|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010 - 2.del
22.1.2010 18:54:34   
vekybel
Sej sploh ne vem kaj narest. G sem vprašala kaj bova naredila do naslednjega pregleda če se ne obrne pa mi je med pisanjem papirjev povedal da ponavadi pacientki ponudijo CR ampak da bomo še vidli naslednjič ko pridemuser posted image  
sara2007 ti si bila zadovoljna z CR na Ptuju, mislim kakšne so sestre pa to?
7lina7 bom šla pogledat, hvala za info.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 4526
22.1.2010 18:55:39   
vekybel
IZVIRNO SPOROČILO: sara2007

Veš kaj sem pa zvedla da na našem koncu-štajerska ne delajo zunanji obrat dojenčka a ti veš kaj o tem?
Ker moj je še vedno obrnjen v medenični vstavi in teško verjamem da se bo obrnil, ker me njegova glavica skoz tišči pod joški . In sem se malo pozanimala po netu kako in kaj in sem najdla eno punco na forumu ki mi je napisala da na tem koncu ne delajo ZO pač da imaš na izbiro CR ali na ritko rodit Jz na ritko rodit sigurno ne grem.

jst tudi mislim da ti bodo naredli cr oziroma sem skor prepričana.

mogoče boma pa na koncu skor isto v P. user posted image user posted image user posted image user posted image

...ja nikoli ne veš user posted image  pa še super bi bilo.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
22.1.2010 18:56:33   
7lina7
www.ukc-mb.si/index.php?id=256

http://www.mojmalcek.si/forum/?thread=170

Lin@

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
22.1.2010 18:57:29   
7lina7
pa še to:

http://med.over.net/za_bolnike/mosko_zensko_zdravje/zensko_zdravje.php?full=1&id=19991&title=Medeni__na_vstava_ploda_in_zunanji_obrat__ZO__na_glavico

Lin@

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
22.1.2010 19:00:46   
vekybel
IZVIRNO SPOROČILO: 7lina7

...hvala sem pogledala, se pravi da imam možnost v MB, sam mi bo moj G dal napotnico?
Upam da ja če ga vprašam.
Kaj mi dela user posted image po trebuhu, prav čuti da se o njem pogovarjamo. user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
22.1.2010 19:02:19   
Anonimen

Ej ne vem, ker ga še nisem imela.

Drugače so pa babice super, še posebno tisto ko sem jst imela, res pohvale vredna.
Sestre pa kaj naj rečem meni so ble ok, verjetno tudi zato, ker nisem imela z njimi nobenih težav.

Če sem odkrita me bolj skrbi, kateri G bo na CR pa na viziti, kakor sestreuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vekybel)
  Neposredna povezava do sporočila: 4531
22.1.2010 19:04:25   
vekybel
Kaj se pa vam zdi glede obrata dojenčka?
Bi se odločile za to ali?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
22.1.2010 19:05:23   
vekybel

Drugače so pa babice super, še posebno tisto ko sem jst imela, res pohvale vredna.
Sestre pa kaj naj rečem meni so ble ok, verjetno tudi zato, ker nisem imela z njimi nobenih težav.

Če sem odkrita me bolj skrbi, kateri G bo na CR pa na viziti, kakor sestreuser posted image user posted image user posted image user posted image

...a nisi imela CR v prvo z Živouser posted image  Ali sem jz mal pomešalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
22.1.2010 19:05:35   
Anonimen

...hvala sem pogledala, se pravi da imam možnost v MB, sam mi bo moj G dal napotnico?

Jst mislim, da ne bi smelo bit problema glede napotnice. Sam kakor sem brala, na ptuju bolj redko izvajajo porod z ritko naprej že zarad tega, ker baje nimajo izkušenj stemuser posted image

(odgovor članu vekybel)
  Neposredna povezava do sporočila: 4534
22.1.2010 19:07:10   
vekybel
lenčy sem komaj danes videla da si mi pisala v album glede previjalne mize.
Kupila sem jo v pikapolonici in se mi zdi full praktična. Zdej jo imajo po še nižji ceni, malo si poglej na netu.

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
22.1.2010 19:08:31   
vekybel

...hvala sem pogledala, se pravi da imam možnost v MB, sam mi bo moj G dal napotnico?

Jst mislim, da ne bi smelo bit problema glede napotnice. Sam kakor sem brala, na ptuju bolj redko izvajajo porod z ritko naprej že zarad tega, ker baje nimajo izkušenj stemuser posted image

...a res, ja sej bom videla kaj mi bo rekel G 9.02.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
22.1.2010 19:15:08   
lenčy
vekybel to je že dolg nazajuser posted image sva jo dala kar delat, tko da hvala za opomin vseenouser posted image

rožca26 bravo za zaaran avtouser posted image če sm prav razumela citroena grand picassoja? medva sva na isti način pred enim mesecem kupila novega berlingota in sva zelo zadovoljna. Citroen je zakon (pravi mojuser posted image )user posted image

branka28 tudi od mene prejmi čestitke!user posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
22.1.2010 19:33:01   
Anonimen

Če sem odkrita me bolj skrbi, kateri G bo na CR pa na viziti, kakor sestre

...a nisi imela CR v prvo z Živo Ali sem jz mal pomešala

Ne, so mi ga mislili delat, ampak so me potem le odprli z rokamiuser posted image user posted image  Ne sprašuj, bolelo ko user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vekybel)
  Neposredna povezava do sporočila: 4538
22.1.2010 19:35:30   
plamen
čmrlika user posted image za pregled, le tako naj ostane do roka ali pa kak teden manjuser posted image Tvoje dva tako lepo zate skrbita, pa še ti se crkljaš in rezultat več kot dober zauser posted image .

rožca - vau ste imeli pa produktiven dan! Čestitke za avteka, pa varno vožnjo! Jaz se tudi že cel teden prevažam v moji lepotički, je prav zakon, če ma mali nov avto (vozek), ga more pa mami tut met, a neuser posted image . Še nasledenji teden delam, pol pa se lohk spet midve kaj na kavi dobiva v Domžalah, da še Vida spoznam, kaj praviš? Aha, pa leta mi lahko zaokrožiš na 30.

Jaz uživam sama, možek je šel na karate, malček je zaspal, je mel žur med vožnjo do Gorice. Potem pa okoli 22h spet ena runda na polno kotaljenja po bušiju. Me je pa zdele ful trebuh začel srbet, komi tipkam. Pa sem se že namazala z oljčkom, pa nič boljšuser posted image

Upam, da bo jutri sonček, da greva malo ven.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
22.1.2010 20:35:25   
Anonimen
Evo pa sem se odločila, da še jst povem mojo porodno zgodbo:

4.Nov.2008 En  dan prej, sem se odločila, da imam te vsakodnevne vožnje na Ptuj dovolj. Ker sem vedla, da na zadnjem pregledu nisem bila nič odprta, sem se odločila, da bom tisti dan malo bolj »aktivna«.
In tako sem celi dan preživela pred hišo, kjer sem čistila mah  iz tlakovcev. Mogoče se res sliši smešno, ampak pomagalo pa je.
Tako se me je po malem in pomalem začelo lotevati, vendar kljub vsemu še premalo, da bi se iz tega izcimilo še kaj več. No pa je šel še en dan, ki bi nama zelo odgovarju – tisti dan sma namreč praznovala obletnico .
5.Nov.2008 – Že zgodaj zjutraj sem čutila nekakšne malo močnejše popadke, ampak sem si rekla, da ponoči pa res ne mislim rojevat, sploh pa me je ločilo še par ur do jutranjega pregleda in CTGja, tako, da sem se odločila oditi kar lepo spat naprej J
 Zjutraj sem se lepo zrihtala in počasi sva z mami krenile proti Ptuju. Najbolj zanimivo je, da sem skos govorila, da še ne grem rodit, da pridem domov, tisti dan pa, da danes grem pa res  rodit. Kot da bi slutla…. Od sile je tisto jutro zbolela še naša mopsika Ajša……..
No pa pridem lepo na pregled, seveda sva šle toliko prej, da sem bila prva na vrsti.  Vmes sem živčna hodila po stopnicah gor in dol, tudi že zaradi tega, da sem bom le končno odprla in šla rodit.
Pride ven babica Gordana, ki me je pa poznala tudi že od prej, ko sem enkrat imela lažni alarm in me pokliče notri. Grem notri in kmalu zatem spet ven, kajti eno v porodni sobi je prijelo na WC in tako sem morala jst oditi ven.
No po parih minutah me ponovno spet pokličejo notri. Priklopijo me na CTG,  z babico pa sva padle v debato. Sama mi je celo omenila, da kako imam velik trebuh, da to bo ziher težek in velik otrok, ter da nej omenim G, da mi danes sprožijo porod. Bila sem 5 dni čez PDP. Seveda, sem ji sama takoj mogla dodati, da nej še ona omeni kakšno dobro besedo, da se bom le končno znebila tega trebuha….
Ker ni CTG kazal nobenih pretresljivih popadkov, sem bla spet kr malo razočarana. Spet sem mislila, ah danes pa spet ne bo nič. Slabe volje in naveličana vsega tega ne uležem na tisti predjamski stol, kjer me je vaginalno pregledal. Je reku ja to pa bo za 2 prsta. In mi je takoj predlagal, ali grem rodit ali bomo čakali??? RODITTTTTT GREMO. Napiše mi papirje za sprejem in reče ob 13 se vidimo, sedaj imamo gužvo. Se hitro oblečem, grem proti sprejemni pisarni in rečem mami, da danes bomo pa rodili. Grem vmes še malo domov, itak smo nazdravljali, da danes pa le bo.
Ob 13 uri – pridem na sprejem, mi dajo haljo, najboljšo porodno sobo ter  predrejo mehur.
Hvala bogu, plodovnica je bila že vsa zelena in pokakana. Še sam predstojnik, ki mi je sprožil porod, je reku  še dobro, da smo sprožili porod.
Kmalu zatem, so mi začeli nastavljati metuljček v žilo, kar jim ni najbolj ratovalo. Celo uro, so se ukvarjali s tem, nazadnje pa je v ne vem več katero le ratalo.
Ob 15 uri, je prišla nova izmena in z njo tudi moj G in dve tudi zelo dobri babici. Prejšni babici sta se prišli poslovit od mene ter mi zaželet srečo.
Kmalu zatem je sledil tudi prvi vaginalni pregled, ki je pokazal, da se nisem nič odprla. Pridemo moj G in reče, če ne bo boljše bomo pač naredili CR. Sledijo umetni popadki.
Okoli 16 ure je prišel moj G in mi začel ravnati glavico v porodni kanal. Vse to je trajalo kakih 10 min.  Priznam bolelo je kot hudič.
Okoli 17 ure, vmes so sledili še par vaginalnih pregledov. Umetni popadki čisto prenehali. Vsa vesela si dopisovala s teto po gsmju.
Ampak ne za dolgo, pride babica – se pohvalim, da me sploh nič ne boli zato mi je povečala dozo.
Noooo takrat se je pa začelo.
Tisti tapravi popadki, bolečina, tiščanje na wc, vse to je trajalo okoli 2 uri, ko sem le končno rodila svojo Živo.
Zadnjih 20 min priznam je bilo zame zelo mučnih. Popadki za rodit, a obe babice sta imele z porodnico v drugi porodni, padel je pulz na ctgju, obedve z mami sva bile panične. Sama je šla do porodne in začela tulit, da boma rodile. Pride babica, me pregleda in reče, zdržite se, samo da se pripravim. In se je začelo, ampak je sredi iztisa, prenehal bit popadek. Pride moj G, se mi meče po trebuhu, mami drži noge in kmalu smo jo spravili ven. Mojo Živi, ki je bila težka 4580g in dolga 55cm.
Sam G je bil nad težo izredno presenečen in njegova prva beseda, je bila ko jo je zagledal: ooo P-i-z-d-a!!!!
 Zgleda noben ni pričakoval tako težko punco, edin midve z mami sva si mislile, da bo tako, vendar naju prej ni noben resno jemal.
Takoj so nama vzeli kri za sladkorno, Živo so pregledali pediatri, jst sem pa bila šivana pod narkozo, saj sem bila kar precej raztrgana – 32 šivov.

Tistega dne, se večino stvari več ne spomnim, se pa spomnim to, da so babice na Ptuju res super in da niti z eno nisem imela slabih izkušenj. Dala sem vse izmene v tistem dnevu skozi in niti ena mi ni rekla kakšne žal besede.

No pa je mojega romana le konecuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu plamen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4540
22.1.2010 21:12:37   
vekybel
sara2007 zanimiva zgodba in dolga user posted image , ja ni kar tako rodit a ne user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
22.1.2010 21:17:59   
Jessy
O, Sara, lepa zgodbica!!! Ampak, punca je pa bila res konkretna! Dobra si, da si jo rodila! user posted image user posted image user posted image

Midva sva se pravkar vrnila iz Ljubljane, kjer sva nakupovala za bebija. Sem kupila prav vse kar je bilo na seznamu, tako da mi zdaj preostanejo samo še vložki in vata. Sva pa pustila cca 200€ po trgovinah, ampak sva zadovoljna. Tudi kompletek za domov sva dobila, pa seveda tudi naši deklici sva kupila par stvari, da ne bo prikrajšana. Čeprav je zdaj najbolj vesela, da sem ji dala njeno previjalno podlogo v dnevno, da se na njej igra, saj smo kupili novo. user posted image

Grem zdaj vodoravno, da si malce odpočijem.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
23.1.2010 8:50:47   
7lina7
jutro zaspanke!!

Lin@

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
23.1.2010 8:58:06   
Jessy
Dobro jutro!

Sem že pol ure pokonci, ker je vikend in me je Neja zbudila. Zdaj pa bom skočila še v trgovino, da bom lahko pico za kosilo spekla po nevem kolikih letih. user posted image

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
23.1.2010 8:59:24   
Jessy
Pa dajmo še eno kavico, da se prebudimo.

user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
23.1.2010 9:05:36   
rožca26
Dobro jutro!

Vidim, da nisem prva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Mi smo aktivni že od 6.30 (je Vid spal 12 ur - tok tok tok po lesu), zdej pa slišim, da lumpa user posted image user posted image user posted image
Je zgleda že ves zdelan, ker je tak zgodaj vstal in bo šel čez kako urco spat, ker prej ne bo zaspal user posted image
Mam pa eno zelo pomembno vprašanje za vas, ki pa ni popolnoma nič povezan z nosečnostjo - KAK SI PRIKLOPIŠ MMS? Funkcijo mam, sam ne moram pa jih pošiljat user posted image  Pa glede na to da mam orto u nulo, bi jest to mogla met user posted image  Upam, da me nimate za tehno butalko, sam jest o tem res nimam pojma. Računalnik lahka še porihtam, sam mobitel je pa cela znanost zame, ker men je pomembna funkica kliči in ne drugo user posted image  No, zdej pa mi je tut mms pomemben,ker moram slikce poslat iz starega mobička. So mi tak pomembne, ker sta gor 2 Vidovi fotki iz inkubatorja - tak sem jest namreč prvič vidla svojega sinčeka user posted image
Hvala za info.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
23.1.2010 9:07:51   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: plamen

rožca - vau ste imeli pa produktiven dan! Čestitke za avteka, pa varno vožnjo! Jaz se tudi že cel teden prevažam v moji lepotički, je prav zakon, če ma mali nov avto (vozek), ga more pa mami tut met, a neuser posted image . Še nasledenji teden delam, pol pa se lohk spet midve kaj na kavi dobiva v Domžalah, da še Vida spoznam, kaj praviš? Aha, pa leta mi lahko zaokrožiš na 30.

Hvala. Ja je bil res produktiven dan user posted image  Tebi tudi čestitke za nov vozek user posted image  Kerega pa maš?
Za kavico pa kr poklič, ko boš mela čas. Jest sm prec za user posted image  Če ne drugega, lahka kr k meni domov uletiš user posted image
Kdaj si mela pa roj. dan?

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
23.1.2010 9:15:43   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: lenčy
rožca26 bravo za zaaran avtouser posted image če sm prav razumela citroena grand picassoja? medva sva na isti način pred enim mesecem kupila novega berlingota in sva zelo zadovoljna. Citroen je zakon (pravi mojuser posted image )user posted image

Ja, točno tega bomo kupili. Jest osebno citroena ne poznam. Moj pa pravi tak, da če bo delal tok kot njegov zadnji citroen, bo več kot odlično user posted image  - aja, vozu ga je 25 let user posted image  Mimogrede, to je bil Ami user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
23.1.2010 9:44:54   
lenčy
rožca26 če ga je pa 25 let vozu, pol pa veš, da je avto zanesljivuser posted image moj ma tega že tretjega in do zdj še ni blo problemov, sicer ti pa želim fulll varnih km z njim!!
ja za mms se pa zdele ne spomnm, lahko pa probaš slike prenest z infrardečo povezavo al pa z bluetooth, sm upam, da ta star telefon ma to možnostuser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
23.1.2010 9:47:29   
zoey
Dobro jutro, 2. user posted image Bi vam lahko že ob pol 5h kaj napisala, pa sem se vzdržala. Sem raje par igrc odigrala, se malo s krči ukvarjala user posted image in se potem uspešno uspavala do 9h, jeeee. Lubo ima spet tečaj, jaz sem v izi pozajtrkovala, zdaj bom pa spet odprla svojo pekarno Mišmaš. Vabljene že v naprej na mafne user posted image Pa spet bo pica na jedilniku, dec nima domišljije, meni je pa tudi ok, ker je simpl user posted image Pa kruhek z milijon semeni, mmmm.
rožca - dobrodošla v družino Citroen, pa bravo za lubija user posted image user posted image user posted image Glede mms-jev pa ne boš nič pametnega zvedla od mene user posted image Ma če imaš na obeh moblnih IR ali pa BT, lahko s tem preneseš slike in drugo, ni treba pošiljat.
sara - tudi tebi hvala za zgodbico user posted image user posted image user posted image Je pa kar divja, huh user posted image Kdaj pa delata otroke, da so tk veliki user posted image

jessy - pohvala za kofico in lažjo denarnico user posted image

Vrhničanke & co - a bo next week kak kofi padel? Da začnemo z usklajevanjem user posted image

Grem gospodinjt, lp

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?