Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 20:02:45
|
|
|
|
poli*
|
Učera smo užival na snegcu.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 20:19:13
|
|
|
|
onur
|
Elina, bravo za korake. Poli*, ste pa uživali. Kje ste to bili? Mi smo danes bolj tako tako. Čebela je že ponoči slabo spala in kar nekaj pojokvala. Zjutraj je bila ok in smo šli v vrtec. Nato je tudi vzgojiteljica v vrtcu rekla, da je bila nemirna in tudi skoraj nič ni spala. Vročine ni. Mislim, pa da jo martrajo zobi, ker slina teče v potokih, dudo vleče kot nora in tudi rokico si tlači v usta. Popoldan smo šli spat in je bilo nato boljše. Smo pa dali popoldan in sedaj calpol. Če bo vse posreči imamo jutri v vrtcu igralno popoldne.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 20:24:38
|
|
|
|
onur
|
Eno ? Pozna kakšna koga oz. ima sama oblkce za punčko številka 134 oz. 128 - cca. 2 razred.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 20:41:21
|
|
|
|
šema
|
-katja- jst sm pošiljala pozdrave, in sicer svoji bivši sošolki, ki dela pri vas v drugi enoti (Tanja- nazadnje je imela 3 otroke), se pa že zeeeeloooooooo dolgo nisva ne slišali ne videli... Midva z najmlajšim sva že doma in greva nazaj na služenje šele leta 2010 - hb lahko koristim dopust, ker je tako zelo bogi, da ga ne morem imeti v vrtcu, čeprav je njegova tršica rekla, da ni sile. Fuuuuuuul kašlja- tolk da se že davi, iz nosa teče sicer prozorno ampak nonstop in če ne čistimo s sesalcem, potem nastane že rumene barve (no, do zelene še nismo prišli- zaenkrat). Nismo spali (oz. jaz nisem spala) cel vikend, ker se je zbujal tudi na pol ure zaradi kašlja. Do dr. pa še ne bova šla, ker drugače ni prizadet. Ja Ema je že prava dečva. Jo boste mogli skrivat pred fantiči in če bo šlo tko naprej, bosta z Ajdo skupi fante domov pripeljale Mam pa še eno ne prav fajn novico za nas: naša vzg. je dobila službo v domačem kraju in nas z novim letom zapušča , do marca, ko naj bi prišla s porodniške "ta stara", ki jo naš prav tako še ne pozna pa bodo imeli eno novo. Tako se bodo v prvem letu vrtca izmenjale tri osebe (sej vem, da je tako življenje ampak za svojega sem si želela nekaj drugega)
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 20:54:08
|
|
|
|
onur
|
ja, sem pač pozabljiva. orka, Ema je res velika. prava babnica. šema, upam, da se čim prej pozdravite. ja, ni lih fajn, da se vzgojiteljice menjujejo. pr nas je blo tudi, da je pomočnica šla na bolniško (nosečnost), sicer je naša ni spoznala, ker septembra ni bila še v vrtcu in imajo zdaj drugo (ta je od začetka ko je naša začela v vrtec hodit z njimi). so pa vletale druge v skupino, ko so bile naše vzgojiteljice bolne in itak, da zmeša to otroka. po drugi strani je pa tudi prav, da se je navadila na druge obraze, saj je vrtec majhen in prav je, da spozna tudi druge, ne pa samo svojo skupino. še eno ?. spijo vaši s povštrom ali brez. naša pretežno spi na sredi in se kar zarije na moj ali možekov povšter in tako spi do jutra. je to slabo ali
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 21:46:31
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: šema Fuuuuuuul kašlja- tolk da se že davi, iz nosa teče sicer prozorno ampak nonstop in če ne čistimo s sesalcem, potem nastane že rumene barve (no, do zelene še nismo prišli- zaenkrat). Nismo spali (oz. jaz nisem spala) cel vikend, ker se je zbujal tudi na pol ure zaradi kašlja. Do dr. pa še ne bova šla, ker drugače ni prizadet. tocno tako je pri nas od vceraj zvecer... morava pa vseeno jutri k P, ker sem ze v petek odprla bolnisko zaradi trebusne viroze... upam, da ne staknemo se kaj hujsega v cakalnici...
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 21.12.2009 22:59:28
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur še eno ?. spijo vaši s povštrom ali brez. naša pretežno spi na sredi in se kar zarije na moj ali možekov povšter in tako spi do jutra. je to slabo ali Povšter do 3. leta odsvetujejo in Dario spi brez njega. Ima pa navado, da si pod glavo da kako plišasto igračo ali odejico oz. kovtrček. Spi pa itak v spalni vreči, ker se tako premetava v spanju, da je joj. trma - zna biti kar velika, če mu klaj prepovedanega vzamemo se tako razjezi in seveda jok, je pa tudi zelo vztrajen.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 10:28:17
|
|
|
|
orka
|
helow en kafe za vse in čaj za tiste ki ne pijete kave šema-upam da bo AŽ čimprej bolje...sem pa jaz imela predvsem pri Ajdi ta problem,je celo noč tako kašljala (kadar je imela zamašen nos ) dokler se ni izbruhala,potem pa je naprej lepo spala in to kake 3x na zimsko sezono,operilP nam je takrat tudi hitro pomagal. onur-žal ti z oblekami ne morem pomagati,ima naša enako številko in jih tudi zase fehtam povšter-ja odsvetujejo oz do 3.leta kao ne rabijo povštra,a če otrok želi zakaj pa ne,mi ga sicer nimamo,ji ga pa podloži ko je prehlajena,da je malce dvignjena a se kaj hitro odmakne....
< Sporočilo je popravil orka -- 22.12.2009 10:29:18 >
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 10:32:09
|
|
|
|
orka
|
saj ne vem več kaj mi je, sem tako pozabljiva,da je joj...moram čimprej v službo so možgančki čisto zakrneli Elina-super za samostojno hojo
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 11:28:43
|
|
|
|
Andromeda
|
Živjo! orka, hvala za kavo in čaj, jst mam oboje rada in sem sI kr z obema postregla Končno mi je uspelo mulčka dat spat, je že cel dan tako sitkan, očitno bo zobek nr.3 kmalu vzunaj. Pripravila sem si velik kup perila za zlikat, samo prej bom še makarone od včeraj pojedla... Se še kasneje oglasim,. sploh, ko zmagam tisti nenormalni visok kup perila Ampak se moram podvizat, ker gremo v petek v NM in moram dat še nekaj rund pranja (in tudi likanja) skozi.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 22.12.2009 11:29:01 >
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 13:53:19
|
|
|
|
poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur Poli*, ste pa uživali. Kje ste to bili? Bili smo na Kuk-u. 14 dni pred tem pa na Matajurju. Severna primorska. Hodimo vedno mal bolj na visoko.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 14:57:23
|
|
|
|
orka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Živjo! orka, hvala za kavo in čaj, jst mam oboje rada in sem sI kr z obema postregla Končno mi je uspelo mulčka dat spat, je že cel dan tako sitkan, očitno bo zobek nr.3 kmalu vzunaj. Pripravila sem si velik kup perila za zlikat,. na to temo se pa jaz končno lahko pohvalim,sem pa včeraj popolnoma vse zlikala,m*** mi je všeč ker ni nikjer več nobene cune hihihi
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 15:03:25
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: orka IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda Živjo! orka, hvala za kavo in čaj, jst mam oboje rada in sem sI kr z obema postregla Končno mi je uspelo mulčka dat spat, je že cel dan tako sitkan, očitno bo zobek nr.3 kmalu vzunaj. Pripravila sem si velik kup perila za zlikat,. na to temo se pa jaz končno lahko pohvalim,sem pa včeraj popolnoma vse zlikala,m*** mi je všeč ker ni nikjer več nobene cune hihihi Meni je še vedno nekaj ostalo, ker se je Dario zbudil in me prehitel...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 19:53:47
|
|
|
|
onur
|
živjo. ja, danes pa je bil dan, da bi ga kar zbrisala. zjutraj čebela pojokava (sicer že od nedelje ponoči, vendar ker ni bilo vročine, smo mislili, da so zobki in bo že minilo). v vrtec ne gremo. dopoldan full zaspana, samo spala bi, kar carta se in ko je na vseh štirih, kot, da jo vse boli. ko vstane po dopoldanskem spancu, levo rokico drži kar od sebe in je v zapestju otekla. gremo k pediatru. jo pregleda, levo uho pordelo in da kapljice. pogleda še oteklo roko in da napotnico za slikanje. šibamo v bolnišnico v šempeter slikat. za zdravnika dobim sošolca in osnovne šole, tako, da čebelo še malo bolj natančno pregledajo. slika kaže, da ni nič zlomljeno, si pa roko špara. tako, da v vsakem primeru dobimo longeto, da roka miruje in čez en teden pregled.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 20:23:37
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur živjo. ja, danes pa je bil dan, da bi ga kar zbrisala. zjutraj čebela pojokava (sicer že od nedelje ponoči, vendar ker ni bilo vročine, smo mislili, da so zobki in bo že minilo). v vrtec ne gremo. dopoldan full zaspana, samo spala bi, kar carta se in ko je na vseh štirih, kot, da jo vse boli. ko vstane po dopoldanskem spancu, levo rokico drži kar od sebe in je v zapestju otekla. gremo k pediatru. jo pregleda, levo uho pordelo in da kapljice. pogleda še oteklo roko in da napotnico za slikanje. šibamo v bolnišnico v šempeter slikat. za zdravnika dobim sošolca in osnovne šole, tako, da čebelo še malo bolj natančno pregledajo. slika kaže, da ni nič zlomljeno, si pa roko špara. tako, da v vsakem primeru dobimo longeto, da roka miruje in čez en teden pregled. Boščka mala, držim pesti, da se hitro pozdravi in da bo rokica OK
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 21:04:48
|
|
|
|
orka
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur živjo. ja, danes pa je bil dan, da bi ga kar zbrisala. zjutraj čebela pojokava (sicer že od nedelje ponoči, vendar ker ni bilo vročine, smo mislili, da so zobki in bo že minilo). v vrtec ne gremo. dopoldan full zaspana, samo spala bi, kar carta se in ko je na vseh štirih, kot, da jo vse boli. ko vstane po dopoldanskem spancu, levo rokico drži kar od sebe in je v zapestju otekla. gremo k pediatru. jo pregleda, levo uho pordelo in da kapljice. pogleda še oteklo roko in da napotnico za slikanje. šibamo v bolnišnico v šempeter slikat. za zdravnika dobim sošolca in osnovne šole, tako, da čebelo še malo bolj natančno pregledajo. slika kaže, da ni nič zlomljeno, si pa roko špara. tako, da v vsakem primeru dobimo longeto, da roka miruje in čez en teden pregled. revica,kako jo pa to sedaj moti?Čimprej naj oteklina usahne in roka zaceli
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 21:07:16
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: onur živjo. ja, danes pa je bil dan, da bi ga kar zbrisala. zjutraj čebela pojokava (sicer že od nedelje ponoči, vendar ker ni bilo vročine, smo mislili, da so zobki in bo že minilo). v vrtec ne gremo. dopoldan full zaspana, samo spala bi, kar carta se in ko je na vseh štirih, kot, da jo vse boli. ko vstane po dopoldanskem spancu, levo rokico drži kar od sebe in je v zapestju otekla. gremo k pediatru. jo pregleda, levo uho pordelo in da kapljice. pogleda še oteklo roko in da napotnico za slikanje. šibamo v bolnišnico v šempeter slikat. za zdravnika dobim sošolca in osnovne šole, tako, da čebelo še malo bolj natančno pregledajo. slika kaže, da ni nič zlomljeno, si pa roko špara. tako, da v vsakem primeru dobimo longeto, da roka miruje in čez en teden pregled. ojoj, nic kaj prijetna zadeva. Ampak ni kaj, en-dva-tri se kaj zgodi tem nasim malckom, pa niti ne vem kdaj in kako. Naj se hitro pocajta No, midva sva bila pri P. Nejc ima neko virozico, ampak ni videti nic hujsega. Tako imam ta teden se bolnisko in sem tako rekoc ze zacela z bozicno novoletnimi prazniki. Je pa sel dopoldan Nejc se malo k moji tetici v varstvo, ko sva bila ravno v LJ. Jaz sem si pa dovolila imeti bozickov shopping. Seveda je v kosaro padla tudi ena jakna za mene, kljub temu da ni bila na bozickovem seznamu. Ampak vsake toliko si je pa treba kaj privosciti in se malo razvajati No, utrujena od danasnjega dne, bom sla pocasi kar spat...
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 22.12.2009 23:34:52
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek Jaz sem si pa dovolila imeti bozickov shopping. Seveda je v kosaro padla tudi ena jakna za mene, kljub temu da ni bila na bozickovem seznamu. Hehe, se popolnoma strinjam s takšnim razvajanjem! Dario je pa danes naredil prvi samostojni korak - ko sem ga spustila iz naročja nedaleč stran od klubske mizice, je kar obstal in potem stopil do nje Sem najprej mislila, da narobe vidim...čez nekaj minut je pa spet sam stal in hotel kar korak naredit, pa si je premislil in šel po štirih naprej.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.12.2009 8:57:47
|
|
|
|
Bethany
|
Onur, hitro okrevajte ... ja, hitro se to zgodi našim malčkom, pa kaj vse še bo, ko bo prišlo na vrsto kolo, pa rolerji, pa smučke... uf, bo še pestro... mojsonček, mmmm, s takimi božičnimi razvajanji bi se pa js tud strinjala... Sem si sama tud pred tedni privoščila malo stikanja po trgovinah in prinesla nekaj novic cunj domov. Filing je super, ko si lahk neki za sebe kupiš. Čeprav nujno ne rabim, če sem cele dneve doma in v trenirki. Pa enkrat bom že ane, Andromeda, juhuuu za prvi korak!! Zdej bo šlo pa hitro. Kar naenkrat bo naredil že dva tri, pa vedno več bo samostojno stal in mimgrede shodil. Boš vidla! Pa čim manj ga vodite za rokice, pol se mi zdi, da kr odlašajo s samostojno hojo, če imajo pomoč.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.12.2009 9:00:16
|
|
|
|
Bethany
|
O, lej lej, prva sem danes. Jah, nič! Grem kavico skuhat!! Wuuaaalaaaa:
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.12.2009 10:01:24
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Pa čim manj ga vodite za rokice, pol se mi zdi, da kr odlašajo s samostojno hojo, če imajo pomoč. Tega itak ne izvajamo, ker so nas že opozorili v RA in fizioterapevtka...Vidim pa veliko staršev in starih staršev, ki takole "pomagajo" otrokom, čeprav danes na vsakem koraku trobijo, da naj otroci shodijo spontano... Pa hvala za tole supertruper kavico...sem je več kot potrebna - Dario me že ob 6. uri zbudi, jst pa grem redko pred polnočjo spat in sem potem vsa zmečkana. No, danes mi ga je uspelo utišat do 6.30, potem sem mu dala mleko in sem uspela zadremaz do 8.30. Dario se je vmes nekajkrat zbudil in me "klical", ampak se nisem dala. Nič, grem še malo pospravit, potem pa rumove kolačke spečz, jih bom nesla zvečer na sestanek stanovalcev...
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.12.2009 14:26:33
|
|
|
|
mojsoncek
|
evo mene... midva z Nejcem se doma lepo cartava in cakava da pride domov se druga polovica familije Vceraj smo postavili smrekico, danes nas caka pa se dekoracija. To bo veselje Dario, kar tako pogumno naprej! Grem se spisek za trgovino naredit, da ne bomo lacni cez praznike, ko bodo trgovine zaprte
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.12.2009 14:41:42
|
|
|
|
poli*
|
Onur- upam, da se mala mis kmalu pozdravi. Andromeda oz. Dario- čestitke za prve korake. Lahko bo trajalo še en mesec, da res shodi, lahko pa bo že v 14 dneh lepo racal sam naokoli. Pridna si ti, da boš kolačke spekla za sostanovalce. Verjetno ste vsi novi v bloku? Pri nas je že 3 dni samo dež in se mi že malo frčka. Ni lepo biti kar noter. Mojsonček- naj se tudi Nejc pozdravi še pred prazniki Bethany- jaz sem si tudi nekaj stvari nakupila za oblečt... trenutno jih ne morem nosit, ker nikamor ne grem , ampak tudi to bo prišlo na vrsto.
|
|
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 23.12.2009 20:04:38
|
|
|
|
onur
|
Dario, za prve korake. zdaj bo šlo kot po maslu naprej. naša čebela je že bolje. mi jih pa kuha zadnje dni. danes spet, da me skoraj kap. jo mož drži in se z roko, kjer ima longeto, ko se obrneta malo dregne ob vrata, potem pa, da bo planila v jok, ti pa ostane brez sape, usta na široko odprta in ne dihat, kakih pet sekund. jaz pa panična in jo trepljam po hrbtu, nato pa kot da ni bilo nič. sej me bo še kap. drugače sem ji pa še danes nakupila nekaj kratkih in dolgih bodijev, pa ene hlačke od trenirke, pa eno igračko za božič, pa mulčkom od sestre sem nekaj kupila. ja pa je šel en šop denarja.
|
|
RE: Novemberski malčki 2008 24.12.2009 8:52:42
|
|
|
|
Andromeda
|
Dobro jutro! Danes pa spet jaz prva...no, že kuham kavo, samo še malo, pa bo, taka božična: Mi smo včeraj šli malo po predbožičnih nakupih, žal nismo dobili nobenih sank za Daria (ali so bile premajhne, ali pa je bil sedalni del iz enega čdunega blaga, zalepjljen na sani), tako, da smo potem, ko smo bili že v mullerju kupili kar en bolj fensi poganjalec z glasbo, lučkami, gumbi, itd. od chiccota - nekaj takega smo mu mislili kupiti za roj.dan, pa takrat zaradi selitve ni bilo (finančno) izvedljivo. No, sej zdej je sneg itak že skopnel, me pa tako jezi tole vreme, ampak ne, mi ne bo pokvarilo božičnega vzdušja Nič, grem Dariu malico pripravit, se še kasneje kej oglasim...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanjaKazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
imesymbakatera oblika imena ti je ljubša?ela (
81%)
ella (
13%)
elle (
6%)
Število vseh glasov: 105Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!