tulpika -> RE: Decemberke 2009 - 2. del (30.12.2009 9:45:22)
|
evo me na hito....skoz mam polne roke dela [sm=smiley1.gif]. Arne se doji na vsaki 2 urci..pa pol kupčke podiramo, pančkamo...jaz pa hočem vmes kaj narest...če nič drugega ga stalno gledam k je tolk lep [sm=smiley36.gif]. Moja porodna zgodba: neki me je začel špikat okoli 9 ure zvečer 23.12. Upala sem, da so popadki, čeprov nisem bila glih ziher. No potem se je pa to začelo pojavljati na pogosto tako, da sva vedela da je to to. Do 2 zjutraj so bili na 8, 10 minut po drugi uri pa kar na 5, 6 minut. Moj [sm=love.gif] mi je ves čas stal ob strani in me masiral celo noč, nosil čaja....v glavnem naredil je vse kar sem si zmislila [sm=smiley1.gif]. Popadki niso bili prav boleči tako, da sem se pripravljala cel čas na hujše bolečine, ki pa jih HB ni bilo. Na lestvici od 1 do 10 so bili moji popadki nekje 4. Ob 8 zjutraj so se začeli popadki že na 3,4 minutke pa moj pravi a ne bi bil že čas da greva v porodnišnico. Meni se sploh ni šlo, ker mi je najbolje pasalo ležati on pa me je masiral. Ob 9 se spokava v porodnišnico. V amb. mi je sestra takoj rekla "o gospa gremo kar takoj rodit". Poklicali so babico, da je prišla po mene (vmes smo mojga nekje zgubil in ga še čakal...revež je pa sam do wcja skočil...sem mislila, da je kje skup padel). Na poti do porodne sobe sem sanjala o klistirju tako močno sem si ga želela, ker sem bila že par dni zaprta, da sem kar babici rekla aha zdej gremo pa na klistir pol pa rodit...pa je rekla ...ne ne gospa ste pa malo prepozna za klistir....tako, da se mi želja ni izpolnila. V glavnem bila sem 8cm odprta ob 10 do 10 sem bila že v porodni s fantastično ekipo. Boljše si res ne bi mogla želet. V bistvu bi rodila še malo prej, če me stažistka ne bi narobe izmerila in je rekla da sem odprta 5,6 cm (babica ji je potem razložila, da me ni prov izmerila [sm=zmeden.gif]). Predrli so mehur, popadki še vedno lepo znosni. Za vsak slučaj mi je pripravila masko s katero sem se na koncu mal zadevala [sm=jezicek.gif]. Prov fajn je bilo. Ker so bili moji popadki prekratki mi je rekla, da mi bo za iztis dala umetne...ker se je potem vse začelo tako hitro dogajati te umetni popadki sploh niso prišli do mene. Maternica ni dojela brzine iztisa in so mi na koncu morali dati 2 flaški za krčenje. 24.12. ob 11.15 se je rodil Arne...najlepše božično darilo. Presredek je cel HB le notri so mi naredili 2 šiva in sicer je rekla dr. če želim mi naredi drugače pa nič hudega...pa sem ji rekla, da naj mi kar naredi 2 lepotna, da ne bom kje spuščala čez leta [sm=smiley36.gif]. V glavnem je bil moj pristop do poroda ves čas zenovski tudi najmanj se nisem obremenjevala kako in kaj. Verjela sem da sem v dobrih rokah..bila sem v najboljših! Ekipa je bila res nepozabna. 1000x jim hvala! Zdej moram pa še mal poste za nazaj prebrat pa se vam spet oglasim. Araz: ja imamo Sabino....super ženska. Je bila že 2x pri nas.
|
|
|
|