Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: Raho Žal mi je za tiste mamice samohranilke, ki to v resnici so - ampak je v naši državi preveč tudi tistih kvazi samohranilk, ki so to le na papirju in pred črko zakona, v resnici pa so vse kaj drugega kot to. In zakaj naj bi neka kvazi samohranilka imela večje ugodnosti od mamice, ki je poročena? In zakaj naj bi kvazi samohranilke dobivale večje otroške dodatke in plačevale manj vrtca in lahko bi še naštevala, če to v resnici niso? Jaz na to gledam iz drugega stališča - še vedno sta doma 2 plači, čeprav je mamica uradno samohranilka - pa je njen otrok očitno več vreden kot moj - dobiva višje otroške dodatke, ona plačuje manj vrtca. A tisti, ki nismo kvazi samohranilci moramo potem biti s strani države kaznovani tako, da plačujemo za naše otroke več kot tisti, ki se grejo kvazi samohranilstvo? Tukaj že v osnovi otroci niso izenačeni - tudi otrok, ki je otrok kvazi samohranilke, ima v bistvu oba starša, ki sta sposobna za delo. Podpis!!!! Mene najbolj moti plačevanje vrtca - za ISTO storitev moram jaz plačati veliko več kot ena kvazi samohranilka! To zame ni fer! Še vseeno je naša država preveč socialna - ker itak je toliko teh socialnih prejemkov, da se človeku res ne splača več hodit v službo niti se ženit! Mamo v sosedstvu dva človeka - par, ki živi skupaj, oba brezposelna. Prijavljena na Zavodu, ona ima še status alkoholika in je nezmožna za delo, imata kvazi ločeno gospodinjstvo na UE, dobivata vsak svojo socialno. Občina jima plačuje nekatere položnice, ker jih kao nista zmožna plačevat (ne vem, kako sta to dosegla). Pa še enkrat mesečno imata pravico do Karitasove pomoči (al od Rdečga križa, nisem sigurna). Še k nam je tip prnesu celo paleto mleka (12 litrov), ker je reku, da ne bosta mogla tuk tega spit, pa je nam prnesu. Ok, mi smo meli korist od tega, ampak haloooo???? Evo, ti socialno državo! Pa sta lepo oba doma, stroškov praktično nobenih. Ko je zunaj meter snega se lepo grejeta pri peči, mi ostali pošteni državljani pa se mormo ob 5h al 6h vstat, skidat sneg, strgat zaledenele šipe in hop v službo. Bi reku moj mož: Ja, kdo ti pa brani, da nisi ista kot oni? Sej res... znajt bi se blo treba .
|