|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberski malčki 2008
25.11.2009 14:52:38   
Andromeda
Hello!

klavdiy
- čestitke za opravljen vozniški izpit user posted image user posted image user posted image

Vidim, da poteka debata o še enem otročku, pri nas bomo še kakšno leto počakali, imam pa tudi jaz neko bojazen, da bom spet prezgodaj rodila, pa še nosečniška sladkorna se mi lahko ponovi...

Eh, sem mislila še neki napisat, pa Dario sitnari...se še kasneje oglasim.

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 201
25.11.2009 15:01:00   
Bethany
Živjo, čvekice! Pridne ste, pridne... komaj folgam brat, za pisanje pa ponavadi ne ostane časa, ko mi Elina že visi na nogah in steguje rokice v luft. Zadnje dni je postala tako zahtevna glede pozornosti, kar naprej bi bila na rokah, pol se tudi cartanja kar kmalu naveliča, kar za mano raca in gode, če ji prehitro uidem v drug prostor, bohnedi, da zapustim prostor in njo pustim drugje... joj joj joj... upam da je to samo kratko prehodno obdobje. user posted image user posted image Prej se je pa tako znala sam zamotit in igrat, zdaj ji hodijo same lumparije po glavi. Ko je ne slišim ali vidim več, jo ponavadi najdem ob kakem predalu, omari, kako zlaga in meče stvari ven. Seveda besedice NE ne razume, še bolj se mi dozdeva, da noče razumet, hehe.

Aja, pa tak rada grize zadnje čase. Pa seveda ne igračke, ki so temu namenjene, ampak mene ali atija... Ok, dost o našem dogajanju.

Klavdiy, čestitke za vozniški izpit. user posted image user posted image Zdaj pa ekstra previdno in postopoma nabirat izkušnje na cesti!! user posted image

Novi član v družini: hm... mi bomo še malo počakali. Ne samo zaradi CR, ampak predvsem zaradi medsebojnih odnosov, ker se mi je med porodniško zgodilo, da sem malo zanemarila in sebe v okoliščinah, ko nisem samo mama, pa tudi moža in najin odnos, ki se ne tiče Eline. Pa je že par tednov nazaj postajalo tako smotano ozračje, da je bilo treba nekaj spremenit. In zdaj se trudim pridet spet na stara pota, ki bi tekla vzporedno z Elino. user posted image user posted image Pa komaj čakam, da se vrnem oz začnem s kakim šihtom. Ker tole bit skoz doma in samo gospodinjit in skrbet za otroka me že malo ubija. user posted image user posted image Se je kul in fajn bit skoz doma, pa hodit ob takih dnevih na dolge sprehode, kar sicer ne bi mogla, ampak neki še rabim zraven.

In ko smo glih pri tem, kakšno zaščito uporabljate?? Men bo čez dva meseca zmanjkalo tablet, pa ne bi bila več na njih... Razmišljam o tem vstavku, mireni. Ima katera izkušnje?? Ali pa ta neka "naravna tabletka"?? Samo reklamo sem vidla, za ostalo pa moraš kao svojega ginekologa vprašat?

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 202
25.11.2009 15:07:13   
Bethany
Aja, pa posvetovalnico sva imele danes, je dolga 76 cm in težka 9600 g, pa cepili so jo. Je ob piku kr fejst zajokala, ampak se takoj pomirila, ko sma stopile nazaj v čakalnico. Pa ko sem glih zadnjič o zobozdravniku spraševala, sem zdaj zvedla, kako je s tem v Ce. Kar v posvetovalnici ti določijo datum za otroškega zobozdravniku v ZD, in greš... S tem, da ga midve nisva dobile, ker je že vse polno za dec. Moram poklicat sredi dec.

Je bil pa hec, ko sta mogla dva starejša otroka, kakih 6, 7 let stara dat kri, pa sta se tako drla, jokala, hlipala in otepala tega, kot da jima bojo najmanj roko odrezali. Res ful prestrašena in panična, kej takega še nisem vidla... Od kod jim tak strah pred to drobno iglo, ki je niti ornk ne čutiš? user posted image user posted image Sem se poskusila spomniti, če sem sama imela kake take strahove v otroštvu, pa se ne. Pol jih verjetno ni bilo, vsaj ne v taki obliki?? Upam, da ne bo elina tud takega kravala delala čez 5 let, hehe... user posted image user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 203
25.11.2009 15:10:15   
Bethany
Tako... malo sem pa nadoknadila čvekanje... seveda zato, ker mi Elina lepo spančka že od enih... tale prehlad in kašljanje jo ful utrudi, nikoli tulk ne spi čez dan... user posted image user posted image

Aja, še nekaj: kaj predlagate za pomoč pri izkašljevanju pri tamalih? Imam en sirup na osnovi trpotca, pa slezov čaj ji kuham, itak ga noče pit, druge ideje pa nimam??

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 204
25.11.2009 16:42:29   
Andromeda
zaščita - jst mam tabletke yasminelle, so zelo nizkodozne in kao čimbolj naravne. moti me edino to, če jih kdaj pozabim zvečer vzet in jih potem takoj zjutraj, dobim vmesno krvavitev user posted image Na srečo se to ne zgodi prav pogosto.

biti doma in gospodinjiti -to je včasih tudi meni moreče, ampak če malo pomislim, je to najlepši čas, ki ga preživljam s svojim otrokom in pozneje ne bo nikoli več tako...se moram pa tud pošteno v roke vzet in zbrat voljo in energijo, da končno ta moj faks spacam. Bi bla pa zame idealna zaposlitev od doma in glede na to, da se mislim ukvarjat s prevajanjem, bi bilo kar izvedljivo. Drugače sem pa od 19.leta delala preko študenta in bila kar malo sita vseh popoldanskih in celodnevnih služb. Vmes sem že nekaj malega prevajala in delala od doma, pa mi je bilo super, da sem sama razpolagala s časom.

< Sporočilo je popravil Andromeda -- 25.11.2009 16:43:02 >

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 205
25.11.2009 16:44:41   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Aja, še nekaj: kaj predlagate za pomoč pri izkašljevanju pri tamalih? Imam en sirup na osnovi trpotca, pa slezov čaj ji kuham, itak ga noče pit, druge ideje pa nimam??

Mislim, da sta trpotec in slez kar učinkovita, obstaja tudi slezov sirup. Še vedno pa je najbolje čimveč tekočine, da se sluznica "premoči".

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 206
25.11.2009 19:59:59   
onur
možek je mamo peljal domov, mala spi (jutri gre v vrtec), jaz pa malo na netu visim. pol bom še kaj pospravla. možek ma jutri zadnji izpit in upam, da mu uspe. še jutri v službo, v petek pa na izobraževanje. mami sem malo dela ponovno naložila. mi bo naredila škatlice in jih zavila v darilni papir, da bodo kako darilca - okraski za na jelko (jaz res ne najdem časa, še med dopustom ga nisem imela). danes sem študirala, kakšen venček bi naredila za na mizo, ma sem gledala v agro v sežani tako zvezdo iz vejic narejeno in na sredini za svečo in bom vrjetno kar to kupila.

bethany, upam, da z možekom vse prebrodita. user posted image user posted image user posted image user posted image

jaz ji za kašelj dajem slezov sirup, ki ga naj bi pomirjal. baje, da obstajajo tudi neke svečke za katar, ki se dajo v ritko in nato otrok katar zbruha ali pokaka.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 207
25.11.2009 20:25:28   
mojsoncek
cer!

Tudi midva sva sla danes na sistematskega. Cepljen ni bil, ker je prevec prehlajen in moram poklicat, ko ne bo vec kasljal user posted image . Sicer pa je na polno sodeloval in pokazal vse kar zna, tudi to, kako se vse kocke in ostale "pripomocke" zmece po ordinaciji user posted image . Se tehnicni podatki: 8630 g in 74 cm... torej mini ostaja mini. Ima dobrih 300 g manj, kot jih je imel tavelik pri enem letu, pa ze on je bil piscancek. Ampak ni nobene panike, pac moji otroci so cisto po meni (tudi jaz nisem imela 9 kil pri enem letu).

Drugace pa sva v LJ prezivela lep dan, sva bila se malo pri moji mami v sluzbi, pa se k moji teti sva sla na kafe.

bethany, saj bo bolje! V prvem letu se prioritete novopecenih starsev mocno spremenijo. in ce je volja in zelja obojestranska, res ni nobene panike user posted image

klavdy - cestitke za vozniskega!

gospodinja - meni se zmesa, ce mi mozgani ne laufajo. No, jaz sem prav vesela, da sem nazaj v sluzbi. SIcer se ne bi branila tisti dodatnih treh mesecev podaljsane porodniske. Ampak, vsaka stvar ima svoj namen...

kaselj - nasa pediatrinja zagovarja samo veliko kolicino tekocine. Nobenih dodatkov za pomiritev kaslja ali lazje izkasljevanje. Pa seveda, visoka vlaznost v stanovanju tudi pomaga in fizioloska za noska.

dajanje krvi - bethany, jaz bi se vedno najraje kricala, ampak kaj ko se ne spodobi za 30+ letnico, da zganja taksno dramo v laboratoriju user posted image

zascita - ze pri prvem pregledu po porodu, sva z ginekologinjo govorili o mireni. Ampak sem se vedno brez... ja ne vem, se kar ne spravim user posted image . Izkusnje drugih pa so razlicne... ene ne morejo prehvaliti, spet druge pa so jo dale predcasno ven.

no, po moje bo tole kar dovolj... pa le pridno cvekajte tudi jutri, da bom imela v sluzbi kaj za brat user posted image

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 208
25.11.2009 20:49:18   
poli*
Iskrene čestitke vsem slavljencem!! user posted image   user posted image   user posted image

Klavdy- čestitke za vozniški izpit. Zdej pa le vozit, da ti pride v kri

Bethany- jaz sem se tudi malo zanemarila med porodniško... in zaradi tega sem se odločila, da bom pri enem letu končala dojit (ni bilo nič težav), da lahko Tanjo pustiva kakšno popoldne tudi pri mojih starših in ga izkoristiva samo zase. Prejšnji teden sem šla k frizerju in se kar ornk ostrigla- in sem zelo zadovoljna! No, stvari se premikajo. Po novem letu oz. še kakšen mesec kasneje bom šla delat pripravništvo (če bo Tanja dobila mesto v vrtcu oz. drugo primerno varstvo). Pred 14 dnevi sem dobila prvo m. in šla po kt, ki mi bodo tudi kožo malo popravile.

Za petek je možek vzel fraj in pojdemo v bazen user posted image . Vsi 3 komaj čakamo!

lepo se imejte

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 209
25.11.2009 20:55:08   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

cer!

Tudi midva sva sla danes na sistematskega. Cepljen ni bil, ker je prevec prehlajen in moram poklicat, ko ne bo vec kasljal user posted image . Sicer pa je na polno sodeloval in pokazal vse kar zna, tudi to, kako se vse kocke in ostale "pripomocke" zmece po ordinaciji user posted image .
...

...

user posted image user posted image hehe, ej, naša isto. Vse je letelo po ordinaciji, ena kocka pa je le uspela najti pot v lonček. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 210
25.11.2009 21:03:19   
Bethany

cer!

...
gospodinja - meni se zmesa, ce mi mozgani ne laufajo. No, jaz sem prav vesela, da sem nazaj v sluzbi. SIcer se ne bi branila tisti dodatnih treh mesecev podaljsane porodniske. Ampak, vsaka stvar ima svoj namen...

ja, men se že meša. Se počutim, kot da mi možgani ne delajo več pri stvareh, ki niso dojenčkaste in gospodinjske. Včasih mi je večopravilnost laufala na polno, zdej pa trikrat vmes pozabim, kaj sem hotla nardit... user posted image user posted image

kaselj - nasa pediatrinja zagovarja samo veliko kolicino tekocine. Nobenih dodatkov za pomiritev kaslja ali lazje izkasljevanje. Pa seveda, visoka vlaznost v stanovanju tudi pomaga in fizioloska za noska.

... ja, men je danes isto rekla.. sam kaj, ko je to moje dete je tak težavno kar se pitja tiče... joj, se namatram, da spravim en kozarec razredčenega soka v njo čez dan... mleko pa ni problema. user posted image

dajanje krvi - bethany, jaz bi se vedno najraje kricala, ampak kaj ko se ne spodobi za 30+ letnico, da zganja taksno dramo v laboratoriju user posted image

user posted image user posted image eeeeh, pa zakaj?? user posted image user posted image js sam stran pogledam, pa je mimo, hehe....

Neposredna povezava do sporočila: 211
25.11.2009 21:10:34   
mojsoncek

... ja, men je danes isto rekla.. sam kaj, ko je to moje dete je tak težavno kar se pitja tiče... joj, se namatram, da spravim en kozarec razredčenega soka v njo čez dan... mleko pa ni problema. user posted image

Nas tudi bolj malo pije, ampak kadar je pa prehlajen, se pa trudim na taksne in drugacne nacine (od zlicke, do slamice, brizge, kozarec, flaska, mah ni da ni...)... samo mleka ji ne prevec dajati, ker samo povecuje nabiranje sluzi v casu prehlada :)

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 212
25.11.2009 21:13:35   
Bethany

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

...
Bethany- jaz sem se tudi malo zanemarila med porodniško... in zaradi tega sem se odločila, da bom pri enem letu končala dojit (ni bilo nič težav), da lahko Tanjo pustiva kakšno popoldne tudi pri mojih starših in ga izkoristiva samo zase. Prejšnji teden sem šla k frizerju in se kar ornk ostrigla- in sem zelo zadovoljna! No, stvari se premikajo. Po novem letu oz. še kakšen mesec kasneje bom šla delat pripravništvo (če bo Tanja dobila mesto v vrtcu oz. drugo primerno varstvo). Pred 14 dnevi sem dobila prvo m. in šla po kt, ki mi bodo tudi kožo malo popravile.

Za petek je možek vzel fraj in pojdemo v bazen user posted image . Vsi 3 komaj čakamo!

lepo se imejte

jaaaa, a ni fajn, ko končno nekaj narediš za sebe?? user posted image user posted image js sem nehala dojit pri osmih mesecih in se takoj vrgla v hujšanje, da sem končno prilezla do prejšnje teže. Občutek je super. Pa ker Elina ni več vezana na zize, jo je res enostavno pustit doma, pri babici, pa komot grema kam, ampak js imam še vedno probleme jo pustit samo doma, pa vem da je v res dobrih rokah, tudi težav ne dela, lepo je in zaspi... Hec je, da me ne skrbi kako bo poskrbljeno za njo, ampak imam nek glup občutek krivde, da jo pustim, bedno, ha?? user posted image user posted image

..nič, grem spat, imam primanjkljaj od prejšnje noči, se je zbudila ob pol štirih, zaspala sicer nazaj nekaj čez štiri, js pa ne... user posted image user posted image

lahko noč!!

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 213
25.11.2009 21:16:43   
Bethany

Nas tudi bolj malo pije, ampak kadar je pa prehlajen, se pa trudim na taksne in drugacne nacine (od zlicke, do slamice, brizge, kozarec, flaska, mah ni da ni...)... samo mleka ji ne prevec dajati, ker samo povecuje nabiranje sluzi v casu prehlada :)

aha, torej tudi matranje... ja, vem za mleko user posted image kravjega sem ji čist skenslala, zjutraj in zvečer pa še dobi adaptirano, sicer razredčeno. Nadomestki niso palili, sem probala riževo, ga je ful malo popila in odrinla flaško... bom mogla bolj forsirat tole pitje tekočin, res!!

zdej pa res... papa!

Neposredna povezava do sporočila: 214
25.11.2009 21:38:53   
poli*
Bethany- super je, ko veš, da si kaj naredil zase! Tut nekaj novih cunjic sem kupila, da se lahko oblečem malo pametno. Zadnje čase so bile na sporedu samo trenerke user posted image .
Vsaka vestna mamica ima malo slabo vest, da pusti otroka v varstvu. Isto je pri meni. Zadnjič sva šla mal pohajat, pa sva jo že takoj pogrešala in klicala, če je vredu- mala pa spala pri babici več kot 2 uri user posted image   user posted image .

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 215
26.11.2009 10:18:07   
orka

N o v e m b r s k e
 user posted image
                    2 0 0 8

26.08.2008 user posted image   Ema /orka/
01.09.2008 user posted image   Tian /zara13/
15.09.2008 user posted image   Luka /soncek80/
02.10.2008 user posted image Ema &user posted image   Tristan /mijavček/
03.10.2008 user posted image  Tjaša user posted image   Uroš /anime/
03.10.2008 user posted image Maj & user posted image  Mak /charley/
07.10.2008 user posted image   Dario /andromeda/
15.10.2008 user posted image  Zojauser posted image Zara /lyra/
18.10.2008 user posted image Emir /emina83/
20.10.2008 user posted image  Gaj /varci/
22.10.2008 user posted image  Manca /vebo/
27.10.2008 user posted image  Tanja /poli*/
27.10.2008 user posted image  Marcel /taly82/
28.10.2008 user posted image  Žiga /jada/
03.11.2008 user posted image Maša /maša23/
04.11.2008 user posted image  Aljaž Žan /šema/
04.11.2008 user posted image  Taja /carly/
05.11.2008 user posted image Žan /tinka05/
07.11.2008 user posted image   Aljaž /nixie/
07.11.2008 user posted image  Maks /letalo/
09.11.2008 user posted image  Pia Lucija /luna8/
10.11.2008 user posted image Tia  /petra*k/
10.11.2008 user posted image Erazem user posted image Gašper /konina/
11.11.2008 user posted image  Miha /pat13/
11.11.2008 user posted image  Patrick /polynesia/
15.11.2008 user posted image Vita /saba/
15.11.2008 user posted image   Lovro /nagajiva/
16.11.2008 user posted image  Lea /inja2/
20.11.2008 user posted image  Nace /_Katja_/
21.11.2008 user posted image  Gal /pomar*ANČA*/
21.11.2008 user posted image  Petja /onur/
24.11.2008 user posted image   Elina /bethany/
26.11.2008 user posted image   Nejc /mojsoncek/
26.11.2008 user posted image  Matic /Bobika1/
28.11.2008 user posted image  Jaša /caligula/
28.11.2008 user posted image  Jana /*jelka*/
02.12.2008 user posted image   Leila /Klavdy4/

Radi se imejte in se veliko smejte

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 216
26.11.2009 10:19:01   
zara13

NEJC, vse naj naj za 1. rojstni dan!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 217
26.11.2009 10:20:22   
zara13
MATIC, vse naj naj za 1. rojstni dan!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 218
26.11.2009 10:24:11   
orka
helow
Dobro jutro user posted image mame vstat bo treba

user posted image
kava za vse zaspanke

user posted image
za tiste ki ne pijete kave

user posted image

ZA NEJCA IN MATICA
VSE NAJBOLJŠE

(odgovor članu orka)
Neposredna povezava do sporočila: 219
26.11.2009 10:28:35   
Andromeda
Nejc - vse najboljše za 1. svečko!

Matic - vse najboljše!!!!

user posted image

(odgovor članu zara13)
Neposredna povezava do sporočila: 220
26.11.2009 10:30:49   
Andromeda
orka - hvala za kavo, danes rabim kar močno dozo, ker tolw vreme je čist preveč zaspano. Dario že spi svoj dopoldanski spanec, jaz pa se psihično pripravljam na likanje user posted image Moram! Ker nimamo več kej oblečt... Se še kasneje oglasim.

Neposredna povezava do sporočila: 221
26.11.2009 13:34:37   
onur
Vse naj, naj Nejc in Matic. Uživajta in bodita 'otroka', kajti ko odrastemo, je otroštvo in vsi njegovi čari za nami.
user posted image

Jaz delamo, mala v vrtcu, možek se pa uči, ker ima popoldan izpit. Še malo pa bomo šli domov, da se malo odpočijemo. Se mi je zjutraj prav spalo, ker sem bila do polnoči pokonci. Sva z mojim gledala TV.

Petja je najin sonček, ki nama razsvetljuje vsak dan.

Neposredna povezava do sporočila: 222
26.11.2009 13:55:06   
Bethany
Orka, "dobro jutro" ob 10:24??? Takrat je pri nas že pol dneva skoraj mimo... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 223
26.11.2009 14:23:02   
Andromeda

Orka, "dobro jutro" ob 10:24??? Takrat je pri nas že pol dneva skoraj mimo... user posted image user posted image user posted image

Hehe, pri nas tudi. Zadnji teden se pa konstantno zbudi že pred 5. uro in mi ga potem uspe nazaj uspavat tam do 7. ure, da se še malo naspim. Pa danes je tečen kot drekecpekec, skoz misili v naročje in kar neki sitnari. Nos, ki ga ima zamašenega pa bognedej, da mi pusti spucat.

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 224
26.11.2009 16:02:20   
orka

ja,saj pri nas je takrat že tudi globok dan a to sem napisala zato,ker ko sem odprla stran ni še nobena nič napisala,pa malo hecauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bethany)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

uporaba lubrikanta
carmencita

Ali uporabljate lubrikante po porodu pred spolnim odnosom?

DA (29%)

NE (71%)

Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!