RE: Decemberke 2009 - 2. del (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 10:04:41)

Dobro jutro,

Mel - to je bil pa ekspresen porod. Takoj podpišem za tak porod, lahko tudi dvakrat daljši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zdaj se je pa moj fant prikopal do računalnika lp




Elly79 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 13:26:34)

Lepo pozdravljene!

Da se še jaz pofočkam, da imamo detece... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Rodili smo na PDP in sicer 15.12.2009 fantka Gašperja, ki je imel 3.270 g in je meril 50 cm. Rodili smo naravno, prav tako nisem bila nič rezana (za kar sem neizmerno hvaležna), edinole umetni popadki so bili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], saj se nisem odpirala dovolj hitro...

Imeli smo tudi zlatenco, zaradi česar smo se zdravili 3 dni na pediatrični. Sedaj pa najin fantek pridno napreduje in veliko papca... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lepo se imejte in se luštno crkljajte s svojimi sončki! Tistim, ki pa še čakate na prihod novega družinskega člana, pa želim, da bi jih lahko čim prej dobile v svoje naročje!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp, Elly




*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 14:39:34)

Elly79 čestitke za sinčeka Gašperja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]





*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 14:44:09)

ojla nosečke in mamice decemberke

za mano je ena grozna noč. moja mala Taja je bla pridna in je prespala celo noč z vmesnimi bujenji. jaz sem pa celo noč preživela na wc-ju. trebušna viroza se me je lotila in povem vam,da sem 2kili lažja, če ne več. ista usoda je doletela mojega brata, tak da sva takorekoč izmenjavala se v kopalnici [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

hvala bogu za mojega dragega, da je tak lepo poskrbel za malo, ka jaz celi dan nisem bla sposobna ničesar. samo sem v postelji ležala. zdaj sem kelko telko prišla k sebi. zdaj [sm=love.gif] gre pomali v službo, pa moja starša prideta domov od tete, ka smo na kosilo bli vabljeni, da te zamenjata [sm=love.gif], ker jaz nočem baš v Tajino bližino, da ne bi kaj dobila od mene

mejte se




Zibka -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 18:08:58)

Elly, ČESTITKE! Obilo cartanja.

Nivea, mene je tole doletelo včeraj, ampak se je zgleda danes vsaj malo ustavilo. Kar lilo je iz mene. HB danes bolje. In sem razmišljala če bi bilo od kake hrane, pa nisem našla vzroka- upam, da res ni kaka prava viroza- ne pri meni ne pri tebi!

Koliko tekočine spijete?
Jaz skos pijem čajza dojenje: kake 3-4litre ga spijem. In me je danes zagrabila panika če je pri tem čaju kaka omejitev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se mi zdi bolje da pijem čaj (prekuhano  vodo) kot kar navadno vodo, kaj pa vem.

Kako ste pa kaj razpoložene? Ali katero kaj dajejo hormoni? Meni blazno niha razpoloženje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Pa kar veliko jočem: enkrat od sreče, drugič od skrbi, tretjič ob nežni pesmi, pa ko preberem kaj o kakih sirotah, ,...pa spet skrnbi, da bo z našo Klaro vse v redu, pa kaj če se nama kej zgodi, ... Upam,da me ne prime kaka prava depresija. Ne razumem kako lahko tako lep čas, kot je čas novorojenčka zasenčen s tako zaskrbljenimi in nervoznimi mislimi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] A se še kteri todogaja?
Pa mojga tut opazujem, da je zaskrbljen in sila nesproščen. Mislim, da ga tarejo podobne misli...

Lep večer!




metkara -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 19:58:46)

Zibka, meni se tudi to dogaja. Kr dobim cmok v grlu in solzne očke: ko gledam našo malo, kak spi, pa ko jo krči matrajo, ko se kr zvija, pa ko včasih kar ne vem, kaj ji je, ko se joče, js pa zaspana, da komaj držim oči odprte....Skratka, tudi solze sreče in skrbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Upam, da so hormoni in da res ni kaj "hujšega". Sicer sm js že po naravi bolj taka, da se kr hitro zjočem, pa tudi zdj mi jok pomaga - se zjočem pa je bolje.

Glede tekočine: je tudi ogromno spijem. Čaje, vodo, sok rdeče pese (sem imela slabo kri zdj po porodu, retafer sm pa že pojedla).  Ne verjamem, da je pri čaju kaka omejitev. Pri tem za dojenje. Pijem pa čaj iz vrečke in pa zeliščne mešanice, nisem pristaš instant čajev, ker so mi presladki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Da res ni kaka viroza. Ker moja sestrična pa teta sta včeraj tudi bruhale pa driskale...Al pa so prazniki krivi, sj veste, da tej vsi pretiravamo s hrano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pozdrav!




blondy_81 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 20:06:07)

Zibka tudi pri meni prihaja do nihanj razpoloženja. Zdej sicer že manj, ampak prvih 5 tednov do prve posvetovalnice je blo pa grozno. Jokala sem velik, ker sem mela kar paranojo, da je s tamalo kaj narobe, da je bolna in sem bla vsa panična. Se pa hitreje zjokam sedaj kot pa običajno. Solze mi zelo hitro stopijo v oči.
Zadnjič ko je mela Manca krče zaradi zelja, ki sem ga jedla, sem z njo jokala še sama, ker si nisem mogla odpustit tega, da sem jedla zelje in sedaj otrok trpi.






ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (27.12.2009 20:21:50)

Dober večer,

moje sorpinke so šle vse rodit, izgleda da bom ostala sama tukaj. Pri meni se nič ne dogaja. Danes me je moj dragi povabil na kosilo, saj potem ne bo nekaj časa možno iti, vsaj dokler se privadimo eden drugega. Potem smo šli še v pravljično deželo gledat vile in Dedka Maraza. Moj Luka je bil, dokler se ni začela prireditev, tako pogumen, na odru je plesal in se vrtel še z parimi otroci, ko pa so prišle vile, se je hotel samo cartat.

Kar se tiče poporodne depresije, pri meni je bila kar kriza. Poleg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], je bila isti čas tudi moja mama na operaciji za raka, pa še bratov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se je rodil prezgodaj z kup težavami. Spomnim se, da ko je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zajokal, me je prav zabolelo in v prsih. Potem mi je patronažna rekla, da naj se ne sekiram za druge, da imam svoje življenje. Svetovala pa mi je, da naj si kuham čaj iz majerona, tako da sem si dvakrat na dan skuhala čaj, pa mi je bilo bolje. Boljše je tudi takrat, ko sem začela s sprehodi. Sama sem po naravi taka, da če ne grem ven, mi je prav za znoret.

Zdaj grem pa en čajček spit, potem pa spat. Lhko noč.




METULJ1 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 4:39:46)

Dobro jutro.

ROmama - nisem te še zapustila. Dons se mi je pa 1. zgodil, da sem se zbudila ob 3.30 in ne morem nikakor zaspat nazaj. Ja ne vem, kaj to pomeni. Neki me sicer črvič po trebuhu. Zdej pa čakam a bo iz tega kej ratal al bo spet vse potihnl in bo bebica še neki časa ostala na toplem.

Skratka sporočam, kaj in kako.

Do takrat pa lepi pozdravčki prav vsem




Momtobe -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 8:10:06)

Metulj1 ... si še z nami? :)

Punce, meni se bo kar zmešalo. Že ene dva meseca me občasno boli pod desno joško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pač sklepam, da tam, kamor mali noge upira, ampak ponavadi bolečina mine. Sedaj pa me že dve noči in včeraj čez dan tako boli, da mi je kar slabo od bolečine. Sploh ne neha. Spat seveda ni mogoče. Danes sem par ur, ker sem pojedla Lekadol in je očitno pomagalo. Samo tablet pa res nebi rada jemala.

Pa še strah me je, da popadkov nebi čutila zaradi tableta (sej vem, da verjetno niso tok švoh, da jih zaradi tega nebi čutila ...).

A še katero tam boli?




ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 8:45:31)

Dobro jutro,

Metulj - mogoče je pa to to, jaz sem se sicer tudi tak čas zbudila, šla na wc, potem pa spat nisem mogla več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Brez razloga. Samo meni se ne ljubi vstat iz tople postelje. Upam, da si že v p. Če bi danes rodila, bi verjetno lahko s svojo pikico šla v čertek že domov.

Ha moj silvester pred 2 letoma je bil kar utrujajoč, pa vseeno lep. Moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bil star en mesec, z hudo zamašenim noskom. Mogoče je par minut čez polnoč končno zaspal. Midva z atijem pa sva se mu tudi takoj pridržila, ker sva bila precej izmučena. 

Momtobe - pri popadkih ti Lekadol ne bo pomagal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tako da se nič ne sekiraj. Bi pa vseeno vprašala svojo G., če je kaj narobe, da te boli, da nebi bil to kak drug znak, a zatekaš tudi kaj?

Trenutno je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v trebuhu kar miren, mogoče da se je že spustil malo niže in veselo čaka na Silvestra, bomo tekmovale, katera bo prva drugo leto. Malo sem gledala k januarčicam, je huda konkurenca, pa videla sem, da je tudi prva februarčica rodila. No ti februarski [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] naj še kar čakajo, vsi pridejo na vrsto.




pipika 13 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 10:09:51)

pozdravljene!

Evo, danes je moj PDP, vendar se še nič ne dogaja. Popoldne imam pregled pri moji G in CTG, pa bomo videli, kaj bo rekla, .....če je mogoče kak napredek. Jaz nič posebnega ne občutim, samo to, da nekako lažje spim in da se moram kar potrudit, da čutim otroka. Nekam se je umiril, torej več ni fuzbalskih tekem v mojem trebuhu. Zelo nežno se premika. Mogoče pa je to to. Zadnjič je rekla, da je še preživ in da se mora umirit.
Hm, bomo videli, nestrpni smo vsi. Opažam pa, da nas je nosečk tle zelo malo ostalo. V glavnem debatirate mamice.
A nas res nestrpno čaka samo še enih par? Ah, upam, da ne bom med tazadnjimi. Mogoče se bom grebla za prvega otroka v novem letu, v novomeški porodnišnici.
Misli še katera od nosečk tam rodit?

No, bomo videli, kaj bo pokazal danes pregled.
Uživajte in pazite nase in svoje bebice.




ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 14:13:12)

Pozdravljena pipika 13, izgleda da nas je res samo še nekaj. To čakanje ni nič kaj prijetno. Jaz imam pregled v sredo, na PDP. Danes popldne sva z mojim tavečjim sama doma, upam, da se danes kaj ne zgodi, bi morala najprej varstvo organizirat, pa še moža v službo prklicat.

Dopoldne sem imela tako čisto majčkeno nesrečo, na sprehodu sem spodrsnila, se ujela, ampak zdraven  pretegnila notranjo stran levega stegna. Groza, kot da ni dovolj bolečin od tega pritiska dol. Še z možem sva se zafrlkavala glede leda, potem pa sem mislila, da ga ni več, in glej ga zlomka, že sem drsela z eno nogo.

Zdaj grem v vrtec po sinčka, greva še v trgovino, potem pa kar domov.

Lep pozdrav,




maya2 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 16:02:51)

pozdravljene....

pri nas se je danes oglasila patronažna da bi stehtala Tomaža... in nisem mogla verjet, da je od četrtka pridobil 350g [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  pa sem mislila da nimam še zadosti mleka... ampak mali je res en požerušček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] dojiva se kar naprej se mi zdi tam od ure in pol do dve in pol med obroki.....  ne gledam na uro, ker sem pač mnenja, da je treba poslušat otroka...
Počivam tudi jaz premalo vem,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pa kaj ko ne gre drugače.... mala ima vsake toliko krizo in se pač spopadamo z raznimi izpadi najraje takrat ko se dojiva...

lep pozdrav vsem ... tistim pa ki še čakate ... naj bo hitro  za vami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




METULJ1 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 17:33:02)

Hoj - sm še kr tuki. Spet vse mirno. Čakamo, čakamo in še kr čakamo na našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Zgleda bomo res tekmovale, katera bo 1. v letu 2010.
Pipika 13 - kako si opravla na pregledu. Glede na to, da se ne javiš, si verjetno že v P. Srečno!!!




*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 18:27:25)

oj
mi smo pa že 3tedne stari [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

zdaj malo spi, pol pa že tak sledi kopanje, pa spet bomo jedli in šli spat[sm=smiley36.gif]
moje stanje se je hvala bogu izboljšalo, sem fajn se naspala in se zjutraj zbudila kak prerojena.. sem se pa fajn spucala [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

decemberke, tiste ko ste že fejst po roku, kaj ste že rodile al še čakate? al skrivate svoje bisere pred nami?

ostale pa zdržite še teh par dni decembra, ziher bo kmalu.. če ne decembra, pa januarja...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mejte se




ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 20:17:26)

Čer, mene od tega mojega zdrsa po ledu med nogami boli kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Kako sem mogla biti tako štorasta. Občasno me danes potišči na blato, verjetno si detece utira pot navzdol. Nisem prepričana, da bi to bili že popadki.

Danes sva z mojim Lukcem pekla piškotke, tako za kake dobre pol kilce, je kar užival zdraven, s tem da je hotel vse narediti sam. Ob 19 sem ga nesla spat, po moje se je 200 x obrnil v postelji, najbolj smešno je to, ko se dvigne in reče: sem se že naspal. Grrrr. Vrejetno je vpliv lune že tako močan, da vsem po malem nagaja, malo malim dojenčkom, pa malo večjim tudi.




mel* -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (28.12.2009 20:55:30)

Čao

Pri nas je bila tudi danes patronažna in je vse uredu, tudi popek (zarad katerega sem delala tako paniko) je že skoraj vredu in se bomo v sredo kopal.

Zibka  tudi men zelo niha razpoloženje včeraj skoraj cel dan jokala ali pa vsaj nabirala, danes pa sem zelo dobre volje kaj bo pa juter pa ne vem. Pa še starejšo hčerko lubosumje daje in se sekiram kje sem naredila napako.

Moram šibat




METULJ1 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 8:09:47)

Dobro jutro,

ROmama in ostale, ki ste še v 1. kosu. A se kej dogaja? Pri ns še vse mirno. Jutri imamo PDP, gremo na pregled pa bomo vidli, če je kej novega.

Ostalim želim veselo cartanje z vašimi dojenčki.

Pozdravčki in srečno




tulpika -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 9:32:27)


helou bejbe,

samo na brzino se oglašam (čakam patronažno)....

Hvala za čestitke!!! ste tud že full napisale tako, da moram vse prebrati potem vam pa napišem še svojo prelepo porodno zgodbo.

Arne je priden ...papca kot tavelik meni bo pa dojke razneslo...da ne govorim o zvezdah, ki jih vidim vsakič, ko potegne bradavico [sm=smiley1.gif].

ne vem, če je že objavljeno...tudi Marusi je že rodila...vem samo, da imajo fantka z imenom Maj in da je rodila 26.12. Bila je na drugem oddelku tako, da se nisva videli.
Sej bo sama verjetno kaj več napisala (točne podatke).

Uživajte s svojimi [sm=duda.gif] in trebuščki še naprej.





araz -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 9:53:29)

O Tulpika in Arne, dobrodošla doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]! Če boš imela Sabino za patronažno ti lahko rečem da je ful uredu. Jest sem bila zelo zadovoljna. In včeri je bila pri nas tazadnje.
Porodno zgodbo pa le napiši, ko boš imela čas. Glede na to, kako hitro si rodila niti ne boš imela veliko za napisat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Maruši čestitke za Maja (zelo lepo ime sta izbrala - ni pa nič kaj italjansko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Mi smo pa danes zelo veliko spali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. In je prav pasalo.


Nič, lepo se imejte na ta tazadnji letošnji torek. Škoda ker ni sončka.





*nivea -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 11:16:06)

marusi čestitke za sinka Maja [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ROmama -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 11:16:29)

Dobro jutro,

pri meni tudi nič novega, pa tudi kaže ne, da bi kaj bilo. Izgleda, da želijo biti naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] mladi, eno leto mlajši, kot decemberčki, pa saj pravijo, da je zaradi šole tudi tako boljše, je treba kar tako gledat na to. Jaz imam tudi jutri pregled ob 9,30  pri G. Vzela mi bo še kri, pa itak vodo, potem pa me bo verjetno kar v P. na kontrole poslala, tako kot pri tavečjemu. Imam nekaj težav s pritiskom, pri G zmeraj visokega, doma pa 130/65, Luka sem rodila s pritiskom 240/120, tisti merilec, na katerega sem bila priklopljena cel čas, je meril ravno takrat, ko sem imela popadek. Sem imela cel čas poroda neka zdravila v žilo. Zdaj pa moram pospravit perilo, posesat, pa kaj skuhat za kosilo. Lep dan vsem mamicam, dojenčkom pa nam čakajočim na dojenčke.




pipika 13 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 13:55:14)

IZVIRNO SPOROČILO: METULJ1

Hoj - sm še kr tuki. Spet vse mirno. Čakamo, čakamo in še kr čakamo na našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] . Zgleda bomo res tekmovale, katera bo 1. v letu 2010.
Pipika 13 - kako si opravla na pregledu. Glede na to, da se ne javiš, si verjetno že v P. Srečno!!!

Ne, ne, še sem tu, samo včeraj ni blo časa, da bi se oglasila. Predolgo sva bila na obisku pri sestri.
Začelo se je nekaj premikat, odprta sem baje 1 cm, otrok se umirja, drugače pa čakamo in danes sem imela pregled v novomeški porodnišnici, čeprav sem ga včeraj imela pri svoji G. Ni nobenih sprememb in sem naročena nazaj v P na Silvestra. Plodovnica je v redu, posteljica je zrela, otrok ima baje ovalno in ne preveliko glavo in bo šel lepo ven - je rekla moja G včeraj in me napotila danes v porodnišnico na pregled. Zdaj sem v njihovi oskrbi.
Ja, ja, vse bolj se mi zdi, da si bo naše dete poleg datuma izbralo tudi letnico.
Sem se s tem sprijazila, ker pravijo, da bo to bolje, ker bo šel kasneje v šolo. Torej mu bo otroštvo malce podaljšano.




pipika 13 -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (29.12.2009 13:56:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Čer, mene od tega mojega zdrsa po ledu med nogami boli kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . Kako sem mogla biti tako štorasta. Občasno me danes potišči na blato, verjetno si detece utira pot navzdol. Nisem prepričana, da bi to bili že popadki.

Danes sva z mojim Lukcem pekla piškotke, tako za kake dobre pol kilce, je kar užival zdraven, s tem da je hotel vse narediti sam. Ob 19 sem ga nesla spat, po moje se je 200 x obrnil v postelji, najbolj smešno je to, ko se dvigne in reče: sem se že naspal. Grrrr. Vrejetno je vpliv lune že tako močan, da vsem po malem nagaja, malo malim dojenčkom, pa malo večjim tudi.


Vem, kako to boli, ker meni je pred 2. tednoma tako zdrsnilo, ko sem lezla iz tuš kabine. Še vedno boli, čeprav ta teden malce manj.




Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>