kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: style IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: style IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: style IZVIRNO SPOROČILO: nina7 IZVIRNO SPOROČILO: style ej sem brala na tem RR en drug forum, mislim svašta.............. a kej berete še kaj drugega kot nas? jest če mam čas kaj pa bereš mah kle sem neki našla, sej sploh nisem vsega prebrala, za eno zbirajo denar..... pa ima že velika otroka, 15 in 23 let, če se ne moim, čaki bom najdla.... ja ja sm brala neki ej zdaj pa sploh ne najdem več, kaj me je zmotilo pri tem: -to da sta otroka ja tako velika, da bi že lahko delala in -to da si je izbrala, da ji pomagajo zbrati med drugim denar za neko mizo za na vrt, hallllo to pa ja ni tako zelo nujno potrebno http://www.ringaraja.net/forum/m_4756668/mpage_14/tm.htm#4768431 o jej kasso vidim, da ti sodeluješ v tej dobrodelnosti, morda tudi poznaš to dotično osebo, glej itak se ne mislim v to utikat, sem prejle napisala cel post o tem, pa valda error , tako vse kar bi jaz rekla je to, da jaz sem pri 14-ih začela delat, štip. nisem dobivala, starši pa so mi lahko samo osnovno priskrbeli, tako da mi ni bilo drugega kot delat. Imam pa tudi sama *kolegico* ki ima pri 28 letih 5 otrok, 2 šoloobvezna ji je itak socialna vzela, ne ona ne dec nikjer ne delata......... skratka še pa još take ljudi sem tudi sama podpirala z razno dobrodelnostjo, samo ko sem se stvari bolj od blizu približala in vidla kak to laufa, sem vse skupaj nekam poslala...... o ne, ne poznam, predvidevam, da jo pozna druga forumašica. Glej meni je v bistvu vseeno kam grejo tiste cunje, ki sem jih dala njej, ker drugače bi šle v kontejner Humana, ki sploh ni kaka huda dobrodelna organizacija. Pa naj kdo služi s tem če hoče. Jaz dam le tisto, kar ne rabim, denarja pa ne, ker ga nimam. Še za nas gledam, da furamo skozi mesec in še velike investicije so pred nami. Denarja res ne dajem tudi na RK ali karitas, niti pod razno. Tudi sama sem delala že od konca OŠ, med počitnicami seveda, pa v srednji tudi, pa na faksu, da ne govorim. štipendije tudi jaz na faksu nisem imela, tako da so mi moji dali toliko, da sem imela za hrano. Vozila sem se več ali manj na štop, skoraj celo srednjo in faks, da sem kaj prišparala. Najbolj pa me jezi karitas. Ljudje se potrudijo, da kaj dajo, pa oprat moraš prej, da so obleke, čevlji kot novi in potem kaj je. Pride par žensk, pobere kar je dobrega in grejo prodat v bosno. Je bila soseda dežurna in ni mogla verjet. Preprečit jim pa ne moreš, ker imajo odločbo ne vem kakšno morda od socialne, da jim pripada. Tudi Humana ni ravno dobrodelna organizacija. Kar je cunj uporabnih prodajo za second hand shop, ostalo pa prodajo za reciklažo. Od dobička, če ga imajo pa del kao namenijo za dobrodelne namene. Saj vem, veliko je takih, ki jamrajo in jamrajo. Pri tej familijji pa je prisotna huda depresija te matere, kar pipelje še v večjo bedo. Če jo bo to kar bo dobila razveselilo, bo pripomoglo vsaj malo k njeni volji in borbi za naprej. Samo sina pa bi jaz zbrcala, da bi ga morala pri 23 ih letih vzdrževati. Za njega nisem poslala nič. Tudi denarja niti pod razno, ker v primeru, da je zasvojenec, bo vse pobral, pokral materi in zapravil....No, zdej sem pa malo zašla...
|