Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 8:34:16
|
|
|
|
Mala_Ajda
|
potem bi jaz morala še dodatne 4 kilograme shujšat poleg 3 (torej na 54 kg), ker sem trenutno 3 kile pod formulo višina-100. Očitno nimam tako visokoletečih ciljev, da bi imela težo=višina-110 Si ne želim puščati joškic dolgih . Sojina smetana: vse piše gor, ponavadi je napis sladkana zelo dobro viden, če ne, piše v seznamu sestavin. No, mal je treba prebrat. Jaz rastlinsko smetano uporabljam predvsem za torte, ravno danes bom dokončala ajdovo z borovnicami. Danes je na vrsti tek, slabo uro pobijanja po ledu in snegu . Včeraj od orbitreka ni bilo nič. Sem upoštevala napotek, da naj zvečer raje zaspim, pa me ne bo grudila lakota in po pravljici je tudi mene zmanjkalo ob 22. uri pa panika , biskvit za toorto delat, prte oprat, zloščit pohištvo, potem pa še na trenažer v domači fitnes. In že je bila ura 00.30. Premalo spanja pa tudi za hujšanje ni dobro. Zjutraj je joga popravila škodo in zdaj s polno paro delam .
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 8:40:46
|
|
|
|
VANILI
|
u, pridna, mala ajda, da delaš jogo meni ne uspe prav nič zase naredit. Poleg vsega imamo še tako razmetano stanovanje, kot da bi treščilo kaj vanj. pa se včasih vprašam, čemu pospravljat, k opa bo spet isto že drugi dan
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 9:24:44
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda potem bi jaz morala še dodatne 4 kilograme shujšat poleg 3 (torej na 54 kg), ker sem trenutno 3 kile pod formulo višina-100. Očitno nimam tako visokoletečih ciljev, da bi imela težo=višina-110 Si ne želim puščati joškic dolgih . Sojina smetana: vse piše gor, ponavadi je napis sladkana zelo dobro viden, če ne, piše v seznamu sestavin. No, mal je treba prebrat. Jaz rastlinsko smetano uporabljam predvsem za torte, ravno danes bom dokončala ajdovo z borovnicami. Danes je na vrsti tek, slabo uro pobijanja po ledu in snegu . Včeraj od orbitreka ni bilo nič. Sem upoštevala napotek, da naj zvečer raje zaspim, pa me ne bo grudila lakota in po pravljici je tudi mene zmanjkalo ob 22. uri pa panika , biskvit za toorto delat, prte oprat, zloščit pohištvo, potem pa še na trenažer v domači fitnes. In že je bila ura 00.30. Premalo spanja pa tudi za hujšanje ni dobro. Zjutraj je joga popravila škodo in zdaj s polno paro delam . Mala_Ajda, btw, jz te bom kar Ajdica klicala (sem bila v času študija babysitter eni miceni Ajdi, tak drobižek pišek, da sem jo Ajdica klicala ...luštna punčka, sem jo kar pogrešat zdajle začela ), ful si pridna ko tolk športaš, mogoče bi samo pripomnila, da mogoče ti pa zato ne gredo tolk kile dol, ker si mišično maso povečuješ? No, mogoče se motim. Pred leti sem namreč poleg montija se vrgla v kolesarstvo, pa sem si ene tri kile pridelala na račun mišic...mater, ampak sem bila pa kot struna.
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 9:44:30
|
|
|
|
Anonimen
|
evo sm bla pr sodelovki na kavi in se boljš počuti, zdaj pa hčerko spat jz pa kosilo kuhat
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 9:49:06
|
|
|
|
Anonimen
|
punce tale joga k delate a to mate original DVD al ste si kje dol potegnile iz neta, k jz iščem kakšno aerobiko da bi jo dol potegnila in pol doma vaje delala pa nič ne najdem mala ajda ful si pridna in desciplinirana, da takole vsak dan vadiš, jz pa že cel januar govorim da bom tekla pa še zdaj ni nič od teka na orbitrek pa sem šla do zdaj sam 2x sploh nimam nobene volje za športat, včasih ko pa sem bla lejdik in frej sem pa vse delala
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 10:01:22
|
|
|
|
TomTaylor
|
A se kateri kaj sanja, zakaj meni tehtnica kaže +0,5? Ker jem tko kot je treba, ne grešim,...obsegi kritičnih predelov so se sicer zmanjšali..ampak teža pa +0,5?? Voda mogoče? Ker mislim pa, da mora bit ravno ovulacija zdaj (ma, sploh ne vem - kljub dojenju imam menstro, torej najbrž imam tud ovulacijo, ne?? ) ali pa mogoče zato, ker že od sobote nisem biila zunaj (otroci bolni)...ker 0,5 kg...to je en teden hujšanja!! Že vidim, da bom v nedeljo slabe volje - sem že zdaj
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 10:05:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor A se kateri kaj sanja, zakaj meni tehtnica kaže +0,5? Ker jem tko kot je treba, ne grešim,...obsegi kritičnih predelov so se sicer zmanjšali..ampak teža pa +0,5?? Voda mogoče? Ker mislim pa, da mora bit ravno ovulacija zdaj (ma, sploh ne vem - kljub dojenju imam menstro, torej najbrž imam tud ovulacijo, ne?? ) ali pa mogoče zato, ker že od sobote nisem biila zunaj (otroci bolni)...ker 0,5 kg...to je en teden hujšanja!! Že vidim, da bom v nedeljo slabe volje - sem že zdaj mogoče se ti voda zastaja v telesu k to ni normalno al pa je res ovulacija, pojma nimam
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 10:10:12
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 punce tale joga k delate a to mate original DVD al ste si kje dol potegnile iz neta, k jz iščem kakšno aerobiko da bi jo dol potegnila in pol doma vaje delala pa nič ne najdem jz sem si v času, ko je še obstajal eMule dol potegnila Windsor Pilates 7 delov - sicer v angl., vodila je ena ženska in je bila res super. Sem se pilatesa naučila do potankosti in kar je najbolj pomembno - PRAVILNO izvajat vaje (sem se šla potem še na en tečaj dodatno o tem prepričat in izpilit določene zadeve) Joga je pa že malo bolj zahtevna in res zahteva vaje, vodene s strani strokovnjaka, dokler se jih ne navadiš delat popolnoma sam, ker drugače si lahko kvečjemu škodo delaš ali pa so vaje popolnoma neučinkovite. No, ampak to govorim bolj iz glave kot iz lastnih izkušenj Aerobika pa zna biti zanimiva preko DVD-ja, ampak jz si sebe enostavno ne predstavljam skakat po dnevni sobi, pa niti nimam toliko maneverskega prostora... V bistvu sem čisto nadolgovezila, hotela sem ti samo predlagati Pilates (Windsor Pilates) preko DVD-jev, samo ne vem, ali jih na Partisu oz. mojBlink-u dobiš.
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 10:25:11
|
|
|
|
Detece
|
TT bistvo je obseg in ne kg. Če se ti je obseg zmanjšal pomeni, da se je maščoba pokurila. Če si jedla nekoliko več beljakovin je možno da se me mišična masa povečala. Mišice so težje od sala in zato lahko imaš kljub zmanjšanemu obsegu več kg. Naj ti ne bo merilo tehniča pač pa meter!!!
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 10:50:57
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Detece TT bistvo je obseg in ne kg. Če se ti je obseg zmanjšal pomeni, da se je maščoba pokurila. Če si jedla nekoliko več beljakovin je možno da se me mišična masa povečala. Mišice so težje od sala in zato lahko imaš kljub zmanjšanemu obsegu več kg. Naj ti ne bo merilo tehniča pač pa meter!!! o hvala ti za tole. Mogoče je res kaj na tem, ker sem pa zdajle ene dva dni jedla kar precej beljakovin - mi takooo pašejo Mogoče je pa res to!
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 11:13:00
|
|
|
|
Mala_Ajda
|
Ojla, TT ne bi rekla, da bi se mi mišična masa bistveno povečala , ker ne tečem od 1.1.2010 ampak je to že tretje leto. Nasprotno, s striktnimi dietami si zmanjšaš mišično maso, na žalost ne hujšaš le v salo ampak tudi v tisto česar ne želiš. Moj obseg nog se je zelo zmanjšal in bo ščasoma prišel na večji obseg, sorazmerno z vadbo. Kar se tiče treninga ne pretiravam , nekaj čisto običajnega. Itak bi se za greh vreden npr. 100 Kcal moral kar nekaj časa potiti, npr. skoraj 15 min počasnega teka in jih lažje odtegneš od ust, kakor oddelaš z vadbo. Migam bolj zaradi tega, da ne bom čisto out in ker mi paše. Jogo vadim na tečaju (1x tedensko), doma pa ponavljam vaje. Imam tudi knjigo, samo se ne splača prehitevat stopnje težavnosti, knjige ponavadi vsebujejo neko instant vadbo, ki je ne zmoreš v celotnem obsegu. No, bolje je nekaj kot ničesar. Se pa potrudim in vsak dan vsaj nekaj naredim zase, ker se splača. Ne spim 8 in več ur, ampak 5 do 6. In se ne obremenjujem kako bom kaj naredila, ker je res škoda mojega časa.
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 11:16:28
|
|
|
|
Mala_Ajda
|
Aja, kar se tiče beljakovin. tudi te redijo, če jih poješ preveč, ker se v telesu ne spremene v mišično maso ampak kalorični presežek- špehek. Mišice se gradijo ob beljakovinski hrani takrat, ko delaš z mišicami. Načelo polnjenja in potem definicije. Mislim, da če gre za hitro nihanje teže, gre na račun vode in mogoče vnosa presežka soli, ker le-ta veže vodo. Pa ne se vsak dan tehtat ...
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 11:59:32
|
|
|
|
Teya D.
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 punce tale joga k delate a to mate original DVD al ste si kje dol potegnile iz neta, k jz iščem kakšno aerobiko da bi jo dol potegnila in pol doma vaje delala pa nič ne najdem jz sem si v času, ko je še obstajal eMule dol potegnila Windsor Pilates 7 delov - sicer v angl., vodila je ena ženska in je bila res super. Sem se pilatesa naučila do potankosti in kar je najbolj pomembno - PRAVILNO izvajat vaje (sem se šla potem še na en tečaj dodatno o tem prepričat in izpilit določene zadeve) Joga je pa že malo bolj zahtevna in res zahteva vaje, vodene s strani strokovnjaka, dokler se jih ne navadiš delat popolnoma sam, ker drugače si lahko kvečjemu škodo delaš ali pa so vaje popolnoma neučinkovite. No, ampak to govorim bolj iz glave kot iz lastnih izkušenj Aerobika pa zna biti zanimiva preko DVD-ja, ampak jz si sebe enostavno ne predstavljam skakat po dnevni sobi, pa niti nimam toliko maneverskega prostora... V bistvu sem čisto nadolgovezila, hotela sem ti samo predlagati Pilates (Windsor Pilates) preko DVD-jev, samo ne vem, ali jih na Partisu oz. mojBlink-u dobiš. jaz pa sem skakala do onemoglosti par mesecev nazaj. Bolelo me je vse potem tako, da sem komaj hodila ampak najhuje je bilo drug dan, kar pomeni, da sem dobro izvajala vaje. Si pa do takrat tudi nisem mogla predstavljat sebe v tem elementu, zato sem raje probala, ko sem bila čisto sama da se mi nebi kdo smejal.
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 12:02:10
|
|
|
|
Teya D.
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: Detece TT bistvo je obseg in ne kg. Če se ti je obseg zmanjšal pomeni, da se je maščoba pokurila. Če si jedla nekoliko več beljakovin je možno da se me mišična masa povečala. Mišice so težje od sala in zato lahko imaš kljub zmanjšanemu obsegu več kg. Naj ti ne bo merilo tehniča pač pa meter!!! o hvala ti za tole. Mogoče je res kaj na tem, ker sem pa zdajle ene dva dni jedla kar precej beljakovin - mi takooo pašejo Mogoče je pa res to! Možno da so res beljakovine. Bi pa se povsem strinjala kar je napisala Detece. Niso merilo kg, temveč cm po telesu. Lahko imamo npr vse enako kg pa bomo imele različne postave, ene bodo celo rekle, da imajo preveč vsega. Ker je treba res telovadit, da si izoblikuješ postavo. Niso kg vse! Saj bo!
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 12:13:16
|
|
|
|
Anonimen
|
a ve si tud cm merte jz si ne bom si pa jutr zjutri zmerla in si zapisala, pa kg bom tud začela pista pa da vidmo
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 12:34:06
|
|
|
|
saruška
|
evo punce, še ena Montinjačka, začela sem 4.1. in mi gre solidno! eno vprašanje: kaj tisti polnozrnati piškoti od Mercatorja - zdravo življenje so dovoljeni?
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:16:36
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor A se kateri kaj sanja, zakaj meni tehtnica kaže +0,5? Ker jem tko kot je treba, ne grešim,...obsegi kritičnih predelov so se sicer zmanjšali..ampak teža pa +0,5?? Voda mogoče? Ker mislim pa, da mora bit ravno ovulacija zdaj (ma, sploh ne vem - kljub dojenju imam menstro, torej najbrž imam tud ovulacijo, ne?? ) ali pa mogoče zato, ker že od sobote nisem biila zunaj (otroci bolni)...ker 0,5 kg...to je en teden hujšanja!! Že vidim, da bom v nedeljo slabe volje - sem že zdaj TT tudi meni je včeraj pokazala +0,5 pa mi ni bilo nič jasno. Sem se odločila, da se sploh ne vagam do nedelje.
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:26:47
|
|
|
|
Drnula
|
Cveka - ne, službe nisem zgubila z nosečnostjo, sam dozdajšnja je kar na 1x postala ,direktorica mi ni preveč naklonjena več in delovnik mi spreminja. V službo hodim 60km daleč in bi rada da delamo najmanj do 16.30 in dežuramo do 17. Zakaj? Ker nismo proizvodnja in ker imajo vsi tako Torej iščem novo službo. Idealnen cajt za to. Če ne bo pač ne bo .. vsaj ne takoj, 1x bom že našla. Če bo vse po sreči bom danes spekla kruh. Upam da mi uspe. Ga nisem jedla že vsaj 2 tedna. Za kosilo pa bodo krvavice z repo. No, zame bo samo repa brez krvavice, solata in jogurt ter verjetno še kaka rezina sira.
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:28:37
|
|
|
|
Drnula
|
TT - meni se naprimer ful pozna če večerjam beljakovine, pravzaprav če večerjam npr. hrenovko ali kako salamo. Potem pijem in zadržujem vodo. Nitrati. In na vaga mi takrat vedno pokaže več.
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:30:19
|
|
|
|
TomTaylor
|
Današnji jedilnik: PredZajtrk (pZ) - dve klementini Zajtrk: 1 PZ rogljiček z dietetično marmelado (Pekarna Pečjak) + čaj Kava BS z mlekom 1,5 Malica: 2 koščka črne čokolade (90% fuj, fuj , ampak pojest jo je treba) in kavni nadomestek Kosilo bo: dušena zelenjava z ajdovo kašo ali obratno ajdova kaša z dušeno zelenjavo Malica: kavni nadomestek in kakšna klementina Večerja: probiotični jogurt (in tuna v lastnem soku iz konzerve) ne vem koliko bom lačna..
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:31:11
|
|
|
|
brbončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_Ajda Sojina smetana: vse piše gor, ponavadi je napis sladkana zelo dobro viden, če ne, piše v seznamu sestavin. No, mal je treba prebrat. Jaz rastlinsko smetano uporabljam predvsem za torte, ravno danes bom dokončala ajdovo z borovnicami. Ja Ajdi, sem brala, pa so imele vse vsebnost sladkorja, zato sem spraševala, če kera ve, katera je nesladka. Jo bom že našla, ni . Drugače pa superca, da si takole pridna , daješ mi motivacijo, da vsaj nekaj na dan naredim zase kar se gibanja tiče. Jaz sem se tudi zmerla, že prej pri drugih shujševalnih, in centimetri dostikrat več povedo ozir. pokažejo večji uspeh, kot tehtnica. Pa še ne sekiram se pol tolk za to, ker mi tehtnica ne pokaže toliko manj, kot bi si jaz želela . Sej najbolj se pa itak opazi po kavbojkah.
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:35:22
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula TT - meni se naprimer ful pozna če večerjam beljakovine, pravzaprav če večerjam npr. hrenovko ali kako salamo. Potem pijem in zadržujem vodo. Nitrati. In na vaga mi takrat vedno pokaže več. jz imam za večerjo vseskozi beljakovine, ...bom že danes probala namesto jogurta in tune kaj zelenjavnega pojesti. Eno vprašanje glede fižola (že spet!), ful se mi lušta fižol(v zrnju)+rdeči radič v solati - in sicer kot samostojno jed, pa nisem čisto sigurna kako moram tak obrok skombinirat - ali lahko npr. jem to, če sem za zajtrk jedla hidrate, za večerjo bi pa zelenjavo?
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:48:26
|
|
|
|
mamica2009
|
Jaz sem pa danes imela za kosilo palačinke iz pirine moke. MMMMMMMMMMMMMM kak so dobre ble, brez namaza seveda. 2 sem pojedla, je to preveč?
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 13:53:49
|
|
|
|
brbončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Eno vprašanje glede fižola (že spet!), ful se mi lušta fižol(v zrnju)+rdeči radič v solati - in sicer kot samostojno jed, pa nisem čisto sigurna kako moram tak obrok skombinirat - ali lahko npr. jem to, če sem za zajtrk jedla hidrate, za večerjo bi pa zelenjavo? Današni dan boš mela pol čist brez beljakovin, to pa ne vem, če je dobr?
|
|
|
|
RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 14.1.2010 14:13:09
|
|
|
|
Drnula
|
Eno vprašanje glede fižola (že spet!), ful se mi lušta fižol(v zrnju)+rdeči radič v solati - in sicer kot samostojno jed, pa nisem čisto sigurna kako moram tak obrok skombinirat - ali lahko npr. jem to, če sem za zajtrk jedla hidrate, za večerjo bi pa zelenjavo? Jaz mislim, da ni noben problem. Vsaj po mojem razumevanju knjige. Priznam, imam pa vseeno kdaj pa kdaj kakšno luknjo v razumevanju. Kar je, je to, da boš imela cel dan brez beljakovin. Samo zelenjavo boš zvečer? Jaz ne bi bila sita Jaz bi še kosmiče z jogurtom Itak Ker če mene vprašaš kaj bi jedla,kaj sem jedla .... ovseni kosmiči z jogurtom. Res jih zelo pogosto jem, predvsem za večerjo. Povrh pa še oreščke grizljam. Uh kolk mi je makadamija dobra. Ceno pa tud ima. Tolkšno, da se od teh oreščkov že ne bom zredila.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?