|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 2. del
5.1.2010 8:05:26   
valentinčica30
Ninček1 da te potolažim. Moja sreča s kilami je samo v tem, da sem jih na začetku kar neki zgubila, med 8-10. Do sedaj sem jih skoraj vse dobila nazaj, upam, pa da jih ne bom pridobila čez štartno težo, saj mi v tem zadnjem mesecu teža kar v nebesa leti (mogoče tut ker so moji obiski shrambe tak redniuser posted image user posted image user posted image ).
Sama sem oprala vse stvari za prve tri mesece. Imam kar neki stvari 50-56, 62 pa bom dokupovala sproti in po potrebi pač kar bom rabla, pa tut počakat želim da vidim kaj bomo dobiliuser posted image .

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
5.1.2010 8:54:00   
mucica2

ninček1 da te potoložim, tud moje kile gredo v višave, pa še prej sm jih imela malo preveč, ampak kaj čmo...s tem se bom pol ukvarjala, zdej na dieto ne grem...pa tud ponoč ne letam za hrano, res pa je da so sladkarije moja slabost user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
5.1.2010 9:11:17   
rožca26
Ahoj!!!!

Vidim, da se vam nisem nič oglasila, zato vam najprej voščim ENO MIRNO, LEPO,  SREČNO, ZDRAVO IN ZADOVOLJNO LETO 2010, DA BODO PORODI BILI LAHKI IN DOJENČKI ZDRAVI.

Pred novim letom sem imela UZ in 2 dni kasneje še pregled in smo ugotovili naslednje: Strahova je rekla, da so pretoki ok, tudi tisti v možganih, da imam plodovne vode dovolj, da pupika lepo raste. Takrat je bila težka 1690 g user posted image , kar pomeni, da če bo rojena na rok, da bo prišla do 3,5 kil user posted image . Mam takega smajlija, ker te teže pa res nisem vajena nosit user posted image  - že to ne, k jo mam sedaj user posted image .
Na pregledu pa je moja G ugotovila, da je tudi vse ok - MV lepo zaprt in dolg 4cm, nobenega zatekanja, skratka nič kar bi kazalo na prezgodnji porod user posted image user posted image user posted image  Sem ji potožila, da maleno ful slabo čutim (pač da pridem do 10 brcik, sam so te ful nežne), pa je z rokami ugotovila, da je tko postavljena, da me brca v notranjost in ne vn. Tko da je tudi tukaj vse ok. Nism paničarla, ker je 2 dni pred tem UZ kazal vse ok. Bi bilo mal čudno, da bi se v 2 dneh začela dogajat zahiranost ...

Naslednji UZ imam - 15.01., naslednji pregled pa 28.01.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
5.1.2010 9:20:31   
Nattasha
Jutro!

Protina: Kako je blo ponoči? Ste spali al je mala imela girls night in?

Jaz imam vse bodije na preklop, sem od vsega začetka tako kupovala. Recimo, da mi je lažje.
Smuki:Jaz sem full lepe bodije na preklop (in poceni) dobila v Leclercu. Ne vem sicer kako se dolgoročno obnesejo, ampak mene je že to impresioniralo, da je bila kaka druga barva kot roza( in njene različice) na razpolago.

Ninček1: Moj naslednji pregled je 19.01.2010 in imam CTG

Neki me kašelj matra, hitro se mi pozna tole kurjenje doma. Pol pa bolj malo odpiram okno, ker me zebe in imam posledično vse suho, kljub temu, da veliko pijem. Ampak dobra stran tega je, da imam vse cunje oprane;)) Jih sušim po stanovanju in spalnici, da imam mal vlage. In ravno po cunjah se vidi kako je suh zrak, ker je tekom dneva vse suho, pa imava prijetnih 22 stopinj not.

Je katera razmišljala, da bi kupila vlažilec, za čas ko pridejo naši mali? Če jaz pomislim, koliko otrok prode v dispanzer samo z kašljem, groznim kašljem, pa je recimo "samo" viroza. Pol pa poslušaj malega kako kašlja, pa nezadovoljno mamico, ker je "samo" viroza, ampak "sigurno NI!!" In potem se seveda ta viroza razvije v laringitis in pridejo nazaj pa rečejo: "Saj sem vedla"

Eh spet sem zašla, v glavnem, nikoli se nisem resno ukvarjala s tem ali je dovolj da menjavaš brisače iz radiatorja čez dan? Da pa bi kr tako, za vsak slučaj kupla vlažilec, pa mi ni. Mamice pomagajte, nasveti, mnenja..??

Papa

< Sporočilo je popravil Nattasha -- 5.1.2010 9:24:25 >

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
5.1.2010 9:23:08   
brcko2
jutro snežki user posted image

Evo očitno se pri nas dogaja vsak večer med 9,30 in do 23 imam nežne popadke, ki nehajo do polnoči enkrat. Očitno se nekaj tam spodaj dogaja. Čez dan tudi ni kaj dosti bolje čedalje bolj imam občutek, da imam menstrualne krče. Kakorkoli če se bo maliuser posted image odločil pridet kaj predčasno bom poslala SMS. Glede na to da je že user posted image mesec oz 37 teden nimam nič proti da bi se počasi končala. Zredila sem se od začetka do zdej 10kg stem da sem med prazniki kljub temu da sem pridno zalagala kot puran zgubila dobro kilo. Zanimivo.

Želim lep snežni dan za ostale pa velja noge skup pa počakat na vrsto se beremp papa

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1955
5.1.2010 9:29:43   
Kati81
Nattasha jaz imam laaformov vlažilec zraka  še iz prve nosečnosti, ker sem imela podobne težave kot ti in sem ga kupila, je carska zadeva. Meni je pomagal in tudi moji princeski kar veliko odtehta, nikoli nobenega bronhitisa in podobnih zadev... Tudi jaz sem cunje sušila po stanovanju sam ni bilo dovolj k mamo obit les in je ta vse posrkal vase.

Jaz sem pa danes tako lena, da je joj, se mi prav nič ne da.

(odgovor članu brcko2)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
5.1.2010 9:33:17   
zvesta
Mi imamo super vlago v stanovanju, pa smo kupili vlažilec ravno za primer, ko je malček bolan. Takrat naredim dodatno vlago in se pri nas od kašlja kar hitro poslovimo. Za mene je bil to super nakup. Sicer res laufa mogoče 3-4x na leto, ampak ga ne dam proč.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
5.1.2010 9:49:45   
julieb
No, da se malo potožim. user posted image
Danes ponoči sem vstala za wc in pridem v kopalnico in ugotovim, da od pralnega stroja blazno smrdi po zažganem.
očitno se lahko poslovim od tega stroja in začnem gledati za novim, še sreča, da ima mama svojega, da nisem čisto brez.
Pa ravno zdaj, ko sem začela pripravljati vse potrebno in je treba prati in prati in prati. res se je fajn začelo to leto user posted image , samo da bo vse drugo ok.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
5.1.2010 10:06:12   
ninček1
user posted image

PREGLEDI:

user posted image 5.1.- spelch, smuki
6.1.- zvesta, nincek1,niwci,matejka
7.1.- aja1,babajči
8.1. - ančkica
11.1.- valentinčica30, julieb, lara73
12.1.- fiesta
, mucica2,bmwjka
13.1.- žirafa76
14.1.-elaaa, Jada82, plouse,brcko2,bauky,protina,busybee
15.1.-slomak,tejka,rožca26
18.1.-vaney
19.1.-gapii27, billi83, nattasha
28.1.-rožca26

user posted image  

Ful malo nas je na seznamu...javite datume

< Sporočilo je popravil ninček1 -- 5.1.2010 10:08:57 >

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
5.1.2010 10:09:16   
niwci
Ko se spet menite o pranju. Me zanima, kako se pripravi te cuclje pa dudke in to kar se rabi, ker sem nekje brala da to zavrejo v vreli vodi...

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
5.1.2010 10:09:55   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Ko se spet menite o pranju. Me zanima, kako se pripravi te cuclje pa dudke in to kar se rabi, ker sem nekje brala da to zavrejo v vreli vodi...

ja, lahko jih prevreš, da jih s tem steriliziraš.... ampak to bi jaz naredila res tik pred zdajci....

niwci, a si ti iz tujine naročila Bugaboo-ja?

< Sporočilo je popravil zvesta -- 5.1.2010 10:10:16 >

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
5.1.2010 10:24:28   
protina
pozdrav!

Jutranja opravila zaključena zdaj pa naj si malo križ oddahne.Joj me tako boli,ko sem nekaj časa na nogah.

Ja včeraj me je mala presenetila.Smo mislili,da bo kar spala celo noč.Pa pride moj iz službe in jo ob 19-ih hoče odnesti v posteljo.Ona gleda in se mu smeji,nakar reče, oh zdaj sem se pa naspalauser posted image .

In je bila lačna pa žejna tako,da smo se ob 21-ih šli riktat za spanje.Ja se je kar trudila zaspat,ko pa je 2 uri prespala popoldan pri 6,5 letih.

No ob 22-ih je zaspala in spala celo noč-razen 1x lulat.Pa zjutraj vstane,sem jo komaj ob 7-ih zbudila za šolo in reče jaz sem še tako zaspana.

Samo danes ne bomo spali spet popoldan,ker si celi ritem spanja porušo.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
5.1.2010 10:27:50   
protina

tako zdaj pa kosilo kuhat.

Ja tudi meni kile kar letijo.Sem že na 11 kil plusa.Eh se ne obremenjujem saj sem jih tudi prvič takoj po mesecu dni vse izgubila.

Lep snežen dan.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
5.1.2010 11:06:16   
Bauky
Zdravo,
da vam vsem še jaz zaželim NOVO LETO, ODETO Z NEIZMERNO SREČO,  PRIČARA NAJ NAM VESELJE IN IZPOLNI VSE SKRITE ŽELJE!

Evo, samo še do konca tega tedna delam, potem pa na zaslužen dopust, z 31.1. pa na porodniško in je to to za letos, kar se tiče službe..... ja kar  se tiče pa  vzroka zakaj sem doma je pa čist druga zgodbica---- nova za naju oba, še ne načeta, upam da lepa  in neponovljiva...

Danes grem pa na sestanek za epiduralno v NM, a gre še katera, mogoče se vidimo. Nekatere ste že bile, kako pa to zgleda?

Berem vas vsak dan in vidim, da imate že vse pripravljeno. Jaz še vedno čakam, pa ne vem kaj...upam da me kaj ne prehiti.  Sodelavka mi je obljubila cunjce, tako da jih moram samo še dobit potem pa v akcijo za pranjem in likanjem.

Drugače je pa ful lepo skozi okno pogledat, ko sneg naletava.
Lpuser posted image

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 11:18:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Bauky)
  Neposredna povezava do sporočila: 1965
5.1.2010 11:32:50   
punsha
Pozdravljene punce,

nisem brala za nazaj, ker nisem nič za računalnikom. Tudi kaj več bom napisala naslednjič... Sedajle bi vas pa prosila za kakšen nasvet. Jaz imam tako krizo user posted image . Samo jokala bi, tako je grozno. Do včeraj je bilo vse super, jaz najbolj srečen človek pod soncem. Nato pa se je zvečer začelo. Kar naenkrat ni bilo več mleka. izginil je, prsi so postale čisto mehke. Ponoči nisem nič spala, samo z mlekom sem se ukvarjala in pristavljala malega. Pravijo da večje kot je povpraševanje, več je mleka. Pa ne deluje. Prej sem si ga načrpala za 3 obroke (malega dojim in mu dodajam mleko po flaški, da se ne utrudi preveč z dojenjem, ker je nedonošenček), sedaj pa prikaplja le par kapljic. Tako sem žalostna. Zakaj pride do tega? Oh ko bi bilo samo to. Mali ima vnet uček, prej je bruhal v loku... Sploh ne vem kaj naj. Ima katera kak nasvet? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1966
5.1.2010 11:36:57   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Pozdravljene punce,

nisem brala za nazaj, ker nisem nič za računalnikom. Tudi kaj več bom napisala naslednjič... Sedajle bi vas pa prosila za kakšen nasvet. Jaz imam tako krizo user posted image . Samo jokala bi, tako je grozno. Do včeraj je bilo vse super, jaz najbolj srečen človek pod soncem. Nato pa se je zvečer začelo. Kar naenkrat ni bilo več mleka. izginil je, prsi so postale čisto mehke. Ponoči nisem nič spala, samo z mlekom sem se ukvarjala in pristavljala malega. Pravijo da večje kot je povpraševanje, več je mleka. Pa ne deluje. Prej sem si ga načrpala za 3 obroke (malega dojim in mu dodajam mleko po flaški, da se ne utrudi preveč z dojenjem, ker je nedonošenček), sedaj pa prikaplja le par kapljic. Tako sem žalostna. Zakaj pride do tega? Oh ko bi bilo samo to. Mali ima vnet uček, prej je bruhal v loku... Sploh ne vem kaj naj. Ima katera kak nasvet? user posted image

punsha, samo mirno...

nadaljuj s pristavljanjem, tudi on naj malo sesa, pač po svojih zmožnostih.... ker s črpalko ne moreš narediti takega zauga, kot ga lahko naredi Enej...

pij veliko tekočine, ta pripomore k nastajanju mleka...

pa jej polento, spij kakšno brezalkoholno pivo, k nastajanju mleka pomaga tudi nek sezamov napitek....

samo obupat ne, boš videla, da bo šlo...

pa pokliči kakšno svetovalko za dojenje.... ti bodo dale kup koristnih nasvetov, zlate ženske so to...

aja, za vneto očko, špricni par kapljic tvojega mleka not, bo bolje, zagotvoo....

pa če bruha v loku, potem vsaj veš, da dovolj poje... lahko da je bil smao preveč sit...

< Sporočilo je popravil zvesta -- 5.1.2010 11:38:15 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
   [Brisano sporočilo]
5.1.2010 12:24:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 1968
5.1.2010 12:48:09   
Cappy96
Pozdravljene!

Najprej vsem želim eno čarobno leto in veliko cartanja in lepih trenutkov z zdravimi otročički in v krogu ljudi, ki jih imate najraje!

Iskrene čestitke pa tudi Punshi in Zojilari user posted image !!!

LANA, najina sreča...........26.05.2007
ANŽE, naš mali sonček.....10.02.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
5.1.2010 12:55:00   
Cappy96
Punsha, se strinjam s tem, kar sta ti povedali zvesta in zimska. In iz lastnih izkušenj ti lahko povem, da črpalka ni nujno pravi pokazatelj količine mleka. Ko sem si sama vsa znervirana skušala izčrpati mleko, ga ni priteklo praktično nič. Lana je dobila AM, jaz pa najprej zastoj mleka, nato pa še mastitis. Potem pa nama je počasi spet zalavfalo in sva se dojili do 10 meseca. Če pa ne bi, pa pač ne bi. Zato se poskusi umiriti, pogovarjaj se o tem kar te teži in ti bo lažje. Verjemi, da si super mamica user posted image !!!

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
5.1.2010 12:58:31   
Cappy96
Punce, vsem hvala za  vseuser posted image in dobre misli. Je pomagalo user posted image .
Zdaj sem doma, sicer samo v ležečem položaju. Jutri imam spet kontrolo, pa bomo videli, kakšno je stanje po enem tednu. V četrtek pa že dopolnim 35 teden!

Lep zimski pozdrav!

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 1971
5.1.2010 14:34:32   
dskubin
Punsha - drži se in ne se preveč sekirat, tko kot so ti rekle predhodnice. Poskusi se sprostit in res veliko pij, bo prišlo tut mleko nazaj. V skrajnem primeru maš še neke kapljice za v nos, pa neke tablete, ki tudi spodbujajo nastanek mleka, po moje če si ga imela, ne more kar tako zginit. Je verjetno le Enej začel malo več jest, pol se ti pa ne more tko hitro spet tvorit, ampak to se v par dnevih porihta. Samo ne preveč skrbet in jokat - to se je tudi meni zgodilo v taprvo, prav sem imela poporodno otožnost (tko je mojmu rekla babica), sem nekaj dni kar jokala pa nobenga vzroka za to. Razen, da sem se bala, da mi bo mleka zmanjkalo. Srečno!

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Cappy96)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
5.1.2010 14:49:53   
zvesta
punsha, če si v skrbeh, žalostna ali karkoli rabiš, magar samo enga za poslušat... imaš številko in pokliči...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
5.1.2010 15:15:11   
Lara73
busybee in ninček: tudi jaz nastopim porodniški dopust 13.1.

oh kako lepa stvar je dojenje. Samo ko pride do težav pa.... punsha ne obupat! Tako kot so ti že svetovale punce!

jaz sem oprala vse, sledi še likanje user posted image . Danes je možek sestavil posteljico in počasi bo pripravljeno user posted image .

noči so grozne. Stalno hodim na wc, pa obračam se ko čevap. Potem sem pa zjutraj uničena. Hrana mi tudi ne diši preveč. malo se pomatram, veliko pa ne. Sem pa na +8. Je pa starih zalog dovolj.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
5.1.2010 17:42:59   
Jada82
Punsha, sicer nimam izkušenj, vendar kar poslušaj punce na forumu. Ni takoj za obupat! Pa tudi, če je res kaj na tem, ni tako grozno. Veliko mamic daje mlečne nadomestke, pa so otročki čisto enako ljubljeni, zdravi in rastejo!

Tako da .... glavo pokonci pa kar veselo naprej! user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz se pa drugače prav super počutim. Imam veliko energije, veliko lahko naredim, super! Kadar mi ne tišči dol, sem vsa prekipevajoča od energije. Pa tole gnezdenje in približevanje selitve me čisto navdaja z energijo. Danes sem šla še popoldne v stanovanje in sčistila hladilnik s kisom, da nima tistega vonja po novem.
Drugače je vse ok, edino spet imam povečan izcedek, vendar je brezbarven in belkast, tako da me ne skrbi.

Zdaj grem sicer vseeno počivat, jutri zjutraj pa nadaljujemo s selitvijo user posted image user posted image user posted image

Držte se, pa božajte svoje user posted image , zdej pa res ne bodo več dolgo user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Kdaj ste rodile prvorojenca
jagodka7

Pri kolikih letih ste rodile prvega otroka?

Pred 20 (7%)

Med 20-25 (27%)

26-29 (31%)

30-35 (26%)

Nad 35 (8%)

Število vseh glasov: 312

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!