Leela -> RE: Otroci v gostilni (10.12.2009 10:23:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Jaz pa se moram kr strinjat s to gospo, saj tudi ona malo pretirava, ampak vseeno nazorno pokaže na absurde današnje družbe. Pa nikjer ne piše, da morajo otroci bit tiho kot bubice, pa se ne premaknit, nimajo pa kaj kričat, divjat in recimo plazit tujcem pri sosednjih mizah v krožnike, kot je ena izmed mojih izkušenj. Ampak če smo realni, jaz vem, da pač so včasih hiperaktivni otroki, samo tukaj so potem odprte naslednje opcije: ne hodiš z njimi v gostilne, hodiš v gostilne ki so otrokom res prijazne (igrala, igralni kotički), najameš varuško za dve uri in greš tudi ti v miru na kosilo. A je res to tako težko? Za to so krivi starši. Ko greš v gostilno, lepo poješ, otroka nekako zmotiviraš da zdrži "normalno" do konca obroka.Ko se otrok začne dolgočasiti in začne divjati ali pa se dreti je čas da greš. Če bi starši radi klepetali naj gredo res v tako gostilno, kjer je otroški vrišč sprejemljiv. VSAK otrok rata "zoprn" ko je tri ure v oštariji na miru. Če ne rata je nekaj čudno. Meni ne gre niti pod razno na živce, če otrok pleza gor in dol s stola, hodi okoli mize, se glasno pogovarja, gre malo okoli pogledat oštarijo itd. Katerikoli otrok. Mi gre pa na živce, da kričijo in skačejo okoli, da ti stol poskakuje in se ne moreš niti pogovarjat. kot sem napisala je malo otrok takih takoj ko pridejo notri, taki postanejo ker njihovi starši že par ur klepetajo. ravno tako mi gredo na živce tisti, ki pričakujejo, da otroci sedijo čisto na miru in vrtijo z očmi, če samo kaj bolj naglas reče.
|
|
|
|