dskubin
|
Si mogoče katera že masira presredek? Jst si grem danes kupit olje od Welede - zgubit nimam kaj. Zguba cajta - moje mnenje. V taprvo sem si ga masirala ma res vsak večer kot munjena, pa bla vseeno rezana. Ampak se nisem prej nič pozanimala. V glavnem, če imaš nizkega in elastičnega in kar je najbolj pomembno, če ga babica pri porodu čuva, bo ostal cel (oz, minimalno natrgan ali rezan), če pa je visok in babico boli K, te prereže brez ne mu ne bu. Obakrat sem imela isto babico, ki me je obakrat rezala, za presredek se ni pa čisto nič brigala (to vem zasigurno, ker je ni blo pri meni vse do samega poroda - izstisa), baje da drgač masirajo babice in čuvajo, da se ne pretrga. IZVIRNO SPOROČILO: mucica2 sem misla da bi kr v mullerju, sam k ne moreš probat. Komot ga lahko neseš domov, pa pol če ti ni prav z računom zamenjaš. Preverjeno Meni so tudi na začetku najbolj fajni modrci z Muellerja, iz istih razlogov, kot zimski. (sušilc pa to). Ampak ko pride enkrat poletje pa pod kakimi konotjerami zgledajo gapii - zirafa - si si pa tut zaslužla, da te zdej tvoj razvaja. Priden je! zato ko ene pravte da ko kam greš a ni fajn da jo maš s sabo, da si mlek vn črpaš?? Kaj pa vem, jaz sem jo v taprvo rable dobre pol leta, ampak nikoli v ta namen. Itak joški zdržijo par ur (ma tut celo noč) brez dojenja, sicer ko so polne malo bolijo, ma da bi bil žur tako dolg, da bi morala vmes črpat? Kvečjemu bi šla domov in podojila in se vrnila nazaj pa da ne govorim .. še zdaj vsak dan pošilja že kuhano kosilo po user posted image Ma izkoristi, kar se da! Če se zdej počutiš dobro, ti kr kuhaj, pošiljke pa zamrzuj, boš vidla, kako ti bodo prišle prav po porodu - zaloge v skrinji so neprecenljive Čudno...na podlagi česa se pa potem odločajo, kdaj bodo prerezali? Nima veze to s tvojo višino in otrokovo velikostjo - no najpomembnejši je obseg glavice, temveč s prožnostjo in velikostjo (širino) presredka. Mogoče je babica upala, da ne bo tko hudo, al pa niso vedli, da bo otrok tako velik. Moja mami je npr. velika samo 155 in je imela pred nosečnostjo okol 48 kg, jaz sem se rodila s 4.250 in 55 cm, moj brat je bil kak dkg lažji, pa ni bla nobenkrat rezana in šivana. Enkrat sem že napisala, da so meni pred prvim porodom na sprejemu namerli 1 cel kg manj, kot je bil mulc na koncu težek , tko da jaz tem meritvam ne upam glih ne vem kolk verjet. Post bo dolg čez celo stran, pisat sem ga začela ob 3h med kuhanjem večerje, pol sem peljala tamala na atletiko, zdej pa po večerji končujem s pisanjem Drgač pa men se tudi še ne mudi rodit, bi raje počakala februar, samo se bom mogla začet malo bolj pazit. Sem opazla, da čim začnem kam hitro hodit, mi začne trebuh otrdevat in bolet. In kaj sem naredila včeraj eno ornk neumno, smo šli zvečer na nočni sprehod, pa še skor 7 letno nečakinjo smo vzeli zraven, pol sem se pa z otroci lovila kake pol ure - sicer sem že tko hitra, da še moje skoraj 3 letnice ne morem več ujet, ampak sem vseeno sodelovala, na koncu pa komaj prišla domov. Sem se samo na kavč ulegla, na večerjo nisem mogla niti pomislit, ker sem dobivala take krče, trebuh pa trd kot kamen skala kost Sem pa danes malo bolj laganica, pa je takoj boljš