TomTaylor -> RE: Montignac in GI "dieta" s 1.1.2010 (28.12.2009 10:50:55)
|
Že pišem, sestavljam, kombiniram[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , tole mi je ratalo v tej uri zraven kavice, poudarjam pa, da sem ga naredila po svojih potrebah, vključila zraven tudi ure v katerih običajno jemo, zato da se bom res in zares držala. Poleg tega sem vključila tudi vmesne "malice", ker dojim in sem vseskozi zelo lačna - z malicami se bom lažje držala reda. Upam. Mislim, da sem upoštevala tudi to, da se je na vsake 2-3 ure. Dodala sem tudi ure za pitje, ker tudi sicer veliko premalo pijem (sej kot boste videle, tudi tisto kar sem si načrtovala glede pitja, je še zmeraj premalo). Aja, pa mislim, da bo jedilnik primeren tudi zato, ker zraven lahko naredim tudi za ostale družinske člane. No, tukaj je vzorec (in prosim za opombe in popravke če se vam bo zdelo): 1. Dan, Petek 1.1.2010 Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode (ima enak učinek, če ne celo boljši od sadeža) Z (09.00): ovseni kosmiči s posnetim mlekom (dodam še žličko lanenega semena), kava brez sladkorja s posnetim mlekom 10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) M (12.00): navadni jogurt 1,3 m.m 13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) K (15.00): čista goveja juha, meso iz juhe v solati z jajci (za ostale člane še dušen krompir) M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja) V (18.00): gosta zelenjavna juha (narejena iz ostanka čiste goveje juhe od kosila z »al dente« vuhano in zmiksano zelenjavo – po možnosti svežo!) 20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja (slednji paše pred TV-jem, sploh če nnapade lakota J) 2. Dan, sobota 2.1.2010 Cca. 20-30 min. pred zajtrkom: 1 jabolko/hruška/pomaranča/grenivka ali 2 mandarini, če ni sadja pa 1velika žlica jabolčnega kisa v 2 dcl vode Z (09.00): polnozrnat kruh, marmelada brez sladkorja (Mercator, Zdravo življenje – marelična), zeliščni čaj brez sladkorja, kava 10.00: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) M (12.00): 1 sadež 13.30: 3-5 dcl vode (ali nesladkanega zeliščnega čaja) K (15.00): zelenjavna juha, ajdova kaša z gobami oz. šampijoni iz konzerve M (16.00): kava (po možnosti kavni nadomesetek) in 3-5 dcl vode(ali nesladkanega zeliščnega čaja) V (18.00): hrenovka, mešana solata 20.00: 3-5 dcl vode ali toplega nesladkanega zeliščnega čaja
|
|
|
|