zgleda prekmalu. So me danes klicali, kdaj ga mislim začet uvajat. In sem rekla, da z januarjem, ker imam do konca decembra porodniško. Pa pravi, da potem ga bom mogla pa plačevat za te mesece (čeprav je drugi otrok brezplačen), ker ministrstvo financira samo tiste, ki dejansko hodijo, ne pa te kao rezervacije. No in zakaj mi tega niso mogle povedat svetovalne delavke ob podpisu pogodbe? Kolkor sem zastopila, ga med porodniško ne morem začet uvajat (da bi ga za kak dan, tolko da zadostiš pogojem), če ga pa izpišem, pa zgubim mesto, ki sme ga imela in padem na rep vrste. V glavnem, nesposobne so tele punce na svetovalni, sem jim povedala. Sam rešitve pametne pa še nimam.

Nič, Vane joka, grem k njemu.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
13.10.2010 8:59:49   
araz
Dobro jutro,

Midve sva tud za ZOO user posted image .

Zder imam pa eno vprašanje.Že včeraj sem opazila pri Zoji po nogicah in vratu spet ene pike. Danes zjutraj, ko pa seje zbudila je imela pa čist rdeča lička posuta z pikicami. Pa kaj je zdej spet to????? Je ravno prebolela peto al šesto bolezen (sej še sama ne vem točno kaj - zd. je rekla, da je peta, ko sem šla brat kaj pomeni peta oz. šesta pa se mi je bolj zdelo, da je šesta ????).
Vročine ni imela nič, tud aktivna je kot ponavadi, je tud normalno (večerje sicer ni hotla, se je pa potem zbudila ob 11.30 in popila 210 AM).Aja, pa pikice so tko mal izbočene, rdeče.
Jo bom danes spet peljala k zd, čeprav imava jutri kontrolo zaradi ušeska.

Pa jutri smo imeli namen it na morje za par dni.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
13.10.2010 10:06:01   
marusi
jaz bi pa en nasvet, oziroma mnenje: naše dete je lepo spalo, od 19.00-20.00 do jutra. mogoče se je ponočio kdaj zbudil, ker je bil lačen, amapk s spanjem nismo imeli probloemov. tudi čez dan je spal 2 krat po uro do uro in pol. zdaj pa zvečer NOČE zaspati. ne glede na to, ali je v posteljici, naročju, vozičku. zaspi šele po 22.00, ko pade dol. vmes zaspi za sekundo, potem se pa takoj zbudi in naprej akcija!tudi čez dan manj spi, ampak ga vsaj z vozičkanjem "ubijem". zvečer pa nič ne pomaga. ne hrana, ne mleko, ne guncanje... kot bi se hotel družiti in se bal, da bo kaj zamudil...
a je imela katera podoben primer?

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
13.10.2010 10:18:58   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: marusi

jaz bi pa en nasvet, oziroma mnenje: naše dete je lepo spalo, od 19.00-20.00 do jutra. mogoče se je ponočio kdaj zbudil, ker je bil lačen, amapk s spanjem nismo imeli probloemov. tudi čez dan je spal 2 krat po uro do uro in pol. zdaj pa zvečer NOČE zaspati. ne glede na to, ali je v posteljici, naročju, vozičku. zaspi šele po 22.00, ko pade dol. vmes zaspi za sekundo, potem se pa takoj zbudi in naprej akcija!tudi čez dan manj spi, ampak ga vsaj z vozičkanjem "ubijem". zvečer pa nič ne pomaga. ne hrana, ne mleko, ne guncanje... kot bi se hotel družiti in se bal, da bo kaj zamudil...
a je imela katera podoben primer?

Jaz sem imela isti problem. Nekaj časa je trajalo, zdej pa spet lepo spi. Pa gledam, da mi po pol peti uri ne zaspi popoldan, ker drugače ob osmih ni šans, da gre spat.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?