pipika 13
|
Pozdravljene! No, končno smo bili cepljeni in to šele prvič, pa bo naš David v petek star že 5. mesecev. Pa nam je le uspelo, ker je do sedaj 2x v določenem terminu za cepljenje ravno takrat zbolel. Samo sem čakala te dni, ko je tako muhasto vreme, če se bo spet kje prehladil in HB je bilo vse ok. Zdaj spi, ker je imel čisto porušen dan danes, verjetno bo pa ponoči pesto. Kakšne so vaše izkušnje na reakcije cepljenja? Pri pediatru gužva, smo bili fertik uro in pol kasneje kot smo bli naročeni. Danes sama cepljena in prvi pregledi za enomesečnike, pa vmes še bolni padalci in evo, ura je šla okrog. Dobro, da je naš David tak dobrovoljček. Smo se tehtali in merili in naš David je pravi korenjak. Ima 69 cm in 8550 dkg. (za evidenco v 5. mesecu starosti), v 4. mesecu nismo imeli meritev. Sem bila jaz kot mati pohvaljena, ker polno dojim. Glede na to, da je tako velik fant je dala pediatrinja tudi zeleno luč za uvajanje GH in pitje čaja. Mi pa smo bili tiho, ker že približno en teden vse to počnemo sami. Uvajamo in papamo korenček, sicer kašice od Hippa za po 4. mesecu starosti. Jaz sem si zadala, da bom v začetku uvajala samo zelenjavo in korenček lepo papa, medtem ko je bučko, ki sem mu jo skuhala v soboto in dodala svoje mleko zavrnil. Naredil je tak obraz, kot da bo bruhal, pa vse ven izpljuval. hehe Bučka bo še očitno morala počakat. Kaj od zelenjave lahko še uvajam v 5. mesecu starosti. Zdaj ni sezona kolerabice, tako da se ta lepa in sveža v trgovini težko dobi. Bučke noče, korenček smo pa že uvedli. Kaj torej še???? Od HIppa pa v trgovini ne najdem nobene druge hrane iz zelenjave za 4. in 5. mesec razen korenčka. Res pa je, da sem gledala samo v Sparu in Merkatorju, nisem še uspela priti v DM in MIllerja. A vi kuhate same, ali jih kupujete? Baje nas misli tudi enkrat obiskati patronažna, kdaj bo to pa ne vemo. Končno smo začeli piti tudi čajček, seveda nesladkan od Holle (bio), predvsem ko smo kje na daljšem sprehodu, ali ko sem jaz odsotna in je žejen. Drugače ga še vedno polno dojim. Ne pijemo iz flaške s cucljem, ampak na flaško z ročaji in račji kljunček. To se mi zdi fajn, ker mali kar sam že poskuša držat in se s flaško igra, torej se ne bo navadil na cucelj. A obstaja kje kakšna stran ali knjiga, brošura receptov za pripravo jedi za dojenčke? in koliko časa se približno uvaja 1 obrok GH in kdaj se začne z dvema GH in kateri je to poleg kosila? Uf, očitno si bom morala neko brošuro ali tisto Paparico nabavit in preučit. Še razvoj: rad je na tleh, igrače pa na okrog razmetane in potem si jih sam jemlje, se obrača, z njimi maha, jih meče na okrog, se jezi sam nase, ko se ne more obrniti na trebuh iz hrbta pa leze po blazini (ga postavim na tlan naravnost in čez 5 minut je obrnjen za 90 ali 180 stopinj, hehe). Rad tudi sedi v naročju in mislim, da bo kmalu sam sedel. Ko je buden hoče biti v vozičku v sedečem položaju, da spremlja okolico, ker drugače se dere. Ko zaspi, ga dam v pol ležeči položaj. Čestitke vsem za obmesečnice od mene in našega Daivda, ki je tu med vami najmljaši, pa očitno ne najmanjši. Še enkrat za evidenco - NIvea v 5. mesecu velikost: 69 cm teža: 8550dkg ( v 4. mesecu ni bilo meritev)