igmipi
|
ola punce, HB za to ohladitev...danes pop pridejo pogledat za klimo naštimat... za svakinjo od Barbet(kako so lahko tako nečuteči ti dohtarji, kot da jima ni dovolj hudo ...) in za Limno - res upam, da bo vse ok z vama, vseeno se pa zavedaj, da danes že ful stvari porihtajo četudi se rodi ful prezgodaj, bi ti pa res privoščla vsaj še kake 14 dni in vaginalni porod... Ena izkušnja - šempetreska bolnišnica: ko sem bla 30+ sem bila na pregledu in med drugim tudi na UZ. Je bla ena punca pred mano na vrsti, pa je že v čakalnici nekam objokana zgledela.. No ko sem bila na UZ je pa stvar izgledala tko: mi namaže G trebuh, neki ni bla dobre volje, v tistem prileti sestra in ji reče, da jo babica kliče nujno na CTG. Pol prideta G in babica zeleni nazaj in je stvar potekala v 1 min in skupaj z mojim pregledom sem še vso diagnozo od une punce poslušala - huda bradikardija, utrip sam še 70, pejte jo pripravit za carski, pridem takoj.... Boga punca in njen mož - je babica komentirala, da je HB vsaj mož priseben in je že laufau po voziček... No meni je šibala z UZ k nora po trebuhu, pol pa vse spustila in tekla na oddelek, so me sestre porihtale do konca, pol pa sva z mojim morala tudi midva na oddelek, ker mi je G pozabla podpisat papirje, tko da sva vso akcijo vidla - v 2 min je bil CR narejen, so tekli s tistim otročkom na pediatrijo, mož pride ven, se usede blizu naju, ga vprašam (s strahom)- A bo ?, pa mi reče da ja, da sej je mel otrok 1400g. Tudi G je bla zadovoljna videt ko mi je papirje prinesla, tako da vidiš Limna marsikaj se da danes uštimat. Poznam pa tudi par, ki je rodil otročka konec 6m, težkega 970g, pa je punčka danes stara že skoraj 2 leti in je tudi vse ok(res pa je bila v LJ več kot 2 meseca..). Kar se tiče čtre - jaz jo imam že od kakega 20t naprej in celulta do kolen.. , kaj čmo... No tko na hitrco, mejte se
|