Arwenko -> RE: Otroci v gostilni (10.12.2009 10:31:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija in če tebe tako moti, da nimaš miru v restavraciji, obstaja tudi verjetnost, da TI ostaneš doma....enako, kot to prosiš za otroke. možnosti je glih 50:50... pa ne da zagovarjam pretirano divjanje otrok....ampak....zdravo človeško pamet in malo prilagajanja pa. in kolikokrat se zgodi, da si ravno taka druščina odraslih slavljencev popije malce preveč in postanejo nemarno primitivni? a jih greste potem tudi kar spotikat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in metat iz gostilne? Hvala bogu, če gledaš na to 50:50, tudi jaz tako gledam. Jaz tudi ne gledam grdo na otroke, ki so sicer živi, ampak v mejah normale in mislim da upravičeno gledam grdo, če mi pride tuj otrok z rokami brskat po mojem krožniku ali se motim no? In ja, druščina nevzgojenih odraslih slavljencev je prav tako, če ne še bolj moteča. In jaz pač nimam zavezanega jezika in sem že marsikaterim šla rečt, da se naj malo umirijo, da niso sami. In res je, imam možnost ostat doma oziroma izbirat gostilne, kjer ni polno otrok in to tudi počnem kadar je potrebno oziroma je priložnost takšne vrste. Pa poudarjam, nikjer nisem napisala, da morajo bit otroci tiho ko bubice, da ne smejo vstat od mize, da se ne smejo igrat, smejat, si pet zaradi mene, ampak nimajo pa kaj krišat, tulit, divjat in fizično motit drugih gostov. Nekateri starši (na nobenega osebno zdaj, ker vas ne poznam) pa mislijo, da njihovi otroci lahko vse in res prav vse počnejo, samo zato ker so otroci. Na žalost je pa takšnih staršev danes precej več kot jih je bilo pred recimo 10 leti. Pa vem, da otroci niso nič krivi, če se ne znajo obnašat, sploh če govorim o 3-5 letnikih, ampak so krivi starši. In mogoče celo bolj kot zamerim otroku da divja po gostilni in spotika vse natakarje po vrsti, zamerim tistemu očetu in mami, ki to mirno gledata in se sprenevedata da se nič ne dogaja. Zdaj pa ne vem ali imam jaz samo tako smolo, da skoraj vsakodnevno naletim na takšne mame in otroke ali je to res vsesplošen trend postal da otroci lahko počnejo kar se jim zljubi?
|
|
|
|