|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
12.1.2010 11:28:48   
blondy_81
Mam filing da termometer narobe kaže,ker imamo vsi tako nizko temperaturo.

Takole je pa odgovorila pediatrinja na med.over.net:
Temperatura nad 36 je normalna telesna temperatura.
Če izmerimo prenizko temperaturo (npr, okoli 35 ali 35,5), popčakamo, potipamo in izmerimo čez uro ali dve e enkrat. Običajno je potem v redu, bolje pa je, da jo takrat kontroliramo z zanesljivim termometrom, ki je manj odvisen od načina merjenja (npr.z navadnim, v ritki in odštejemo pol stopinje).

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 326
12.1.2010 12:52:11   
ShopGirl
Dan mamice user posted image

taipai, priporočam ti sprehod - čimprej. full paše... Vsaka patronažna pove drugače...to mi je povedala patronažna user posted image  men je rekla da greva loh ven vsak dan do -5 stopinj.

mala bejba, sta najini punčki na podoben način narjeni a? user posted image  moja tut glavco nazaj steguje ko se razburja, al pa če ma krčke. te lahko vprašam kok sta se zredili? midve sva pridobili do ned 680g, jutri bo pa stara en mesec.
naj ti ne bo čudno da jo napenja in se hitro po dojenju pokaka - pri nas je enako. patronažna mi je rekla da je to normalno po hranjenju (zarad mleka).

anuš, moja je Alenka. Prjazna. Sam brez vage hod okoluser posted image   Nč se ne sekiri glede dolžine sprehodov. Dokler je Taja toplo oblečena in ti nč ne šmrka al pa pokašljuje se nimaš prou nč za bat. Pa took paše it ven, ane?

Prenizka temperatura: panika glih ni, sam je pa otroček lahko podhlajen. Dojenčki se zlo hitro ohladijo in dolgo rabijo da se spet segrejejo - zato je bla Kaja takoj ko smo prišli iz porodne sobe, v ogrevani posteljici da so ji znormalizirali temperaturo. Rabli so več kot 4h.

Blondy, si zbolela?user posted image  get well soon...

Mi gremo pa dons rihtat dokumente. Me prou zanima kako bomo izvedli ta projekt s tamalo. Najbrž se bo drla kot jesiharuser posted image  A ve ste dale svojim narest potni list? Berem da jim velja 3 leta. Ni mi jasno kako jo bomo slikal ne da bi se jokala zravn...hjoj. No, wish me luckuser posted image  

Ciaos drage moje

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 327
12.1.2010 13:45:51   
lana24
shopgirl-mi mamo osebno pa smo se kr namatral da smo ga slikal...
Smo pa iz pregleda-zrastl sm 5cm,zredil smo se pa za 1,08...juhu

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 328
12.1.2010 14:58:25   
blondy_81
Shopgirl sej moja je bla v porodnišnici tud v topli posteljici. Zgleda, da je Manca po meni. Jst imam tud skos tako temperaturo. Jo bom zdej bolj pogosto merila, pabomo vidli.

Drugač sem pa zbolela ja.Imam angino in moram jemat Hiconcil. Grlo me boli, da ne morm požirat, ušesa me bolijo, pa še kašljam in smrkam. Najhujše pa je, da je tudi moj bolan...sicer je že precej boljši in enostavno ne vem,kako nej Manco obvarujeva pred tem.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 329
12.1.2010 15:24:28   
ROmama
Pozdravljene,
danes je bila pri meni patronažna. Za kopat Ema še ni, ker popek še ni suh. Smo se pa zredili iz odpustne teže 3930 g na 4410 g. Bravo Emauser posted image . Patronažna mi je rekla, da v porodnišnici priporočajo, da se gre lahko ven že po 10 dneh, odvisno od počutja mame. Sama bom še kak dan počakala, ali pa sonček dočakala, če bo jutri.
Jaz imam tudi ponavadi bolj nizko temperaturo, malo nad 36 stopinj, potem se mi zdijo vsi okrog mene malo vročični.
Pleničke tudi jaz imam Pamperske iz Mulerja, za tavečjega pa uporabljamo Mulerjeve navadne.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 330
12.1.2010 15:41:35   
mala bejba
Hej.
A kera od vas doji z nastavki? Mene so včer tok začelebradavice bolet,d se ne da opisat.Sam sm kupla od aventa nastavke pa tamala noče jest.
Shopgirl,Sara je mela ob rojstvu težo 3630,ko smo šle domov iz porodnišnice smomele 3420,včeraj na sistematskem pa 3890.
Romama kak so se obnesle Racmanke,jo še tiščijo ob nogicah?
Punce kr se fotografiranja tiče se nč sekirat,sj smo fotografi navajeni tud mejhnih dojenčkov,razen če ne naletite na kšnga res štorastega.Sm namreč fotografinja pa sm kr nekaj tamicenih že pofotkala pa se kr da,sam morjo tud starši ubogat navodilauser posted image .

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 331
12.1.2010 16:30:23   
araz
Pozdravljene,

Mi smo tud danes iz pregleda. Zredili smo jo na 3890g. Zrastla je pa za 2cm in sedaj meri 52cm. TUd vse ostalo je ok. Mi je blo pa tako hecno, ko jo je pediater začel na nogice postavljat, da je vidu kako dela korake. Sva se z mojim tako smejala. Pa sedet jo je dal. Je bla prov hecna. Jo nisem navajana v takih položajih. Pol sem jo pa v naročje vzela in kar naenkrat začutila nekaj toplega. Se mi je pa v naročju polulala. Pol sva ble pa obe polulane. Moram drugič še zase kakšen rezervi polover vzet z sabo user posted image . P repden smo se odpravili na pregled se mi je tko pokakala, da sem jo mogla celo umit in preoblečt. IN seveda smo potem zamudili in bili okregani. Pa sem povedala zgodbo in se je sestra samo nasmejala.

No, pa je spet alarm. Pa glih sedaj, ko je kosilo na mizi user posted image .

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 332
12.1.2010 16:59:43   
ROmama
Mala bejbika se kar ne morem odločiti, da bi jih uporabljala. Danes sem jih pokazala patronažni, pa mi je rekla, da naj malo manj zatisnem, samo potem nima tako fiksiranih nogic kot pri povajanjem s plenico.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 333
12.1.2010 17:23:46   
mel*
Živjo

Da se še jaz mal oglasim. Imamo zelo pridnega dojenčka spi je in spet spi. Razen od 10 zjutraj pa do 13 je pokonc.

PLENIČKE  Malo sem preletela debate jaz uporabljam pamperske in sem bila do sedaj zadovoljna z njimi danes pa je prišlo vse čez in sem ga mogla celega preoblečt. Danes sem pa mojga poslala po pleničke pa bomo videl kaj bo prinesel me prov zanima ker ni nič vprašal ne za velikost ne za proizvajalcauser posted image .

DOJENJE jem čisto vse razen zelja in fižola pa jabolka olupim.Pijem čaj tam od 2 l pa do 3l in sicer si kuham bejbi čaj. Zaenkrat še nimamo krčkov in upam da bo tako ostalo. Imam pa en drug problem da imam v eni dojki več mleka kot v drugi in s tem tudi razliko v velikostiuser posted image upam da se bo to uredilo. Dojim sede še posebej  ponoči ker leže me takoj zmanka in zadremam zraven.

PLENIČNI IZPUŠČAJI imeli smo jih prvi teden pa sem nehala uporabljat hladilne kreme in imamo sedaj super ritko, enako je bilo pri veliki samo vata in voda. Sem v soboto uporabila nivea robčke ker smo nekam šli in nismo imeli vode pa je bila v nedeljo ritka že rdeča.

Lepo se imejte čao čao

Neposredna povezava do sporočila: 334
12.1.2010 17:29:14   
mel*
Joj še nekaj sem vas pozabila vprašat. Ali ste imele vse v 6 tednu po porodu pregled, kajti mene je naročila v 10 tednu in razmišljam da bi poklicala nazaj. Je bila ena zmedena jaz pa tudi nisem takoj registrirala in sem šla šele kasnej računat kdaj je 6 teden. 

(odgovor članu mel*)
Neposredna povezava do sporočila: 335
12.1.2010 17:31:41   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: mala bejba

Hej.
A kera od vas doji z nastavki? Mene so včer tok začelebradavice bolet,d se ne da opisat.Sam sm kupla od aventa nastavke pa tamala noče jest.

jaz sem kupila dvoje manjše in večje pa sploh noče z njimi jest .... hčerka pa je lepo jedla z njimi... očitno je odvisno od user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 336
12.1.2010 18:04:54   
taipai
hej punce!

Mi smo pa danes dobili novo kuhinjo,juhu! sem ful vesela, da bomo šli počasi lahko čist na svoje user posted image user posted image no dost "hvale" :D

Danes smo imeli zadnjic patronažno in se je moj Anže v slabem mescu zredil za 1kilo user posted image user posted image (v soboto bomo 4tedne), Odpustna je bla 3200, zdej pa imamo ze 4250,juhu:) bravo mami, bravo ANže! se pa samo dojimo! Počas bomo mogl tut drugo št.planičk uporabljat. :)

malabejba
: js dojim z nastavki, ker mam udrte bradavice:/ v P.sem imela ful probleme prvi dan..sploh ni šlo dojenje zrd tega!! Zdej pa včasih probam brez nastavkam  pa Anžetu ni prav, vleče 10sec ves nejevolen, je očitno vajen na tisti veliki nastavek..nimam kej, važno da papauser posted image

danes je mel svojo uro, se je ful jokal, ga ni nič potolažiilo,   sm še sama jokala zraven. no pol sem ga dala na jošk in je blo bolš!!zdej pa spet spi.. :)

pregled pa imamo 21.1. me prav zanima kako bo:)

se pravi, da na sprehod lahko mirne volje gremo, tut če je samo 0? Danes je rekla, da ne priporočajo zaradi hladnega zraka..ap saj se fajn zadeka otročka aneuser posted image itak je v košari. Bomo probal mal "reskirat" jutri, pa da vidimo:) Mi še dolg ne bomo dočakal +5 user posted image enkrat marca verjetno, do takrat bom pa še siva ratala user posted image

kako pa kaj čišča? a ste se jo ze vse znebile? mene se vedno obliva, danes sem opazila še nekaj sveže krvi user posted image gin.pa imam čez 14 dni,upam, da se do takrat uredi..

lp

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 337
12.1.2010 20:11:04   
tulpika

Araz: a maš dr. Vasleta ?

Mi smo se danes kopali že drugič...tokrat je to izvajala mami user posted image . Arne je bil full priden ni nič jokcal in voda mu full odgovarja. Sem se bala da bo full dretje. No, pa je lepo šlo.
v enem tednu se je zredil za 250g in zdaj imamo že 4280g user posted image .

Pleničke: zdaj smo ukinili pamperske in prešaltali na Mullerjeve Moltex eko. Se že vidi izboljšanje.
jah niso vsake pleničke za vsako ritko user posted image .

Dojenje in mleko: včasih se mi zdi, da mi jih bo ponoči razneslo, ker mali spi in se ne doji tolk pogosto....pol si jih pa masiram zato, da ga ne budim....skoz neko delo user posted image .
Zdaj vidim, da je poklic mame res 24 ur na dan brez pavze...ampak je pa super, ko se ti tvoj sonček nasmeji. Pohvala za mamico.

Čišča: jaz jo imam še vedno... sicer že full manj pa komi čakam, da se je znebim. Naročena sem pa pri ginekologinji v 7. tednu.

(odgovor članu taipai)
Neposredna povezava do sporočila: 338
12.1.2010 21:09:54   
Anuš
tulpika: glede ritk; vsaka ima svoj faktor, a neuser posted image user posted image user posted image

sistematski: je za nami. Taja je zrasla za 4 cm in se okrepila za 1450 guser posted image user posted image user posted image . Sej se res kar malo v šlaufkih zgubiuser posted image . Sem pa vprašala glede sprehodov (moja ni komplikator). In, ko sem ji omenila, da nekje svetujejo 10 minut, pa 5+... Pa se je samo zasmejala in rekla naj verjamemo sami sebi, pa bo najboljš. Pauser posted image čim manj forume bratuser posted image user posted image user posted image . Za meglo mi je v glavnem razložila, da zdravim ne škodi. Megla samo pomeni, da je večja vlažnost v komb. z mrzlim zrakom. Isto kot nekateri poleti težko prenašajo vlago.

Patronažna: tudi naša ni imela tehtnice. Sam meni je to kar kul, da oceni napredek na "uč". Briga mene za cifre in standarde. Men je blo ful všeč, ko je prišla po 2 tednih in je takoj rekla kolk zlo da se je zredila. To mi samo pove, da ve kaj dela.

mel*: ne vem, če gre mogoče pri tebi za isto stvar... Od moje prijateljice tamal je imel rajši eno dojko kot dugo. In mu je uno potem večkrat dala. Posledica je bila pa razlika v velikosti. Potem je vztrajala, da je dala npr. D, L, L, D,D,L,L,D,D.........In je hiro sprejel še drugo kot enakovredno polnopravno članicouser posted image . In sta se ji poglihaliuser posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 339
12.1.2010 21:22:45   
araz
Tulpika, ja dr.Vasleta mamo. Je ful prijazen in zabaven. Vsaj prvi vtis je tak. Bo pa on samo še do septembra potem gre pa v penzijo in pride novi.

Punce jest sem pa zdele probala dojit mojo Zojo. In to sva prav uspešno opravile. Cel mesec sem si črpala zdej sem pa rekla, da bom probala kako nama bo šlo. Sem bila prov vesela, ker ni pozabila kako to gre. Pa upam, da bo zdej tud kej več mleka nastajal.

Anuš tvoja Taja je pa zlo pridna. Tolk je že zrasla user posted image super!

Čišča: jest imam še kar mal, ampak res zlo mal. Pregled imam pa v naslednjem tednu (6 tednov po porodu).

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 340
13.1.2010 8:55:28   
mala bejba
Dobro jutro.
Da se nahitr oglasim dokler moja bejba še spi.
Včer smo se kr namatrali d smo začele dojit z nastavki,kr mi je cele bradavice dobesedno požrla in me ful pečejo.Pa bomo dj z nastavki nekaj dni d se pozdravim.ž
Tle berem d so se vaši malčki kr dobr poredili,upam d tud nama rata,se trudm d jo zbujam na dve do tri ure,čeprav je tak zaspanc d je to zlo težko.
Čišče jst nimam več,mi je pa en šiv mal poču,bomo vidl na pregledu,k ga mam 28.
Evo,alarm!
Pridne bodite.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 341
13.1.2010 8:59:58   
tulpika

Anuš: eheheh ja res je user posted image vsaka ima svoj faktor user posted image

A katera ve...če dam mrzel obkladek na bolečo dojko...a to malo ustavi pridelavo mleka? Ni šanse, da bi se proizvodnja čist ustavila?

Araz: mi smo tudi izbrali dr. Vasleta. Všeč mi je k ga mam čez cesto in grem lahko peš do njega mi ni treba z avtom. Mi je pa patronažna omenila, da gre letos v penzijo. Sem slišala same pohvale za njega. Si pa ne predstavljam pediatra, da ne bi bil prijazen...sej vendar dela z malimi otroki.

user posted image za Tajo, ki se lepo redi in za Zojo, ki bo počasi začela papcati pri mamici user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 342
13.1.2010 10:22:48   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika

A katera ve...če dam mrzel obkladek na bolečo dojko...a to malo ustavi pridelavo mleka? Ni šanse, da bi se proizvodnja čist ustavila?

ne vem točno, ampak v P ko semi je začelo delati mleko mali pa ni hotel vlečt, sem si dajala tople obkladke (toplo pleničko), mi je rekla sestra tam da naj pazim, da ne bom slučajna dajala mrzle obkladke.... nisem pa spraševala zakaj.... mi je pa rekla, da če imam trdeprsi oz. boleče, naj ne črpam veliko, ampak malo, le toliko, da sprostim napetost, ker če bom črpala večje količine se bo še več mleka naredilo in me bo še bolj tiščalo....

Par dni nazaj sem brala, da je ena črtala kravje mleko z jedilnika (sem pozabila katera user posted image ) ... ali se je težava s krčki izboljšala? Našega kar precej dajejo, pa včeraj sem opazila luz v blatu, ki je lahko znak alergije ravno na mleko..... danes in jutri bom zdaj brez mleka (kar je meni težko, ker ga pojem veliko), pa bom potem videla...

Dokumenti: jaz sem urejala že nekaj zadev.... zdravstveno zavarovanje, otroški dodatek, dobili smo emšo in davčno, pa neko prijavo za začasno bivanje (piše, da je naš mali Tomaž prijavil stalno bivališče na tem naslovu user posted image user posted image user posted image - ne vem kaj so to na novo pogruntal), osebno bomo še malo počakali...

Ali rabim še kaj urejat?user posted image

telovadba: res ste dobre, da že zmorete... jaz gibam skozi, pa me še vedno bolijo kolki, sem malce pobrskala po netu... kar nekaj tednov traja (za določene zadeve celo 4 mesece), da se naravnajo na stanje pred nosečnostjo, tako da jaz sem se odločila, da vsaj še malo počakam.  Se pa letos poroči svak in do takrat pa morm tele šlaufke izgubit user posted image

Lp

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 343
13.1.2010 10:34:45   
evangelie
punce, samo na hitro..ste ve že dobile rojstni list? Mi še kr čakamo...

obkladki: nam so v P rekli, da će imaš zelo trde dojke, pred dojenjem tople, po dojenju pa hladne obkladke.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 344
13.1.2010 11:21:46   
araz
Maya2 jest sem probala par dni brez kravjega mleka in mislim, da je bilo malo boljše. Je pa res, da sem začela tud vsakič sterilizirat stekleničko in črpalko.

Jo pa zdele spet revco tko neki zvija (pa niso krčki) . In tko prdi . Pa res ne vem kaj bi lahko bilo. Dala pa sem ji Aptamil (2 x na dan ga dobi). Ne vem, če ne bom tud to zamenjala za Novalac. Ima katera izkušnje kaj je boljše?

Tulpika meni je tud fino, ker je tko blizu. A sta bila vidva z Arnetom že kaj na sprehodu? Jest sem danes hotla it pa tko nekaj čudno piha zunaj. In ker ima Zoja še kar mal zamašen nosek nočem, da bi bilo še slabše. Bom vidla kako bo popoldne. Če ne bo nič pihal jo bova kar mal mahnile na sprehod.

Rojstni list sem jest dobila že čez en teden (rodila v Postojni).

Dokumenti
- midve imava tud že vse zrihtano. Edino za otroške doklade moram še vlogo oddati.
Osebno bova pa mal kasneje dali delat. Sej prej kot za prvomajske praznike, je itak ne bova rabili.

No zdej mi je pa končno mal zaspala user posted image . Tako da šibam kaj narest, preden bo spet akcija.

Lep dan vsem.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 345
13.1.2010 11:24:47   
zalbi
Hej!

Joj končno se lahko javim - groza - doma mi skoz neki nagaj net - konec meseca bomo zamenjali operaterja in upam, da bo končmno začel delovat - ker to je zdej prou grozno!

Vglavnem mi smo ok, občasno ga zvija, pa mu dam une avstrijske kaplice - mu pomagajo. Drgač imamo velik problem z večernim zaspanjem - zvečer sploh noče in noče zaspat, teži, joka, vglavnem pred 23h ga sploh ne morem spravt spat.

Dojiva se, sicer imava precej težav, meni skoz zmanjkuje mleka, tako da mu dodajam, zdej že dvakrat na dan, enkrat dopoldne in pol še enkrat zvečer. V ponedeljek imava prvič zdravnika, pa bomo videli koliko se bo zredil.

Hodiva vsak dan vn, itak je čist zadekan v košari in obema zelo paše, pol bolj pridno spi.

Toliko...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 346
13.1.2010 12:37:07   
Momtobe
živjo punce :)

dojenje - jaz sem se že precej sprijaznila, da bomo bolj malo dojili. Dodatek že prevladuje. Vsakič, ko ima obrok ga sicer pristavim in pije, ampak se vmes zmatra/zamisli/zaspi ... in ni šans da ga zbudim. zbudi sicer se, ampak dvakrat potegne (ne pogoltne) in že spi nazaj. tako, da sedaj po cca. 45 minutah dojenja neham in mu dam dodatek. ponoči pa dvakrat dobi samo dodatek, ker že med dodatkom spi in se ful matram. je pa plus tega, da imam dojke ful polne zjutraj in zato mu jutranji obrok ali dva celo celo zadostujeta, ker očitno kar teče ven in se ne rabi matrat.
žalostna sem, ker vsi težijo naj se matram in dojim in da moram in ... HALO?! Tudi sama si to zelo zelo želim in se zelo trudimo, vendar po 3 urah dojenja ponoči, ko mali še vedno joka in ko vidim kako POŽRE tisti dodatek in kako je potem zadovoljen in nasmejan ... se samo sekiram in si mislim, da ga matram.
no, mogoče bo pa bolje, ko bo še pridobil na teži in moči.

bradavice, nastavki - moje bradavice so katastrofa že od 1 dne. mali je namreč že od štarta skoraj neprestano sesal, zato sem hitro imela vse krvave in hrastave in vnete in sem že drugi dan jokala ko dež, ko se je pristavil. najbolj so meni pomagali Multi mam obliži! kakšno olajšanje ... nobena krema, niti mrzli obkladki po dojenju ... ti obliži so pa fajn - tak hladilni občutek. in pa sedaj kakšen dan dojim z nastavki, da mi direktno ne sesa živih ran :D ... pa enako pije, kot brez nastavkov.

sprehodi - kdaj pa hodite na sprehode? naš ima še tak urnik, da ko se naje in previje, zaspi. kdaj greste ven? ko se naje? ko spi? ... :)

mleko, krči - meni pa je patronažna rekla, naj spijem 1 liter mleka na dan! :) pa ga spijem kar nekaj (pojem še kaki čokolino :D) in ni težav s krči. še najbolj ga matrajo kupčki, če se jih ne uspe podret. sicer pa mi je tudi patronažna rekla, da sedaj še ne more met krčev, ker jih imajo ponavadi šele po 3 tednih ... user posted image  - moj se je že v porodnišnici bunil.

čišča, šivi - po koliko časa vas so vas šivi nehali bolet? jaz se še vedno ne morem normalno umit, ker je vse skupaj preveč občutljivo na dotik. čišča pa sploh ni več močna, kar se mi zdi malo hitro.

dokumenti - a ko dobiš rojstni list, lahko urediš zdravstveno zavarovanje v službi? kaj pa moram nardit? poslat kopijo rojstnega lista v službo? kaj še?

Neposredna povezava do sporočila: 347
13.1.2010 12:37:37   
Anuš
Rojstni list morajo poslati v 30 dneh.

Obkladki: vem samo za tople pred dojenjem. Pa na tvojem mestu bi kar počakala, sej se bo vneslo samo od sebeuser posted image . Enkratuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 348
13.1.2010 12:57:56   
ROmama
Momtobe za ureditev dokumentov v službi potrebuješ rojstni list, pa če želiš še za dohonino prijavit, pa še davčno številko. Mojga user posted image  sem kar poslala iskat, ker ponavadi traja nekaj časa, da pošljejo sami. Mam pač rada urejene zadev. Danes je šel že varčevalno knjižico odpretuser posted image , je treba zgodaj začet glede na situacijo. Potem pa gresta s tamalim v MC DONALDS (ne vem če sem prav napisala) na pomfri. Ko mi v Celje uideta namreč. Pol pa tamal nič ne je doma GRRRR. Malo se hecam, zdaj ko samam ogrog hodita, sta šla enih dvakrat, prvič, prej nismo nikoli šli.
Bradavice v P. so rekli, da je najbolje, da jih s svojim mlekom namažeš in zračiš. Bradavice se tako utrdijo in po kakem mesecu so na otim kot, da bi bile iz usnja.user posted image

Šivi mislim, da so mi že odpadli, tudi vsedem se normalno, umivam pa tudi.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 349
13.1.2010 13:04:46   
taraji
No, pa da se še midve z našo princesko pridruživa novi temi

Upam, da naju sploh še sprejmete medse, ker je bila mamica tako lena zadnje čase in ni nič sodelovalauser posted image

Saj brala sem vas redno in dobila marsikatero koristno informacijo, za pisanje pa ni bilo energije - moram priznati, da sem bila več kot 14 dni po porodu res brez vsake prave energije - še dobro, da smo imeli atija ves čas doma, pa da mi je (no oziroma mi še vedno) mama kuhaka kurje in goveje juhce, pa narastke, pa kompote....tako da sem res kar dosti počivala in nekako ppčasi prihajala k sebi.

No, ta teden pa sva sami doma - ati je šel namreč v službo, pa nama kar lepo gre.

Naša Iris je zelo pridna, do sedaj nismo imeli kakšnih večjih težav, no včeraj zvečer pa jo je nekaj dajalo in ni in ni hotela zaspati, pa je bila že tako utrujena da je bila sama sebi tečna. no, ob pol enih pa je končno omagala in spala lepo do pol šestih, sva se podojili in je spala naprej do pol devetih pol sem jo pa zbudila, ker imamo zjutraj umivanje in jo kar zbudim da ni preveč tečkana predno se do konca porihtava.

Previjam jo jaz ponoči tudi ne - to so nam že v MŠ svetovali, pa v porodnišnici tudi, pa še par prijateljic mi je dalo takšen nasvet - no in za enkrat nimamo nobenih problemov z vneto ritko. Če bi se pa slučajno pojavilo kakšno vnetje, bi jo pa tudi ponoči previla.

No, na sprehode če se le da hodimo že kakšnih 14 dni - več ali manj vsak dan, če le preveč ne pada in moram reči, da zelo uživa v vozičku in ji sprehajanje zelo paše.

Smo šli pa v nedeljo na obisk k moji mami in je v avtu tudi tako uživala, da je bila prav boga k je bla čist zaspana, samo je bilo preveč zanimivo vse in ni hotela zaspati

Dojenje nama zaenkrat gre še super, je pa zadnje par dni povpraševanje močno naraslo in sem ji žal morala zvečer malo dodati, ker mamica ni imela dovolj.
Kar pa se tiče dojenja se midve tudi vedno dojiva leže saj nama sede nikakor ne znese - meni se zdi, da ko probam sede nikakor ne morem naštimat zize - ona ima nosek čist noter.
No, bo treba počasi začet vadit.

Sedaj se pa moj alarm že nekaj oglaša - bo treba it počas pleničke zamenjat, pa futranje pol pa sprehod.

Lepo se cartajte pa se bom bolj pogosto oglasila.

< Sporočilo je popravil taraji -- 13.1.2010 13:05:27 >

La vita e bella

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?