Momtobe
|
živjo punce :) dojenje - jaz sem se že precej sprijaznila, da bomo bolj malo dojili. Dodatek že prevladuje. Vsakič, ko ima obrok ga sicer pristavim in pije, ampak se vmes zmatra/zamisli/zaspi ... in ni šans da ga zbudim. zbudi sicer se, ampak dvakrat potegne (ne pogoltne) in že spi nazaj. tako, da sedaj po cca. 45 minutah dojenja neham in mu dam dodatek. ponoči pa dvakrat dobi samo dodatek, ker že med dodatkom spi in se ful matram. je pa plus tega, da imam dojke ful polne zjutraj in zato mu jutranji obrok ali dva celo celo zadostujeta, ker očitno kar teče ven in se ne rabi matrat. žalostna sem, ker vsi težijo naj se matram in dojim in da moram in ... HALO?! Tudi sama si to zelo zelo želim in se zelo trudimo, vendar po 3 urah dojenja ponoči, ko mali še vedno joka in ko vidim kako POŽRE tisti dodatek in kako je potem zadovoljen in nasmejan ... se samo sekiram in si mislim, da ga matram. no, mogoče bo pa bolje, ko bo še pridobil na teži in moči. bradavice, nastavki - moje bradavice so katastrofa že od 1 dne. mali je namreč že od štarta skoraj neprestano sesal, zato sem hitro imela vse krvave in hrastave in vnete in sem že drugi dan jokala ko dež, ko se je pristavil. najbolj so meni pomagali Multi mam obliži! kakšno olajšanje ... nobena krema, niti mrzli obkladki po dojenju ... ti obliži so pa fajn - tak hladilni občutek. in pa sedaj kakšen dan dojim z nastavki, da mi direktno ne sesa živih ran :D ... pa enako pije, kot brez nastavkov. sprehodi - kdaj pa hodite na sprehode? naš ima še tak urnik, da ko se naje in previje, zaspi. kdaj greste ven? ko se naje? ko spi? ... :) mleko, krči - meni pa je patronažna rekla, naj spijem 1 liter mleka na dan! :) pa ga spijem kar nekaj (pojem še kaki čokolino :D) in ni težav s krči. še najbolj ga matrajo kupčki, če se jih ne uspe podret. sicer pa mi je tudi patronažna rekla, da sedaj še ne more met krčev, ker jih imajo ponavadi šele po 3 tednih ... - moj se je že v porodnišnici bunil. čišča, šivi - po koliko časa vas so vas šivi nehali bolet? jaz se še vedno ne morem normalno umit, ker je vse skupaj preveč občutljivo na dotik. čišča pa sploh ni več močna, kar se mi zdi malo hitro. dokumenti - a ko dobiš rojstni list, lahko urediš zdravstveno zavarovanje v službi? kaj pa moram nardit? poslat kopijo rojstnega lista v službo? kaj še?
|