|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
2.6.2010 12:23:27   
*nivea

IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe

danes se mi je sanjalo, da sem Niveo srečala in sem si mislila nekaj v stilu: o, tole je pa Nivea, ker je tok prjazna ... user posted image user posted image user posted image

a da sem jaz prijazna? lepo, lepo da tak misliš o meni user posted image

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
2.6.2010 12:31:22   
*nivea
jaz taji dajem tu pa tam kaki košček žemlijce.. tak čist majčkene koščke, pa te mora ona dosti čaja na to spiti.. je pa navdušena nad vsem, kar mi jemo..

sem ji pa dozdaj samo malo žemljice davala...

ima pa zelo rada jogurt. če mi noče nič pojesti, kar se sicer redko zgodi, ji dam jogurt in to popapa v sekundi user posted image

meseka ji še nisem dajala. bomo pa to tudi kmalu probali. bar z mesom počakam, da dopolni 6mesecev, če že z drugim itak nisem user posted image

imam pa to srečo, da ima Taja vse rada, da sploh ni izbirčna. no, nekatere jedi ful rada je (beri: frutek marelica-hruška, jabolko-višnja)....

mislim, da če z hrano čim manj kompliciramo, boljše je...

vrtec: jaz jo še ne nameravam v vrtec dati. itak sem brez službe, pa bom te par mesecev še brez, da mala zraste, pa bo te doma z mano.. če bom pa dobila službo, pa jo bo pazila naša soseda. itak se obožujeta, tak da ne bi smel biti problemuser posted image

pri nas še vedno dežuje user posted image , tak da bo danes spet postelja aktualna in vse norčije na njej user posted image

mejte se

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
2.6.2010 13:46:49   
natasa28
jaz taji dajem tu pa tam kaki košček žemlijce.. tak čist majčkene koščke, pa te mora ona dosti čaja na to spiti.. je pa navdušena nad vsem, kar mi jemo..

sem ji pa dozdaj samo malo žemljice davala...

ima pa zelo rada jogurt. če mi noče nič pojesti, kar se sicer redko zgodi, ji dam jogurt in to popapa v sekundi 
*nivea

Meni je  moja P svetovala da beli kruh naj ne bi pred 8 meseci dobivali, mlečne izdelka pa prav tako. Sicer ne vem v čem je finta v kruhu, da ne , v čem je te razlika med keksi, so po mojem še bolj obteženi z različnimi sestavinami.
Sicer pa mlečni posladek z okusom borovnic od Nestle tudi piše gor da je od 6 mesecev dalje, tako da človek vseh teh navodil res ne more več vse upoštevati, sploh če se med sabo križajo.
Ta posladek ji bom že dala, z raznoraznimi skuticami in jogurti pa bomo še kak mesec počakali, da bomo stari vsaj 7m ali pa malo prek.

< Sporočilo je popravil natasa28 -- 2.6.2010 13:50:25 >

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
2.6.2010 14:29:16   
blondy_81
Jaz imam glede GH taka navodila in se jih tudi držim:
Sadje in zelenjavo lahko začnemo dajat takoj (razen jagode in kivi).
Žita: med 4. in 6. mesecem žita brez glutena (riž, koruzni zdrob). Ajde se v prvem letu ne daje. Od 6. meseca dalje lahko začnemo žita z glutenom (pšenica, oves, pira, proso, ječmen, rž).
Meso: meso ponudimo po dopolnjenem 6. mesecu (telečje, nemastno goveje, piščančje, puranovo, zajčje). Svinjsko meso po 1 letu.
Jajčni rumenjak: po 6. meseu, vendar trdo kuhano, da je sigurno rumenjak ločen od beljaka, ker beljaka do 1 leta ne smejo.
Jogurti, skute:  po 7. mesecu. Priporočljivo je dajati navadne skute in jogurte in doma zamešati sadje. Odsvetujejo sadne jogurte in skutke.
Testenine (brezjajčne): po dopolnjenem 8. mesecu

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
2.6.2010 15:00:35   
*nivea
NASVETI

Otrok:    user posted image
Brošura MOJ OTROK IMA VROČINO
PEDIATRIJA MON FORUM
http://www.babybook.si/razvoj-otroka/mejniki-otrokovega-razvoja

Cepljenja:
- Knjizica za starse - cepljenje otrok
- norice (vodene koze): http://www.zzv-ce.si/unlimitpages.asp?id=275#norice-vodene%20koze
- redna cepljenja: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1766
- cepljenje otrok s konjugiranim pnevmokoknim cepivom

Nasveti am. pediatra:
http://www.askdrsears.com/about.asp

Recepti:

http://www.blogcatalog.com/blog/simply-baby-food-recipes
http://www.annabelkarmel.com/

http://www.baby-ernaehrungstipps.de/babybrei-rezepte.htm
http://magazin.netmoms.de/baby/ernaehrung-beikost/karotten-brei-14139/
http://www.wholesomebabyfood.com/
http://de.peperita.com/themen/baby-beikost/kategorie/babybrei/
http://www.paparica.si/recepti_korenckovakrema.html
http://med.over.net/za_bolnike/otrosko_zdravje/za_otroke/recepti/za_otroke_recepti.php
http://www.ringaraja.net/gospodinjstvo_recepti_SeznamReceptov.asp?ID=110

Proti bruhanju:
V litru prekuhane vode raztopimo 5 žlic sladkorja in eno čajno žličko soli...lahko dodamo sok pomaranč ali filter šipkovega čaja

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
2.6.2010 18:31:59   
d4rj4.84
mene pa zanima ali so bučke cele dobre ali treba sredico odrezat stran??? res žalostno da tega nevem ampak jst glih nisem ljubitelj bučk tko da nimam pojma.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
2.6.2010 19:18:56   
BeeBee
Ojla punce.

Sej ne  vem, če se me še spomnite user posted image Me že zeloooooo dolgo ni bilo na vaši temi, zdaj pa sem se odločila,da vas pridem malo pogledat. Lagala bi, če bi rekla da mi ni hudo. Ampak sem se zdaj toliko naučila in se pogovaarjam o mojih občutkih in bolečini. Ampak zdaj vam tukaj ne bom smetila teme, ve se še kar naprej pogovarjajte o vaših sončkih.

No, naj se pohvalim da sem se poročilauser posted image Pred dobrim mesecem, tako da zdaj uživam v vlogi žene. Če pa bi katera imela slikice pa naj pove, jih z veseljem pošljem in se pohvalim user posted image

Polupčkajte svoje prince&princese

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
2.6.2010 19:43:33   
Tincy90
Lepo, da si se oglasila BeeBee!user posted image uauu, čestitam za poroko!user posted image user posted image js bi zlo rada vidla kako sliko v poročni obleki, ker so mi zlo všeč in ko bo pršov moj dan izbire bom mela kr velik dela.user posted image pa še to, prav je, da se pogovarjaš o bolečini in čustvih, le tako boš imela moči za naprej, za nove zmage, ki te čakajo v življenju.user posted image

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu BeeBee)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
2.6.2010 19:53:22   
araz
BeeBee pozdravljena. Veš, da te nismo pozabile.
Čestitam za poroko user posted image user posted image user posted image . Tud jest bi te rada videla v poročni obleki. Poročne slike tko rada gledam.

Me pa veseli, da si uredu. In čist normalno je, da ti je hudo. Je pa fajn, da se o tem čim več pogovarjaš, saj ti bo tako veliko lažje.

Pa oglasi se še kaj.

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
2.6.2010 20:00:31   
tulpika
o bee bee...čestitke k poroki user posted image user posted image user posted image . Vesela sem, da si se oglasila.

a maš slike na FBju al ti pošljemo email na ZS?...jaz bi si jih z veseljem ogledala.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
2.6.2010 21:39:10   
Zibka
BeeBee, vedno dobrodošla! Jaz sem velikokrat spomnim nate. Tudi jaz bi bila vesela tvojih poročnih fotk. Če si na fb, se tudi jaz priporočam...

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
2.6.2010 21:58:51   
Ninča77
OJla Beebee. Dobrodošla spet med nami. Tudi jaz bi bla vesela slikic od poroke.

Naš mali pa je nekaj prehlajen. smrka, in že dve noči imamo bolj slabo spanje in  pol mi ponavadi še bruha, ko ima pol nos. nocoj smo ponoči noreli s sesalcem da smo mu nos spucali.

SEm pa dobla veselo novico, da moja najboljša prijateljica pričakuje dvojčke. jupi

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
2.6.2010 22:46:38   
tintara
Beebee, vesela sem te! Čestitke za poroko! In kako je biti žena? Meni je na začetku ful fajn blo rečt, čeprav občasno sme se kart nasmejala zraven: to je pa moj mož... Ma meni je kar fajn da sva poročena, kaj jaz vem, očitno sem mal tradicionalna. Slikice? Seveda, čeprav najbrž se ti ne bo dalo vsem pošiljat, kaj?

Blondy: opazila sem tvoj ZS in ti odgovorila. Traja kaj?

Evo, mi šibamo v petek na lepše. Si bomo avtodom sposodil in nekam šibnl. Verjetno mal na morje, mal pa akke toplice. Ah itak bo tik tak mimo, ker je sam za vikend.

LP, T

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
2.6.2010 22:54:42   
Elly79
BeeBee, res lepo, da si se spomnila na nas... user posted image Prav tako je pa edino prav, da daš iz sebe svojo bolečino in o tem govoriš!

Tudi jaz bi bila vesela tvojih poročnih slikic. :)

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
2.6.2010 22:56:56   
tintara
Zdaj sem za nazaj brala, pa še odgovorim.

Smernice za GH sem vam zadnjič jaz pravila že. Mislim, da so najnovejše, torej:

začetek uvajanja glutena: med 16 in 26 tednom
sicer pa vrstni red: zelenjava, vmes nekje gluten, meso, mlečni izdelki in šele čist na koncu sadje (nekje okoli 8 meseca se mi zdi).

Za vse skupaj sem izvedela prepozno, zato je pri nas po starem. SAdje in zalenjavo že papca, no je še tudi dosti za sprobat. Glutena še ni poskusil, sem zamudila tisti 26 teden in zdaj ne vem, bom še mal počakala. NAjbrž po 8 mesecih, saj to bo itak že čez dobre tri tedne. 

Araz, a greste k nam na morje al na Krk? Mi gremo tudi v petek z avtodomom, sam bomo kar v SLO, ker je prvič za nas tale najem. (pravi moj, da se raje v SLO zaletiuser posted image ), No pa tudi VAne še nima osebne, je sicer od danes v izdelavi, ampak do petka je še ne bo.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
3.6.2010 0:09:55   
dreamz
Ciao! user posted image

Beebee: Pred kratkim sem pomislila nate, da se nisi že dolgo oglasila in sem upala v kako veselo novičko, no in poroka je res lepa novica!! Čestitke!! user posted image user posted image

Napredek: Tudi našuser posted image  se toliko kobaca, da leze po dnevni, še posebej, ko gleda za našo kužiko ali pa gleda bratca, ko se igra user posted image  
Danes se je v stolčku za hranjenje tudi dvignil v sedeč položaj in se ob tem malo majal, kot pijančekuser posted image  in pol se kmalu naslonil nazaj.

Gh: Danes je proval še puranje meso, včeraj tudi grah iz našega vrta. Pa domač kruh sem mu tudi že dala za cuzat in je bil kar navdušen user posted image
Je prav fajn, ker imamo uvajanje gh v tem času, ko imamo pol vrt domače zelenjaveuser posted image
user posted image Nekaj pa mi je full čudno, sem kupila eno sadno kašico Hipp z gozdnimi sadeži od 4. ali 6. meseca naprej in not so tudi jagode. Kaj zdej?? Vem, da se jagode da kasneje, ker so alergene..

Pitje po flaši: Sem prebrala, da nekateri vam full spijejo čaja, soka, vode... Samuel ni šans, ne sprejme... pije samo po zizi pa še to bolj malo čez dan, čeprav mu jo večkrat ponudim. Verjetno je tudi zaradi premalo tekočine bolj zaprt in ima trd kakec. user posted image

Spanje: Okoli polne lune se je zbujal vsako uro in pol user posted image  , zdaj pa po 3krat. Drugače pa ga morem res full pohvalit, da zaenkrat zaspi brez problemov čez dan in tudi zvečer. Ko ga vidim, da se mu spi in si žuka učke, ga položim v posteljico in kmalu sam zaspi brez jokauser posted image  Enkrat sem ga slučajo neki odložila v posteljico in je zaspal, sem bila full presenečena in tako, danam je sedaj mega user posted image

Kakanje: Naš user posted image  pa že kaka v školjko ene tri dni!!! user posted image user posted image user posted image  

Ko vidim, da se napenja, ga slečem in se usedem na školjko kontra proti pokrovu z njim v naročju in mu pokrčim nogice in on takoj kaka. Bogi, ker kaka bolj tdo, mu je v pleničko težko.

Alarm, grem, lahko noč user posted image

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
3.6.2010 6:45:23   
araz
Dobro jutro. Danes pa jest častim user posted image . Sem tko zgodaj vstala, da sem imela čas skuhati user posted image .
Sva že eno uro pokonci in se igrava. Jest sicer bolj zaspano, Zoja je pa čist v akciji. Ne vem zakaj mi zadnje čase tko zgodaj začne rogovilit. Ko bi vsaj do 6 počakala user posted image .

Tintara gremo kar na Krk. Tam je zastonj, pa še voda je v našem zalivu ful topla in se bom lahko kopala, pa še Zoji bom mal nogice namočila, da bo mal pobrcala.
A vi ste pa kar avtodom najeli. Super! No, pol pa srečno vožnjo brez trkov, pa uživajte user posted image .

Pitje:  tud moja noče nič piti. Pije samo mleko po flaški, drugo pa vse odklanja. Zdej ji kuham kompot in ga celo malo spije, ko ji dajem po žlički. Bom probala kar z lončkom, mogoče ji bo to bolj zanimivo.

GH: moja pa počasi že kar vse je. Sadje, zelenjavo, meso, zdej sva tud že gluten uvedle (pšenični zdrob), nasledni teden ji bom pa že kakšen jogurt ali pa skuto zmešano z sadjem ponudila in pa rumenjak. Sem ravno včeraj brala brošuro, ki sem jo dobila od patronažne za uvajanje GH in piše tam, da se rumenjak in gluten lahko uvaja že pri sedmih mesecih. Jest pa glede na to, da nisem dojila lahko vse uvajam en mesec prej.
Sice pa  so si mnenja glede uvajanja GH tako različna, da najboljš da uvajamo kar po svojem občutku, sicer v nekih približnih okvirjih in postopoma. Sej itak vidiš, če otroku kaj ne odgovarja in potem to ukineš za nekja časa. Moja zaenkrt ne prenese bučk in borovnic. Ima ful krče.

Zdej grem pa pakirat, pa zajtrke delat (zase, za mojega, za Zojo, za psa).

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
3.6.2010 7:51:56   
METULJ1
BeeBee - iskrene čestitke za poroko. Vama želim vse lepo in dobro na vajini skupni življenjski poti. Pa na tej poti polno zdravja, ljubezni, sreče ter medsebojnega odpuščanja in razumevanjauser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
3.6.2010 8:43:25   
marusi
tintara: kje ste pa avtodom najeli? mi imamo tudi idejo, da bi šli poleti z avtodomom v alpe... 

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
3.6.2010 9:30:25   
*nivea
BeeBee čestitke za poroko user posted image user posted image user posted image
jaz bi tudi slike vidla user posted image

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
3.6.2010 10:34:46   
orhideja75
araz, kam na krk pa greste
ker mi že 10 let dol hodmo, imamo v njivicah prikolco

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
3.6.2010 11:09:05   
mala bejba
Hej,hej.
Da se javim po zelooo dolgem času,upam d se me še spomnite.Sm bolj na fb,sj berem vas tud redno,sam pisat se mi pa ne da.
Mi se zaenkrt še polno dojimo,gh smo probali ene 14dni nazaj pa je kr z jezičkom vn rinla.tko d bomo počakal do polnih šest mesecev,pijemo pa zlo radi sokec od fruktala(jabolko-korenček,breskva-jabolko,marelica).čaj ali voda ni šans d bo princeska pilauser posted image .
Drugač smo pa cele dneva zunaj če je lepo vreme,tale dež je tok blesav,čeprav smo tud včer najdle luknjo d smo šle za pol urce vn.V vozičku še kr večinoma prespimo,smo pa že sli v športni del,s tem d je bolj v ležečem položaju.Kupli smo tud marelo za na morje pa če kam gremo,d nam ni treba ta velik voziček s sabo vlačit.Sm pa končno dobila večji avto,sm bla več kot mesec brez je blo kr mal smotan.Sam je blo res nujno kr v c2 še vozička nism spravlauser posted image .
Zdj pa spančka že drugo rundo dans,je zlo vremenska oja pikica,kdr je tako kislo vreme kr spi skoz.
Sedimo že kr sami,mal nas še premetava ampak gre.Obračanje v obe strani že obvladamo,drugač je pa še kr pridna,spi še vedno celo noč,čez dan jemo na tri ure...očitno  ji moj mlekec paše.Sokca pa pijemo iz magičnega lončka od aventa,kr smo vse flaške probal pa nobene ni hotla.Spije pa cel mali frutek na dan.
BeeBee,čestitke za poroko!Tud jst bi vidla tvoje slikce.
Prosila bi če ma kera kšne recepte za prvo hrano,če bi mi lhk posodila.
U,soboto gremo pa na dm tek u tivoli za teto navijatuser posted image ,seveda če ne bo dž.
Nč,pridne bodite,jst pa grem hitr kuhat krompirjev golaž.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
3.6.2010 14:38:51   
anaj22
ojla mamice

sem na hiro malo preletela (oba mulca spita na enkrt je treba izkoristit priložnost)

BeeBee iskrene čestitke pa čim več sončnih dni v zakokonu in čim manj neviht

Kok ste že pridni z gosto hrano, mi smo ful počasni. Se mi spet zdi da mal prevč komliciram za to GH more bit spet vse bio pa doma pripravljeno. No ničudno da pol nimam nobenga časa če cev dan neki kuham. Sej vem sem mal smotana. Drug teden bomo začel z meskom, pa bo že mal bol pester jedilnik.

Mi še ne sedimo, valimo se radi, pripravljmo se na puzanje včasih nam se rata mal premakniti.

Pije pa Njec tud ful malo mogoče 20ml čaja po žlički, drugač pa ziza.

Zdej morma pa šibat

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
3.6.2010 15:09:23   
dreamz
Če katera kupuje prenosno posteljico, sem videla danes v Eurospinu, da jo imajo neke znamke (se mi zdi Bebe confort) za 25 euro. Se mi zdi, da se splača. user posted image
Jaz sem pred dvemi leti v akciji dala za Hauck 35 euro.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
3.6.2010 15:52:59   
Elly79
Punce,

a suho sadje (skuhano) bi lohk dal našim biserčkom za jest? K jz sem mal razmišljala, pa bi mu jutr nardila proseno kašo s suhimi slivami, če seveda smejo bebice to jest...

Hvala za mnenja že v naprej! user posted image

lp, Elly

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

prijatelji
Siana

Si vzamete čas za prijatelje kljub otrokom?

DA (69%)

NE (31%)

Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!