rožica13
|
Jutro! Da malo poročam kako je bilo v bolnici. Je moj v soboto klical in so rekli da naj pridemo in se pripravimo, da bomo verjetno ostale noter. Tam so jo pregledali, vzeli kri in pravijo da je vredu in smo lahko šli domov, da lahko da ima močne krče. Tko da sem vesela in tudi ne, ker še vedno ne vem pri čem smo. Sem pa kupila Biogajo probiotike, tko da bomo vidli če bo kaj boljše. Uspavanje, sem tudi jaz zdaj ugotovila, da se Lina prečuje in je potem tečna kot drek in sem začela prakticirat, da takoj ko začne malo tečnarit, jo nesem v sobo, zatemnim, prižgem Mozarta, ji dam pleničko malo čez glavo in hitro zapanča vsaj za kake pol urce. Zdajle je spala 10min in se je zbudila ker je bruhala, pol je pa tečna in sem jo nazaj uspavala! Zibelka, Lini je že nekaj časa premajhna, ker se tko zvija in pol je takoj z glavo v letvicah in se buta, roka ji pa tko velikrat ven gleda. Posteljica se sedaj barva, ker je bila sposojena in jo je ona punčka obglodala , tko da jo bomo prestavila v kratkem, spala bo pa še vedno v najini sobi. Flaška, jaz ji dajem enkrat na dan in traja pol ure da spije, groza, zgleda da je ta AR formula tolk gosta, da se more fino potrudit, da kej spravi iz flaške, ziza je pa še vedno zakon . Kakanje, Lina je danes prvič kakala v umivalnik . Se je že v ležalniku nekaj napenjala, pa sem jo šla previt in je blo za en noht kakeca, pol jo pa nesem v kopalnico in se začne napenja in kmalu vidim v ogledalu klobaso je blo pa že prepozno da bi jo nesla nad wc, ker zdaj čeprav samo eno flaško na dan spije AM ima veliko gostejše blato. In je nakidala ko tavelik, potem jo nesem nazaj na previjalno in se še enkrat pokaka , sem ji malo nogice k bušiju potisnila ker se je matrala, pa je šlo. IZVIRNO SPOROČILO: endrina IZVIRNO SPOROČILO: blondy_81 Kako je mišljeno dvignjeno vzglavje? Ali se jim samo pod glavo kaj podloži ali je potrebno pod jogijem vzglavje dvignit? Dojenček ne sme imeti vzglavnika. Ležati mora na ravni poglagi. Ležišče pa mu podložiš tako, da ga bodisi s koco ali zloženimi brisačami spredaj pri vzglavju pod jogijem spraviš v naklon 30°. Jaz imam zloženi 2 veliki brisači in dani pod jogi, pa je patronažna rekla, da je naklon super. Ene si kupujejo vv BC posebne naklonske vzglavnike, pa se mi zdi to brezvezen strošek, če lahko narediš isti učinek tudi drugače. Mi imamo ta vzglavnik, ki je narajen za polivalčke, ker ne spi vedno v zibelki, če je v najini postelji potem rabi ta vzglavnik, drugače je zopet na ravnem, pa na previjalni ga ima tudi, ker drugače še veliko bolj poliva. Sanjacka, Lina ima večkrat mrzle rokice in pravijo, da imajo dojenčki skoraj vedno, ja pomembno je da nima mrzlih nogic in prsi.
|