Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 8:53:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Še eno vprašanje: kako je s temno čokolado. Jaz sem jo kupila v hoferju (75%) in med sestavinami je naveden tudi sladkor. (Saj mogoče je vprašanje čisto mimo). čokolado temno lahko sam ne preveč do mere
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 9:24:07
|
|
|
|
brbončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: razočarana 123 jutro še malo pa bomo 10ega Jutro! Jaz pa nisem nič vesela, da bomo 10-tega, k ne bo nič spremembe v moji vrstici, upam, da ne bo še več kot prejšni mesec Kako tvoj sinek?
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 12:50:51
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda Se opravičujem razočarana, bom drugič samo linke v slovenskem jeziku lepila . Obstajajo datoteke skeniranih knjig, samo je bila kvota v preteklosti presežena in se ne da vlečt dol. Se ti ponižno opravičujem. Še enkrat. Khm... nekaj časa nazaj sem brala tole: Pomankljivost glikemičnega indeksa: kljub temu, da ima upoštevanje glikemičnega indeksa velik pomen pri načrtovanju jedilnika, še posebej, če je cilj izguba odvečne maščobe, pa glikemični indeks ni brez pomanjkljivosti. 1. Velika odstopanja pri meritvah Glikemični indeks določenega živila je običajno povprečen rezultat večih testiranj in zato dokaj natančen. Kljub temu pa se rezultati različnih testiranj enakega živila včasih močno razlikujejo. Najbolj očitno je to pri sadju, kjer se glikemični indeks z zorenjem izrazito zvišuje in se rezultati lahko razlikujejo tudi za 50%. 2. Vpliv priprave živil Kakšen glikemični indeks ima jabolko? In kakšen glikemični indeks ima isto jabolko, ki smo ga zmleli v čežano? Oba GI se močno razlikujeta, saj na glikemični indeks vpliva vsaka predelava živila, naj bo to mletje ali kuhanje. Razkuhane testenine imajo npr. nekoliko večji glikemični indeks kot kuhane »al dente«. 3. Vpliv kombiniranja živil Glikemični indeksi se določajo za posamezna živila, obrok pa običajno sestavlja več živil. Skupni glikemični indeks obroka je tako povprečje glikemičnih indeksov vseh živil. Glikemični indeks obroka se lahko zniža z dodajanjem maščob, beljakovin in balastnih snovi. 4. Pomanjkanje podatkov Zaradi prej opisanega zahtevnega postopka meritev, je glikemični indeks določen le za približno 5% vseh živil. Žal se iz sestave živila GI ne da predvideti dovolj natančno, zato je za vsako živilo potrebno opraviti meritve. 5. Individualne razlike Ljudje se med seboj razlikujemo tudi po tem, kako hitro in učinkovito prebavljamo ogljikove hidrate, zato prihaja do individualnih razlik pri dvigu krvnega sladkorja po zaužitju istega živila. Že določeni glikemični indeksi so sicer povprečne vrednosti za zdravo populacijo, a kaj lahko se zgodi, da je odziv telesa bistveno močnejši ali šibkejši od povprečja. Lahko rečemo, da ima vsako živilo le nam lasten glikemični indeks.Oglejmo si še glikemične indekse in obremenitve za nekaj pogostih živil. Količine prebavljivih ogljikovih hidratov (POH) in glikemične obremenitve so preračunane za 100g živila. živilo GI POH GO Arašidi 14 13 2 Grenivka 25 7 2 Pizza 30 16 5 Jabolko 38 11 4 Špageti 42 27 11 Korenje 47 7 3 Pomaranča 48 9 4 Banana 52 20 10 Čips 54 48 26 Snickers 55 56 31 Rjav riž 55 21 12 Med 55 80 44 Ovsena kaša 58 9 5 Rozine 64 74 47 Bel riž 64 28 18 Namizni sladkor 68 100 68 Bel kruh 70 47 33 Lubenica 72 7 5 Popcorn 72 62 45 Pečen krompir 85 19 16 Glukoza 100 100 100 Kaj lahko iz podatkov v zgornji tabeli zaključimo? Izbiranje živil le na podlagi glikemičnega indeksa – še posebej, če je cilj hujšanje – lahko zaradi nepazljivosti privede do ravno nasprotnih rezultatov od pričakovanih. Treba se je namreč zavadati, da je primarni vzrok kopičenja telesne maščobe še vedno prevelik vnos kalorij, in da je za hujšanje nujno potreben kalorični deficit. Če bi se ravnali le po glikemičnem indeksu in glikemični obremenitvi, bi lahko napačno sklepali, da je npr. 200g pizze precej boljša izbira kot 200g rjavega riža, ali da je 100g arašidov za hujšanje primernejše kot 100g banane. Pa temu ni tako. Zanimivo. Se tudi sama strinjam, da bi morala še malo zraven gledat tudi kalorično vrednost in ne zgolj in samo GI živil.
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 14:22:55
|
|
|
|
katrin***
|
že vse sm napisala pa me je ven vrglo. No še enkrat - Monti deluje, ker je moja rit občutno manjša pa še celulit je že skoraj izginil Ma, če bo šlo tko naprej me bo pobralo do poletja zajtrk:jogurt malica:2 polnozrnati palačinki kosilo: juha + palačinke (sej vem, da ni glih po Montiju, ampak nej bi bo danes ) večerja: samo solata, da vsaj malo izničim kosilo
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 16:21:35
|
|
|
|
boob
|
dan, ena je spraševala za kašn recept muffine enega sm našla 25 dag moke (lahko PZ) 8 dag drobnih ovsenih kosmičev 1 žlička pecilnega praška pol žličke cimeta 7 dag rozin 2 jajci 2 dl navadnega jogurta 10 dag masla 5 dag rjavega sladkorja 5 žlic medu Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in rozine zmešamo. Jajci razžvrkljamo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, jogurtom in medom. Nato suho in mokro mešanico hitro zmešamo in nadevamo v modelčke za mafine (dve tretjini). Modelčke predhodno namažemo z maslom in postavimo v hladilnik. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 - 25 minut.
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 18:28:46
|
|
|
|
Anonimen
|
z sinkom je že bolje, ga cel dan iščem, k se skojz skriva pri babici in dediju ko pa pride dol se pa samo dere drugače je pa dan šel čist po montiju, ker mi ni bilo treba kosila kuhat sem si spekla jajčka shrenovko zdejle za večerjo pa sem pojedla glaž kumarc sploh ne vem kaj mi je, sam kumarce bi jedla
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 19:44:13
|
|
|
|
brbončica
|
No super, sam da je bolje z njim . Pridna si za danes , jaz nisem bila, sem bluznila ja kumarce... kaj pa če si......
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 23:13:07
|
|
|
|
ZvitaLisica
|
Po montinjaku bi bili muffini torej takole: IZVIRNO SPOROČILO: boob recept za muffine enega sm našla 25 dag moke (lahko PZ) = 25 dag PZ moke 8 dag drobnih ovsenih kosmičev 1 žlička pecilnega praška pol žličke cimeta 7 dag rozin = narezanih suhih marelic/sliv 2 jajci 2 dl navadnega jogurta 10 dag masla 5 dag rjavega sladkorja= 5 dag fruktoze (čeprav bi bilo najbrž tudi brez Ok, zaradi suheha sadja) 5 žlic medu = ??? nič Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in rozine zmešamo. Jajci razžvrkljamo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, jogurtom in medom. Nato suho in mokro mešanico hitro zmešamo in nadevamo v modelčke za mafine (dve tretjini). Modelčke predhodno namažemo z maslom in postavimo v hladilnik. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 - 25 minut. Imam glih čas, oz. iščem razloge za ne-učenje...
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 23:13:34
|
|
|
|
mojcaz.
|
razočarana lepo če je z sinkom že bolje... me veseli tak jaz sem bla danes izredno pridna, sem bla cele 2 ure na fitnesu in se pošteno potila za lepe rezultate no saj nisem šla sama, je šla moja svakinja zraven ki tudi ni pela pojma o fitnesu, tak da sma ble dve čisto novinki tam blo je fantastično prav pasalo se je tako prepotit in ko veš da narediš nekaj dobrega zase je pa občutek še toliko boljši in z veseljem si poštudiraš da greš čez 2 dni spet no najbolj pa se seveda veselim masaže po končanih vadbah trener na fitnesu nama bo tudi do ponedeljka sestavil individualni plan za trening, tak da bo vsaka delala takšne vaje kot so najbolj idealne za njo sem prav ponosna, da sem se opogumla in šla na fitnes.... upam tudi da še bo volja ju3 tukaj ko me bo vse bolelo.... lepo bodite, prebrala vas bom jutri ko bom mela malo več časa, ker zdaj grem hitro pod odejo in spat... lahko noč in se tipkamo in beremo
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 4.2.2010 23:14:57
|
|
|
|
_ella_
|
IZVIRNO SPOROČILO: brbončica No super, sam da je bolje z njim . Ja res super, da je bolje Pridna si za danes , jaz nisem bila, sem bluznila ja kumarce... kaj pa če si...... Ja to je tudi meni sumljivo, a obstaja možnost?[/color]
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 9:11:52
|
|
|
|
mojcaz.
|
dobro jutro in eno zajtrk je že za mano (pz kruh in marmelada bs), kaj bo pa za kosilo pa še se mi ne sanja ziher testenine z omakco, ampak še nič ni fiksno mejte se
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 9:55:20
|
|
|
|
Anonimen
|
evo še mene sem mogla ene 6 strojev cujn speglad jz sem tud po zajterku, zdej pa bi kavico pa se mi jo neda skuhat, h kolegicam pa ne morem k mamo vse otroke neki bolne brbončica: NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nisem sploh ne vem več kaj je to k že cel let nisva za kosilo bo pa pr meni riba, solata, za možeka in sinka, pa ne vem ostalo pa ne vem
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:12:07
|
|
|
|
boob
|
hoj hoj jst sm pa danes taka kot da me traktor povozu,. . sm dobila in sm prou boga dejte mi kašno idejo za kosilo,kuhat se mi neda ker tud na nogah nemorem stat. . nekej z tuno (konzerva) bi si nrdila, grem pa kr nazaj spat, dokler tamala ne začne rogovilit
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:15:30
|
|
|
|
Anonimen
|
testenine s tuno, solata s tuno...
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:19:57
|
|
|
|
brbončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: razočarana 123 evo še mene sem mogla ene 6 strojev cujn speglad jz sem tud po zajterku, zdej pa bi kavico pa se mi jo neda skuhat, h kolegicam pa ne morem k mamo vse otroke neki bolne brbončica: NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nisem sploh ne vem več kaj je to k že cel let nisva O no, pol sva pa že dve, pri meni tudi trenutna suša Jaz pa danes kuham piščančjo obaro, bo po montiju, razen to, da bom dala še korenček noter, ker je bolj okusno. Včeraj zvečer sem imela spet napad na hladilnik , ja ja, grozna sem, PMS me daje
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:21:54
|
|
|
|
brbončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: boob hoj hoj jst sm pa danes taka kot da me traktor povozu,. . sm dobila in sm prou boga dejte mi kašno idejo za kosilo,kuhat se mi neda ker tud na nogah nemorem stat. . nekej z tuno (konzerva) bi si nrdila, grem pa kr nazaj spat, dokler tamala ne začne rogovilit da čimprej mine
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:25:23
|
|
|
|
ZvitaLisica
|
imprej m IZVIRNO SPOROČILO: brbončica IZVIRNO SPOROČILO: razočarana 123 evo še mene sem mogla ene 6 strojev cujn speglad jz sem tud po zajterku, zdej pa bi kavico pa se mi jo neda skuhat, h kolegicam pa ne morem k mamo vse otroke neki bolne brbončica: NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nisem sploh ne vem več kaj je to k že cel let nisva O no, pol sva pa že dve, pri meni tudi trenutna suša Jaz pa danes kuham piščančjo obaro, bo po montiju, razen to, da bom dala še korenček noter, ker je bolj okusno. Včeraj zvečer sem imela spet napad na hladilnik , ja ja, grozna sem, PMS me daje Hudooooooooooooooooooooooo
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:29:48
|
|
|
|
Anonimen
|
joj jz bi kr ušla mi mulc živce para komaj čakam da bo mož pršu k grem pol v trgovino, upam da sama
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 10:47:21
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: boob dan, ena je spraševala za kašn recept muffine enega sm našla 25 dag moke (lahko PZ) 8 dag drobnih ovsenih kosmičev 1 žlička pecilnega praška pol žličke cimeta 7 dag rozin 2 jajci 2 dl navadnega jogurta 10 dag masla 5 dag rjavega sladkorja 5 žlic medu Maslo vzamemo iz hladilnika, da se zmehča. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moko, ovsene kosmiče, pecilni prašek, cimet in rozine zmešamo. Jajci razžvrkljamo in zmešamo s stopljenim maslom, sladkorjem, jogurtom in medom. Nato suho in mokro mešanico hitro zmešamo in nadevamo v modelčke za mafine (dve tretjini). Modelčke predhodno namažemo z maslom in postavimo v hladilnik. Postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 - 25 minut. jz sem spraševala, pol sem pa sama nekaj čarala in niso bili dobri ..aha, tukaj bom namesto običajnega masla dala kokosovo maščobo.. Hvala ela!!
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 11:02:57
|
|
|
|
boob
|
15.2.
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 11:12:39
|
|
|
|
Mala_Ajda
|
TT hvala, si vsaj ti prebrala , ker mislim, da je keč v tem. Če pomislim se jaz grem Montija že nekaj časa (odstopanja so bila pri korenju, pa včasih sem OH in B združevala), očitno pa so bile porcije prevelike. Prostodušno priznam Včeraj sem grešila na vsej črti, pojedla sem v drncu kos pice, naj mi bo oproščeno, ker sem imela frko, solate pa ne morem v avtu iz naročja, ko vozim pojest . Raje nisem šla na tehtnico, ker vem, da dodatni OH pokvarijo, na srečo le začasno, številke na displeju tehtnice. Itak pa moram mal več konkretnih OH pojest, če želim v nedeljo odtečt tisto kar mislim. In 10. se prav nesramno bliža. Glede na to, da nimam nobenih izletkov po čokolado, slaščice in ostale zadevice na črni listi, naj mi bo oproščeno. Kaj je zdaj z odgovorom s strani Vizite? A jaz vprašam fantke s kakega BB foruma, da me spljuvajo in kamenjajo?
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 11:29:14
|
|
|
|
Teya D.
|
Ojla! Vidim, da vam lepo gre. Čeprav vse malo švinglamo ampak ok . Malo prekrškov mora bit. Z: Kruh, lahki namaz K:testenine z zelenjavno omako, solata, čaj, čokolada ( temna ) M:kapučino, sadje V:gobova juha, čaj
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 12:02:25
|
|
|
|
mamica2009
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda TT hvala, si vsaj ti prebrala , ker mislim, da je keč v tem. Če pomislim se jaz grem Montija že nekaj časa (odstopanja so bila pri korenju, pa včasih sem OH in B združevala), očitno pa so bile porcije prevelike. Prostodušno priznam Včeraj sem grešila na vsej črti, pojedla sem v drncu kos pice, naj mi bo oproščeno, ker sem imela frko, solate pa ne morem v avtu iz naročja, ko vozim pojest . Raje nisem šla na tehtnico, ker vem, da dodatni OH pokvarijo, na srečo le začasno, številke na displeju tehtnice. Itak pa moram mal več konkretnih OH pojest, če želim v nedeljo odtečt tisto kar mislim. In 10. se prav nesramno bliža. Glede na to, da nimam nobenih izletkov po čokolado, slaščice in ostale zadevice na črni listi, naj mi bo oproščeno. Kaj je zdaj z odgovorom s strani Vizite? A jaz vprašam fantke s kakega BB foruma, da me spljuvajo in kamenjajo? Odgovor iz strani Vizite je napisan nekaj strani nazaj.
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 5.2.2010 13:55:12
|
|
|
|
Mala_Ajda
|
Emmmm, Mamica2009 hvala. Jaz pa sem skoz pričakovala en link. Malica je za mano, sem se pogumno uprla prelivu iz majoneze in tremi koščki zapečenega kruhka in jih zavila za mojega malega, ki bo itak lačen, ko greva domov. Solata s piščetom pa je teknila. Danes samo še H2O in jogurt z manj maščobe. Lep podaljšan vikend, pa kaj mignite, da ne bomo samo receptke in jedilnike brale .
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?