Bethany -> RE: Novemberski malčki 2008 (22.4.2010 13:38:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Ja, cepljenje: sem glih zadnjič dobila na mejl kake nepoznane in hude stranske učinke ima lahko cepljenje proti hepatitisu B, ki je menda pri 5 letih starosti... Pa ga sicer lahko odkloniš, ni nujno, sam tega ti noben ne pove... [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Tole, kar kroži po mailih je treba bolj za rezervo jemati. Jaz cepivom zaupam in tudi se mi zdi smiselno otroka cepit, včasih je bilo toliko bolezni, ki smo jih s cepivi skoraj izkoreninili. Ta cepiva so dolgoletno preizkušali in so varna, reakcija je ponavadi le pri tistih, ki imajo že tako kako alergijo (npr. na jajca ali celiakijo). Nekaj povsem drugega pa je cepivo proti novi gripi, ki sploh ni bilo preizkušeno (cepivo morajo preizkušati vsaj 6 let), ki je navaaden nateg in konstrukt farmacevtskega lobija. Tako cepivo kot nova gripa [sm=smiley1.gif] Mislim, da je čedalje bolj trendovsko, da starši ne cepijo otrok, meni osebno se to zdi nedogovorno. V t.i. 3 svetu razsaja cel kup bolezni, zaradi katerih umirajo in tudi zato, ker ni denarja za cepiva, ki so pri nas tako lahko dostopna in predvsem zastonj. Jaz sem se cepila proti hepatitisu B pri 17 letih zaradi prakse v bolnici in sem preživela [sm=smiley1.gif] ja, z rezervo, itak... sam vedno je v takih stvareh tudi malo resnice. Pa pri teh naših obveznih cepljenjih, vse te bolezni so že davno izkoreninjene, ali pa skoraj, pa še vedno vztrajajo pri tem, da so obvezna. Tretji svet je pa itak poglavje za sebe, tam mi je logično, da bi bilo cepljenje zaželeno, tle pa...?? Ne vem, js nisem pristaš cepiv, sploh ne živih... Kar je obvezno, bomo že dal skoz, ostalega pa nič. Cepljenje proti novi gripi? ah, to je pa itak sam nateg in politična fora, ker so hoteli spravit v promet za ogromno denarja nakupljenih cepiv... bolje ne vedet, kaj je vse za tem cepivom in kdo vse je imel od tega korist, tisti, ki so se cepili, še najmanj... [sm=smiley29.gif]
|
|
|
|