liliana -> RE: Otroci v gostilni (10.12.2009 11:26:03)
|
Jaz sem pa še zdaj enkrat prebrala gospo Zinko.....in kar me je zbodlo je to..... "V gostilni, kjer je polno otrok, me vedno mine apetit." že s prvim stavkom je nakazala, da jo otroci motijo....ne glede na to, ali so "pridni" ali "poredni"..... "Med povabljenimi pa je bilo tudi nekaj družin z majhnimi otroki. In samo dva od šestih sta ubogala svoje starše, kulturno jedla, odgovorila, če sta bila vprašana, drugače pa mirno in tiho sedela za mizo."prej je nekdo napisal, da ni važno, koliko je star otrok, ali je 15 let ali pa 2 ali 3 leta.....no, ne vem no, kak 2-letnik mogoče ne zna odgovoriti kulturno na vprašanja tipa, koliko si star, ali ubogaš mamico.......še manj pa zna mirno in tiho sedeti za mizo na družinskem srečanju......15 letnik to "obvlada"..... "In ko je podivjani in nevzgojeni fante že šestič tekel mimo mojega stola in me pri tem še vsakič lopnil po hrbtu, sem mu podstavila nogo. Mulc je padel in si opraskal brado. Saj bi se zasmejala na ves glas, a me nihče ne bi slišal, ker je začel spuščati zverinske glasove."....tu se je pa gospa Zinka spustila na nivo kakega dvoletnega otroka, ki mu vrstnik vzame igračo....in ta dvoletnik začne spuščat zverinske glasove, da naj mu igračo vrne.....glede na to, da predvidevam, da je ta gospa stara čez 30 let, njeno dejanje ni vredno omembe....in kot je Rija prej napisala, se nihče ni nad tem zgrozil, če pa katera od nas prizna, da svojemu da "vzgojno" po riti pa ji grozi s strani RR uporabnica prijava na CSD.... »Otroci niso za v gostilno. Preveč moteči so," sem rekla. Tu bi pa samo vprašala.....Zakaj gospa Zinka? Ker vas otrok moti že zgolj zato, ker je otrok ne sme ta otrok v gostilno, ker je otrok in ne sedi pri mizi tako pridno in tiho kot vi.....? »Doma, kje pa drugje! Če jih ne znate obvladati, nimajo tukaj kaj početi!« sem ji odločno rekla. Ostala je odprtih ust, najbrž sem ji povedala nekaj, kar je prvič slišala. Tu bi vam pa gospa Zinka jaz odgovorila v vašem stilu: "Za vse bi bilo boljše, da bi v tem času, ko ste tu, ostali doma ali odšli z predstavnikom moškega spola nekam, kjer bi ga pošteno fasali.....ker nepotešena baba je hudir." In kot sem že prej povedala, sem jaz na otroke v javnih prostorih preden sem dobila svojega, gledala drugače, kot gledam sedaj.....nikoli pa nisem šla v take skrajnosti kot gospa Zinka....in pri nas doma tudi nismo od sosedovih in žlahtinih otrok pričakovali, da bodo sedeli pri miru, ampak smo jim vedno dovolili, da so se igrali, pa tudi, če je kdo stopil na kavč....še manj pa smo solili njihovim staršem pamet o vzgoji, ker otroci niso bili eno uro pri miru......
|
|
|
|