Bethany
|
Jutro! Madonca že dolgo nisem kakega kofeta zrihtala, zdele mi pa glih na mizi diši iz šalce, pa sem se spomnila še na vas, tle gor. Evo, jih bo dost za vse prisotne? Več kot dovolj, ha? Lahko katera dve Tole obdarovanje vzgojiteljic: nisem niti pomislila na to, pa mi ideja sploh ni slaba, ker sta naši dve tud ful fajni. Sam kaj podarit? Še najlepše bi bilo kake domače kekse... mogoče čez vikend z Elino kej spečema, pa v ponedeljek nesemo. Drugače pa je naš božiček letos čist "broke". Js sem dobesedno brez denarja, edino v skladih je še nekaj rezerve, tist je pa res za krizne čase... Pri mojmu pa sicer nekaj kaplja na račun, ampak gre vse skup za stroške. Glih za glih... Upam, da se kmalu izboljša situacija. Hecno je, da zdaj ko delam, imam manj denarja, kot prej, ko sem bila doma. No, pa tudi neki bajno nisem plačana. Do sedaj, od vseh mojih služb, še tistih iz študentskih časov, najmanj... Ampak, vsaj nekaj je. Pa delam, se vsaj glede tega bolje počutim. Včeraj sma z mojim končno zrihtala mojo uradno zaposlitev. Zavod nama je prispeval 4 jurje subvencije, dost bo za prispevke in davke, ostalo, kar zaslužim v Tušu, bo pa za nakazilo moje plače. Itak da minimum, brezveze državi plačevat več, kot je nujno potrebno, ane? Tak da, danes, ko sem po več kot dveh letih spet zaposlena, se ne počutim čisto nič drugače in nič kaj olajšanja ne čutim, ker bo vseeno treba vsak mesec skrbeti, da bo dovolj financ za mojo plačo in moževe prispevke. Ampak nekje je treba začet, ane? Iz malega raste veliko. Drugo leto pa tak porodniška, če bo posreči.
|