mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ mojsoncek: kje si se zgubila... v snegu ... ja, spet nas je dobro zamedlo, zato danes spet delam od doma, ker ceste se niti priblizno niso bile zrihtane zjutraj. No, zamedli pa so me tudi z delom in sem res na polno zasedena (kar mi po pravici povedano cisto ustreza, ker cas hitreje mine), tako da nimam nic kaj ekstra casa (se za branje ne, kaj sele za pisanje)... vsake toliko pa le malo pokukam. In ker nimam kaj dosti casa, bom samo takole... super za vse dobre novicke , tistim pa, ki rabite malo vzpodbude v malce tezjih trenutkih, pa . Pa se tole v posredujem... v razmislek... Česa nas niso naučili v šoli za starše, pa bi nas morali … Ne razvajaj me. Dobro vem, da ne morem dobiti vsega, kar zahtevam. Ne boj se odločnosti. Tako vsaj vem, pri čem sem. Ne spreminjaj svojih odločitev. To me samo zmede. Potem pa skušam doseči vse, kar mi pride na um. Ne obljubljaj. Mogoče obljub ne boš mogel izpolniti. Tako krniš moje zaupanje vate. Ne nasedaj, kadar te hočem vreči iz tira, sicer bom poskušal doseči še več takih ‘zmag’. Ne naredi zame tega, kar zmorem sam. Sicer se bom obnašal kot dojenček in te bom še naprej imel v svoji službi. Ne ukvarjaj se preveč z mojimi razvadami. Nevarno je, če jih obdržim za stalno. Ne popravljaj me pred drugimi ljudmi. Name narediš večji vtis, če me pokaraš mirno in na samem. Ne poskušaj mi pridigati. Čudil se boš, kako dobro vem, kaj je prav in kaj ni. Ne reci mi, da so moje napake grehi. Naučiti se moram delati napake, ne da bi zaradi tega mislil, da sem slabši kot tisti, ki napak ne dela. Ne nergaj. Sicer se moram, da se zavarujem, narediti gluhega. Ne zahtevaj pojasnil za moje napačno vedenje. Res ne vem, zakaj sem to storil. Ne dvomi o moji poštenosti. V strahu se bom zlagal. Ne pozabi, da rad delam poskuse. Tako se učim. Pusti mi to veselje. Ne posvečaj preveč pozornosti mojim malim težavam z zdravjem. Začel bom ceniti rahlo zdravje. Ne umikaj se, če želim kaj zvedeti, sicer boš kmalu ugotovil, da iščem odgovor drugje. Naj ti ne bo pod častjo, če se kdaj opravičiš. Pristno opravičilo ogreje moja čustva do tebe. Ne delaj vtisa, da si popoln in nezmotljiv. Bil bi prevelik vzor zame. Naj te ne skrbi, če imaš premalo časa zame. Važnejše je, kako prebijeva skupni čas. Ne pozabi, da potrebujem veliko razumevanja in opogumljanja, sicer ne bom mogel napredovati…. To ti želi tvoj ljubljeni otrok. Ti si moj vzornik. Zgledujem se po tebi že odkar sem te prvič videl. (povzeto po Napotki otroka staršem, neznani avtor) pa lep dan!
< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 10.10.2010 15:02:11 >