madela
|
IZVIRNO SPOROČILO: skate IZVIRNO SPOROČILO: madela Hvala za tole. Je že res,da se vedno najdejo taki,ki so proti cepivom-takim in drugačnim,ampak pri tem so mi pa toliko straha nagnali v kosti,da sem že čist obupana. Kakorkoli se bova z možem odločila,bova pa morala midva nosit krivdo,otrok pa posledice. Se mi pa vseeno zdi,da je to prevelika zahteva od mene,ker svojemu otroku itak hočem dobro,ampak kaj je tisto dobro? Rečeno je bilo,da se bodo posledice cepljenja začele pojavljat tudi po nekaj letih Moti pa me tudi,da tisti,ki so se že cepili navajajo čist različne stranske učinke...eni blage,drugi pa grozne. Torej komu zdaj verjeti? MAdela tudi mene pediatri opozarjajo oz. nagovarjajo, naj otroka dam cepit za novo gripo (cepljen je proti pnevmokoku). Za običajno gripo se še nismo uspeli cepit, ker smo bolni. Sama sem bila odločena, da otroka pa ne bom cepila. In glede na to, da je tudi srčni bolnik - težak, so mi vsi svetovali velik premislek o cepljenju. Kakšne bodo posledice, ne vem. Pravijo, da ker jih po vseh dosedajšnjih cepljenjih nikoli ne bo, da jih tudi sedaj ne pričakujejo, vendar pa, če zboli za novo gripo, pa se lahko stvari izredno zakomplicirajo in ničesar ne izključujejo. Odločila sem se, da ko bomo zdravi, se gremo cepit - upam pa, da je prej ne dobimo. Če se odločiš za cepljenje, bi bila vesela, če bi napisala, ali so bile kakšne reakcije. Skate,jaz sina ne bom dala cepit. Sem ga mislila dat za navadno gripo,kot vsako leto pa jo je že prej prebolel,ki se je nadaljevala v pljučnico. Jaz sem veliko razmišljala in sem že bila na tem,da ga dam cepit. Potem sem pa res po dolgem času srečala svojo krstno botro,ki dela v zdravstvu in mi je povedala za informacije,katere strogo ne bi smele priti v javnost in mi je zelo odsvteovala cepljenje. Tudi sama se ni cepila,kakor pa tudi ne nihče od njenih bljižnjih. Lahko,da je vse skupaj še en larifari,kar mi je povedala,ampak zdaj je podnu izbilo dno. Preveč vem,preveč berem in tako bomo vsi ostali necepljeni in upali,da nas ne zadene kaka tragedija. Je pa bil moj sin cepljen vsako leto proti navadni gripi brez vsakih reakcij,pa tudi proti pnevmokoku brez reakcij. Odločitev je na tebi,nočem ti odsvetovat cepljenja,pa tudi ne obratno. Je pa zelo težka odločitev. No za info,naša pediatrinja je rekla,da so pri njih doma vsi cepljeni in noben ni imel reakcije. Kakšne težave pa ima tvoj sin,če smem vprašat? Tudi naš je srčni bolnik
|