lucika
|
čmrlika:) v mb sem rodila ja. predinovo pesem so sukali. verjetno enkrat, ampak jaz sem se zbujala in zaspala v tistih treh minutah..pa se mi je zdelo, da je kr celo noč ena in ista pesem. so mi dali malega k meni, ko sem še ležala v porodni. moj je šel domov, sestre in doktorji pa tudi ven, tako da sva bila sama. in takrat je bila gorska roža od šifrerja. to mi je pa ena tako lepa pesem, sučejo jo na radiju samo sred noči, velikokrat se zdaj zbudim, ko je ravno ta, in vedno me bo na porod spomnila. in vedno sem cela solzna ko jo čujem:) drugače pa je bilo pol do večera tistega dne kao vse ok. potem pa je začel mali ful jokat in nekaj z rokicami trzat. že prej je bilo nekaj narobe, je bruhal, pa ni hotel jest...sestre so hodile gledat, naj mu prst v usta tiščim, da kao nima razvitega refleksa, bla bla..hvala bogu da je zvečer kolegica z intenzivne prišla in ga odpeljala. še danes sem hvaležna, ker ostalim se ni zdelo nič sumljivo, pač se joče... kisika je imal pod 80, neko infekcijo, (sem ravno včeraj izvide brala), 4 dni je bila cela panika okoli ujega. pediatri v sobi so me v intenzivno nagajali, naj bom ob njem, na intenzivni pa ven, da jih motim. to mi je bilo groooozno grooozno. kolegica tiste dni ni delala, jaz cela prestrašena, niso mi vedli nič povedat, ker sami niso vedeli kajm u je, doktorji so me ustavljali po bolnici in spraševali...kriza totalna. potem je dobil diagnozo možganska razdražljivost. smo imeli par kontrol in je vse ok. razen zdaj po treh letih včasih to sumim, ko se mi iz trme po tleh meče:( v glavnem, doktorji so krivili moj pritisk v nosečnosti, noben pa ni omenjal moje dooolge porodne zgodbe, tisto je bilo čisto brez pomena... v glavnem, ne lepi spomini. šla bi rodit kam drugam, vendar...dokler je vse ok, je povsod dobro. če ni, morajo vsaj intenzivno nego imeti... ampak, konec je le dober. ga vsak dan nalupčkam, da se mu kr moti verjetno:))))
|