|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
24.5.2010 16:33:08   
natasa28
Aja pa športno panogo špukanje s polnimi usti Danaja tudi dobro obvlada, super ji je tudi ko ji jaz dam lepo polno žličko v usta se full smejat, valda da je pol vse ven zleze, pa s polnimi usti br brrrrrrrrrrrrr je tudi zanimivo.
Jo bom počasi s predpasnikom začela hranit.
Se pa mi tudi večinoma v levo sučemo, na desni bok ja samo obrat pa hudo redko.

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2776
24.5.2010 22:31:32   
tintara
Hm, že tolk časa nisem pisala, da sme čist ven padla.
Kaj naj napišem? Mi smo v redu, mama zaspana in počasi bom odpeketala spat.

Zobka še nimamo, sedimo tudi še ne, obračamo se, sam dostkrat zraven tud glavo zvija, kar naj je ne bi, nog še ne dajemo v usta, pridejo pa zdaj že kar visoko gor - fizioterapija najbž pomaga.

Mejte se, T

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 2777
24.5.2010 22:37:34   
Ninča77
Oj Tintara, vse najboljše vanetu za 7 mesecev:)  Upam da se nisem zmotila. Mi jih jutri praznujemo. Mi se pa še ne obračamo, nas mal gips ovira, sedimo že kr vredu, čeprav mal nas še zanaša, nogica že občano pristane v ustih,zobkov pa tud še nimamo.
Smo se pa danes zvečer tako zelo jokali, in predno smo ugotovili kaj je narobe, sem skor živčnga skasirala. Revež ni mogel kakt in ko sem mu pol dala svečko so kar kepice ven letele, ampak zeloooo trde. revček pol je končno lepo zaspal. Zdej pa bom tud jst šla, ta teden je kr gusto, mamo v soboto krst.
smo se pa končno rešili antibiotika, ki smo ga jemali preventivno zaradi ledvičk.

Nočko punce.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2778
24.5.2010 22:41:21   
Ninča77
Aja pa športno panogo špukanje s polnimi usti Danaja tudi dobro obvlada, super ji je tudi ko ji jaz dam lepo polno žličko v usta se full smejat, valda da je pol vse ven zleze, pa s polnimi usti br brrrrrrrrrrrrr je tudi zanimivo.
Jo bom počasi s predpasnikom začela hranit.
Se pa mi tudi večinoma v levo sučemo, na desni bok ja samo obrat pa hudo redko.

Ja nataša28 poznam tole špukanje, mi se tokrat mormo preoblečt na dan, da več ne folgam prat cunj. No kdaj se bomo zdej zmenile štajerke za kako kavico? Če ne pa te pokličem, pa se bova pač sam midve dobile, bi bil že čas  a ne? Prav rada bi Danajo videla po dolgem času.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2779
25.5.2010 8:04:34   
Zibka
Nataša28, Ninča, neeeee same, js se tut pridružujem. pa Romama, pa....ktere že smo Štajerke? Dejmo se zment v Celju. Glede na to, da ma Ninča krst, ji verjetno ne bo pasal ta konec tedna, ali? Meni paše četrtek ali pa naslednji teden.

Mi se pa še tudi ne obračamo, dajemo pa nogice v usta user posted image
Pa včeraj se je prvič zares glasno in dolgo smejala- smo se šli ni, ni, ku-ku in je blo tako smešno kot še nč do zdaj. Me je kar stiskalo v prsih ko sem jo poslušala...ni lepših zvokov!

Kako ste imele svoje biserčke včeraj oblečene za ven? Danes bo menda še kako stopinjo topleje.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2780
25.5.2010 10:24:29   
taraji
No, se pozna da je spet lepše vreme, pa tudi naši biserčki so vsak dan večji in zahtevajo več naše pozornosti in posledično je tale forum bolj mrtev zadnje čase.

mi pa čakamo patronažno da nam razloži o GH - sicer smo nekaj že začeli eksperimentirati, vendar bi vseeno rada da pride in mi podrobneje razloži.

No, včeraj smo bili spet na plavanju in ker naša gospodična čez dan nima časa spati je bila tam tako zaspana in ji ni bilo preveč všeč - ona bi ravno takrat spalauser posted image user posted image - no, ampak včeraj je očitno razsajala kar neka epidemija, ker so bili vsi plavalciuser posted image user posted image nekam sitkani in jokcasti.

didi - no, če si morda včeraj zasledila, ko je vaditelj klical otročke - nas je prve piklical - bili smo čisto spredaj pred vaditeljem, ko pa ste odhajali pa smo stali tam pri vhodu iz bazena in se pogovarjali z tistim, ki vas je spustil ven - ko si šla mimo si še pogledala našo bučko - vsa v roza pa seveda zelo močnauser posted image user posted image - btw - ful maš dobre hlače

No, pljuvanje in delanje balončkov s polnimi usti tudi mi ful obvladamo, pa s polnimi usti je tudi kihati ful luštno - šprica hrana po pol sobeuser posted image user posted image .
Ker imamo pa še vedno rdečo ritko smo tudi veliko brez planičke in kaj je izkupiček celega dneva - stroj perila za oprat - kakšnih 5 polulanih bodijev, ene 2-3 umazana od hrana pa še kakšne 3 slinčke, nepremočljive prevleke in planiceuser posted image user posted image - skratka dolgčas nam res ni

Ja, za ven pa tudi jaz nisem več čisto prepričana kako naj jo oblečem, ker je tako vroče pa piha zravenuser posted image user posted image - včeraj sem jo imela naprimer dopoldan v bodiju s kratkimi rokavi, spodaj pa pajice in nogavičke, popoldan pa sem ji čez oblekla še majčko z dolgimi rokavi, ker je pihalo, ko pa smo šli s plavanja pa sem ji dala še trak čez ušesa

Ma saj ne vem - meni se zdi da je naši ful vroče - ja a ni čudno če jo pa špeh grejeuser posted image user posted image - pa pomoje jo bom imela kar večinoma že v kratkih rokavih sploh če bo takole toplo kot te dni bomo pa še kakšne kratke hlače počas uvedl.

Me pa zanima ali vi svojim dajete kaj na glavo - kakšne klobučke ali kaj podobnega zaradi sonca namreč - no, mi zelo pazimo da ima vsaj glavo ves čas v senci. Pa še to - ali boste v dneh, ki prihajajo in če bodo visoke temperature čez cel dan zunaj ali samo bolj dopoldan in popoldan, ko se malo ohladi in sonce ni več tako močnouser posted image user posted image - ma se mi zdi da je čez opoldan kar prevroče - no razen v kakšni senci, če greš pa kam na sprehod te pa mimogrede kje sonce dobi.

No, upam, da patronažna pride čimprej in da greva pred hudo pripeko vsaj malo še ven na kakšen sprehod.

La vita e bella

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2781
25.5.2010 10:54:11   
Momtobe
sonce - jaz tut skoz težim ljudem naj ga majo v senci user posted image (pa čeprav tisti, ki jo s telesom narediš). ima pa vedno na glavi klobuček - tak čisto tanek z šiltom in malo blaga zadaj - da je še vrat v senci ... ma tok belo glavo, da se bojim, da ga bo tut tist sonce ob 9ih zjutraj zažgal, če bo dlje časa brez. sej se je že sprijaznil, pa ga ne moti več - razen ko mu ga gor dam.
gremo pa tut čez dan ven, samo se zadržujemo v senci ... ne vem pa kaj bo ko bo 30 stopinj.

vrtec - smo 3. v čakalni vrsti ... sem vesela. sem pričakovala slabše ... sej ne vem, kok je realno, ampak upam, da bo kdo skenslal in se kdo preselil, pa smo že zmagali user posted image user posted image user posted image

grem nazaj ven ... user posted image spi zunaj v vozičku.

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2782
25.5.2010 11:42:08   
orhideja75
mi imamo pa že dva dni vročino 37,8 do 38,2 tko, da je kar bogi
zobkov še nimamo
gh že lepo uvajamo, čeprav zdej dva dni ne, ker že tko ga moram posilit, da po flaški kej popije
obračamo se že iz trebuha na hrbet, obratno pa ne

kolk imate pa zdej svoje sončke kej oblečene za ven?

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2783
25.5.2010 12:02:16   
Lenč.i
Ooo, čestitke za 7 mesecev - obema. A je res že 7? Joj,kako gre to hitro.
Me sva tudi zunaj na terasi. Urška spi, jaz se pa sončim. V kuhinji se pa korenček in krompirček kuha za današnji obrok uvajanja GH. Je pa kar vroče zunaj in mislim, da bom morala not pobegnit, drugače se bova še me skuhali. Včasih jo pustim par minut brez klobučka na sončku, ampak le zjutraj ali popoldne. V najhujši vročini pa ne,nima še nič las,se bojim, da jo bo opeklo.
Vrtec: mi smo za na 7 mestu čakalne listeuser posted image

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2784
25.5.2010 18:01:35   
Poopsy
Jaz sem jo imela danes popoldan oblečeno v bodi brez rokavov, prek kratko majčko, spodaj pa kratke hlačke in tanke nogavičke. In je bila čist zadovoljna. Pa sva srečali eno, ki je rodila dva dni za mano, pa je imela malega oblečenega v precej debele hlačke, pulover in kapico je imel na glavi (pri nas danes ni glih pihalo, pa tam okoli 29 stopinj smo imeli). Tak da res ne vem, kako jo oblečti. Se mi pa zdi, da je žečas za kratke hlačke, sploh pri teh stopinjah.

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 2785
25.5.2010 19:55:16   
Zibka
Naša je bila pa oblečena danes v bodi s kratkimi rokavi, legice in čez oblekco. Za pulover se mi zdi čist prevroče- al kaj si že rekla, poopsy, da je imela sovozičkarica. Sem pa danes bila malce nepraktična, ker sem šla s Klaro ven ob 13h- in je bilo čist prevroče, čeprov sva bile v senci. Tako da mislim, da bom začela delat drugače: zkutraj, okrog devetih-pol desetih en sprehod, potem pa od 12h do 15h noter, potem pa drugič ven. Kako boste pa ve?

Bila sem pa v Dm in sem danes prvič gledala otroško hrano: razne kašice, kozarčke, ..... itak da sem čisto zmešana! Se mi zdi da to pa sploh ne bom znala začet. Pa sem srečala tam eno mamico in je rekla, da naj se mi ne mudi, pa da naj začnem z zelenjavnimi kašicami- saj kašica v tem smislu pomeni samo pretlačena zelenjava, ki ji dodaš ali kar vodo v kateri se je kuhaal ali materino/adaptirano mleko? In kdaj dodajaš žitne kašice k mleku/zelenjavi/sadju?Potem pa sem tik pred domom srečala še eno mamico in je rekla, da mi hranimo otroke čisto prepozno (da je pravi čas takrat, ko otrok ne moli več jezička iz ust, ampak ga že skrije v ustno votlino) in da naj takoj začnem, in to s sadjem. Potem me je pa tašča obiskala in mi je svetovala, da naj začnem s kuhanim jabolčkom+keksom. (no, ta s keksom itak da odpade). Moram mal prespat tole današnjo zmešnjavo user posted image
Na mail sem dobila ene recepte za pripravo dojenčkovih obrokov- ideje pač. Če katera želi, ji lahko pošljem- naj mi e-mail pusti na zs. Moram mal prespat. Tiste, ki ste že mojstrice, dajte me malo podučit, prosim.

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2786
25.5.2010 20:33:40   
Momtobe
oblačenje - sej vem, da se ni fajn vtikat v druge, samo meni se TAKO ZELO SMILI ena punčka, ki je sedaj stara skoraj 4 mesece, ker jo starši PAZI TO! oblačijo še vedno v tri plasti oblačil (ker tako pravijo zdravniki), kapo, v vozičku je pokrita z precej debelo deko in ima čez še tisti tekstilni pokrov za voziček! (to vem, ker ji je ena prijateljica zadnjič rekla, da mogoče pa zato joka, ker je preveč oblečena - da naš je samo v bodiju in hlačkah, pa je čisto zadovoljen) ... in potem pravijo, da precej joka itd. HALO? jaz bi jih kar prijavila user posted image user posted image
zunaj je bilo danes 28 stopinj!?! jaz sem umirala v majici z dolgimi rokavi - revež je mel pa tri! pa še deko! pa kapo! pa ... !!

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2787
25.5.2010 21:12:23   
KulGirl
A je to sploh možno, da nekdo v taki vročini otroka tako muči. Me je kr pr srcu stisnilo, ko sem tole prebrala.user posted image user posted image user posted image  Pa saj že pri treh mesecih čisto ok uravnavajo temperaturo. Jaz imam mojo od včeraj v kratkih rokavih.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2788
25.5.2010 21:20:26   
araz
Ojla punce,
No, mi smo imeli pa danes 3 cepljenje. Zaenkrat ni stranskih učinkov - dve uri že pridno pančka. Težka je 7700g in velika 66cm pri 5,5 meseca. Naslednji pregled pa imamo sedaj šele pri devetih mesecih.
Me je pa danes sestra mal podučila kako naj jo napravim. Obvezno bodi z kratkimi rokavi in potem majčko z dolgimi, če jo potrebuje. IN pa bog ne daj kakšne kapice, pa tud če piha. Je rekla, da se vnetje ušes nikol ne dobi od vetra ampak od temperaturnih sprememb. Je rekla, da čist preveč oblačimo otroke za take temperature.

Zdej grem pa mal pospravit po stanovanju. Sva se cel dan potepali in ni bilo časa niti kosila skuhati. Smo se z Tulpiko in Maruši sprehajali po Arboretumu. Hvala vama in vajinima biserčkoma za tako prijetno druženje. Arne in Maj sta res prava sončka, en se bolj smeje kot drugi user posted image .

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2789
25.5.2010 22:08:10   
dreamz
Ciao! user posted image

Kakanje: Hvala vsem za nasvete!!! user posted image  Zaenkrat je boljše. Vsaketoliko mu dam malo slive in pomaga. Pa tudi banano in korenček sem črtala iz njegove prehrane.

Oblačenje: Zdej je kar naenkrat pravo poletje in malega imam kar v bodiju brez rokavov, majčka s kratkimi in kratke hlače, brez nogavičk (za ven usnjene sandalčke) ker se mu full potijo nogice. Pa seveda kapico s šitkom in krema za na sonce. user posted image  Tudi meni se smilijo otročki pokriti še z deko ali oblečeni v dolge rokave. Naš je imel mokre laske in vlažen hrbet v vozičku (čeprav je bil malo oblečen in v senci).

Aja, še to: danes smo našega Samuela prvič ostrigli!!! user posted image  Z mašinco sem ga obrila na 0,5 user posted image  Tista pleša odzadaj in cufki prvih las tupatam so mi bili že grdi in zdej je prav lušen, pravi fantek user posted image  Seveda sem shranla čopek prvih las za spomin user posted image

GIbanje: Brez problemov se obrača na trebuh in na hrbet, a nogic ne porajta sploh. No, niti moj prvi jih ni nikoli tikal in vlekel v usta, mogoče to ni nujno za vse.user posted image

Hrana: Včeraj je prvič papal še mali košček mesa žrebička z bučko in krompirčkomuser posted image

Nič, šibam likat... tako se hitro nabere kup z dvemi malimi (onadva se itak hitro umažeta in seveda zapacata vedno tudi meneuser posted image )

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2790
25.5.2010 23:57:57   
tintara
Ninča, čestitke za sedmico! Ampak ne, mi nismo tolk stari, bomo šele jutriuser posted image  A veš, midve sva se tudi menile, da se dobiva. Ja, saj do konca porodniške je še neki časa, ane.

Araz, dans sem bila v Šenčurju in sme se na poti nazaj mislila ustavit v Arboretumu, ker je tam senca. Sem se tud nate spomn ila, sam pol sva itak v Kamnik pristala, ker je blo dretje in je bilo bližje.

Oblačenje: kratek bodi in spodaj hlačke brez nogavičk, ki so sicer kao dolge, sam so mu že prekratke. Sam moram rečt, da bi ga pokrila, če bi iemla pleničko s seboj. Glavo sem že skrila pod vozičkovo kapo, sam nogice so pa neusmiljeno na sonce štrlele. Tak da pomoje ga bom kmal začela zaščitno pokrivat (sam to gre sam če spi). Je pa zjutraj (pred 8) imel čez še dolge rokave in še eno jopico, ki je takoj romala dol, ko sem ugotovila da je tudi zjutraj že prav prijetno. No, tudi rokavčki so sledili kmalu.

Jaz že hodim ven bolj dopoldne, potem sva pa od 12 do 15 not, sam se mi zdi premalo. Bi raje ostala tam nekje do pol petih vsaj notri, sam ne gre. Je treba po otroka, pa itak pol spet zaspan rata... (notri pa seveda ne spi).

Evangelie: ste že kupili šotor? Se mi zdi, da si ti rekla, da rabite letos večjega, kajne? Ah jaz sme šla v petek na prvi ogled in bila total razočarana. Sam tiste ogromne so imel, ki jih nimaš kam dat (v senco mislim). Saj stojna višina je fajn, sam mi itak sam spimo notri, tako da je ne rabimo. N o, če je kak dež, je pa fajn. PA za 5 oseb je že tolk ogromen, da me je kar veselje minil. Ne vem, kako bi se nam dal kaj selit tisto ogromno zadevo - pomoje jo enkrat postaviš in se 14 dni ne premakneš. Škoda da je ta star strgan, če ne bi ga sigurno še imela.

Mejte se punce, T

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 2791
26.5.2010 13:41:50   
Momtobe
beden dan!!

mali je najprej tričetrt noči jokal in se bunil, potem sem hotla jit par stvari zrihtat, pa mi avto ni vžgal (???), pa sem bla ful ful razočarana in sem zaspala skupaj z malim ... in SANJALA ... da je mel napad (neki je trzal in mel pol obraza zategnjenega) in je umrl ... in se nisem mogla spomnit številke za rešilca in sem ven letela, kjer so bili ljudje, ki so delali (ker mi dejansko delajo okoli hiše) in so me vsi ignorirali! mali je bil pa plav in ni dihal.
fora je, da sem se v sanjah zbudila točno tam, kjer sem dejansko spala in mali isto ... tko da je blo ful realno vidt!!

zdej pa grem pojest dva ČOKOLADNA piškota in si skuhat kavo ... in upat, da gre dan kej na bolje.

< Sporočilo je popravil Momtobe -- 26.5.2010 13:43:02 >

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 2792
26.5.2010 14:32:29   
Poopsy
Pozdravljene!
Naša pa je začela sitnarit, ko jo dam v posteljco spat. Do sedaj se je malo poigrala z igračkami pa mogoče malo zastokala, če je bila ful utrujena, potem pa zaspala. Zdaj pa že tri dni tuli kot zmešana, ko je zaspana in mora spat v posteljco. Zanimivo pa, da je te dni noben nima dosti na rokah, ker ji je prevroče, tak da je verjetno nismo razvadili. Jo naj pustim, da se zjoče, ali jo raje vzamem ven? Vsi mi namreč govorijo, da jo naj pustim, ampak se mi bogica smili ...

Pa neznani ljudlje oz. tisti, ki jih bolj poredko vidi, se ji ne smejo približat, ker se takoj začne dret. Ima katera podoben problem? Kako ga rešit?

Kako pa imate oblečene user posted image  ponoči? Hana je v kratkem bodiju in pižami, pa pokrijem jo z tanjšo dekico, ampak je ful nemirna, dokler je ne odkrijem. V spalnici imamo okna ponoči zaprta, da je ne bi zbudila naša psička, ki ima včasih kak izpad in tudi po pol ure laja pod našim oknom.

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 2793
26.5.2010 15:23:40   
pipika 13
Pozdravljene tako na hitro

Pri nas piha kot zmešano in res ne vem, kako naj oblečem Davida. Glede na to, da se mu solzi desno oko in da je včeraj kihal, je spet nekaj fasal. Danes je oko boljše in desna nosnica je prehlajena.user posted image Upam, da bo do nasednjega tedna bolje, ker imamo cepjenje, ki jže bilo že 2x prestavjeno. Groza!!!!!! Res ne vem, kako naj ga oblečem v tem vetru. Včeraj je imal body s kratkimi rokavi in tanko majčko čez, spodaj pa tanke nogavičke in hlačke (nič žabic), na glavi je imel tanko kapico zaradi vetra. Danes sem še majčko slekla in je bil tudi po rokah gol? A delam prav? Dekice v vozičku več davno ni, je pa problem, če mu je notri prevroče, pol pa ga kaj moram ven vzet in je moker, zunaj pa piha. user posted image

Druga stvar - že 2 dni imamo probleme s spanjem. Utrujen je, pa noče spat, ali pa ne more, ne vem???? Komaj gleda, ampak spat ne, dere se, kot da bi ga s kože dajali. Danes je dosegel vrhunec ponoči. Vsi skupaj smo spali zelo malo. Ne vem, ali ga je kaj bolelo ali je bila reakcija na 1. kašico, ali je bilo samo napenjanje, ker sem jedla cvetačno juho in 3 jagode z vrta? Ali pa se naš mali enostavno pri dojki preveč nabaše in posledično, ga tišči, ker ga je treba večkrat dvignit in podirat kupčke, ker se sredi noči kar zdere. Včeraj pa je bilo teh kupčkov, prdcov in vsega preveč. Ne vem, danes sem tečna in neprespana, ker je tako že drugo noč, podnevi pa tudi ista pesem z uspavanjem. Sem pomislila tudi, da je mogoče preveč oblečen ponoči. ( body brez rokavov in pajacek za spanje - je to preveč?)

Še 10 dni ima do 5. meseca pa je včeraj prvič poskusil HIpovo korenčkovo kašico, ker je kazal takšno zanimanje za hrano, ki jo mi jemo, da smo morali poskusit in odpiral je usta in nič ni ven pljunil. Tako je lepo jedel. Hm, ne vem, meni se zdi to prezgodaj, mojemu ne. Ne vem, kaj bo rekla P, ker je polno dojen in naj bi čakali s gosto hrano do 6. meseca. On pa je tako firbčen in teh par žličk je z veseljem pojedel. Še slinček ni nič umazal, pa ven ni tud nič metal. Kaj pravite????Je prezgodaj, glede na to, da je izključno dojen???

Obračanje - se že kar nekaj časa obrača iz trbeuha na hrbet in iz hrbta na bok, na trebuh še ne gre. KUpili smo igračo Pamtni kuža in je čisto navdušen, samo da kaj igra. Rad ima, če mu pojem, včasi mi kar zmanjka pesmic, ker me posluša tudi po pol ure, ko pojem. Mogoče je veselje do glasbe podedoval po meni, hehe, ....očitno ga spominja na čase, ko je bil še v trebuhu in sem jaz v službi otroke učila in smo peli vsak dan. Kaj pa vem? Čudim se kako živi spremlja vsako pesem in tekst, kot da bi vse razumel.

Še malo pa bo sam sedel, zelo rad sedi v naročju ali p apodložen z blazinami.
Začeli so mu tudi iztenzivno rast laski, očitno bo blond po meni.

Še vprašanje - s čim, s katero kremo mažete dojenček proti soncu? Jaz imam neko kremo od NIvee, pa ne vem, če je ok?

Evo, alarm, spal samo 15 minut, očitno bo treba ven, ker spi samo še v vozičku in še to, če se vozi po makadamu ali travi. Asfalt odpade, takrat mora biti v vozičku pokonci, da kaj vidi, če ne je dretje.user posted image

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu Poopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 2794
26.5.2010 17:09:44   
orhideja75
smo bli pri zdravniku in imamo 6.bolezenuser posted image
z dojenjem sva skoraj prenehala, ker itak bolj malo poje. še po flaški se moram ful trudit, da poje 90ml
sicer pa pije velik čaja
danes smo kupili kremo za sončenje  znamke avene

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu pipika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 2795
26.5.2010 20:54:35   
pipika 13
Še eno vprašanje imam:

ste se posvetovale s patronažno ali s pediatrom uvajanju goste hrane, so vam one dale zeleno luč ali ste začele same?

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 2796
26.5.2010 21:16:12   
Zibka
Momtobe, upam, da se je dan kaj bolje nadaljeval.

Nemir pred spanjem se je tudi pri nas pojavil. sem veliko razmišljala kako in kaj..in sedaj delam takole: ko se odločim, da greva spat (to je vedno direktno po kopanju/umivanju), to pomeni da ne vstaneva več. Jaz jo uspavam v najini postelji in ko jo položim v posteljo, ne more več vstati, prav tako se ne igrati z igračami (kot to počneva dopoldne). Jaz sem sicer ves čas z njo, dokler ne zaspi, vendar tudi če trmari, ostaneva v postelji. Tako da jaz ne bi popuščala v smislu: da gremo spat, potem pa "izsili" še pol urce za npr. nošenje po rokah ali igranje. Nikakor pa nisem pristaš, da bi otroka puščal v joku samega, sploh pa ne v zaprti sobi (ala metoda opisana v knjigi Spi dete, spi).
Ta nemir pred spanjem se pri ans pojavlja tudi čez dan. In sem ugotovila, da enostavno pač mora minit in potem v trenutku zaspi.

Strah pred manj ali nepoznanimi smo tudi pri nas že imeli nekjakrat, vendar še ni izrazit- baje je to ena faza razvoja, ki doleti več ali manj vse. Brala sem, da takrat otroka nikakor ne smemo porinit k tej osebi- kao naj se navadi ali vidi da ni nič hujšega, ampak ga zaščitit v smislu, da ostane v tvojem naročju, pa potem s časom počasi pridemo na dotik, ...  Se trudim user posted image

Kremo za sončenje uporabljam Justovo, faktor 30. sem izjemno bela in je bila to edina krema, ki je tudi meni dovolila da sploh grem na plažo (ne govori o sončenju!), tako da i več kot zaupšam in je primerna za dojenčka. Samo za denarnico ni najbolj prijazna.

Orhideja, hitro okrevajte! Mimogrede: kaj pa je 6. bolezen?

Pipika13, če otroček kaže tako zanimanje za hrano, mislim da je prav da začneš z njo. Saj nikjer ne piše da je nujno začet pri 6. mesecih, to je le priporočilo. Tudi če bi pri 4 ne bi bilo nič narobe. Le kao da je pri 6 bolje. (tako je letos, ko bomo imele pa naslednjega otroka bo pa zihr kej drugega že na sporedu user posted image ). Mi smo tudi danes začeli: sestavili smo stol za hranjenje. Sedaj bom počasi kupila žličko za hranjenje. Potem bo pa počasi že 6 mesecev user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2797
26.5.2010 21:20:33   
d4rj4.84
gosta hrana: jst se pred uvajanjem goste hrane nisem posvetovala ne s patronažno in ne s pediatrinjo ker vam, da bi bila čist proti, pa tudi na pregledu ji nisem omenila. bomo vidli če bo naslednji teden kaj vprašala ko mamo 3. cepljenje. res pa je da sem se glede uvajanja goste hrane ful pozanimala v knjigah in na netu. moj je že kakšna 2 mesca na gosti hrani (+mleko), zdej mu dajam že 2x na dan. zjutraj mlečno kašico (več vrst, vsak dan drug okus) opoldan pa zelenjavno kašico. probala pa sem mu tudi zvečer dat kašico z namenom da bi dlje zjutraj spal, pa se je vseeno zbudil ob 3 zjutraj, pa še napenjalo ga je, tako da mu ne dajem več zvečer kašice.
oblačenje: jst ga oblačim malenkost več kot sebe. če sem jst v kratkih hlačah in v majčki brez rokavov, je on oblečen v kratkih rokavih in kratkih hlačah (malo daljših). če pa vidim da ma rokice al pa nogice  hladne ga pa oblačem povrh še kakšno tanko majčko.

Neposredna povezava do sporočila: 2798
26.5.2010 22:24:01   
Zibka
d4rj4, ko praviš zjutraj mlečno kašico- kaj to pomeni? Da na svojem mleku/adaptiranem skuhaš tisto žitno kašico, ki se kupi (ala rižolino)? Ko pa praviš zelenjavno kašico- to pomeni zmiksana zelenjava ali kaj drugega?
Joj, sm najbrž smešna user posted image

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 2799
26.5.2010 23:31:03   
tintara
Orhideja, če že veste da imate šesto, potem ste itak že čez. To je ena taka hecna bolezen, z nepojasnjeno (visoko) vročino, ki traja tri dni. Nato se četrti dan pojavijo pikice (drobne) po celem telesu, se mi zdi. In takrat otrok ni več kužen. No, tako se jaz spomnim od naše punce - je bila stara ene 9 mesecev, tud mi ni jasno kje je dobila. No, upam da nisem zdaj pete opisala, ampak se mi zdi, da je kar prav. NAj hitro izginejo še pikice.

Pipika: kar pogumno naprej. Meni je na razvojni orenk zatežila, ker sem mu začela komaj uvajat (par dni pred 6 mesecev). Pa računaj, da je nedonošen, torej bi moral po njenem mnenju jesti GH že korigirano pri 3 mesecih.Pa je tudi bil izključno dojen. No, strinjam se sicer z njo ne, sam hočem ti povedat, da imajo sto pravil in najnovejši trendi baje nakazujejo čisto nove smernice, sam mislim, da niso še vsi z njimi seznanjeni (patronažne večinoma trajbajo ta staro varianto, zdravniki kakor kateri). Torej baje naj bi začel kar bolj pri 4 mesecih, pa z zelenjavo, potem naj bi se uvajalo že vse sorte (tudi meso in gluten) in čisto na koncu naj bi sledilo sadje (šele tam nekje pri 8 ali 9 mesecih). Gluten naj bi se uvajal med 16 in 26 tednom.... To varianto sme zdaj že večkrat slišala in to od samih takih, ki vedo kaj govorijo (dve zdravnici z dojenčki, ki pogoltneta vse knjige o dojenčkih ter ene mamice, katere otrok ima kar nekaj težav in je z njim dosti na gastro...) No, moram rečt, da sem jaz za stvari zvedela prepozno in začela po starih smernicah, po pravici povedano, pa mislim, da jih tudi upoštevala ne bi. Ma če sta prva dva dobr gor zrasla, bo pa tudi ta. Pomoje je vse skupaj ORENK PRETIRANO!!!! Če ti je, mu dajaj, če boš videla, da bo kaj štrajkal, pa prekini in počakaj 10 dni, pa je.

Je pa Vane včeraj pokasiral pike po celem telesu. Prvič je jedel češnje, ostalo je bilo že preverjeno. Je pa bil tudi na soncu (no, bile so na soncu bose noge), tak da ne vem od česa je. Danes mu češenj nisem dala, bom počakala, da pike minejo (če bodo, če so od sonca, kar jaz sumim, potem bodo težko) in bom poskusila še enkrat.

Strah pred neznanimi: je precej odvisen od otroka. Pri nas je bil pri Nadji kar orenk prisoten in sploh ni bilo variante, da bi jo imel kdo drug razen mene. Na začetku je jokala še pri očku (no, prve mesece seveda ne), nato se je vsaj njega navadila, potem pa počasi, počasi ene babice, pa moje sestre, pa druge babice.... Ampak je šlo res počasi, do enega leta je bnila navajena izključno samo naju, potem babica in vzgojiteljici (to gre hitreje, ker jih hočeš nočeš pustiš tam). Res z mirno vestjo sem jo pa lahko pustila pri babicah šele nekje okoli 2 leta, od kar je Vane se je pa fuuul popravila in bi še spala tam.

Vane zaenkrat ponavadi ne komplicira, če je naspan, sit... Zato pa dopoldne skoraj vedno joka, če me vidi, da odidem iz sobe (npr kaj iskat...). Prej ves vesel leži na blazini in me gleda (pa lahko kuham npr), ko pa grem je pa tak mil jok.

Nič dovolj bo, grem spat. Lahko noč punce

(odgovor članu Zibka)
Neposredna povezava do sporočila: 2800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  110 111 [112] 113 114   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?