|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
8.10.2010 7:16:02   
METULJ1
dobro jutro!

Gašper - čestitke za prve korakeuser posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4301
8.10.2010 7:16:50   
METULJ1
Dobro jutro!

Gašper- čestitke za prve korakeuser posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4302
8.10.2010 7:44:37   
Momtobe
tintara mislim, da nebi smel bit problem ... 8 dni maš itak čas vrnit. a ste kupili v BC-ju? če maš mogoče kartico od BC-ja je nakup tut tam gor zabeležen, če nimaš računa. sicer se te pa bodo verjetno spomnili. probaj, ker to ni lih mali denar. nam še nikoli niso komplicirali.

gašper bravo! :) se mu mudi raziskovat nove terene, hihi.

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4303
8.10.2010 8:24:35   
ROmama
Mi smo ga pred nekaj meseci tudi sračkali s stolom, kupljenim v BC, tudi etikete smo dol potrgali, pa sa brez problema zamenjali, samo račun smo morali imeti zraven.

Ja Gašper, kam se ti pa tako mudiuser posted image , čestitkeuser posted image

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4304
8.10.2010 10:35:56   
orhideja75
bravo Gašper

naš se tut že ful postavlja na nogice, pa če ga držiš za rokice že ful lepo korake dela

dans smo bli na prvem pregledu pri zobarju ... smo poslušali kako je treba sam vodo pit in čimprej dat stran dude in flaške
smo pa še brez zobkov. verjetno smo edini, ki pri tej starosti še nimamo zobka ... čeprav je rekla zobarca, da je še velik takih. da se nekaj že kaže, vendar verjetno še kakšen mesec sigurno ne bo pokukal ven

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4305
8.10.2010 12:15:15   
araz
ojla,

no pri nas se pa stanje še kar slabša. Zdej se je vnetje ušeska preselilo še na sluhovod, poleg tega je dobila še 6 bolezen. Shujšala mije na 8900g in dobile sva napotnico za infekcijsko zaradi dehidracije. Nič ne je, pije ful premalo. Jest sploh ne vem več kaj naj nardim. Skoz ji ponujam pa nič od nič. Sem že čist utrujena od tega. Včeraj mi je v celem dnevu pojedla 250. in spila pol flaške user posted image .

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4306
8.10.2010 13:09:26   
orhideja75
joj araz, držim peste, da se čimprej uredi. dej probej med obroki tko po koščkih ji dajat. ne vem, košček žemljice, pa košček sadja ... če ne gre cel obrok je treba več manjših. al pa kakšen tekoči jogurt, al puding, košček palačinke ... sicer pa razumem, da je hudo, če noče jest. čimveč ji dajaj za pit. če noče vode, ji daj čaj al pa kakšen gosti sok

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4307
8.10.2010 14:11:59   
Momtobe
ojoj, bolančki :(.

araz, ko moj ni hotu jest (je bil samo malo bolj prehlajen) je spil več mleka. ko sem ga dala spat čez dan in zvečer sem mu dala mleko in je ful spil. (GH je ful malo pojedel čez dan). probaj ji dat kaj drugega za jest - kej kar še ne pozna, pa ga zanima? mal rogljička, palačinko, ... da bo vsaj nekaj pojedla.
za pit pa ne vem, ker tut moj premalo pije. ful več spije, če mu dam toplo, pa ko gre spat. vmes med spanji sploh noče pit, razen kakšnega požirka.

Neposredna povezava do sporočila: 4308
8.10.2010 14:12:07   
ShopGirl
araz, jst upam da se Zojino stanje čimprej izboljša! Držim pesti da kmalu dobi apetit... Boš vidla, ko se pozdravi bo pa fuuuul jedla in pila ker bo mogla nadoknadit. Revčka mala...
Drži se!

tintara... si šla v trgovino?

Neposredna povezava do sporočila: 4309
8.10.2010 14:14:17   
ShopGirl
araz... ko prijateljičina punčka ni hotla pit ji je tekočino dajala v usta z injekcijo - poskusi. To je bil nasvet njene pediatrinje... Za energijo ji je pa ponujala vse mogoče. Na konc je bla tok obupana da ji je tut čokolado ponudla, sam da bi neki pojedla.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4310
8.10.2010 14:15:25   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: araz

ojla,

no pri nas se pa stanje še kar slabša. Zdej se je vnetje ušeska preselilo še na sluhovod, poleg tega je dobila še 6 bolezen. Shujšala mije na 8900g in dobile sva napotnico za infekcijsko zaradi dehidracije. Nič ne je, pije ful premalo. Jest sploh ne vem več kaj naj nardim. Skoz ji ponujam pa nič od nič. Sem že čist utrujena od tega. Včeraj mi je v celem dnevu pojedla 250. in spila pol flaške .

Araz, ful veliko
pa da bi čim tvoja deklica čim prej ozdravela!!!

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 4311
8.10.2010 14:16:37   
Elly79
ful veliko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... so zgnili nekam

(odgovor članu Elly79)
Neposredna povezava do sporočila: 4312
8.10.2010 14:19:25   
blondy_81

ojla,

no pri nas se pa stanje še kar slabša. Zdej se je vnetje ušeska preselilo še na sluhovod, poleg tega je dobila še 6 bolezen. Shujšala mije na 8900g in dobile sva napotnico za infekcijsko zaradi dehidracije. Nič ne je, pije ful premalo. Jest sploh ne vem več kaj naj nardim. Skoz ji ponujam pa nič od nič. Sem že čist utrujena od tega. Včeraj mi je v celem dnevu pojedla 250. in spila pol flaške user posted image .

Joj boga user posted image user posted image Upam, da se čim prej pozdravi user posted image user posted image user posted image
Glede hrane bi pa jaz probala s kakšno sladko stvarjo. Manca vem, da pri sladkem bi se pa vdala. Magari smetano, kakšen vanilijev puding, sadno skutko. Misliš da tega ne bi hotla? Ni glih zdrava hrana, ampak vsaj mogoče bi kaj pojedla. Pa kak gosti sok (marelica, breskev, ananas). Pri nas to pali.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4313
8.10.2010 14:34:49   
KulGirl
Mene pa zanima a ste vse takega mnenja, da otroku, ki noče jesti ponudimo nekaj nezdravega, sladkega, slanega, da bi vsaj to pojedel.
Moja punčka je zelo neješča, jaz imam skoraj vsak dan bitke s hrano. Res ne vem ali naj vztrajam z zdravo hrano, ali ji začnem dajati vse živo in upam, da se ne bo navadila na tako hrano. S kupljenimi sadnimi kašicami sem se že nasrala. Včasih jih ni marala in jedla samo domače, kasneje se jih je navadila in sedaj domačo sadno kašico ven pljuva, kupljeno bo pa vsaj nekaj pojedla. Za večerjo je itak praznik, če sploh odpre usta. Vsak dan potem v spanju dobi flašo mleka. Rada ima kruh in bi ga nonstop jedla. Pa koščke mesa si daje v usta. Če si ona da v usta je dobro, kar pa pride po žlici pa noče ust odpirat. Potem ji pa s koščki kruha usta odpiram in zraven podtaknem še žlicouser posted image user posted image user posted image  Ko jo posedem v stolček in začnem ponujati žlico, začne cmerat, gledat na tla, z roko odriva žlico. Sledijo razne animacije z lončki, pokrovčki, kruhom ... you name it, i did it.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4314
8.10.2010 14:38:45   
blondy_81
IZVIRNO SPOROČILO: KulGirl

Mene pa zanima a ste vse takega mnenja, da otroku, ki noče jesti ponudimo nekaj nezdravega, sladkega, slanega, da bi vsaj to pojedel.
Moja punčka je zelo neješča, jaz imam skoraj vsak dan bitke s hrano. Res ne vem ali naj vztrajam z zdravo hrano, ali ji začnem dajati vse živo in upam, da se ne bo navadila na tako hrano. S kupljenimi sadnimi kašicami sem se že nasrala. Včasih jih ni marala in jedla samo domače, kasneje se jih je navadila in sedaj domačo sadno kašico ven pljuva, kupljeno bo pa vsaj nekaj pojedla. Za večerjo je itak praznik, če sploh odpre usta. Vsak dan potem v spanju dobi flašo mleka. Rada ima kruh in bi ga nonstop jedla. Pa koščke mesa si daje v usta. Če si ona da v usta je dobro, kar pa pride po žlici pa noče ust odpirat. Potem ji pa s koščki kruha usta odpiram in zraven podtaknem še žlicouser posted image user posted image user posted image  Ko jo posedem v stolček in začnem ponujati žlico, začne cmerat, gledat na tla, z roko odriva žlico. Sledijo razne animacije z lončki, pokrovčki, kruhom ... you name it, i did it.

Jaz sem mislila, da se ji kaj takega ponudi sedaj ko je bolna in res noče nič jesti. Pa da bi vsaj kaj pojedla, bi poskusila s takimi zadevami. Drugače bi pa vztrajala s hrano, ki je zdrava. Ok jaz ji občasno za kak priboljšek dam kak puding ali skuto in mi druge stvari vseeno je. Dobi kaj sladkega res občasno mal za pocrkljat.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4315
8.10.2010 14:48:55   
Ninča77
Orhideja75 mi smo dobil prvi zobek tri tedne pred prvim rojstnim dnevom. Čakali smo ga pa že od četrtega meseca. Sedaj pa se je začela invazija, ki mislim da bojo zobkli kr ven leteli

Neposredna povezava do sporočila: 4316
8.10.2010 15:33:18   
tintara
Araz in Zoja, držita se. Poglej, če je dehidrirana, je pač najbolje, da gre na infuzijo. Zoprno, ampak pomaga. Ko jo bodo nafilali s tekočino, se je bi stanje popravilo. Držim pesti za čimhitrejše izboljšanje.

Naš stolček oz dva oz trijeuser posted image . Evo, že lahko tega smajlija dam zraven, ker sem vse skupaj prespala. V trgovino nisem šla (je bil prelep dan), sem pa klicala. Mi je rekla prodajalka, da če sme ga že montirala, da potem to pomeni, da je rabljen in da mi ga niso dolžni vzet nazajuser posted image . Le kako hudiča naj vem, da mi ne pašejo v avto drugače, kot če montiram.user posted image  Da naj pridem, pa da bodo videli, da drugače pa lahko namesto tistega GAšperjevega, ki je star ene 3 leta, kupim enega, ki je ožji. Ja, gospa, hvala za info, verjetno lahko kupim še katerega, če imam ravno preveč denarja. A ni fora, kličeš, če lahko zamenjaš dva, pa ti reče, ne, tedva ne, lahko pa kupite tretjega.user posted image user posted image  Joj, saj ko še enkrat pomislim, mi je res že prav smešno. Pomoje je to prodajalka leta.

Ok, mal resnosti. Spomnila sem se ene rešitve vsaj za Vanetov sedež. Če v avtu obrnem vrstni red in ga dam na desno, Nadjo pa na levo, potem je v bistvu nemoteč za Gašperja, ker na tisti strani se on ne pripenja. Tam pripneš samo enkrat, tist se bomo že pomujal, potem pa ostane pripeto (sredinski pas, ki se vleče od zgoraj imamo, da bo bolj jasno). Sam še vedno pa ostane problem pri pripenjanju obeh ostalih, tako dauser posted image

Sem pa spraševala, če to ni standard in pravi da je. Da so vsi enako široki spodaj (no, sam saj spodaj v bistvu ni problem, ker gredo notri, problem je višje, kjer je najbrž ful bolj zaščiten.). TAk da po njenem, nam ne preostane drugega, kot da kupimo nov avto (no, razen če kupimo tistega jahača, ki mi ga je ponujala za GAšperja, sam pravi, da tist bi bil sam za kako leto, ker potem ga morasš razširit, pa bla, bla, bla. Torej vidite, prodajalka in pol, poleg avtosedeža, bi mi rada še avto prodala (dobro da ni rekla, da ima ona enega primernegauser posted image ).

Ne vem, ko pride moj dam, gremo zopet v montažo, morda bo pri dnevni svetlobi kaj lažeuser posted image . Obrnemo sedeže (vrstni red) in upamo na najboljše. Sicer bomo pa Nadjinega mogli menjat in tistega ali dat v trgovino ali prodat na Bolhi.

Ampak ni mi jasno, kaj če imaš 4 otroke, ali celo 5 ali 6. To sploh ostane kaj drugega kot kombi ali pa dva avta. No, pri 6 mi je jasno, da ne, ampak kaj pa 4???

Takole, naš Vane pa kar spi. Sem ga šla že poslušat, če je vse v redu, če še diha. Spi že dve uri in pol, ne vem, če je že kdaj tolk velik. Res pa je, da je vstal ob 5.30 in v vozu zaspal za 15 minut. Dobro da je petek in pride moj prej domov, da lahko pobere ta velika dva.

Joj, joj, a sem že povedala, da sva dobila vrtec?? So me v petek klicali, da ga lahko s 7.10. začnem uvajatuser posted image user posted image . No, do novega leta zagotovo ne, ampak vzgojiteljici se pa zdita super. Obe mladi in energični, bi že kar komaj čakala, če ne bi bilo teh bronhiolitisov.

Aja, pa oddala sem za podaljšanje. Baje da imajo 15 dni časa za odgovor. Ma kar naenkrat nimam najboljšega občutka več. Bomo videli. Zibka, ti kar poskusi, zgubiti ni kaj.

Nič, mislim, da se je zbudil. Čau, T

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 4317
8.10.2010 16:41:19   
orhideja75
tintara, pri nas je tut problem, ko so zdej trije otroci zadaj .. ko smo imel lupinco ni blo problema, zdej ima pa tale avtosedež tolk širok spodnji del, da se na eni strani prav težko pripne s pasom. ena stran gre, pa sedež na sredini, druga stran pa ful težko. tko, da gremo v nakup novega. kombiniran z jahačem ima spodnji del ožji, če ti bo ta info kej v pomoč. pa lahko vzameš 9-36 kg

araz, javi kaj kako je kej stanje z zojo, jaz bi res poskusla vse sorte hrano. mogoče res kej tazga, kar do sedaj še ni jedla. pa košček za koščkom, žlička za žličko. sam, da nekej spraviš v njo. mogoče bi ji infuzija res pomagala. dobila bi vitamine za moč, pa mogoče se ji potem tudi apetit povrne. sej je problem, ko otrok noče jest in pit. potem pa še zboli, je pa še večja borba s tem
drži se! sej bo vse vredu!!!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 4318
8.10.2010 18:36:15   
taraji
Joj, Araz - kup user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za zojo da bi bilo čimprej bolje. Pa jaz bi pomoje probala narediti kot so ti že ostale svetovale - v bistvu bi ji ves čas ponujala koščke hrane - kar ima pač najraje pa če tudi ni najbolj zdravo.

Kulgirl - kot je napisala že blondy - tudi jaz bi če je otrok sicer zdrav poskusila s kar najbolj zdravo hrano, saj se lahko vse prehitro razvadi in je samo nezdravo hrano. No, če otrok ni seveda na kakšni spodnji meji teže - potem bi ponudila tudi kaj kar ni najbolj zdravo samo da bi pridobil na teži, kajti že tako mali se hitro razvadijo glede hrane - tako je bilo pri mojem nečaku - jedel samo fruhcwerge, razne čokoladke in podobne nezdrave zadeve ker drugega ni hotel in je bil potem velik problem pripraviti ga da bi pojedel tudi kaj zelenjave, sadja. Predno so mu začeli dajati le to kar je rad jedel pa je vseeno vase spravil kakšen kos sadja, zelenjave....

Gašper - user posted image user posted image user posted image - res pravi korenjak.
Elly - pa to naredi skupaj že več korakov ali samo par in potem seveda štrbunk??

Tintara - upam da čimbolje razrešite tole z avtosedeži. Zaenkrat še nimamo teh problemov saj potrebujemo samo enega, je pa dobro da človek ve na kaj mora biti pozoren če je v podobni situaciji kot tintara.

No, pa da še jaz vsa ponosna povem, da je naša Iris tudi danes naredila prve tri samostojne korake. se je držala za mizo in sem bila kakšem meter proč od nje in ji iztegnem roke in ona se spusti ter zakoraka proti meni.Če je nebi ujela bi seveda štrbunknila, ampak se je spustila opore in naredila prve korake.
Mamica pa seveda vsa ponosnauser posted image user posted image

La vita e bella

Neposredna povezava do sporočila: 4319
8.10.2010 18:56:03   
araz
Punce najlepša vam hvala za svetovanja.

Jest Zoji res ponujam vso hrano, ki jo je že jedla, ki jo ima najraje in tud tisto, ki je še ni jedla (zdravo in tisot mal manj zdravo). Učinek pa je isti.
Ponujam ji tud na vsake pol ure oz. kolker pride. In sem res vesela za vsako žličko, ki jo poje.

Moram pa povedat, da mi je za kosilo pojedla mal več kot 100 špinače in mal prejle še 100 sadja. Vam ne morem povedat kakšno olajšanje čutim, ker vem da je vsaj nekaj pojedla. Mogoče pa bo šlo res zdej kaj na boljše.

Ampak se je pa zdej začela vlečt še za ta drugo uho in zdej se bojim, da ma še tega vnetega. Ne vem zakaj ni zd. mogla oba pogledat user posted image , Pa prejle sem ji izmerila temperaturo in jo je imela 35,5. Zdela se mi je nekam mrzla.
A katera ve kaj to pomeni, če ima otrok prenizko temperaturo?
Zdej mi spi in sem jo fajn pokrila, pa ima spet čist mokre laske user posted image .

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 4320
8.10.2010 19:00:38   
blondy_81

Ampak se je pa zdej začela vlečt še za ta drugo uho in zdej se bojim, da ma še tega vnetega. Ne vem zakaj ni zd. mogla oba pogledat user posted image , Pa prejle sem ji izmerila temperaturo in jo je imela 35,5. Zdela se mi je nekam mrzla.
A katera ve kaj to pomeni, če ima otrok prenizko temperaturo?
Zdej mi spi in sem jo fajn pokrila, pa ima spet čist mokre laske user posted image .

Manca ima dostkrat temperaturo od 35,5 dalje, pa je čisto zdrava. Tudi zadnjič v dežurni je imela tako temperaturo, pa je rekla zdravnica, da ima čist normalno. Pri nas je imela temperaturo med 34,2 in 34,8. Takrat smo jo pa fejst greli, da je dobila normalno. In hb je hitro narasla nad 36.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4321
8.10.2010 20:31:28   
ROmama
Uboga Zoja, upam da boste kmalu bolje. So ti punce že lepo povedale, kaj je za naredit, približno vem, kako se počutiš, ker meni Ema ni nič jedla, ko je pri enem mesecu zbolela. Dejansko je na dan pojedla vsega skupaj samo 100, ampak ji je bilo to očitno dovolj za preživet.
Trenutno imam pa tudi težave s kosili, ki niso sladka, od vsega mi je samo kombinacije zelenjave s krompirjem, vse ostalo ji ne spravim v usta. Sem tudi slabe volje. Pije mi pa tudi nič. Posledično ima težave z zaprtostjo, danes sem ji po enem starem receptu dala v ritko za en grah veliko kroglico masla, pa je šlo lažje.
Tintara - mislim da se lahko sklicuješ na to, da se lahko vsako blago v 8 dneh vrne, saj tudi hlače poizkusiš doma, pa jih neseš nazaj, pa se ne šteje da so rabljene, ali pa čevlje, mislim da bi morala kar vstrajat. Saj nihče ne kupi predmeta, da mu 8 dni stoji nekje v kotu.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 4322
8.10.2010 21:01:28   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: taraji
Gašper - user posted image user posted image user posted image - res pravi korenjak.
Elly - pa to naredi skupaj že več korakov ali samo par in potem seveda štrbunk??

Ja, to zgleda takole... postavi se pokonci in potem naredi take korake kot raca... prehodi pa tud do 2 metra... pol se pa že za kaj prime... jz pravim, da hodi kot kak pijanc... user posted image štrbunkne pa bolj malo, ker je ful previden... če vidi, da mu zmanjkuje ravnotežja, se kar usede na rit al pa se ujame na roke... Najbolj je pa zanimivo, ko ploska zraven, ko hodi!!! user posted image

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 4323
8.10.2010 21:05:06   
d4rj4.84
mi mamo tud probleme s hrano, predvsem s kosilom. ni šans, da poje več kot tri žličke. banan bi pa pojel na tone. že ko jo vidi, rata čist živčen. hvalabogu, da nima problemov s prebavo (trkam).

a so vaši tud jokali, ko so se postavli na noge in potem se niso znali usest in so začeli jokat? naš včasih stoji petnajst minut in potem se začne jokat ker verjetno bi se rad usedel pa se ne more.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4324
8.10.2010 21:28:42   
Elly79
IZVIRNO SPOROČILO: d4rj4.84

a so vaši tud jokali, ko so se postavli na noge in potem se niso znali usest in so začeli jokat? naš včasih stoji petnajst minut in potem se začne jokat ker verjetno bi se rad usedel pa se ne more.

Na začetku, ko se še ni znal vsest iz stoječega položaja, je ponavadi samo hudo, hudo odletel... Je imel tud tako potolčeno glavo in faco, da je bil cel plav in črn... Včasih mi je blo prou nerodno...

Tvoj je pa očitno veliko bolj pameten in ne rine z glavo skozi zid, če vidi, da mu neki ne bo ratal... user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?