RE: Novemberski malčki 2008 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 13:38:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Bethany

Ja, cepljenje: sem glih zadnjič dobila na mejl kake nepoznane in hude stranske učinke ima lahko cepljenje proti hepatitisu B, ki je menda pri 5 letih starosti... Pa ga sicer lahko odkloniš, ni nujno, sam tega ti noben ne pove... [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Tole, kar kroži po mailih je treba bolj za rezervo jemati. Jaz cepivom zaupam in tudi se mi zdi smiselno otroka cepit, včasih je bilo toliko bolezni, ki smo jih s cepivi skoraj izkoreninili. Ta cepiva so dolgoletno preizkušali in so varna, reakcija je ponavadi le pri tistih, ki imajo že tako kako alergijo (npr. na jajca ali celiakijo). Nekaj povsem drugega pa je cepivo proti novi gripi, ki sploh ni bilo preizkušeno (cepivo morajo preizkušati vsaj 6 let), ki je navaaden nateg in konstrukt farmacevtskega lobija. Tako cepivo kot nova gripa [sm=smiley1.gif] Mislim, da je čedalje bolj trendovsko, da starši ne cepijo otrok, meni osebno se to zdi nedogovorno. V t.i. 3 svetu razsaja cel kup bolezni, zaradi katerih umirajo in tudi zato, ker ni denarja za cepiva, ki so pri nas tako lahko dostopna in predvsem zastonj.
Jaz sem se cepila proti hepatitisu B pri 17 letih zaradi prakse v bolnici in sem preživela [sm=smiley1.gif]

ja, z rezervo, itak... sam vedno je v takih stvareh tudi malo resnice. Pa pri teh naših obveznih cepljenjih, vse te bolezni so že davno izkoreninjene, ali pa skoraj, pa še vedno vztrajajo pri tem, da so obvezna. Tretji svet je pa itak poglavje za sebe, tam mi je logično, da bi bilo cepljenje zaželeno, tle pa...?? Ne vem, js nisem pristaš cepiv, sploh ne živih... Kar je obvezno, bomo že dal skoz, ostalega pa nič.

Cepljenje proti novi gripi? ah, to je pa itak sam nateg in politična fora, ker so hoteli spravit v promet za ogromno denarja nakupljenih cepiv... bolje ne vedet, kaj je vse za tem cepivom in kdo vse je imel od tega korist, tisti, ki so se cepili, še najmanj... [sm=smiley29.gif]

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 13:47:40)

Burek: super za recept, jutri delam z domačim testom, če se ponesreči, imam v hladilniku rezervnega kupljenega... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Andromeda, bravo za izpit, zdaj pa hitro dokončat diplomo! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Vrtec: tole pa res nima nobenega smisla, kar so ti rekli, Katja. Mi smo tudi lani oddali vlogo in ker sept še ni bila stara 11 mesecev, so jo obravnavali kot evidenčni vpis, torej vsi starejši so imeli prednost, če pa se kako mesto še pojavi, pa tudi mlajše sprejmejo, in sicer s tistim mesecem, ko dopolni 11 mesecev starosti, v mojem primeru smo imeli možnost sprejeti vpis v vrtec z oktobrom. Nikakor se mi pa ne zdi prav, da so vlogo zavrgli... No, kakorkoli, upam, da letos s sept. dobite mesto.

Lovilci barv: ja, res so fajni, lahko bi komot prala skupaj mešano perilo - belo in barvno, če se ti zdi, daš pač dva listka notri, sicer pa je en dovolj. Js kupujem tiste v DM, njihova blagovna znamka, so cenejši in čist primerljivi z Grey-evimi.

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 13:51:36)

Pa pri teh naših obveznih cepljenjih, vse te bolezni so že davno izkoreninjene, ali pa skoraj, pa še vedno vztrajajo pri tem, da so obvezna. Tretji svet je pa itak poglavje za sebe, tam mi je logično, da bi bilo cepljenje zaželeno, tle pa...?? Ne vem, js nisem pristaš cepiv, sploh ne živih... Kar je obvezno, bomo že dal skoz, ostalega pa nič.

Ne bo drzalo, da so izkoreninjene... v ljubljanskih vrtcih letos na veliko razsajajo ospice, proti katerim so otroci cepljeni pri enem letu. Nas so celo iz ZD klicali, da nas narocijo na cepljenje, ki nam ga zaenkrat se vedno ni uspelo spraviti skozi. Se tolazim samo s tem, da Nejc ni v lj v vrtcu.

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 13:52:49)

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

...
Pri nas poteka res velika generalka in v roku ene ure se bo vsak koticek hise svetil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ampak so pa neverjetne tele cistilke. Ce bi jaz hotela takole spucat hiso, bi rabila en teden, one pa zrihtajo vse v parih urah.

...

hej, mojsonček, kakšno fato imaš to? Kako profesionalno čistilko?

poli* -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 14:02:45)

Andromeda superrr [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]
Vesela sem, da ti je končno uspelo, ker to je pa tut mučenje, da te parkrat vržejo.
Uglavnem, fajn ga zalita! [sm=smiley36.gif]

Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 14:06:30)

Pa pri teh naših obveznih cepljenjih, vse te bolezni so že davno izkoreninjene, ali pa skoraj, pa še vedno vztrajajo pri tem, da so obvezna. Tretji svet je pa itak poglavje za sebe, tam mi je logično, da bi bilo cepljenje zaželeno, tle pa...?? Ne vem, js nisem pristaš cepiv, sploh ne živih... Kar je obvezno, bomo že dal skoz, ostalega pa nič.

Ne bo drzalo, da so izkoreninjene... v ljubljanskih vrtcih letos na veliko razsajajo ospice, proti katerim so otroci cepljeni pri enem letu. Nas so celo iz ZD klicali, da nas narocijo na cepljenje, ki nam ga zaenkrat se vedno ni uspelo spraviti skozi. Se tolazim samo s tem, da Nejc ni v lj v vrtcu.

kaj pa davica? ta se že zadnjih 50 let skoraj ne pojavlja več v Slo...

no ja, recimo, da zdravstvo ve, kaj počne, ane!? [sm=smiley1.gif]

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 14:07:50)

...
Pri nas poteka res velika generalka in v roku ene ure se bo vsak koticek hise svetil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Ampak so pa neverjetne tele cistilke. Ce bi jaz hotela takole spucat hiso, bi rabila en teden, one pa zrihtajo vse v parih urah.

...

Ja, vcasih je sicer popoldan fusala, potem je pa s.p. odprla.

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 20:13:06)

...
Pri nas poteka res velika generalka in v roku ene ure se bo vsak koticek hise svetil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Ampak so pa neverjetne tele cistilke. Ce bi jaz hotela takole spucat hiso, bi rabila en teden, one pa zrihtajo vse v parih urah.

...

Kakšne so pa kaj cene?

Janci F -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 20:19:23)

Janci
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Jaz imam pa eno prošnjo in sicer bi vas prosila, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo.

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete.

Vsem, ki ste si vzele čas in rešile anketo se iskreno zahvaljujem.

Želim vam veliko prijetnih trenutkov z vašimi sončki.

P.S. Če katera še želi odgovoriti na anketo, jo lahko še vedno najdete na zgornjem linku.

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 21:35:56)

IZVIRNO SPOROČILO: onur

...

...

Kakšne so pa kaj cene?

Nasa nam racuna 7€ na uro, cisti pa z nasimi cistili. V to ceno je vkljucena "kilometrina". Svojim strankam v LJ pa zaracunava 6€ na uro. Meni se to zdi ful ugodna cena, ker racunajo tudi ze po 10€ na uro, tiste, ki pa cistijo s svojimi cistili pa znajo zaracunati se kaj vec.

Andromeda -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 22:02:02)

No, smo imeli tako pestro popoldne in večer, da mi še ni uspelo zaliti...Pa tud vinček mi nieki ne diši, imam pa še 2 pirčka v hladilniku ;)

Popoldne smo šli v Ljubljano v lutkovno gledališče gledat predstavo Žogica marogica. Sem mislila, da bo naš fant zdržal le kakih 15 minut, bil je tudi najmlajši in pravzaprav še najbolj priden, je do konca zdržal [sm=smiley36.gif] Smo ga pred predstavo lovili po celem gledališču, je bil tako razposajen, sicer je pa že tako nadpovprečno živahen otrok... Potem smo šli še v citypark, ker smo imeli še nekaj bonov za porabit in smo Dariu kupili nekaj pomladno-poletnih oblačilc, iskala sem bodyje s kratkimi rokavi ali brez rokavov št.92 in jih sploh ni niljer za dobit, tudi navadnih spodnjih majčk ne, katastrofa!

cepljenje - že spet: Večina bolezni se ni pojavila reciimo 50 let prav zaradi cepiv in če bi prenehali s cepljenji, bi bolezni ponovno vzklile...Tak je ta hudič s temi mikroorganizmi ;)...

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 7:29:06)

jutro!

Andromeda upam, da si dobro zalila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bethany: saj če bi bila pri nas kakšna prosta mesta v vrtcu med letom bi blo še ok. Sam jih itaq ni. Je res naval. Ampak sem se pomirila in vseeno upam, da bomo glede na mesto na čakalni listi sprejeti.

kuhanje: vidim, da je trenutno obdobje bureka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nam je Andromeda vsem lušte nardila. hihi.
Sem dobila na meil knjigo Gozdarska kuharska knjiga. Če bi kjera imela naj mi na ZS poslje meil in posljem.

Včeraj smo z babncami praznovale moj Rd. Sej ga še nimam, ampak malo prej. In so mi kuple bon za masažo za nosečnice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sem si že skoz želela it, pa kr nekak nism najdla časa in vedno se mi je zdej škoda dinarčkov. No danes se bom naročila. Bilo je pa luštno. Sam interese in življenje imamo pa čist drugačno..... Večinoma so vse na podiplomcih in žurih. Tko da so mi kakšne stvari malo mimo, ler imam trenutne druge prioritete v življenju.

Zdaj pa šibam na vlak v Lj., na en kofi s kolegico potem pa z mami mal v soping. Možek in bacek pa prideta kasneje pa gremo še po kapo za backa. Nimamo nič za sonce.

Lep dan!
K

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 7:41:09)

Še kava..... hihi

[img]http://www4.slikomat.com/10/0423/awj-pic084.jpg[/img]

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 8:07:51)

Mmmmmmmm, to pa bo jutranja kava _Katja_.

Noč je pri nas minila v redu, se je pa zjutraj zbudila z jokom in kar nekako nerazpoložena. Potlej smo se počasi odpravile in šle v vrtec. Možek je šel v službo, jaz sem pa še danes na dopustu. Popoldan greva s Petjo do naših in bova tam prespale do nedelje, ko naju bo prišel tatko iskat. Jutri gre itak v nočno, midve pa bova šle še na rojstni dan od sestrine tavečje punce. Pa za kakšne sandalčke in kapico bomo šle pogledat.
Včeraj sem bila na masaži hrbta in je prav pasalo.

Andromeda, še z moje strani čestitke [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 9:18:40)

Dan dan! katja, tole danes pa je kava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Nejc se trenutno prehranjuje z jabkom, pa imam proste roke. Mali decko sploh ne pusti vec, da bi ga futrali. Vse sam, edino juhico pusti, da mu pomagamo.

Drugace pa nic novega in nic posebnega.

Cakava mozeka, da pride domov. Potem pa picimo v LJ po avto in k P zakljucit bolnisko.

Andromeda -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 10:42:24)

Hello!

Olala, katja, to pa je kofetek in pol [sm=smiley36.gif] In seveda uživaj in se sprosti na masaži za nosečnice...jst sm tud proti koncu nosečnost sanjala, da bi šla na masažo, pa se ni izšlo, sem prezgodaj rodila [sm=smiley36.gif]

kuhanje - ...ponavadi imamo ob petkih ribe oz. morsko hrano, samo danes mi pa to ne diši, verjetno bom kar govedino v omaki s šampinjoni naredila in pire krompir, mislim, da če dam Dariu tistih par malih koščkov mesa, da ne bo škodilo, čeprav bo kuhano skupaj z gobicami...

Pri nas se že malo sonček kaže, si grem hitro lase posušit, potem greva pa z Dariom malo ven. sva pa danes skoraj do devetih spala [sm=bravo.gif]

poli* -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 12:34:18)

Pozdravljene.
Včeraj smo imeli posvetovalnico.
Ima 84cm in 10,8kg.
Dobila je tudi pikico, ker ni več tolk prehlajena... nosek pač.

Takoj ko smo prišli v ordinacijo je hotela prijeti tisto napravico za ušesa gledat, pa ji je zdravnica dala kar stetoskop za srčka... in naša frajerka si ga je takoj dala za vrat kot kakšna zdravnica [sm=smiley36.gif]. Se je dohtarca tolk smejala.
Pa jo je naša Tanja prav milo izpod čela pogledala in rekla: "Teta?" [sm=smiley9.gif], pa je rekla zdravnica, ma kolk lepo je to slišat.
Ja, ja, naša je prjatlca z vsemi zdravnicami[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 22:20:18)

Cer!

No, pa je za nami se en dan, pred nami pa stirje prosti in pestri dnevi. Jutri se malo razvajamo pri mojih, v nedeljo skocimo v Arboretum gledat dinozavre, v ponedeljek v Bohinj, v torek pa na razvajanje k tasci in tastu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

poli - vasa pupa je pa ze cela babn''ca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

No, danes smo uspesno domov pripeljali se en avto... mala zverinica leti kot sneta skirca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pa dopust sem rezervirala in vplacala, tako da lahko recem, da je bil danes dan za zapravljanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .

Popoldan sva sla z Nejcem skupaj spat, ker je mene tako cudno glava bolela, da sem mogla it v zatemnjen prostor. No, najprej ni izgledalo, da bo Nejcu uspelo zaspat, a je le omagal in sva spala skoraj dve uri. Uf je pasalo... posledicno smo sli zvecer uro in pol kasneje spat, ker se mu ob sedmih res se ni spalo in je bil navit kot urca.

Sedaj pa z mozekom malo nazdraviva, da bo avto dobro sluizil, potem pa se malo knjigico brat in spat.

lepo nocko vsem...

Andromeda -> RE: Novemberski malčki 2008 (23.4.2010 23:27:48)

mojsoncek - čestitam za nov avto. In vidim, da imate pester razpored "mini počitnic".

Mi gremo pa v nedeljo do mojih v NM, v ponedeljek zjutraj pa proti Zadru - ima možek dedka in babico dol in še nista videla Daria, pa da ga končno spoznata. Bomo pa imeli en apartma čisto zase, ki je sicer v lasti moževe tete, ki živi na Švedskem in poleti pride dol, sicer pa sameva (apartma namreč)...tako, da bom, ko pridemo morala najprej krpe v roke in čisit prah...pa pajke. uh, se jih bojim [sm=smiley36.gif]
Prejle sem še malo likala, na balkonu se mi 2 polna stojala perila sušita, jutri pa bo veselo pakiranje.

Eno ? oz. nasvet - Dario se zadnjih 14 dni NOČE kopat.
..ker nam je kar naprej lezel ven iz banjice, smo banjico pospravili, sedaj ga pa tuširamo - imamo namreč samo tuš kabino in drugače ne gre...in seveda se še manj mara tuširat, samo, da gremo v kopalnico, je takoj jok, stok in upiranje, potem ga na hitro polijem z vodo, vmes že skoraj pobegne...Kakšen dober nasvet, kaj naredit, da mu bo tuširanje všeč ali je to pač le ena faza?

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (24.4.2010 7:12:32)

čao!

Za nami je uspešen včerajšnji šoping. Sva z mami malopo BTCju hodili, potem pa še z možem in backo. Smo dobili za dojenčka za iz P, pa za backa kapo s šildom in par malenkosti. Pa kovter za backa. Pa še ful je bil znižan. Se res splača it pogledat v Outlet Odeja Škofja Loka, ki je v Jaršah.

Danes sva z backom sama, ker je šl možek na tekmo. Tako da prideta mami in ati k meni in gremo v Arburetum potem pa naročimo pice. Danes ne kuham[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ker je tak poseben dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Popoldne bom pa malo spakirala za v Kransjko goro za prihodnje dni.

mojsoncek: veliko varnih kmjev z novim avtom.

Andromeda: uzivajte v Zadru!

Zdej pa že slišim backa, ko se nekaj pritožuje v postelji. Je na srečo vsaj malo potegnil, ker ga je ponoč nekaj biksal.

Lepe praznike!!!!
K

_katja_ -> RE: Novemberski malčki 2008 (24.4.2010 7:14:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Eno ? oz. nasvet - Dario se zadnjih 14 dni NOČE kopat.
..ker nam je kar naprej lezel ven iz banjice, smo banjico pospravili, sedaj ga pa tuširamo - imamo namreč samo tuš kabino in drugače ne gre...in seveda se še manj mara tuširat, samo, da gremo v kopalnico, je takoj jok, stok in upiranje, potem ga na hitro polijem z vodo, vmes že skoraj pobegne...Kakšen dober nasvet, kaj naredit, da mu bo tuširanje všeč ali je to pač le ena faza?

Mi imamo tudi samo tuš kabino in banjice že zeloooo dolgo ne uporabljamo več. Mu nalijem malo vode, zaprem in veselo čofota. Morm pa zdej kupit eno nedrsečo podlogo za v tuš kad, da mu pri tuširanju ne bo drselo. Pojma nimam zakaj se Dario upira. Ste probali s kakšnimi igračkami.... Naš se res rad kopa.

poli* -> RE: Novemberski malčki 2008 (24.4.2010 9:30:58)

mojsonček- super za avto. Kaj za eno mašino sta kupila?

onur -> RE: Novemberski malčki 2008 (25.4.2010 21:55:18)

Živjo. No, pa smo spet doma. Midve s Petjo sva se v petek popoldan odpravile k našim na mini dopust. Možek pa je prišel danes, direkt iz nočne. V soboto smo bile po trgovinah. Petji sem kupila sandalčke, pa eno samokolnico. Popoldan pa smo šle na praznovanje sestričninega rojstnega dne. To je bila veselica po trampolinu in kopanju v pesku. Danes pa je bilo bolj na izzy. Zjutraj je prišel možek, ki je šel spat po nočni. Mi smo šli pa do moje sestre, kjer sem nabrala od njenih tamalih dveh še cunje za Petjo, pa dva para obutve. Popoldan pa domov in zvečer še malo ven na kraški zrak. Jutri pa delat.

Poli*, bravo za Tanjo. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Mojsoncek, uspešno vožnjo. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Andromeda, uživajte na počitnicah. Kdaj se vrnete.

mojsoncek -> RE: Novemberski malčki 2008 (26.4.2010 21:40:47)

Cer! Pri nas je te dni res pestro in zabavno.

V soboto smo se razvajali pri mojih, vceraj smo sli dopoldan v Arboretum in oba fantica sta bila navdusena nad dinozavri. Potem smo skocili se k mojim na kosilo in nato se k sestricni mojih fanticev, ki je praznovala rojstni dan. Skratka smo bili zunaj cel dan.

Danes smo se pa po zajtrku vsedli v avto in odpeljali na Most na Soci. Tam pa z avtom vred na vlak in v Bohinj. Res ena simpaticna izkusnja. Malo smo pogledali jezero, potem pa smo prehodili se milijon stopnic, da smo se povzpeli do slapa Savica. Sledilo je kosilo, tokrat druzinska pica. Potem pa veselo nazaj cez Bled proti domu. No, jaz sem v tisini vozila, moji trije decki so pa vsi spali v avtu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

No, ce se boste kdaj potepali po bohinjskem in se vam zalusta pica, vam priporocam picerijo Ema v Srednji vasi pri Bohinju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Jutri naj bi se sli razvajati k tasci in tastu, pa je razvajanje prestavljeno na prihajajoci vikend.

kopanje - mi nimamo problemov s kopanjem, je pa res da se kopata skupaj v banji. Andromeda, mogoce mu kupite kaksno lustno pisano nedrseco podlogo ali pa naj se eden od vaju z njim tusira v kabini. Hmmm... pojma nimam

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

mojsonček- super za avto. Kaj za eno mašino sta kupila?

ah, ena majhna masinca... Clio [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... ravno toliko da imamo za postukat. V roku enega leta pa ciljamo na C4 Grand Picasso [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

to bo to za danes... sem popolnoma unicena... grem se kaksno stran knjigice prebrat, potem pa spat

poli* -> RE: Novemberski malčki 2008 (27.4.2010 19:26:13)

Danes smo se pa po zajtrku vsedli v avto in odpeljali na Most na Soci.

Potem ste bli pa zlooo blizu nas [sm=smiley1.gif].

Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>