|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 16:45:19   
araz
Shopgirl moja je tud ful nemirana ratalam ko jo previjam. Predolg vse skupi čaka. Sploh, ko jo še umivam, pol se ji pa čist strga. Je ne pomiri niti duda, niti oči, nobena stvar. Ampak jest bom vseeno vztrajala do naslednjega pregleda. Ziher je ziher.

Ja, tud jest nisem bila preveč zadovoljna z sestrami na oddelku. Nobenih navodil ne dobiš, nič ti ne povejo. Jest vem, da sem bila ful jezna user posted image , ker so mi rekle, da je čist normalno, če otrok prve dva dni samo spi in nič ne je. Potem pa je prišla ena mal starejša in bolj okrogla in sem še njo vprašala pa je bila čist zgrožena. Da to ni normalno, da otrok ne je in da mora. In mi takoj prinesla flaško in nastavke za dojit, ker je vidla, da brez tega ne bom mogla. Edino z to sestro sem bila zadovoljna. Nič čudnega, ad mi je tolk zgubila na teži.

Taka gužva praviš, da je bila potem. Midve sva bile pa skoz same v sobi dokler nisi  ti prišla. No, še ta prav čas sem rodila user posted image .

Midva sva tud imela celo žurko, kako otroka namestiti v lupinico. Kombinezončka ji pa sploh nisem oblekla, ker se je čist zgubila v njem. Sem jo samo fajn zadekala. Še kapica ji je bila ful prevelika. Jest si sploh nisem predstavljala, ad je to res tko majhno. Pa v šoli so nam skoz govoril, ne kupujte stvari manjših od 62. Moji je še 56 vse prevelik. Vse ji moram po dvakrat zavihat.

Zdej si grem pa črpat, pa tamalo previt, pa nahranit jo. Potem se bova pa verjetno kakšno urco pogovarjale, ker mi je sedaj tri ure skoz spala. Zdej je začela ful poslušat, ko ji govoriš. Pa v zibko sem ji dala eno miško (v živih barvah), ki poje in potem jo ful gleda in posluša. Prav zanimivo jo je opazovat kako se pači zraven.


(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 16:49:37   
Ninča77
Pozdravljene


kok ste napisale, si bom mogla čas uzet da vse preberem. No mi smo prispeli domov in se že cartamo. Pišem kaj več ko bom mela čas.
čestitke vsem novim mamicam

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 17:16:33   
ShopGirl
Araz, pa midve mava enako zgodbo user posted image  Od nege dojenčka, do bivanja v P, kombinezončka in oblačilc - hehe. Ane, kok je hecno, jst ji tut vse dvakrat zaviham...a veš kakšna je v pajackih, hlačah s stopalci - ko eno revše ubogo. Komi čakam da kliznem do kakšne otroške trgovine in da ji kupim neki kar ji bo prav. Ne morm je več gledat v teh cunjah, prou uboga zgleda.
 
Men je tut debelušna sestra bla najboljša! Ona mi je super svetovala, tudi glede zlatenice, dojenja, nege na sploh. Ostale so ble pa tko kilave in dosadne... Evo, moja tut praktično 2 dni ni pojedla niti kapljice mleka, ker ga nism mela. in mi je zgubla 250g, tko da sva pristale na 2700! In pol mi pediatrinja reče da je Kaja zgubila precej na teži - ja halo? A mi je mogoče kdo omenu da lahko dobi dodatek? Men nobena sestra ni nč rekla, niti me ni vprašala če lahko dojim. Pa loh bi jim blo jasno da mamice nimamo mleka na začetku in da če je porodna teža pod 3kg se ne morš zafrkavat in pustit otroka da strada 2 dni. Prou jezna sm bla na njih. Pa še: ko je tamala dobila zlatenco, je pršla sestra mi jo vzela iz naročja in rekla "z mano gre, zlatenco ma, pod lučko bo. Črpajte si mleko.". In je šla! Z mojim otrokom...meni nič tebi nič. Sploh mi ni povedala KJE je tamala in KOK časa bo tam. Kr šla je... In pol sm itak cmerala na hodniku - pa ne zarad zlatence ampak zarad načina! Pol pa jst ne bi bla jst, če se ne bi spravla k seb in šla iskat tamalo... Dobr da sm jo najdla. Pol sm pa tok časa vztrajala dokler mi niso vse razložili od A - Ž, vso osebje s pediatrinjo vred. Preklete babure...user posted image  Na čelu mi je pisalo "GRIZEM"user posted image  No, sej pol sm mela z vsemi lep odnos...nč se nism kregala. Sam nism pa pustila da me izključijo iz dogajanja.
 
Uživaj v pogovoru z miško user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 17:18:35   
ShopGirl
In še to...otrok je bil previt ob pol petih zjutraj, na oddelku, naslednje previjanje je bilo šele okoli 12h ali pa ob 15h! In potem naslednje previjanje ob 23h. Meni se je mešalo... Sem jo kr sama začela previjat, predn mi je sploh kera od butar pokazala kako se to dela. Mislm - grozn no.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 17:40:12   
blondy_81
Vidim, da niso glih najbolj prijazni v Postojni. Meni so pa v Ljubljani vse razložili kar sem jih vprašala, prvi dan so previjale sestre nekje na 3-4 ure. Jaz sem zraven gledala, ker sem naslednji dan začela sama. Sredi noči so brez težav prišle in prijazno pomagale, če si kaj potreboval. Prvi dan tudi Manca ni hotla jest, pa so mi rekle, da nekje 24 ur ni panike, če ne je, ampak so mi zvečer že dali dodatek, da sem ji ga dala. Sicer je vseeno izgubila 250 g, ampak smo vse nadoknadili. Večkrat so prišle pogledat, če se Manca lepo doji, če lepo prime za bradavico in tudi same pomagale, če res ni v redu držala. Res so bli vsi ful prijazni in po moje grem naslednjič tudi v Ljubljano rodit. 

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 18:31:01   
Zibka
Pozdravljene!
Ne utegnem prebrat za nazaj... bom počasi.
Čestitke novim mamicam! In dajmo ostale...še malo časa ostaja v decembru  user posted image

Naša Klara je zaenkrat zdrava, lepo je in pridno spi. Nekaj  teže smo zgubili in nekaj že nadoknadili. Sicer smo pa že v osnovi zeloooo veliki user posted image
Jaz sem bila po porodu kar izmučena: dobila dve flaši krvi, sedaj jem železo in upam, da kmalu pridem k sebi. Važno da Klara nemoteno  napreduje..

Grem preverit če imamo že novo temo. Veselim se klepeta o naših darilcih!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 18:34:11   
METULJ1
tulpika - pregled imam jutri. Zagotovo sporočim, kaj in kako smo opravili.

Pozdravčki in lahko noč do jutri

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 18:52:16   
*nivea
shopgirl in araz-glede cotik sem jaz na istem. sem morala v trgovino, da sem ji par pajackov kupila, ker ji je blo vse tak preveliko, da mi je prav smešno zgledala. pa da ne govorim o lupinici, da midva tud nisva znala uštimat user posted image

jaz jo dojim bolj ubogo-moje mleko ji je ravno za predjed dovolj.tak da ji moram dajat dodatek. lačna je pa skoz. zdaj sve se od štirih dalje mantrale, da mi je le uspela zaspat pred pol urami. najprej se ji kolca, potem se pokaka... in te tak naprej.. meni se pa včasih že kar meša user posted image

jaz sem v MS rodila in meni je blo logično, da sem sestre prosila za dodatek, ker pač nisem mela zadosta mleka. in ko je mala pri meni spala zadnje dve noči, je tud sestra vedno prišla in ji dala dodatek, ker ji enostavno ni folgalo..

smo se pa danes vagali, od petka je pridobila na teži 110 gramov, zdaj smo na 3200g. ni čudno, če bi pa nonstop samo jedla user posted image

tulpika- ne se bat, tema tu na pričakovanju ne bo zamrla, vsaj dotačas ne, dokler ne bo še zadnja decemberka rodila.. te pa tam nadaljujemo na polno user posted image

mejte se

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 18:53:40   
blondy_81
araz tud Manca je šla na začetku ful s težo navzdol. Men se je zdel, da ful poje, ker sva se kar nekaj časa vedno dojili, ampak teža ni nikamor naraščala.
Jaz sem hvala bogu ji mogla samo 2x do sedaj dati adaptirano mleko, drugače imam pa svojega ravno toliko, da z obroki normalno pridemo čez. Za ene 4-5 obrokov imam pa svojega še zmrznjenega, če mi res primanjkuje mleka, da lahko še odmrznem. Danes se je mleko mal povečalo, tko da upam, da bo šlo spet na boljše user posted image user posted image user posted image Meni je važno, da pije moje mleko čim dlje je le možno, pa tudi če po flaški. Res da vsak pediater raje vidi, da je polno dojena, ampak če mi pri dojenju ne poje dovolj, zakaj bi vztrajala pri tem in jo tako rekoč stradala. Na teži pa ne mislimo izgubljat.

Shopgirl poznam to, kako izgleda, če ti otrok zaspi med dojenjem in potem ga moraš budit. To ti pa čisto verjamem, da se ti razvleče v uro ali še več. Ker zbudit otroka in ga pripravit naj naprej je, je kar težko.

Nosečke: prav nič vam ne zavidam tega čakanja, kdaj se bo kaj premaknilo, sploh pa vam ne zavidam bivanja v bolnici med prazniki. Tko da če so dojenčki čakali toliko časa, nej pa potem vsaj čez božič še počakajo, da boste praznike preživele doma.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 19:06:35   
*nivea
user posted image


DECEMBERČKI 2009


Datum        Ime (starost)      PDP         Ime otročka    Teža      Velikost

09.10.09    BeeBee(26)      01.12.09     Anja Tia       1970 g      39 cm 
25.10.09    Ninča77(32)     15.12.09     Matevž         3360 g      49 cm

26.10.09    tintara(32)       14.12.09     Vane           2000 g      43 cm  
02.11.09    blondy_81(28)  07.12.09    Manca           2800 g      49 cm
 
11.11.09    lana24(?)          08.12.09     Aljaž           2660 g      51 cm   
22.11.09    Sasi_M (29)      06.12.09      Narja           2550 g      48 cm 
27.11.09    orhideja75 (34) 04.12.09     Tomaž         3480 g      53 cm
27.11.09    katja.nero (31)  2.12.09     Tarik           3170 g      50 cm 
30.11.09    robika (?)          01.12.09      Lana          3310 g      49 cm 
02.12.09    anaj22 (25)       12.12.09     Nejc           3850 g      55 cm  
04.12.09    neanja duo (?)    03.12.09    Martin         4000 g      55 cm  
05.12.09    nataša28 (29)     25.12.09    Danaja        3820 g       50 cm
05.12.09    metkara (28)     3.12.09      Julija         3440 g       51 cm
05.12.09    dreamz (29)      17.12.09    Samuel        3540g        52cm
05.12.09    kaja13 (?)         10.12.09    Uroš           4060 g       54 cm
05.12.09    terida (31)         02.12.09    Primož       3760 g      52 cm
07.12.09    *nivea (28)       10.12.09     Taja            3130 g      49 cm
07.12.09    martinca (24)     07.12.09    Filip           3800 g      52 cm
07.12.09    zoya88 (?)        20.12.09    Tarik           2760 g        48 cm  
09.12.09 
   Anuš (30)         17.12.09     Taja       
    3000 g       50 cm
09.12.09    neža7 (28)         16.12.09    Aljaž          3400 g       52 cm

10.12.09    araz (?)              16.12.09     Zoja          3220 g      50 cm 
10.12.09    *katika* (23)      10.12.09     Tibor         3310 g      48,5 cm
11.12.09    bejbibu (22)       08.12.09     Anže         3540 g      52 cm
11.12.09    Puffy (?)             14.12.09     Kaja          3500 g      53 cm 
11.12.09    pikapoka78 (?)    22.12.09    Tomi           3270 g     51 cm
11.12.09    *kristy (?)           12.12.09    Peter          3100 g     51 cm
12.12.09 3peresnadeteljica(35) 16.12.09 Katarina       3990 g    53 cm
13.12.09    ShopGirl (24)      10.12.09     Kaja           2950 g     50 cm
15.12.09    Afrodita1 (?)       15.12.09     Kira            3530 g     51 cm
16.12.09    zalbi (29)            09.12.09    Žane           3520 g     52 cm 
17.12.09    Zibka (26)           08.12.09    Klara           4440 g     55 cm
17.12.09    vijolca (28)         16.12.09    Erika           3265 g     51 cm
18.12.09   *mirjam* (28)       11.12.09    Jakob          3630 g     52 cm 
18.12.09    tf (31)                16.12.09    Špela           3620 g     52 cm
18.12.09    mala bejba (?)     28.12.09     Sara                    g          cm
19.12.09    nezy (24)            25.12.09    Anže           3370 g     53 cm 
19.12.09    Tincy90 (19)       12.12.09    Alisa            3450 g     52 cm
19.12.09    vagica (28)          17.12.09    Gal              3600 g     52 cm
21.12.09    maya2 (?)            10.12.09    Tomaž         3820 g     55 cm 




  18 user posted image  : 22 user posted image



user posted image     

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 19:11:28   
marusi
mamice - vas je lepo brati. pa fino bo, ker bomo imele on line inštrukcije me zamudnice.

no, jaz sem doma.... prišla k G na ctg, mali pulza 70-90, odprta nič, in me pošlje v P. tam pa mali ponori in ima pulza 160. in so me seveda poslali domov... naj štejem gibeuser posted image user posted image user posted image . nisem srečna user posted image

tulipka - sem full mislila nate, če si kako nadstropje nad mano...

zgleda, da bo mali še kar tam

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 19:47:39   
tulpika

bom mal pogooglala za te števce user posted image , mogoče pa kaj najdem....dons se nikol ne ve kakšne vse bedarije ljudje prodajajo user posted image

Čestitke vsem bebicam in mamicam za lepe kolke in lepo pridobivanje na teži user posted image .

No, vesela sem, da nas ne boste zapustile na tem forumu...temu se pravi praznična solidarnost user posted image .

ShopGirl...sej jaz bi šla v P pa ta naš mali kar noče še nikamor user posted image . Mogoče pa čaka božička, da mi ga bo čez dimnik spustu user posted image

Metulj1: držim pesti za jutri !!!

Marusi: zgleda bova midve morali to božično večerjo ala UKC prestavit na silvestrsko večerjo user posted image ....mogoče še boljš k pol bova lahko še s šampanjcem nazdravili user posted image .

Jaz mam občutek, da se mi je trebuh spustil...neki mi pritiska na sramno kost. Upam, da je to kak znak, da se bo kmal začel user posted image . Spet moje pobožne želje user posted image .

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 19:51:48   
tulpika

a taprvi ne tolk boleči popadki zgledajo nekako tako....bolečina iz križa proti spodnjemu delu trebuha...pa mal te kao na wc (velko potrebo) tišči?

neki takega se mi zdej zgodil pa ne vem a je prebava al se je že kaj začel user posted image .

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 19:52:55   
marusi
jao, tulipka... jaz zagotovo zamudim božično večerjo:( ti lahko še upaš...
mmmmmmm šampanjec... meni je moj kupil tistega otroškegauser posted image , ker bom kao dojila... jas pa ja!

ostale pa - hvala za solidarnost.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 20:00:16   
ROmama
Tulpika seveda greš lahko v P. na pregled, v prvi nosečnosti sem na rok tako ali tako morala v P. in so me tan naprej vodili. Kot sem že rekla sem rodila 12 dni čez rok, v P. sem bila sprejeta 11 dan.

Akupunktura je uspela, z G. sva klepetali o porodih na domu. Povedala mi je, da je njena pacientka, ki je drugače doma iz Anglije iz živi v Slo., v Avstriji najela hišo blizu neke P. in dve babici, ter rodila kao doma. Da je imela čudovit porod, starejša hči se je takoj spoznala z user posted image , pa njeni starši iz Anglije so bili zdraven, tako da so si po porodu privoščili English teeuser posted image

Glede vaginalnega pregleda - prvič ga tudi meni ni G.naredila in tudi v P. mi ga precej časa niso želeli narediti, ker sem jim govorila, da nimam popadkov.

Lep večer še naprej

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 20:52:22   
blondy_81
Punce, dejte mi neki povedat. Avaši dojenčki tudi kdaj zaškilijo?

_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 21:13:46   
metkara
Blondy, tudi moja kdaj zaškili, da se ji moram kr smejatuser posted image Je pa zdj bolj začela, ko je večja. Je pa pomoje to normalno. Se pa ona že tako veliko dela, ona bi že kar glavico pokonci držala in tak zvedavo gleda okoluser posted image Pa js sm že prepričana, da me vse razume, ko včasih se prav "nasmeje", če ji kaj rečemuser posted image Jo pa ful šravfa, da sm jo prej več kot uro okol nosla in sm se skor jokat začela, ko se mi tak smili! Mi je kolegica par dni nazaj dala neke kapljice iz Avstrije, pa eno kremo za mazat trebuščka, pa ne vem, če je glih kaj učinka. A vi se ful pazite pri prehrani? Js ne jem kislih stvari, pa hrane, ki napenja, pa sadja, ki vsebuje veliko vitamina c....Pa zdj vse članke ko berem, pišejo, da prehrana sploh ne vplivauser posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 21:23:19   
blondy_81
metkara sej sm sicer brala, da na začetku je normalno, da škilijo. Zdej nekje piše,da je do 6. tedna normalno, nekje pa da do tretjega meseca. Upam, da je do tretjega meseca. Ampak včasih pa res na ornk zaškili.
Naša tud glavo pokonci drži, kravce pase, ko je na trebuščku glavo obrača z enega konca na drugega in če dobi oporo za noge se že splazi naprej. Samo opore ji nočeva dajat, ker ni dobro, da se plazi zaradi kolkov. Je pa ful huda, če ji ne daš roke za njene nogice, ker se ne more odrinit in splazit naprej. Ji pa ful paše na trebuščku ležat user posted image
Zdele se ji smejim. Dudo je vrgla iz ust, zdej se pa matra, da bi jo nazaj v usta dobila. Ji pa kar ratuje...morm rečt. Prava faca je.
Doma imamo eno knjigico, ker je za vsako žival posnet zvok in sem ji te zvoke pritiskala in knjigico držala pred njenimi očmi. Prav z zanimanjem je gledala proti knjigici in poslušala zvoke. Pa ful uživa, če ji pesmice pojem.


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 21:42:52   
Tasmanskivrag
Torej, sem bila danes na pregledu........NIIIIIČČČČČČ novega!!!!! Grrrrrrr. Popadkov ni, odprta 1-2 prsta komaj tko kot že 10 dni, čep se mi še zmeraj lušči (sem mislila, da je to v enem kosu?), CTG smo komaj posneli, ker je mali spal. Spet. Včeraj zvečer sem imela tako akcijo v trebuhu, da me je celo premetaval. Tok močno mi pa še ni brcal. In to je počel od 7. ure zvečer pa do polnoči. Nič čudnega, da je danes cel dan spal, zdej se pa spet akcija začenja. Jao meni.
Za naslednjo kontrolo me je pa poslala v soboto v porodnišnico, kjer se bodo odločili, kdaj mi bodo sprožili user posted image . Jst močno upam, da se bo mali sam odločil priti na svet, ker res ne bi rada, da mi sprožijo. Jst bi sama rodila.
Hja, tuš kabina se sveti. Danes sva še smrekico postavila. Iiiiiiii, kok je lepa. Jutri imam še en kupček perila za zlikat, bom šla še k tašči iskat kaj za likat, ker drugače pa res ne bom imela kaj delat. No, lahko začnem spet od začetka prah brisat......Mal sem že naveličana tega.

Pravijo, da se največ otrok rodi na petek, najmanj pa v nedeljo. Torej upam na petek..........najmanj, če ne prej.

Pozdravček vsem!!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 21:43:23   
metkara
Midve tut veliko prepojevauser posted image Sm izbrskala svoje stare kasete mačka murija pa čuka na palici in sem presenečena, da še ful pesmic znamuser posted image

To z dudiko mi je pa znanouser posted image Naši tut včasih rata, ali pa se utrudi zraven in zaspi na dudikiuser posted image Včasih pomaga že, če je samo v dotiku z dudiko...

So naše bebike boljše od vsake televizije - bi jih lahko skoz gledaluser posted image

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 21:52:08   
araz
Punce, da vam ne povem kako se je moja mal prejle pokakala. Sem jo šla previt (samo polulana) potem si ji pa dala zajest in namesto, da bi kupčka podrla je tako zaropotalo tam doli, da sem jo mogla it previt. In čist celo sem mogla preoblečt in umit, ker je bila pokakana po celem hrbtu user posted image .

Tulpika, pr imeni je zgledalo tako, kot da me ful na wc tišči (kakat). Tako, da zna bit, da je to to. Držim pesti, da je res in da boš končno lahko šla rodit, pa če tudi boš čez praznike tam.

Blondy, tud moja včasih zaškili. Pa tud dudo zna že sama poiskat. Če pa ne more me pa hitro pokliče user posted image . Prav zna že manipulirat z mano.

Metkara jest pa kar pazim na prehrano. Mi je patronažna povedala kaj ni dobro da jem in se tega kar držim, čeprav je kar hudo. Sploh ker mi je rekla, da nič sladkega ne smem, ker to povzroča krče. Pa ravno sedaj, ko so prazniki in meni ful sladko paše. Pa nič svežega sadja in zelenjave. Tako ad sedaj jem samo banane in rdečo peso. Se mi zdi, da vsak dan jem eno n isto. Bom pa počasi probala vsak dan pred kosilom eno novo stvar pojest in bom opazovala kako bo vplivalo na Zojo. Imam pa občutek, da jo kljub temu mal črviči, ker se po obroku tako čudno zvija, pa potem še na vsake tolk časa. Se pa nič ne joka tako, da ni tako hudo.



(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 22:00:22   
blondy_81
metkara Mačka Murija sem ji tudi jaz včeraj pela. Pa Juri Muri v Afriki smo poslušal.Dobr da si me spomnila na Čuka na palici. To mamo tud še doma. Jst tud še ogromno pesmic znam. Pa moja mami je vzgojiteljica, pol še od nje kaj poberem ko včasih kaj poje ali pa kake pesmice posluša.

araz poznam posranost po celem hrbtu. Se nam je to že parkrat zgodilo. Je vse pogledalo čez bodi in ostale cunje. Pa prdi kot en ta velik user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
23.12.2009 23:44:19   
terida
araz, ShopGirl, sem pravkar prebrala, da nista bili zadovoljni z osebjem v Postojni, pa sem se odločila, da še mojo verzijo povem, da se ne bo katera preveč ustrašila te porodnišnice. Jaz sem bila super zadovoljna z babicami v porodnem bloku in zelo zadovoljna tudi s sestrami na oddelku. Ok, niso vse fantastične, ena runda je bila dokaj neprijazna, vse preostale pa so bile res fajn. Profesionalne, prijazne in pripravljene pomagat v vsakem trenutku. Gužva je bila tudi takrat, ko sem bila jaz tam, a so si vedno vzele čas. V moji sobi je ena imela ogromno težav z dojkami in čisto vsaka sestra ji je prisluhnila in ji poskušala pomagat. Tudi z dodajanjem nismo imele težav - so prinesle dodatek takoj ko si jih poklical. Edino tisto s previjanjem je tudi mene motilo, čeprav v mojem primeru vseeno ni bilo tako poredko kot pri ShopGirl. Ampak se je enkrat tudi zgodilo, da ga niso ene 6 ur previli. Mene je pa motilo to, kako "šparovni" so z oblekcami, brisačami in podobnim. Samo tega niso sestre krive - očitno imajo res malo teh stvari oz. takšno gužvo, da vse sproti porabljajo. Jaz sem zdaj rodila drugič v Postojni in sem bila obakrat zelo zadovoljna - če bom še kdaj rojevala (sicer tega ne planiram), bom gotovo spet šla tja!

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
24.12.2009 9:24:27   
*nivea
jutro

mi pa se gremo danes vozičkat je tak lepo vreme, da moramo iti

je pa danes bolj slabo spala, glede na prejšnje noči. kot da bi jo luna mantrala. zdaj se še z očijem cartata.

moja tu pa tam tud zaškili, mi je patronažna rekla, da je to še okej. pa take grimase dela, da jo je prav lušno gledat. pa te jo z očijem gledava in si misliva, joj kako lepo dejte sva napravila dva norčka

no, grem pogledat kaj se dogaja

nosečke kaj akcije ponoči?
a katera kaj ve kaj je s taraji?

mejte se

(odgovor članu terida)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Decemberke 2009 - 2. del
24.12.2009 9:35:17   
METULJ1
Dobro jutro,

jz iz pregleda. Na CTG vidni 3 popadki (samo enega sem čutila). Potem me G pogledala še vaginalno. Baje MV zmehčan, vendar še vse zaprto. Lahko se zgodi, da bebica res pride šele po PDP, ki je 30.12.. G je rekla, da naj uživam za praznike po novem letu naj se pa oglasim za rodit.

Naslednji pregled 30.12. (na PDP).

Pozdravčki vsem.

P.S.: a je normalno, da si želim, da bi šla že rodit. Počas mam že dost vsega.user posted image . Pa ne me narobe razumet. Ful sem srečna nosečka, sam zdej mi je pa res že dovolj. Pa še pritisk mam dons ****l nizek. Bi kr sam spala.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?