Tasmanskivrag -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (9.1.2010 17:24:38)
|
Hojla, ČESTITKE vsem novim mamicam!!! Evo, našla sem čas, da hitro napišem: 29.12.2009 se nama je rodil David, velik 54 cm in s 4110 grami velik korenjak! Bila sem 9 dni čez rok in na pregledu v porodnišnici so se odločili, da bi malo pospešili, dobila sem vaginaleto in bila sprejeta na oddelek okoli 12 ure dopoldan, ob pol 6 ure zvečer sem šla v pripravo in ob pol 8 šla v porodno. Rodila ob 0.53 uri. Odpirala sem se sama do 5. cm, pol pa ne več, tko da so mi vse skupaj pospešili. Babco sem imela odlično, mal starejša ampak se je skoz neki hecala, vendar sem jo jemala s spoštovanjem, ker je bila res zlata vredna. Popadki so bili močni kot hudič ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]), nisem jih znala predihavat v masko, ker sem se kar nekako dekoncentrirala s tistim dihanjem, sem jih nekaj kar raje brez maske, čeprav na koncu tudi to ni šlo več. No na koncu sem samo še vdihavala v masko. Uglavnem David me je malo raztrgal, dobila sem 2 lepotna šiva, presredka mi pa ni rezala. Ne morem verjet, pri tej kilaži in velikosti otroka. Aja rodila sem v Ljubljani. Moj je prišel k meni, ko sem šla v porodno, skoz sem iskala njegovo roko in mu jo ob vsakem popadku skoraj zlomila. Je reku, da tolk stislna ne bom nikol več v življenju, razen takrat ko bom šla spet rodit :-)). V porodnišnici sem bila potem še 4 dni, skoraj sem mi je že zmešalo. Silvestrovala sva v porodnišnici, so bili tako prijazni, da so lahko partnerji oz. očetje prišli od 23-1.00 ure zjutraj. Na oddelku so bili ful prijazni (pa toliko sem brala na netu o tem, da se ti hujšega v lajfu ne more zgodit, kot da prideš na C oddelek Ljubljanske porodnišnice). Res so se tako lepo ukvarjali z otročki, z mamami tudi, kar smo hotele, to smo dobile. Edino, kar mi ni bilo všeč, so bile cimre. Sori, ampak sem mislna, da bo katera z RR čveka tam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], sem dobila pa same neke preizkušene mamice (6. in 7. otrok), ki so bile samo pametne..... Če bi mogla še en dan ostat, bi prosila za preselitev v drugo sobo. 1.1.2010 sva z Davidom prišla domov, mal se še loviva en okoli drugega, patronažni ni všeč, ker se ne redi dosti, jst imam mogoče premalo mleka, tako da sedaj dobiva en večerni obrok dodatka. Upam, da bo tudi dojenje steklo v polno. Babice in dedki, tetke se pulijo za otroka, tako da mi za varstvo ni potrebno skrbeti. Zdej pa šibam, lepo se imejte in se beremo na decemberskih biserih! LP
|
|
|
|