|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Po SS spet v veselem pričakovanju
19.2.2010 13:34:45   
charlyka
nadka30- čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
19.2.2010 15:57:52   
divans1
Charlyka, poročaj potem, ko boš imela čas, če bodo kej pametnega povedali. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
19.2.2010 17:44:57   
ZoyaEva
Nadka30 full sem vesela zate ! Čestitke user posted image

Jaz sem se zbudila po popoldanskem dremanju user posted image .  Za mano je full prijeten dopoldan. Kupila sem lupinico, pa s Charlyko sva se naklepetale. Blo je fajn, je treba še kdaj ponovit.

Ko sem prišla domov sme imela full zatekle noge (gležnje). Pa prsti na rokah so mi tudi otekli. Mi noben prstan več ni prav. Še dober , da nisem oženjena, bi morala prstan dol dat in bi možu bla sumljiva user posted image . Bo treba nekaj ukrenit glede tega zatekanja, se mi zdi res nekam hiter. Ve katera kako si lahko pomagam ? Mal sem na hiter že pobrskala in baje pomaga tudi koprivin čaj. 

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
19.2.2010 19:44:21   
divans1
Uaau, vidve ste se pa v živo spoznale??? Lepo!!!!

No, Zoyaeva, mene krči matrajo, tebe pa otekanje. Kolkr jst vem, se ne da kej velik pomagat, je pa vsak mesec huje, ko gre proti koncu, tako da bo še pestro. Midva bova pa okoli mojega rojstnega dneva začela rihtat sobico, jo bomo še enkrat prebelili.... pa mal stene okrasili... kumi čakam...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
19.2.2010 20:00:49   
ZoyaEva
Jaaa. Bilo je super!!! Škoda , da te ni bilo zraven! Sva kar 3 urce klepetale user posted image . Je full minilo!

Kdaj imaš pa rojstni dan Divans1 ?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
19.2.2010 20:09:20   
charlyka
No, pa sem si le vzela malo časa user posted image user posted image

Tudi jaz sem bila kar utrujena od dopoldanskega šopinga in prijetnega klepetanja, tako da sem že od kosila naprej v ležečem položaju pred tv-jem user posted image user posted image

Divans1 - evo, kratko poročilo s prvega srečanja materinske šole: govora je bilo najprej na splošno o nosečnosti - vse to kar smo v bistvu že dale skozi - slabosti, psihične in fizične spremembe telesa, zdrava prehrana, potem pa še o negi novorojenčka - široko povijanje, oskrba popeka, umivanje, nato kopanje, primerna ležišča ... Kaj vzeti s seboj v P, kaj potrebujemo za dojenčeka, kakšne so začetne težave doma in kako ukrepati - dušenje, rdeče ritke ipd. ... kako in koliko sprejemati obiske, kdaj prvič ven, kolko naj bibe bodo oblečene, pranje oblačilc, ....

No, če te kaj zanima, pa kar vprašaj.

Naslednjič bo govora o hranjenju otroka in poporodnem obdobju, o matičnih celicah in zobni preventivi.

Zadnje srečanje pa bo malo daljše - najprej govor o porodu samem in nato še kot neka telovadba za nosečke, dihanje in priprava na porod.

Lep večer vsem.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
19.2.2010 20:15:45   
ZoyaEva
Divans1 tole sem našla , ko sme iskala kaj bi mi pomagalo :
''Rahlo otekanje gležnjev je normalno in zdravo; verjetno se boste počutili bolje, če ne boste nosili visokih peta in dvignili noge, kadar sedite. S tem boste preprečili tudi krčne žile.Krči v nogah, še posebno v mečih ponoči, se pogosto pojavijo brez kakršnegakoli razloga. S tem imajo še več težav tiste ženske, ki imajo premalo ali preveč kalcija ali neustrezno količino kalija. Ženske, ki redno telovadijo, imajo redkeje krče v nogah.'' 

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
19.2.2010 20:41:47   
divans1
Oooo super Charlyka... me pa zanima mogoče kaj več o povijanju, nasploh in t.i. širokem p., pa o negi popka, kako in kaj, vem da je povit z gazico in nekje po 14 dneh odpade. Kaj v bistvu odpade, cel štrleči del???user posted image user posted image user posted image

No vidiš Zoyaeva, sam da ni kaj hujšega, bomo pač morale potrpeti, drugega nam žal ne preostane. Aja, rojstni dan mam 10. marca, torej sem ribica po horoskopu.

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
21.2.2010 17:47:21   
ZoyaEva
Kje ste punce ? Uživate v vikendu ?  Danes je bil tak lep sonček zunaj, upam, da ste ga izkoristile za kak sprehodek. 

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
21.2.2010 20:45:53   
divans1
Čer... Mi gremo kr počivat, danes smo se veliko sprehajali, lepo je bilo, buši pa kar vidno raste... juhuhu...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
22.2.2010 21:31:53   
divans1
Dober večer!!! Jst sm pa ful dobre volje danes, z mojim lubijem sva danes končno šla pop po nakupih in sva kupila voziček in posteljnino, naročila pa sva še posteljico, omarico in previjalno mizo. Uaauuua, ful je vse lepo....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
23.2.2010 14:28:52   
charlyka
Dober dan!

Divans1 - čestitke za nakupe user posted image user posted image user posted image
Če boš še kakšno slikico prilepila, bomo tudi veseli user posted image user posted image

Vidim pa, da niste bile ravno čvekave user posted image user posted image
Jaz sem imela nekaj opravkov, pa obiskov in nič časa za računalnik, ampak zdaj se spet tu user posted image

Danes sem imela že pregled pri G - vse ok: toxa neg., sladkorne ni, kri fajna, kile +4 (vse skupaj do zdaj +8), smo delali tudi UZ - bibi veselo miga (čeprav zadnje 2 dni malo manj kot prej, ampak je G rekla, da je včasih lahko 60 gibov, včasih pa samo 10), kolca in se obrača (trenutno je na glavi), imamo 980 g.
Dobila sem luštne slikice in smo vsi veseeeeeeeeeeeeeeeeeeliiiiiiii user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No, zdaj pa hitro kuhat, da bo imel ati kaj za pod zob user posted image user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
23.2.2010 17:14:39   
divans1
Charlyka, dej še kej napiš, ko boš mela čas glede tistih vprašanj, ki sem ti jih postavila glede materinske šole.

Uaaujjja, pa iskrene čestitke za uspešen pregled, super, tudi tvoj se je že obrnil na glavo!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
23.2.2010 17:45:26   
charlyka
Ja, se je, ampak se še lahko kako drugače obrne do konca - ni nujno, da tako ostane. Je pa res manj možnosti za medenično vstavo, če je že daj na glavici. Tako je rekla G.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
23.2.2010 18:12:13   
charlyka
Ja, točno, materinska.

Ne bom nič pametovala, samo povem kaj je patronažna razložila (ne se smejat, če je kaj takega kar vam je čisto jasno user posted image ):

NEGA
- glede kozmetike: v prvem mesecu nič oz. čim manj, pa še to bolj take kvalitetne zadeve iz lekarne (npr. hladilno mazilo), zato da vidimo kakšna je kaj koža in morebitne reakcije
- prvih 14 dni ritko umivati samo z vodo, ne še s tistimi higienskimi robčki
- previjamo vedno pred hranjenjem (na 2-3 ure)
- POPKOVNICA odpade sama - ne smemo nič cukat, tudi če je le še na nitki!!! - ranico negujemo s 70% alkoholom - kupiš v lekarni - 1 - 2 krat na dan, ko odpade. Da ofpade lahko traja tudi do 3 tedne in dokler se rana ne zaceli NE SMEMO KOPAT ampak samo po delih umivamo.
- merilo, da vidimo, če dojenčka zebe, so nogice in ne roke
- ŠIROKO POVIJANJE - da drži kolke narazen - če je potrebno, ti tak v porodnišnici povedo. Če ima user posted image 3 kg in več daš 2 plenici, ta debeli del med nogice, nekje do podpazduhe in potem one povijalne hlačke za zavezat - tu pazi, da ne zavezuješ ravno nad popekom. Paziti je treba, da so kolenčki prosti.
- prijem pri previjanju - bodo pokazali - ne znam opisat user posted image
- za umivanje po delih je svetovala tetra krpice od tosame, ko ga umivamo, naj bo zavit v pleničko - mu daje občutek varnosti. Umivaje začnemo pri očeh, obrazek, ušeski, gubice za ušeski ... itd. user posted image Ko umiješ eno očko, vedno splakni krpico in šele nato umij drugo očko, da slučajno ne preneseš česa iz ene na drugo. Ko umivaš, sproti briši na suho s pleničko.
- za deklice - imajo belo zaščitno snov na sramnih ustnicah - tega ni potrebno preveč brisati, razen, če je pokakana
- za fantke - kožiče do 6 meseca nič vlečt prek glavice in dobro umivati pod jajčki
- ko pa že kopamo - ne preveč mila - kapljico, dve dvakrat na teden
- voda za kopanje 36 stopinj C, zrak 26
- vsak večer glavico namazati z negovalnim oljem (mandljevo, olivno iz lekarne) in malo krtačiti, da ni temenc
- nohtke strižemo, ko biba pančka, da ima pri miru rokice. Strižit začnemo, ko se nohtki začnejo sami lomit.

LEŽIŠČE
- 19-20 C v spalnici
- odejica naj bo oblečena v posteljnino - da biba ne vdihne muck, ki nastanejo na plišastih dekicah
- nič vzglavnika do 2. leta
- spati damo na BOK - menjamo levi, desni, da se glavica lepo oblikuje

SPREHOD
- po 10 dnevu, 5-10 min, nato vsak dan malo več; če piha, pokrij s pleničko preko glavice
- za nošenje v kengurujčku mora biti vsaj 2 meseca star

ZDRAVJE
- zlatenica - če bodo imeli, biti čim več na soncu, ko pridete domov
- kolike - čaj janeža po žličkah, masiranje trebuščka z lovorjevo mastjo, topla plenička prek trebuščka, kapljice)
- polivanje - višje vzglavje pri ležišču, 10-20 cm
- soor - bel jeziček, glivice - daš kremo na dudo ali bradavico
- vnetje oči - kapljica materinega mleka
- težave s kožo - bebival krema
- moda se spustijo do 1 meseca

No, to je bolj kot ne vse.
Ostalo boste pa še ve dopolnile, ko boste šle, a ne? user posted image

Papa

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1040
23.2.2010 20:13:05   
divans1
To si pa zelo lepo napisala. Ni mi edino jasno kaj misliš pri temi zdravje: polivanje???user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1041
23.2.2010 23:01:58   
charlyka
polivanje je izraz za bruhanje dojenčka - refluks

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1042
23.2.2010 23:04:20   
charlyka
in kadar pač dojenček "poliva" je treba jogi podložiti, da ima mali dvignjeno vzglavje ... to je toliko kar so povedali, sem si pa že prej sama nekaj prebrala na netu, tudi ringaraja forum, o refluksu - nič prijetna zadeva, vendar minljiva.

Lahko noč. user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1043
24.2.2010 9:12:30   
divans1
Aha. Ampak a ni rečeno, da mora mali imeti od začetka čisto ravno vzglavje, samo pleničko pod glavco? user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
24.2.2010 13:29:04   
ozzy
Pozdravljene punce!

Vas pridno berem vendar bolj poredko pišem. No pri meni je tako podobno kot pri vas. Trebušček raste, dojenček brca 100 na uro pa najrajši ponoči, spim bolj slabo- se premetavam itd.
zdaj imamo počitnice tako, da smo 3 dni doma. Se bom samo izležavala in brala knjige. Skratka uživala.
Drugače pa kot sem vam že napisala mi je zdravnica dala na mojo pobudo napotnico za test na glukozo za petek. je rekla, da nimam preindikacij tako, da če želim iti ok ni mi pa nujno. Bom videla kako se mi bo dalo v petek. Se mi res nikamor ne ljubi, ker mam počitnice. čez teden sem v službi tako, da mi kar paše da ne rabim 3 dni nikamor.
No, vidim, da sem še edina ostala, ki nimam še opreme.
Verjetno se bom v to spustila drug mesec ali pa aprila. Se še vedno bojim, da ne bi bilo kaj narobe. Tako, da ste dobrodošle s kakšnimi nasveti o opremi in morebitnimi popusti v trgovinah.
Sem pa sedaj v 28 tednu in včasih še ne verjamem, da je toliko že mimo.
Lep pozdrav in čuvajte se!!!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
24.2.2010 13:58:50   
divans1
Tudi jaz ne morem verjeti, da sem že v 28. tednu. Res!!!! Noro, ful mi gre hitro vse skupaj, bi kr malo ustavila čas, če bi le lahko!!!!!user posted image

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 1046
24.2.2010 15:03:23   
charlyka

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Aha. Ampak a ni rečeno, da mora mali imeti od začetka čisto ravno vzglavje, samo pleničko pod glavco? user posted image

Ja, seveda (do 2. leta naj ne bi imel vzglavnika), razen, če ima refluks.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1047
24.2.2010 15:05:21   
charlyka
Pozdravček ozzy!

Me veseli, da si dobro, ti si kar malo odpočij. user posted image user posted image

Glede opreme pa nič ne skrbi, saj je še dovolj časa, tudi ostale še nimamo vse, smo pa počasi začele nabavljat, ja - ampak smo vse v bolniški in nimamo drugega dela user posted image user posted image , ti pa hodiš v službo. Drži se!!

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1048
24.2.2010 17:18:05   
divans1
Zakaj pa pride do refluksa, če npr. kupčka ne podira redno???user posted image

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
24.2.2010 19:48:52   
rea27

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Zakaj pa pride do refluksa, če npr. kupčka ne podira redno???user posted image

refluks je oslabljena mišica zapiralka in je prirojena oz je napaka organizma in nima veze s podiranjem kupčka.

rea27

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?