|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2010
20.7.2010 8:23:13   
Zoya27
dobro jutro souser posted image

jaz pa sem danes tako fino spala, samo 1x na wc. mi res odgovarja tole hladno vreme user posted image user posted image user posted image

mene pa lubči zdaj res razvaja, me je včeraj peljal na večerjo in sem se tako napokala sladic, da me je skrbelo kaj bo ponoči, pa je bilo hb vse vredu. zgleda da se je user posted image že malo spustil,ker me ful več ne muči zgaga toliko kot me je.

kar pa se prepirov tiče, pa se mi zdi, da je ugotovil, da sem (še) bolj razdražljiva, tako da kr pazi, da se ne spičima

se mi pa tudi zdi, da se te zadnje dni (tedne) pred porodom še posebej trudima delat stvari, za katere potem nekaj časa ne bo časa, hb da ima babica čas, da čuva Emo

tinky, saj bo user posted image

čestitke vsem za porodniške. je fajn občutek, a ne?

držim pesti za vse, ki želite še nekaj časa ostati 2v1, čeprav meni bi pa kr že pasalo, da grem....

popek mi je pogledal ven praktično takoj ko se mi je poznal trebušček in to precej, tako da se ga zelo vidi skozi majico (tudi skozi 2user posted image ), linee negre pa v tej nosečnosti nimam

pa dobro opravite vse, ki imate danes preglede user posted image

EMA 16.09.2007

ENEJ 12.08.2010

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
20.7.2010 8:42:09   
mayci
Tinky user posted image

Žabica22, user posted image user posted image za porodniško! user posted image Modrčki pa so znižani, ja, je bil 29 eur.user posted image

listek, ja našemu malemu se velikokrat nasmejimo, ima take ideje user posted image

Dobro opravite vse, ki imate preglede! user posted image user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
20.7.2010 10:47:07   
jomi
Drage sonosečke!
Šele zdaj sem ugotovila, da imamo dve žabici user posted image No, da mal pokomentiram našo mlako…. user posted image user posted image user posted image  
Žabica 22 :  Moj mali se pa vedno zbudi, če se uležem na desni bok, tega enostavno ne prenese. Malo potuhtaj, ziher ma tud tvoj mali kako finto, da ga spravi pokonci. Pa sprehod ga tud zbudi ponavadi…  
Žabica 13 :   Spuščanje bušija – meni se nekako zdi, da me ne tišči več tako zelo, sam mam pa še 5 tednov do roka, tko da ne vem a sem se navadila, al pa je res malo bolj dol Popek -  meni se je izbočil proti koncu 7 meseca – najprej je dobil samo strehico (izbočil se je samo zgornji del), sedaj je pa že cel kot en cucelj! Ful smešno! Prvič vidim dno svojega popka J , ker mam drugače ful globoko noter zašraufanega….  
FirstTimeMummy – kako boš pa naredila odlitek trebuščka?!  
Limma – držim pesti, da ne bo treba na cr!!!! Drgač mam pa jst enga prjatla, ki se je pred 30 leti rodil fuuuul prezgodaj, imela je samo 600g, pa je sedaj ogromen dec, totalno zdrav in uspešen v življenju! Tko da pri teh tednih – ni panike sploh!!!! Aja, pa jst sem se rodila z 32 tedni, pa sem mel 2700, pa 47 in šla z mamico čez 4 dni normalno domov…. Me sploh niso meli za nedonošenčka… Pa mi tud nč ne fali user posted image  
Linea negra in celulit – okrog 5 meseca, sem jo imela, a je sedaj čisto zbledela, se jo ne vidi več. Glede celulita sem pa ena izmed srečnic (sedaj ko so slabosti mimo),ga imam sedaj manj ko prej. Sem ful shujšala na začetku, tko da mam noge pa rit čist tanke – me je sam trebuh, pa še tist celulit k je bil se je ful zmanjšal. Sej drgač sem bolj bajsi, sam 8 kil dol sam v rit pa noge se pa ful pozna, mam nosečniške cunje za 2 številki manjše, kot moje prejšnje…  
Popadki – Tiste, ki vam otrdeva trebuh, kako pa veste da imate popadke? Meni otrdeva od 18 tedna naprej, vmes je bilo malo več mira, sedaj pa spet malo bolj pogosto, pa še spodaj me tišči včasih… A potem je to to?! Čist sm zmedena glede tega… A ne bolijo ta pravi ko hudič?!  
Drgač sem pa jst tud čiiiiist vesela, da ni več tako vroče! Včeraj sem generalno kuhno pospravla, danes pa peglam in prekuhavam flaške… Komaj čakam da dobimo štručko!!!          

< Sporočilo je popravil jomi -- 20.7.2010 10:49:48 >

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
20.7.2010 11:05:33   
nimanorwen
ojla user posted image ,

joj, kuk ste načvekale! najprej nej vm zaupam najnovejšo svojo neumnost oz. zadrego. učer smo šle s prjatlco in najinima mamama (ki sta tut prjatlci še iz sredne šole in ta prjatlca je novembra rodila user posted image  in tut moj user posted image  bo user posted image  tk da iz roda v rod pa touser posted image ) v mehiško. itak najprej pridemo ke, sm se tku spotaknila ob kamn (zakaj ne morjo ravnga podna nrdit???) da se mi z najlepših (edinih lepih k jh mam!) japonk podn odtrga. jaouser posted image  pol ni blu večjih pretresov do sladice. jest sm sanjala o višnjevi tortiliji že zadna 2 tedna in sm si jo po glavni predjedi pač tut naročila, druge so pa vse al kavo al pa še en coctail. in dobim gigantsko višnjevo tortiljo s full vanilijeve dreme. in jo kelnar postavi na sredino. jest tko ok whatever in jo potegnem h seb. nakar prnese še 4 vilčke in se vrne še enkat in prnese še 4 krožničke! men je blu tuk nerooodnuser posted image  pa mu rečem, (vsa rdeča) veste, sej sladica je sm zameuser posted image  je kr obstou s tistimi krožnički, bi se najraj pomoje kr razblinuuser posted image user posted image user posted image jest sm se počutila k največji požeruh! tk da tut prevelika uslužnost ni glih fajn user posted image  mi je pol full lepo reku lahko nočuser posted image  
lenny1 - ja, dobr sm liste posušila. sm učer sm si jh mou preveč dala not pomoje in je blu zanč k ps. k ta prvič je blu nekk ok, ampak sm si mislna zihr je zihr, pa sm jh dala večuser posted image
žabica13 - upam, da bom rodila ponoč ... mam že tut naštuderan ob kerem komadu - od metallice, k pevc tk en yeeeeeeeeah potegne, je glih prou za prtisntuser posted image  al pa en začetk komada od rammstein k nažgejo v dveh zlogih ramm - stein - to bi blu pa za tazadna 2 primerno user posted image  res si želim ponoč rodit, ne vem zakaj. popek zaenkat še ni vn skoču, ampak jest mam ful mejhn popk se mi zdi. user posted image  se je pa spustila ja. me vsaj zgaga ne peče več, rebra me pa še zmer ful bolijouser posted image sm pa porajtala, da full rada rit moli v luftuser posted image  z nogicami se upre v rebra in rit gor, se prou vidi bulauser posted image
limma - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  sej pomoje bo vse ok! če bi bla res kriza, bi te pomoje že zdej v p obdržal ... tk k so že punce rekle, je user posted image  že itak tuk razvit, da ne bi bl nobene hujše težave ... ampak vseen je najlepš donost. probej mislt pozitivno!user posted image
celulit in strije - mah ni za govortuser posted image celulit mam itak že od pamtiveka, kar sm začela tabletke jemat ene par let nazaj je še slabš, zdej mam pa še strije. user posted image
mayci - ti pa zelo rada nakupuješ vidimuser posted image sej prou, moraš zdej not prnest za nasledn mesecuser posted image
tinky - sej bouser posted image  če pa ne pa - sej veš moj receptuser posted image
žabica22 - no, le napišiuser posted image  in pa super za miganje!user posted image user posted image user posted image in porodniško!user posted image

srečno vsem na pregledih, ne pozabte poročat! jest mam prvi ctg v pet v mamini službi in je reku, da mi bo kr še uz naredu če bom že tm, tk da bom spet vidla svojouser posted image  ... kuk mam srečooo! zdej pa mačke mou crklat, se pišemo pol!

(odgovor članu žabica13)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
20.7.2010 11:28:21   
igmipi
user posted image ojla,

kolk lep piha pr nas user posted image , sem sam 2x za na wc vsatala..

odločba: punce, povejte mi, kdaj pa ti pošljejo odločbo o porodniški? midva z mojim sva bla v začetku julija na csd, porodniška se mi je lotila s 17/7, papirja nisem pa še nobenega dobila...a bi ga morala?

Klima: drgač sem pa šla v akcijo, je včeri pršu pogledat možakar za klimo...sam je pa pasje drag špas če hočeš kej boljšega...user posted image , sem res mislila da bom s cca650 eur skoz pršla...joj, res ne vem kaj sem mislila, k če bi hotla tako s filtri, pa energetsko učinkovito sva ob 1050 z montažo....user posted image , če ma katera kak nasvet.....

Špikanje:drgač pa me je začelo učeri nekaj špikat, pa ne vem al je mehur al kaj drugega...pa se mi zdi k da mi ta mala glavo šraufa levo in desno dol čist v medenične mišice... nič mi ni jasno... prosim mi napište kako je to pr vas

mejte seuser posted image

(odgovor članu Zoya27)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
20.7.2010 11:33:48   
Tinky
ejla,
moje razpoloženje je še vedno user posted image user posted image

zdej počasi bi mogla začet kosilo kuhat, pa se mi tako ne daaaa...
Teo je hb priden :)

igmipi, glede klime, bi ti svetovala, da kupite res eno energijsko varčno. Četudi bosta dala v štartu malo več, bosta pa dolgoročno prišparala.
Midva sva mesec nazaj kupila Panasonic, skuapj z montažo naju je prišlo okoli jurja.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu igmipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
20.7.2010 11:35:52   
Tinky
igmipi
aja, pa glede odločbe, bi načeloma jo morala dobiti pred nastopom porodniške

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
20.7.2010 11:51:41   
Mushroom
IZVIRNO SPOROČILO: igmipi

odločba: punce, povejte mi, kdaj pa ti pošljejo odločbo o porodniški? midva z mojim sva bla v začetku julija na csd, porodniška se mi je lotila s 17/7, papirja nisem pa še nobenega dobila...a bi ga morala?

Jaz sem oddala papirje 14.7., s porodniško sem začela 19.7., odločbo pa sem dobila danes. Sem pa vprašala, ko sem oddajala papirje, do kdaj lahko pričakujem odločbo, in mi je rekla, da imajo čas do konca meseca. Verjetno so pri vas samo bolj počasni ali na dopustih user posted image . Lahko pa pokličeš in vprašaš.

(odgovor članu igmipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
20.7.2010 11:56:22   
spacebaby
igmipi, naj te ne skrbi zaradi odločbe. Jaz sem tudi ful pozno urejala papirje, ker pri svoji G nisem prej dobila tistega potrdila glede PDP, tako da sem tudi odločbo dobila mal bl pozn. Važn je, da si papirje oddala preden se ti je začela porodniška.
Lej, jaz sem jih oddala 2.7., porodniška se mi je začela 4.7., papirje sem pa dobila šele 16.7. So mi na CSD rekli, da ni nič narobe tako, saj je datum začetka porodniške čist lepo napisan na odločbi.

Popek - moj ni izbočen, samo raven s trebuhom, pa je že to nekaj, ker sem tudi imela ful zašraufanega notr. Mi je pa škoda, da ni ven stopil, ker mi je to tako hecno videt user posted image

nimanorwen, tudi moj user posted image ima zelo rad tako pozicijo. Na eni strani ritko ven, na drugo nogice ob rebra, jaz pa komaj diham...da ne rečem, kako smešen trebuh izgleda, kar malo trikoten!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
20.7.2010 12:42:26   
Marčevka2010
Žabica22, ja danes začnemo me s porodniško.user posted image Še 28 dni do PDP.
No, meni je bližja Postojna, sva hitro dol, ali po avtocesti ali po stari cesti. V Lj. lahko nabašem na kakšno kolono sedaj v teh mesecih že na avtocesti, ali pa potem v mestu, si ne upam tvegati. Pa tudi že zdavnaj sem se odločila rodit v Postojni.

Igmipi, midva sva dobila super klimo (Panasonic) za 800 €, za 50 kvadratov, z inverterjem, je varčna, super tudi za ogrevanje prostora. Je pa firma Astech montirala.

(odgovor članu žabica 22)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
20.7.2010 13:07:21   
BK355
Pozdravček vsem user posted image !

Čez vikend me ni bilo, včeraj sem imela pregled pa ene opravke.... Ste bile pa pridne user posted image , sem komaj vse prebrala za nazaj.

Pregled je bil OK. CTG super, plodovnice dovolj, popadkov ni bilo. Je pa G rekla, da je vse "zrelo" za porod. Ni sicer pogledala, če sem kaj odprta, ampak predvideva (po zunanjem ultrazvoku in legi user posted image , ki je že čisto spodaj ter kratkem materničnem vratu), da sem že kar odprta in da odpiranja očitno ne čutim. Na naslednjem pregledu bo pogledala, koliko sem odprta in če bom okrog 4 cm, me bo poslala rodit. Saj ne morem verjet. Najprej strogi počitek, pa tablete proti otrdevanju maternice, da ne bo prehitro user posted image na svetu, zdaj pa tako. Super. Bi bila vesela, če bo kaj prej. user posted image No, in moj user posted image je doživel kar rahlo paniko, ko je ugotovil, da bo že čez teden user posted image lahko na svetu. Bomo videli, kako bo.

Limma, držim pesti zate in tvojega user posted image ... Ti pa povem, da je sodelavka rodila v 6. mesecu in danes njena pupa veselo skače naokrog in ni nič narobe. Vse bo OK, tudi če bo prej. Poznam pa občutek, ko ti G namigne o prezgodnjem porodu in ti gre še samo na jok.

Strije in popek - jih ni, tudi črte nimam, popek se pa ni izbočil in vztraja nekoliko upognjen navznoter.

Trebuh - tudi moj trebuh spreminja obliko. Večji je tam, kjer ima dete hrbet in ritko in ni lepe okrogle oblike, kot sem pričakovala.

Vročina, spanje in WC - super, da se malo ohladilo in da lažje dihamo... user posted image Ponoči se zbujam nekje na 1 urouser posted image in letim na WC, ker me full tišči. Potem pa 5 kapljic... Je moj ubogi mehur čisto stisnjen in majhen...

No, toliko za danes. Malo še likat ( vidim, da nisem edina, kar me pomirjauser posted image ), pa kuhat in ...

Uživajteuser posted image

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
20.7.2010 13:08:55   
BK355
Aja, še to...  Naslednji pregled imam 28. 7.

pa pa

(odgovor članu BK355)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
20.7.2010 13:10:13   
Masha_M
Evo... se pokorno javljam na raport. :) Moj sladkor po zajtrku je zdaj skoraj vedno previsok, pa sem že zmanjšala količine in ukinila sadje. Diabetologinja se nič kaj dosti ne sekira, ker pravi da je potem po kosilu in večerji okej in da imam tako v povprečju (?!?! aaa? nisem vedela da to tudi šteje) sladkor okej.  Cel smeh! Zaradi tega me skratka zdajle pred koncem ne bodo matrali z dodatnimi pregledi, niti z inzulinom, imam pa čez pol leta spet OGTT. Tokrat 70-gramski.

Danes zjutraj mi je odpadel (no ja, bolje rečeno se izcedil) čep, ginekolog pravi, da materničnega vratu praktično ni več, nisem pa še nič odprta, samo ustje je zmehčano in prepustno nekje za en prst. Naredil mi je vaginalni pregled, tako da zdaj še prav pošteno krvavim in sem bolj ležečke. Prejšnjič je bilo te krvi precej manj. Vsakič ko vstanem se vlije še kakšen curek in pravi, da če kmalu ne neha, naj se grem kar pokazat v porodnišnico in mogoče potem kar sprožijo porod. Drugače je pa naš Žabon še zmeraj z bučo lepo navdzol, le rit in nogice je zamenjal, tako da me zdaj po novem brca v levo stran trebuha, rita se pa po desni strani, prej je bilo pa kontra. Aja, pa mini velikan ima na koncu 37. tedna že ocenjenih 3.481 g, tako da je več kot ready za porod in računam, da bi v ene 3-4 dneh tudi jaz počasi lahko prenehala s svojo 2v1 kariero.

(odgovor članu Marčevka2010)
Neposredna povezava do sporočila: 3538
20.7.2010 13:37:03   
igmipi
user posted image ojla,

moram delit z nekom: moja prijateljica - sicer julijka je mela danes ponoči preplah - je v prvo rodila v 2h in je mislila, da bo tudi tokrat hitr šlo
je mela včeri popadke na 10, pol pa na 5 v 1h, sta se z možem v PLj pripeljala, pa se je vse ustavilo, tko da gre danes domov...user posted image  smo pa že vsi na trnih...mi je pravila, da v ta prvo praktično ni imela bolečih popadkov, da so bili do samega iztisa vsi bolj ali manj sam blagi - pa je rodila v 2h, brez prereza...user posted image

Tko no, ona pravi, da se ji kar zdi, da bom moraa že ponoči nazaj, da je pa v P ful gužva...(morbit zarad lune user posted image )

Masha_m: ti želim vse dobro, poročaj kako gre - še malo pa boš pestvalauser posted image , kar zavidam ti mal

lp

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
20.7.2010 13:39:40   
Masha_M
IZVIRNO SPOROČILO: igmipi

Masha_m: ti želim vse dobro, poročaj kako gre - še malo pa boš pestvalauser posted image , kar zavidam ti mal

Hvala za lepe želje! Se bom še oglašala, dokler bom še v enem kosu. user posted image

(odgovor članu igmipi)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
20.7.2010 14:10:48   
rožica5
Punce, nekaj mi povejte. Rok imam 27. 8., zadnji pregled sem imela 5. 7., sedaj pa ga imam šele 6. 8. A se samo men zdi, da je to ful ful dolgo med enim in drugim pregledom glede na to, da sm že precej daleč al samo kompliciram? Skoz tuhtam, kaj vse se lahko v tem času nardi (a bom mela še dovolj plodovnice, a je s tamalim vse o.k., a so vsi pretoki o.k., a je dovolj velik ipn.) ... Bi najrajš kr poklicala in se vsaj za kakšen teden prej naročila user posted image .

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
20.7.2010 14:13:14   
hermy1
Rožica 5, tud jest sem imela preglede do meseca pred rokom na en mesec, tako, da se mi ne zdi nič posebnega. Če pa te le preveč skrbi, pokliči in vprašaj!

(odgovor članu rožica5)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
20.7.2010 14:37:54   
BK355
Masha_M

zanima me, če je ta pregled kaj boleč oz. če je podoben navadnemu ginekološkemu pregledu, glede na to, da sedaj krvaviš. Me je kar malo strah postalo, ker mene to čaka naslednji teden user posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
20.7.2010 14:38:19   
Aisha86
IZVIRNO SPOROČILO: Masha_M
Danes zjutraj mi je odpadel (no ja, bolje rečeno se izcedil) čep

Ojla!
Kaj pa je sploh ta čep?? user posted image

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
20.7.2010 14:46:06   
Tinky

IZVIRNO SPOROČILO: Aisha86

Ojla!

Kot je meni znano, sluzni čep izpade, ko se MV začne odpirat.
Meni je v prvi user posted image odpadel in sem v roku 8ih ur rodila.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
20.7.2010 14:51:54   
Aisha86
IZVIRNO SPOROČILO: Tinky

Ojla!

A to vsaki? Kaj kej boli? Je možno, da ga nosečnica spregleda? Kako pa zgleda (samo sluz al kej krvavo al kšn strdek)?  user posted image Res prvič čujem za to "stvar"...

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
20.7.2010 14:55:32   
Tinky

Ojla!

A to vsaki? Kaj kej boli? Je možno, da ga nosečnica spregleda? Kako pa zgleda (samo sluz al kej krvavo al kšn strdek)?  user posted image Res prvič čujem za to "stvar"...

Vsaki se odlušči in ga je težko spregledat. To je krvava sluz, nič ne boli in ne čutiš, ko se odlušči, ampak samo vidiš :)

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
20.7.2010 14:57:31   
Tinky

Evo... se pokorno javljam na raport. :) Moj sladkor po zajtrku je zdaj skoraj vedno previsok, pa sem že zmanjšala količine in ukinila sadje. Diabetologinja se nič kaj dosti ne sekira, ker pravi da je potem po kosilu in večerji okej in da imam tako v povprečju (?!?! aaa? nisem vedela da to tudi šteje) sladkor okej.  Cel smeh! Zaradi tega me skratka zdajle pred koncem ne bodo matrali z dodatnimi pregledi, niti z inzulinom, imam pa čez pol leta spet OGTT. Tokrat 70-gramski.

Danes zjutraj mi je odpadel (no ja, bolje rečeno se izcedil) čep, ginekolog pravi, da materničnega vratu praktično ni več, nisem pa še nič odprta, samo ustje je zmehčano in prepustno nekje za en prst. Naredil mi je vaginalni pregled, tako da zdaj še prav pošteno krvavim in sem bolj ležečke. Prejšnjič je bilo te krvi precej manj. Vsakič ko vstanem se vlije še kakšen curek in pravi, da če kmalu ne neha, naj se grem kar pokazat v porodnišnico in mogoče potem kar sprožijo porod. Drugače je pa naš Žabon še zmeraj z bučo lepo navdzol, le rit in nogice je zamenjal, tako da me zdaj po novem brca v levo stran trebuha, rita se pa po desni strani, prej je bilo pa kontra. Aja, pa mini velikan ima na koncu 37. tedna že ocenjenih 3.481 g, tako da je več kot ready za porod in računam, da bi v ene 3-4 dneh tudi jaz počasi lahko prenehala s svojo 2v1 kariero.

ta vaš fantič je pa že prav konkreten, pa naj vsaj še kak teden ostane na toplem :)

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Masha_M)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
20.7.2010 15:01:46   
Masha_M
BK355: Malo že mogoče zaboli, predvsem pa je malo neprijetno. Ginekolog ti namreč pretipa MV, da preveri njegovo strukturo in morebitno odprtost, včasih tudi s prstom preveri njegovo prehodnost. Kot veš, je MV za razliko od nožnice dobro oživčen in je zato tudi toliko bolj občutljiv. Drugače je pa moja krvavitev zgleda že ponehala, tako da ni bilo hujšega. user posted image

Aisha86: Čep je v bistvu eno tako sluzasto tkivo na metrničnem vratu, ki ščiti maternico pred vdorom česarkoli v smeri proti plodu. Proti koncu nosečnosti ta čep odpade, ko se MV mehča. Nekatere ob tem tudi nekoliko zakrvavijo. Marsikdaj čepa sploh ne opazijo, ali pa odpade šele tik pred koncem, drugače ga pa najpogosteje vidiš po uriniranju kot eno znantno količino svetle lepljive sluzi na wc papirju, ko se obrišeš.

(odgovor članu Aisha86)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
20.7.2010 15:05:47   
Masha_M

ta vaš fantič je pa že prav konkreten, pa naj vsaj še kak teden ostane na toplem :)

Mislim, da je to zato, ker so mi precej (pre)pozno odkrili dokaj izrazito nosečniško sladkorno, za katero je značilno, da plod hitreje raste. Poleg tega pa sem v 26. tednu dobila še dve dozi kortikosteroidov za pljučka, kar baje tudi malo pospeši rast.

Drugače je bila pa sluz pri meni čisto svetla - ne krvava - vsekakor pa precej gostejša in bolj lepljiva od običajnega izcedka, tako da je ne more človek zamešati.

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?