mausikaa
|
evo preden jo spokam domov... tole sem dobila v opomin...pišuka kako resnično piše...se bo treba kar držat tega... Najbogatejši človek na svetu sem, ko je moja denarnica prazna, moj svet pa poka po šivih od lepih ljudi, lepih dogodkov, lepih trenutkov in lepih izkušenj. Svojo službo jemljite kot vir dohodkov, ki vam bodo omogočili uresničevanje osebnih ciljev, ne pa da so osebni cilji zadovoljeni že s tem, ko hodite v službo. Vaše delo ni vaše življenje; vaše delo je tisto, kar počnete, da bi si življenje omogočili. Nagrada za opravljeno delo je edino denar. Vse drugo lahko dobite drugje. Če si želite ljubezni in občutka, da nekomu pripadate, se obrnite na družino in prijatelje, ne pa na sodelavce, ki so se začasno znašli skupaj zaradi spleta okoliščin in naključja. Če si želite samouresničitve, jo poiščite v stvareh, ki jih počnete poleg službe - bodite boljši partner, oče, sosed, prijatelj, državljan itd., ne pa da na vsak način želite postati najboljši računovodja v državi. Namesto da si s kopičenjem bogastva ustvarjate jalove iluzije o nesmrtnosti, se raje domislite, kako ga pametno porabiti. Otrokom lahko pomagate, ko so mladi in pomoči najbolj potrebni. Namesto da dedujejo po vaši smrti, jih med počitnicami pošljite po svetu, dajte jih šolat na najboljše univerze, sodelujte z zagonskim kapitalom pri ustanavljanju otrokovega podjetja itd. Seveda pa bo tudi vaše življenje veliko bogatejše, če se odpoveste kopičenju kapitala. Privoščite si daljša potovanja, prenovite svojo kuhinjo ali pa, preprosto, pojdite pogosteje s svojo ženo na večerjo ali gledališče. Zadnji ček, ki ga napišete, naj bo plačilo za pogrebno podjetje - po možnosti naj bo ček brez kritja! Samo smrt v bankrotu je dokaz, da ste živeli bogato življenje!!!