Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 21:16:52
|
|
|
|
tulpika
|
hellou... tolk se nam dogaja da sploh nimam časa kaj napisat. Nikolinca: mogoče je res reakcija na cvetni prah. Jaz sem taka maja in junija, ko je košnja trave. Zadnjič smo bili na sprehodu v arboretumu in je bila ravno košnja trave....za znoret...kihala sem neprestano komaj sem vmes dihala, oči so me tako srbele, da bi si jih najraje kar spraskala...iz nosa pa non stop curlja...Vesela sem tega dežja, da je vsaj malo omilil in spral ta prah. Pa komaj čakam, da bo konc tega cvetenja, čeprav je to nekaj najlepšega, ko vse cveti in brsti...žal mamo pa nekateri kar hude reakcije na te stvari. No, hotla sem ti povedat, da pojdi vseeno na kontrolo ...boš verjetno dobila nekaj kar bo ublažilo zadevo. GH: mi smo tudi začeli z GH...korenček je zakon, brokoli eheheh...je njegova faca vse povedala, banana mu pa tudi ni kaj dišala...skoz je nekaj kašljal . Nam je tudi svetovala patronažna, da mu dajem eno po eno stvar za ene tri dni, tako da se navadi na okus in da se vidi, če je kaka alergija na določeno hrano. Jaz sem zadnjič v leclercu našla full različnih hippovih zelenjavnih kašic. Elly79: zasebno varstvo...ne vem s kje si, ampak cene v LJ se gibajo od 300 do 600...odvisno kaj hočeš in kaj ponujajo...jaz jih že klicarim. Obiskali smo eno varuško pa po pravici ne vem kaj naj si mislim, ker je še ne znam oceniti in primerjati z drugimi. Ko bom še kako obiskala mi bo lažje. Lasje: meni se je že naredila pleša . HB so čez zgornji lasje in se ne vidi...je pa spodaj že puhek tako, da novi rastejo...ampak je groznooo....in če se tole ne bo kmalu nehalo bom res čist plešasta pa mam kar goste in močne lase . Sem mojmu že rekla, da mu moram bit tud plešasta všeč . Zibka: ti lahko pošljem tudi jaz email za to brošuro? za vse krste, obmesečnice, zobke, uvajanje GH ipd
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 21:34:27
|
|
|
|
Puffy
|
IZVIRNO SPOROČILO: nikolinca A VAŠEGA MALČKA DATE PANČKAT V PAJCEK DOLG ROKAV IN BODIJEM KRATEK ROKAV...ALI JE TO PREVEČ OBLEČEN ZA SPAT? Jaz Kajo pustim da zaspi v bodiju s kratkimi, ker je zvečer še toplo v sobi in pol jo prej ku grem spat preoblečem v tanek bodi z dolgimi, zato ker se ponoči toliko premika, da itak spi odkrita in povsod drugje, kot pa sem jo odložila. IZVIRNO SPOROČILO: pipika 13 Kaj od zelenjave lahko še uvajam v 5. mesecu starosti. Zdaj ni sezona kolerabice, tako da se ta lepa in sveža v trgovini težko dobi. Bučke noče, korenček smo pa že uvedli. Kaj torej še???? Mi dajemo bučko, brokoli, krompir, korenček, cvetačo, špinačo, rdečo peso. Od sadja pa jabolko, hruško, banano, kivi, jagodo, breskvo. Nismo gledali ali bi lahko sploh že jedla katero vrsto hrane, mi smo ji kar dali Pa dostikrat naredim kar mikse po dve ali tri zelenjave / sadja skupaj. Začela sem počasi kar s tretjim (popoldanskim) obrokom GH. Joj izpit mam jutri...pa učila sem se skoraj da nič. Ni časa, Kaja je zahteven otrok Raje bi spucala cel naš blok pa še sosednjega, kot pa se učila Oh ja izpadanje las - se sprašujem če se to sploh ustavi kdaj ali mi morajo prav vse izpast?!
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 21:37:04
|
|
|
|
Momtobe
|
danes se mi je sanjalo, da sem Niveo srečala in sem si mislila nekaj v stilu: o, tole je pa Nivea, ker je tok prjazna ... dretje pred spanjem: že dva dni ga dajem čez dan spat na posteljo v spalnico in dam roleto dol (da ni tok svetlo) in ni več NIČ dretja pred spanjem. ker drugače je včasih skoraj tko, kot da ga dajem iz kože šoping - parkat sva šla zdej v šoping (oz. na sprehod po štacunah), pa je ful priden ... predvsem strmi vame iz vozička in je čist srečen. jaaaa, sej vem, da je narava lepša, sam mami že dolg ni bla v šopingu pa ga mal pogreša krst - že dolgo nisem bila na nobenem ... a se pričakuje, da bo mali sedel na miru in gledal? - ker moj ne pusti, da si na miru, če ga maš v naročju. no, krstili ga bomo, za naprej bo pa sam pokazal, če bo slučajno zanimanje ...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 22:00:33
|
|
|
|
Zibka
|
Tulpika, seveda. Saj sem jo že pred časom ponujala, pa vsem ki ste mi poslale zs sem poslala. Sem pa jaz prvič mamica in z gh še nisem začela, tako da kvalitete/uporabnsti knjigice še ne znam ocenit..zato kometarji dobrodošli.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 22:14:35
|
|
|
|
DiDi*
|
Ojla punce, kako gre to s temi vrtci? Men ni nč več nč jasno. Nisem še dobila odločbe, so mi pa poslali že v začetku maja eno cifro s katero lahko spremljam status vloge. In ker ste že vsi ostali očitno dobili odločbe, me je začelo malo skrbeti in sem malo prej odkrila, da je na internetni strani vrtca objavlena čakalna lista. Moj cifre pa ni gor. A to verjetno pomeni, da nismo sprejeti a ne? Al kako to gre? Joj mi je kar slabo. Sem pa oddala vlogo v LJ-viški vrtec.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 22:17:37
|
|
|
|
DiDi*
|
Aja, pa čestitke Davidu za končno uspešno cepljenje. Sem že na fb vidla, da je bil prej vsakič bolan. V tretje gre rado
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 22:25:17
|
|
|
|
Elly79
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika Elly79: zasebno varstvo...ne vem s kje si, ampak cene v LJ se gibajo od 300 do 600...odvisno kaj hočeš in kaj ponujajo...jaz jih že klicarim. Obiskali smo eno varuško pa po pravici ne vem kaj naj si mislim, ker je še ne znam oceniti in primerjati z drugimi. Ko bom še kako obiskala mi bo lažje. Jz sem tud iz Ljubljane . K meni pa jutri pride ena, pa sploh ne vem, kaj bi bilo smiselno jo vprašat... Se vid, da sem čist nova na tem področju... Tulipka, a boš ti dala otročka v varstvo al bi hotla, da pride na dom? A je ful razlika v ceni? In kaj se pričakuje, da naredi za dojenčka, če je na domu? Sej vem... čist mam neumna vprašanja... samo res ne vem kako se tej zadevi streže...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 22:39:26
|
|
|
|
anaj22
|
Ojla mamice A se me še spomnite? Si Sploh nisem predstvljala, da bom mela tko pestro in ne bo skor nobenga časa za RR in čvekanje Mi smo super živahni, napredujemo kar vredu, kotalimo se kot na ržnu, počasi smo začel z gosto hrano, dojimo se še neki, mal rabmo tud ad mleka, čez dan bol malo spimo, ponoči pa je hb mir. Starejši bartec nagaja ful, pa še stanovanje obnavlamo tko da imamo en mali cirkus Z veliko veliko zamudo so tukile še podtki od našga Nejca 1.mesec: 4900g 56cm 2.mesec. 4900g 60cm 3.mesec: 6350g 61,5cm 4.mesec: 7040gg 63cm 5.mesec: 7970g 66cm Vsem decembrski biserčko ki so dopolnili že 6 mesecev vse naj naj Pa čestitke vsem za nove podvige in prve zobeke, verjetno jih nekateri že imate Če se boste kaj menile za kakšne sprehod po zoo, al pa kakšen sladoled pa se vam z veseljm pridruživa. Bi bla zlo vesela če mi katera sporoči na FB sem tam mal bl pogosto (ji pošlem podatke na zs) No pa faj bodite
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 22:41:12
|
|
|
|
DiDi*
|
Joj, zdej sem ugotovila, da je čakalna lista za tiste, ki niso bili sprejeti. Potem bi mogli mi biti, če nismo gor. Čist sm že zmešana. Komi čakam, da bo jutro, da pokličem v vrtec in vprašam.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 1.6.2010 23:15:51
|
|
|
|
tulpika
|
Zibka: poslala sem ti ZS DiDi: držim pesti, da ste sprejeti v vrtec....jaz na črnuškem vrtcu nisem našla čakalne liste...smo pa 76 . Še ene par let ne pridemo na vrsto. Elly: nekako bi raje videla, če bi bil Arne pri kaki varuški, ki čuva nekaj otrok, tako da bo imel družbo. Spraševala sem jo če ima kak program oz. kaj delajo, o hrani, do kdaj čuva otroka, cena če otrok ne pride v vrtec, ali lahko podaljša kak dan tudi po 4 uri npr., pogledaš si prostor kjer je igralnica/spalnica, koliko otrok je v skupini ipd., reference.... Po pravici povedano nisem razmišljala, da bi varuška prihajala k nam na dom, tako da ne vem kaka je razlika v ceni..če sploh je.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 8:19:13
|
|
|
|
tulpika
|
jutro...častim kofi
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 8:43:54
|
|
|
|
marusi
|
jutro! mi so včeraj prvičl poskusili meso:))))) navdušenje! danes je pa ugotovil, kako se lahko premika, če se kotali s trebuha na hrbet, pa na trebuh.... je prilezel že do sredine dnevne sobe... zibika: meni je všeč brošurca. mi je pa danes patronažna rekla (sva se slučajno srečali), da so neke nove smernice glede glutena, da se ga uvaja prej. a kaj veste o tem? LPMM
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 9:01:39
|
|
|
|
Zibka
|
Ojla! Vsem poslala brošurico Naj koristi... Meni je iz teoretičnega vidika tut fajna Se še kar samo dojimo... Torej mi smo v porodnišnicah dobile nanjovejše smernice- a zdej po pol leta so pa že nove? Ja, pol pa res ni čudno, da je pri vsakem otroku druga moda- do takrat se že kake 3 zamenjajo Tut mene zanimajo nove smernice...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 9:03:49
|
|
|
|
Elly79
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpika jutro...častim kofi Hvala za kavico, Tulipka! Mi smo pa iz Viča in smo na 79. mestu v čakalni vrsti!!! Mislim... sej ne vem, če bo sploh kdaj v vrtec prišel!!! Sem pa tud dala za en zasebni vrtec vlogo, sam so mi kar rekl, da jih je 100 preed mano, vzamejo jih pa okol 30 na let?!? Sej če tko razmišljam, je zagotovo najboljše, če je mali v družbi z vrstniki... Tko da se kar strinjam s tabo... Bomo vidl, kaj bo rekla ta varuška danes in poročam... Zdej grem pa kavico do konca spit! Papa
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 9:08:23
|
|
|
|
Elly79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Elly79 Hvala za kavico, Tulipka! Tulpika, sorry ker sem te nenalašč preimenovala v Tulipko (se mi je tko fajn zdel, da maš nick po tulipančkih ), pol pa mal berem, kaj sem napisala, pa vidim, da sem te kar prekrstila...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 9:17:03
|
|
|
|
marusi
|
elly - jaz sem šele kak mesec nazj ugotovila, da je tulipka v bistvu tulpika:)))) a boš ti iskala na viču? mi bomo namreč iskali na viču. mi je kolegica povedala za eno dobro na vrhovcih. 2 vzgojiteljici, pa še nisem poklicala. če boš kaj zasledila na viču, a mi lahko javiš? LPM
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 9:35:48
|
|
|
|
araz
|
Ojla, Tulpika hvala za kavico . Tole glede vrtcev je pa res prava groza. Pa tako spodbujanje natalitete. Hvala bogu imam jest priskrbljeno varstvo. V bistvu se bodo babice pa dedki kar stepli za Zojo. Bi blo mogoče tud kar fajn, da bi se šla kam drugam merkat, da ne bo kakšne foušije . Anaj dobrodošla nazaj na forum. Ima pa Nejc zlo podobne mere kot moja Zoja . Mi lahko pošlješ na ZS kako te najdem na FB? Me smo tud skor vse tam. Je fajn mal slikce pogledat od malčkov. Maruši moja je tud v soboto prvič jedla meso (zajčka) in bila prav navdušena nad njim. Sem ji pa včerej prvič dala mal gresa v zelenjavno juho. Se pravi, da sem ji že začela uvajat gluten. Zaenkrat ni bilo nobenih problemov. Tud moja se je v soboto prvič začela prav kotaliti in mi tud prišla skoraj do sredine dnevne, za povrhu vsega je pa še z glavico udarila po laminatu. Bom mogla zdej igralni center mal razširit. Kar naenkrat bo priplazila k meni v kuhinjo pa sploh nam vedela, samo ustrašila se je bom . Vsak dan kaj novega pogruntajo. Zdej se je začela ful smešen pačit. Kot, da bi limono pojedla. Bi jo mogla slikat, samo kaj ko se potem čist zresni, ko zagleda fotoaparat. Nič, zdej greva pa mal v šoping. Jutri pa na morje za par dni .
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 9:42:51
|
|
|
|
Elly79
|
IZVIRNO SPOROČILO: marusi elly - jaz sem šele kak mesec nazj ugotovila, da je tulipka v bistvu tulpika:)))) a boš ti iskala na viču? mi bomo namreč iskali na viču. mi je kolegica povedala za eno dobro na vrhovcih. 2 vzgojiteljici, pa še nisem poklicala. če boš kaj zasledila na viču, a mi lahko javiš? LPM ja... jz bi bla kar najbolj vesela, če dobimo varuško na Viču al pa na Vrhovcih... Drugač smo pa mi dal na prvo mesto v vlogi Vrtec Vrhovci, na drugo pa Viške vrtce... In na Vrhovcih smo na 79. mestu v čakalni vrsti!!! Maruši, a si ti bla že v kontaktu s temi varuškami na Vrhovcih? A to imajo varstvo na domu? Po kolk otročkov pa varujejo na enkrat? Drugač sem se jaz že tud nekaj menila z eno gospo, ki varuje otročke tukaj v bližini - če bi te zanimalo, jo lahko vprašam... Mi kar sporoči po ZS.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 10:21:35
|
|
|
|
orhideja75
|
za seznamček: pri 6 mesecih smo velki 69 cm in težki 7680 g, cepljeni pa nismo bili, ker smo prejšnji teden preboleli 6.bolezen in je rekla, da je dobro, da se mu zdej lepo povrne imunski sistem .... glede GH naš sploh ne mara raznih hipovih in bodobnih kupljenih zelenjavnih kašic. mu je boljše, če mu jaz naredim
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 10:22:43
|
|
|
|
orhideja75
|
araz, uživajte na morju, ko bo pa lepše vreme gremo pa en dan v Arboretum ane?
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 10:27:34
|
|
|
|
tulpika
|
hehe pa sej mam nick po tulipanih....ko sem zvedla da sem noseča so bili ravno tulipani v razcvetu . a mi zna kera povedat kako veš kater si na čakalni listi za drugo opcijo vrtca...mi smo dal na prvo mesto črnuče in smo 76 na čakalni, na drugo mesto smo pa dal polje pa nismo dobil nobenega namiga da tam smo al pa nismo dobili...sem pa vlogo poslala sam v črnuče...bi mogla eno vlogo pslat še v polje . tiste katerih malčki so preboleli bronhiolitis....kako ste se ga znebili . elly...ne zamerim nič....sam da ti je kavica teknila
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 11:05:56
|
|
|
|
araz
|
Orhideja75 hvala. Bomo sigurno uživali, pa še vroče pravijo, da bo. No, bomo videl. Za Arboretum velja. Takoj, ko bo lepo vreme se dobimo. Pa za ZOO se mormo tud kej zmenit. Sem mislila, da bom šla v šoping, pa preveč dežuje in bom z Zojo rajš doma afne guncale .
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 11:06:30
|
|
|
|
Elly79
|
Da poročam... Je bila varuška tukajle...Ona bi otročka kar merkala pri nas na domu, pa še kaj bi mu skuhala, pa še za nas, če bi bilo treba... Pa mal bi ga okrog vozila, pa mal bi ga animirala... Za ceno se morava pa midva z možem dogovorit... Tko da zdej ne vem... Una gospa, s katero sem bila v kontaktu, bi imela pa več otročkov pri sebi na domu... Je pa ene 100 m od nas doma... Tko da ne vem... moram še eno kavico spit, a ne tulpika, da bom pol bolj pametno lohk razmišljala...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 11:09:40
|
|
|
|
Elly79
|
Drugače sem pa jz tud za en sprehodek po arboretumu al pa ZOO-ju... Tko da če je katera za, bom ful vesela družbice!!!
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 2.6.2010 11:10:46
|
|
|
|
*nivea
|
Čestitke Manci za 7 mesecev Nejcu za 6mesecev Emi in Sebastjanu za 5 mesecev Taja zdaj aja, jes pa hitro na računalnik. toliko da se javim smo meli včeraj posvetovalnico, naša smeška se je sestri pri doktoru samo smejčkala, pa stricu doktoru tudi. smo veliki 67cm in težki 6830g. mala manekenka cepljeni smo bli, ni blo nič joka, sva jo z atijem zamotila s pesmico. druga pesem je bla v laboratoriju, ko so ji piknuli v prsteka za kri. jokala je, da sva jo komaj potolažila. je pa bla okej, nobene reakcije na cepivo. spali smo super. dobre volje je, tak da je vse okej. to je to na kratko. zdaj pa šibam, me cote čakajo, da jih nekam obesim mejte se
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Prihod novorojenčka iz porodnišnice Vsaka bodoča mamica se med nosečnostjo sprašuje, kaj pripraviti za novega prihajajočega člana. Veliko veselje je hoditi ...
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?