|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrski kostanjčki 2009
11.1.2010 20:25:30   
ninka80
Ojla!
Kok so luškani tile naši kostanjčki user posted image user posted image

sanjacka, dvomim, da bi kaj škodilo tvojem user posted image . Jst jem vse, ker malo nič ne šraufa, tko da ni panike. Če bi opazila, da ima krče bi prenehala, drugače ni potrebe.

eva1, full lepa tortica.

rožica13, super, da ste doma in se lepo crkljate.

Moja sončka spita že od 7h, jst še spečem kruh, pa grem tut mal počivat.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 751
11.1.2010 21:12:12   
mayamaya
ejla, dober večer!

midve se trenutno malo zabavava, ona v svojem ležalniku, jaz pa tukaj user posted image . itak bova dežurali še ene tri urce preden gremo spat user posted image . vsakodnevna rutina. pa bo že user posted image

drugače pa jaz tudi opažam, da imam vedno manj mleka. pa pravijo, da bolj kot sesa ali si ga črpaš, bolj nastaja user posted image , pri meni to ne velja. se mi napolnijo konkretno samo, če jih pustim na miru malo dlje časa. po navadi čez noč in potem je vsaj jutranji obrok cel mamin, brez dodajanjauser posted image . ja, no bo kar bo, še vsi otroci so zrastli.

aha, se že pritožuje in jezi

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 752
11.1.2010 21:23:16   
eva1
hej!

Moji user posted image že debelo uro spijo, jaz pa mal bluzim po rač...pa rečem prej mojmu..lej k že znam slepo tipkat..pa zine on..ja z lepim se hvališ(kao sej pol preveč na compu visiš)..k bi znala recimo slepo kuhat, al pa likat bi blo bolš...hehhe..sej vem da se zeza, ampak kjeri komentarji..komaj da iz stroja zloži, pa še to mu 10x rečem pred nardi...mislim..deci!!!!

Kar se tiče mleka..jaz mislim, da se pumpanje in dojenje ne more primerjat...otrok bo vedno več vn potegnil kot z pumpanjem..jaz k sem si v P pumpala in nosla k malemu na pediatrijo sem prav mogla vse žleze zmasirat da sem vse vn potegnla, ker drugač so me žleze ob strani ful bolele..ko pa je mali potem potegnil pa je spraznil joško k bi rekel keksuser posted image ..ni nč več bolelo! Tko da pomoje je težko ohranit mleko če se ne doji polno,pa vrjetno ga je s časom tudi čezdalje manj..pri polnem dojenju pa težko da ti ga recimo kr zmanka...

sanjačka-eh nima kej bit če piješ cedevito..jaz jem Elevit, pa še legofer pijem, pa tudi ogromno sadja pojem..sej vitaminov se tak težko predozirati!
pecorella-ful velik fantič že, pa ful luškan!!!!
Kar se tiče dojenja..ja meni tudi šprica ko se začne dojit...včasih sploh ne dohaja,  tok pije, da komi diha vmes...pol pa si vzame 10 sekundno pavzo pa spet začne vlečt..pa spet komaj sam sebe dohaja :)

Nč zdej pa grem pod tuš in spat...mirno nočko vsem

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 753
12.1.2010 8:21:08   
tassika
Jutro, za mano je pa grozna noč. zoja je šla spat ob 22,00 in potem spala do enih in to je bilo vse od spanja, vsaj zame, potem se je pa začelo, pogovarjanje, premetavanje, gruljenje,... in pol sevede itak na 3 urce jest, s tem, da sem bila še ful žejna in sem še pit hodila in posledično sem spala skoraj d anič, sem komaj čakala da bo ura 6 ko gre moj v službo in jo dvignem za previt in prelulana odspredaj in odzadaj, še jogi je bil moker in sem šla celo preoblečt, pa še ne smem se pritoževat čez plenico, ker je sigurno imela eno kg tolk je bla prelulana.

Ima pa zadnje dneve spet probleme z napenjanjem. Zakaj jo tolk boli če potem normalno tekoče kaka, ni zaprta, sam napenja se pa ful, zdaj sem začela prakticirat da ko jo vidim jo kr malo bolj trdo masiram po trebuščku pa nogice skrčim in pritisnem k trebuščku pa gre lažje.

Mleko šprica tudi meni, sploh prvi dve minuti in pol se ji zaleti in spusti in sva obe mokriuser posted image

Nič zdaj pa šibam kavico skuhat, dons dobim novo frizurouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 754
12.1.2010 9:05:27   
valerija77
Jutro

Naš tamal je včeraj zaspal šele ob pol dvanajsti ponoči. Enostavno ne vem kako ga navadit da bi prej zaspal, enostavno ima uro med 23 in 24 da zaspi. Je pa potem spal do 7h. Z mojim sva imela pa obisk do pol druge ure ponoči in sva šla šele takrat spat, tako da mi kar malo manjka. Pa saj bo, sem itak navajena bolj malo spati. Tud moj je ful tečen preden zaspi in sploh ne vem več kaj mu še dati oz. naredit da bi nehal jokat. Ampak enostavno neha ko pride njegova ura in potem spi, prej pa za vraga ne bo spal. user posted image

Joj kake lepe piškotke mate!user posted image
Sanjacka za cedevito ni treba skrbet, jaz je spijem na litre pa ni nič narobe.
Jutri pa končno prvi pregled in da že dobim mireno ker je kr zoprn brez zaščite. user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 755
12.1.2010 9:41:56   
blondy_81
Punce, kaj narediti v primeru, ko ima otrok samo 35.6 ali 35.8 temperature?

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 756
12.1.2010 9:53:35   
valerija77
Z kakšnim termometrom pa meriš? Ušesnim? 

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 757
12.1.2010 9:55:43   
sanjacka
Dobro jutro!
Eva1,ti naši dedci, oni bi lahko viseli na rač. ure in ure, me itak zraven še kuhamo, pa ujčkamo, saj za žensko je znano, da ob enem delu je sposobna in zna delat po 3 stvari in več hkrati.user posted image user posted image
Tassika, pa pokaži se, novi look, tudi mene vleče da bi nekaj spremenila!
Valerija, no lepo da si se odločila, jaz še pojma nimam kaj bi....ni mi do tabletk, verjetno bomo še zibali, sam ne vem kdaj, služba itd......tako da ne vem kaj mi še preostane?user posted image
Zdaj še dojim, tak da še ni glih kritično, samo nikoli ne veš....saj ni več pravil!!!
Tako, moram it, saj se gremo tehtat in me prav zanima koliko je naš Nino težek, stari smo 2 meseca in 13 dni, ne Tassika?
LPuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 758
12.1.2010 10:14:32   
blondy_81
z običnim digitalnim.Merim pod pazduho, tako kot so ji v porodnišnici.

Naša pikica Manca nas je razveselila pet tednov prej: 2.11.2009 ob 23.04

Neposredna povezava do sporočila: 759
12.1.2010 10:16:28   
sanjacka
Blondy,ne vem...probaj še enkrat, pa saj verjetno si..pa najbolj ziher je, da zmeriš v ritko!Pa toplo je obleci, še posebej nogice!
Tassika, tole sem se še spomnila, mama mi je svetovala, saj tudi mojga večkrat zvije pred kakanjem,potem pa je tako kot pri tebi...večkrat imej Zojo odvito na previjalni, da brca brez pleničke, da se črvece čist sprostijo, moj je zdaj tako lepo kakaluser posted image ! Saj je res, skoz so v pleničkah in tole met skoz na ritki je rez tečno-pleničke!
Moram it, dedek je že skoraj v avto, jaz pa še v pižami!user posted image  

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 760
12.1.2010 12:16:48   
tassika
Ja sanjačka 2 meseca in 13 dniuser posted image , saj jo pustim tudi odvito na previjalni, pri njej ne vem kaj je problem, ekr je še vedno vsaka plenička pokakana, ni zaprta, samo predno da vn pa malo pojokca, sej bo minilo.

Aja moj novi look je pa rahlo rdeča barva, ker na temno rjavo ni šla živa tko kot sem imela včasih, ampak bo že, pokažem pa takoj ko bo kakšna slikca, ko bo sonček, ker če se zdajle slikam ne bo ravno vidno, ker je tako temačno

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 761
12.1.2010 12:36:25   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81

Punce, kaj narediti v primeru, ko ima otrok samo 35.6 ali 35.8 temperature?

to je premalo..idealno za otroka je od 36.5-37.2, če je nedonošenčk, oz če je lažji potem je spodnja meja 36.5! Ampak najprej probaj če toplomer prav dela, pa to so mere če meriš pod pazduho! Pri amlo večjem otroku je spodnja meja 36....tko so nam rekli na neonatalnem!

Zdej pa šibam v šoping, pa se pol še javim!

< Sporočilo je popravil eva1 -- 12.1.2010 12:38:41 >

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 762
12.1.2010 12:54:10   
caryn
tassika tudi pri nas imamo podobno težavo...napenjanje, potem pa normalen tekoč kakec...ne vem zakaj do tega pride. Našmu pomaga, če se ga nosi/pestuje s trebuškom navzdol.

Mi smo bili danes pri P. Za seznam: 6900 g in 61,5 cm (+2 kg in 5,5 cm od prejšnjega meseca - smo bili pohvaljeniuser posted image )

lep dan vsem skupaj!

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 763
12.1.2010 13:09:27   
sanjacka
Evo, že spančka naš korenjak.Težek pa je 6500 g in dolg 60 cm. Napredujemo, oblekce smo že zamenjali, zdaj so mi tiste prve res tako male spet. Nino lepo napreduje, jaz pa tudi, user posted image upam, da bo kmalu šlo kaj dol! user posted image  Lep dan, kuham kosilo!

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 764
12.1.2010 13:35:17   
divja
Zdravo,
no da se še jaz malo javim, moj sonček je zdele že par dni tako priden, ni več toliko krčkov in čez dan ful spimo pa tudi zvečer mi zaspi nekje okoli 22-23 in pa do 5 zjutraj, upam da tako ostane user posted image user posted image
drugače sem se pa včeraj spomnila da sem oddala vlogo za otroški dodatek in sicer kar preko spleta, pa me zanima koliko časa pa traja da pošljejo odločbo, ker nisem čisto ziher če sem vse prav izpolnila in na koncu nisem dobila nobenega potrdila da sem uspešno oddala vlogouser posted image

joj v nedeljo sem imela pa prav krizouser posted image čisto sem bila jezna sama nase, ker sem hotela obleči ene hlače pa mi niso prav, te kile.... bo potrebno začeti malo bolj migati da se jih znebim....

nič letim še malo pospravit

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 765
12.1.2010 15:19:08   
pi82ka
Ojla,
zanima me kakšno kotracepcijo uporabljate sedaj po porodu. Meni je včeraj dala recept za Cerazette ampak tablet še nisem šla iskat. Ali jik katera jemlje?
Ker  piše v knjižici, ki mi jo je dala, da imaš lahko neredne cikluse,...jaz imam že tako ali tako neredne cikluse zaradi policističnih jajčnikov in se bojim, da bom imela zaradi tega še bolj zmešano vse skupaj...če je sploh možno imet še bolj zmešanouser posted image .

APTAMIL COMFORD se pa dobi v lekarni, BC, Mullerju, ...povsod kjer prodajajo aptamil. Razen ker MC ne vem če ga drži, ker še navadnega nimajo vedno.

(odgovor članu divja)
Neposredna povezava do sporočila: 766
12.1.2010 22:09:49   
sanjacka
Nobene nikjer med našimi kostanjčkiuser posted image , tudi moj dragi je šel v nočno, moji otroci vsi spančkajo, nič pa grem malo pred TV! Lep večer in mirno nočko Vam želim!user posted image

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 767
13.1.2010 9:04:55   
tassika
pi82ka jaz jemljem te tablete in trenutno nimam nobenih težav, nič stranskih učinkov. Ko sem jih začela jemat sem po dobrih 3 dneh dobila krvavitev podobno M in od takrat nič. Baje zavirajo delovanje jajčnikov na podoben način kot mirena in lahko sploh nimaš M ali pa krajšo,... ne vem pri meni ni nobenih težav, če pa se pojavijo pa lahko takoj prekineš.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu sanjacka)
Neposredna povezava do sporočila: 768
13.1.2010 10:39:49   
lenybaby
Živjo mamice! user posted image  Upam da ste se kej naspale dans?!
Tud js sm dubla te cerazette tabletke pa ne opazm nobenih problemov. Sam pa po koncu čišče sploh še nism mela menstre sam je G rekla da nej kr jih začnem jemat in da ni treba čakat tko da...user posted image  bomo vidl kaj bo.
Našga minija tud zvija in napenja da kr rdeč u glavo rata tolk ga matra. Pol je pa k na bojnem polju, take salve da je veselje! user posted image  Kaka in lula ful pogosto in se ne zgodi da bi bla plenička prazna kadar se greva previt. A še kera opaža da otročku ful "pokajo" sklepi? Tko kot odraslemu pač ampak men je ful grozn k se vedno ustrašm da ga kej boli to pa sploh ne obrajta. user posted image  
No, mi mamo dans že dva mesca in en dan in veselo bulmo u tv! user posted image  Njegov najljubši "komad" je na discoveriju un "bumdijada, bumdijada..." user posted image  Takrat vedno utihne in sam posluša in gleda... user posted image

No, pa se je spet zbudu, mal pojokca, pol pa zagrmi... no pejmo se previt, buča!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 769
13.1.2010 11:23:46   
pi82ka
Tassika a ti si tud že pred m začela jemat te tabletke? Če bom jaz m čakala bo loh že 3 mesce al pa več minil, ker sem mela pred nosečnostjo tko neredne in zelo poredko.
Danes sem jih šla iskat, tko da zvečer vzamem prvič.
Naši tud pokajo sklepi, mi je blo full groznona začetku, ko sem jo previjala in ji je v rami neki zaškrtal...ampak če bi jih bolelo bi jokali, tko da ni panike.
A ste šle kej na razprodaje? Jaz bi tko en plašček rada kupla, pa ne vem kam nej grem pogledat v Lj, tko da ne bom ob cel dan, če ma kera kero idejo? Razen h&m tja bom itak šla, pa v new yorkerja.

(odgovor članu lenybaby)
Neposredna povezava do sporočila: 770
13.1.2010 12:47:51   
rožica13
Oj,

Lina je pa danes že drugo noč spala v posteljici namesto v zibelkiuser posted image , se mi zdi tko majhna proti posteljici user posted image . Panča pa zadnje dni kar lepo čez dan, ko jo položim se seveda zbudi ampak pol se tut pol ure pogovarja in počne vse druga razen spi ne a na posled le zapanča. Kak luksuz v primerjavi s prejšnjim mesecem user posted image !

A vaši tudi kar naprej tlačijo roko v usta? Se mi zdi da se s palčkom drgne ob dlesni, a je možno da jo že srbijo? Ker cuza jo ne, samo po dlesnih drgne.

Danes sem stara pa četrt stoletja, uf kaka številka je že to user posted image , men se pa zdi da sem še kar 20.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 771
13.1.2010 13:18:06   
tassika
Pi82ka takoj sem jih začela jemat, potem pa sem dobila neko krvavitev k ne vem kaj je bila, zdaj pa ni nič.

Rožica vse naj naj, četrt stoletja uf, jaz sem vseeno malo pred tabouser posted image

Aja zoja si tudi tlači roke v usta, sploh če ji ne dam dude, prav slišim koko jo cuza, ampak celo, ne več samo prstka, pa slini se tudi, samo pomoje je to razvojno, za zobke je prekmalu.

< Sporočilo je popravil tassika -- 13.1.2010 13:19:11 >

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 772
13.1.2010 13:31:03   
juniorka
Rozica13, VSE NAJBOLJSE! Eh, jaz sem ze v kristusovih letih, pa se mi zdi, da sem 18user posted image

Na hitro, dokler se dremucka v lupinici.. jaz ji dam pajac iz flisa v lupinico, cez pa deko, je ne tlacim not s kombinezonom, pa avto ogrejem prej.

A je ze katera odstranla uno podlogo iz jajcke? Jaz jo moram, ker je v avtu ne morem vec prpet, ma noge prevelke, samo pol pa glava nima oporeuser posted image Bo treba s plenickami podpret verjetno...

Nasa ima tudi okoli 6,5 kg in 65 cm pri 2eh mesecih.. bom v petek potrdila, ko imava zdravnika. Cepljenje- ni blo obenih stranskih ucinkov kljub 2 pikicam, upam, da bo tako tudi naslednjic.
Bodyji smo pri 68, 62 komaj zaprem, ampak so rokavi pr komolcihuser posted image , iz Leclerca pa za 6 mesecev kot uliti.. tukaj stevilke pa 3-6 mesecev, so Britanci manjsi otrociuser posted image
zascita- nimam pojma, po prvem porodu je nisem imela, pa je skor 2 leti trajalo, da sem zanosla, ceprav sem menstro dobila 2 meseca po porodu. Zdaj pa ne vem, ker se enga otroka si ne predstavljam imetuser posted image

tassika
, jaz sem prvemu dodajala zvecer od 3 tednov naprej, pa se je lepo dojil do 1 leta. Zdaj pa sem rekla, da ne bom dodajala, saj se lepo redi, cetudi se mi zdi, da imam bolj malo mleka. Dojiva se pa en obrok samo na eni joski. Ampak jaz probam, ko neha jest, iztisnit( kr s prsti) in ce kaj pritece, pol mleko je in se ne sekiram. Pa prsi se ne napolnijo vec, kot od zacetka...
Sem pozabila, kaj ste se komentirale, se kaj javim, ko bodo otroci pustili ( moz vkljucenuser posted image - moj ima tudi problem z rr, on pa na fb visi po ureuser posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 773
13.1.2010 15:04:18   
rožica13
Hvala za čestitke!

Juniorka, pri nas se da ta prevleka v lupinici nastaviti na tri velikosti, tako da če je bol oblečena ji čist povečamo in ji je še vedno prav, res pa da ima nogice že tudi blizu sedeža. Tudi jaz ji oblačim že 68, pa tudi 62, čeprav so ji nekateri rokavi 62 čisto premajhni in sem jih že pospravila.

Zaščita- kaj meniti o bakrenem materničnem vložku? Ga je že katera imela? Jaz nočem imeti nič hormonskega, to pa deluje na osnovi bakra ampak ne vem če je to zdravo?

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 774
13.1.2010 15:21:33   
pikica 28
ojla,

zaščita:
hm kaj pa vem, še premišljujem kaj naj naredim...sedaj smo na kondomih pa pha...meni ni glih fajn...tabletk naj ne bi smela jemati, ker imam krčne žile...materniični vložek...user posted image user posted image user posted image ne vem kako bomo... Za še enega otročka mi je pa prekmalu...user posted image user posted image user posted image

No mi smo z mojim mlekecom proti koncu...Sem ta teden izgubila babico...user posted image user posted image user posted image user posted image pa je tudi mlekec šel...user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj si komaj čez dan načrpam za en obrok ... Ne vem koliko časa bom še vztrajala s stiskanjem....HB smo čez en teden stari 3 mesece...

Prešli smo pa tudi iz aptamila na novalac S1...mu aptamil ni odgovarjal...zaprtost in pa jok po obroku....Sedaj je pa bolje (hitro trkam)...

Včeraj ponoči mi je pančkal od 21 ure pa vse do 5 ure zjutraj in potem do 9.30 ure....Priden nimam kaj rečt...Se pa tudi pozna, da smo zamenjali mleko, je bolj  zadovoljen...user posted image user posted image user posted image in miren....

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.