zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: loncica zmajaz, vem da si ti pač strogo proti cepljenju, sem videla, da se oglasiš na vsaki temi, ki se na to nanaša in lobiraš proti. to spoštujem, saj so nekateri pač apriori proti cepljenju Ne, to pa ne drži, jaz NISEM apriori proti cepljenju - ampak SAMO proti TEMU cepljenju. Moji otroci so redno cepljeni + proti rotavirusu + proti pnevmokoku ju bom dala OBA cepit zdajle in to preventivno, ker drugače nimata hudih težav (ta večja bo stara 2 leti in je imel 3x vnetje ušes, ta mali je star 6 mesecev in še ni imel nobenkrat vnetja). Tudi jaz pravim, da vsak se mora sam odločiti - vsekakor. Vse kar želim jaz tukaj doseči, pa je, da bi bili ljudje dobili čim več informacij. Ker dejstvo je, da tu nekaj smrdi. Pa mislim, da vse osebe, kar jih osebno poznam in delajo v zdravstvu/farmaciji, ne bi bile kar tako brezveze proti temu cepljenju, ne poznam pa nobene take osebe, ki bi bila za. Pediater mi je tudi rekel, da niti slučajno. Strinjam se - morda se "nevarnost" cepiva prenapihuje, ampak kdo bi vedel. Prav zagotovo pa se prenapihuje nevarnost te gripe, ker do zdaj se še (vsaj zaenkrat) v praksi ni pokazalo, da bi bila kaj bolj nevarna od navadne sezonske gripe. madela tebi pa po resnici povedano, ne vem odgovoriti, kaj storiti v tvojem primeru. Sem že parkrat rekla - zame ni dileme - mi na kraj pameti ne pride, da bi dala cepit sebe ali otroke. Ampak za ljudi, ki sodijo v rizično skupino, mi je pa prav hudo, ker tu je pa malo več na kocki, in prav sočustvujem z njimi, ker pri njih je žal tako, da se lahko ena kot druga odločitev izkaže za napačno. Vedno več se pojavlja zgodb ljudi, ki so imeli na cepivo tako reakcijo, kot bi prebolevali enega hujših potekov gripe. Zadnjič sem ravno brala zgodbo take osebe, ki je sicer kronični bolnik, v nemškem Spieglu. Ne vem, res ne vem - sami se boste morali odločiti, odločitev pa je vse prej kot lahka. Lahko bi bilo recimo meni reči - "ne, ne daj jih cepit", ampak na kocki je življenje tvojega otroka, ne mojega, zato ti jaz ne morem govoriti, kaj bi naredila, ker sama nisem v taki situaciji. Je pa dejstvo, da je tudi dosledno izvajanje ukrepov proti gripi lahko zelo učinkovito - ampak je pa treba res biti dosleden, če si v rizični skupini - saj so že neštetokrat premleti: - Pogosto umivanje rok - Hands-free, pomeni da se vzdržite dotika katerega koli dela obraza. Poizkusite čim manj približevati roke obrazu. Nosnice čistite le z robčki. - Izpirajte in grgrajte slano vodo vsak dan vsaj dvakrat (v toplo vodo stresete malo soli). Navadno bi grgranje in izpiranje resnično preprečilo razvoj bolezni v telesu. Ne podcenjujte ta enostaven način za preprečevanje okužbe. - Podobno je treba očistiti tudi nosnice. Nekaterim je postopek spiranja nosnic rutina, drugim pa problem. Vendar je enostavno, če vatirano palčko (za ušesa) namočite v toplo slano vodo in si temeljito očistite nosnice, sprhajte vse ven in poskrbite, da je postopek čim bolj temeljit. - Stimulirajte svoj imunski sistem z bogato C vitaminsko hrano, katero vsebujejo predvsem citrusi (limone, pomaranče, grapefruti mandarine, kivi , .). Če kupujete C-vitaminske tablete, pa poglejte da vsebujejo tudi cink,ki izboljšuje absorpcijo-vskravanje. - Pijte čim več t oplih napitkov (čaj, kava, kakav .). Pitje ima podoben, vendar nasproten učinek kot grgranje. Ta izpira živeče viruse v želodec, kjer nimajo pogojev za preživetje ali okužbo.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.11.2009 20:50:28 >
|