ROmama
|
Naša Emica je pa še kar bolna, ima tak hud zadušljiv, sicer moker kašelj. Sem se kar odločila, da jo danes peljem pokazat k zdravniku, bomo videli, kaj bo rekla. Bolje, da mi tam potrdi, da ni hudega. Glede plačila vrtca sem pa dobila odgovor iz Ministrstva za šolstvo, sem ga že posredovala v vrtec, kaj bo iz tega pa ne vem. Vam ga kar prilepim, da boste vedele, ker boste, tiste, ki imate decemberčke, v isti situaciji, kot sem bila jaz: Več o oblikovanju oddelkov in upoštevanju starostnega obdobja je določeno v 33. členu Pravilnika o normativih in kadrovskih pogojih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje: Vsebina člena, pomembna za vaše vprašanje: "Vrsto in število oddelkov ter število otrok v oddelku določi vrtec v soglasju z lokalno skupnostjo, ustanoviteljico vrtca. Oddelki se oblikujejo pred začetkom šolskega leta za celo šolsko leto. Pri oblikovanju oddelkov se šteje, da sodijo v oddelek drugega starostnega obdobja otroci, ki bodo do konca koledarskega leta dopolnili najmanj tri leta starosti. Pri določanju starostnega razpona se upošteva koledarsko leto." Iz navedenega sledi, da otrok, ki bo dopolnil 3 leta v letu 2011, prestopi v oddelk drugega starostnega obdobja šele v naslednjem šolskem letu- 1. 9. 2011. Noro mi je bilo to, da v vsakem vrtcu delajo drugače, v tej situaciji, ko je vse v krizi, ti pa vsak € pride prav. Violica v Ljubljani imate super narejeno, da se vzame otroka z več točkami, ker mi imamo ogromno točk, samo zaradi starosti so vsi pred nami. Oblačila za ven: tudi jaz jo že oblečem v žabice, nogavičke, supergice, hlače, body, majčko pa debelejšo jakno, zdaj ko je prehlajena tudi kapico. Na nogice ji dam še eno dekico. Se mi pa zdi, da je zdaj v vozičku tako nesrečna, verjetno zato, ker se zaradi oblačil težje giblje in sedi noter kot en kip, se nič ne premika. Zibka tudi jaz ne vem katera revija bi bila najbolj fajn, mogoče bi si najprej kako sposodila v knjižnici, pa potem presodila, katera ti najbolj odgovarja, samo zdaj so aktualne Nuška, pa Natalija ne pa Saška. Pa te res ne zanima, kakšne vozičke bodo imele Dobro da vem, da si svetovalka za Just, če bom kaj rabila.
|