Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 Mamo v sosedstvu dva človeka - par, ki živi skupaj, oba brezposelna. Prijavljena na Zavodu, ona ima še status alkoholika in je nezmožna za delo, imata kvazi ločeno gospodinjstvo na UE, dobivata vsak svojo socialno. Občina jima plačuje nekatere položnice, ker jih kao nista zmožna plačevat (ne vem, kako sta to dosegla). Pa še enkrat mesečno imata pravico do Karitasove pomoči (al od Rdečga križa, nisem sigurna). Še k nam je tip prnesu celo paleto mleka (12 litrov), ker je reku, da ne bosta mogla tuk tega spit, pa je nam prnesu. Ok, mi smo meli korist od tega, ampak haloooo???? Evo, ti socialno državo! Pa sta lepo oba doma, stroškov praktično nobenih. Ko je zunaj meter snega se lepo grejeta pri peči, mi ostali pošteni državljani pa se mormo ob 5h al 6h vstat, skidat sneg, strgat zaledenele šipe in hop v službo. Bi reku moj mož: Ja, kdo ti pa brani, da nisi ista kot oni? Sej res... znajt bi se blo treba hmmmm....jaz pa nikogar takega ne poznam mogoče za to, ker se ne brigam za druge Ne pametuj, če ne poznaš ozadja! Če bi ti policija zarad njih hodla na vrata pa te spraševala o njih, pa če bi oni pri sebi skrivali begunce iz bivše YU in ostalih južnih držav (pa bi spet meli policijo v soseski zarad tega), pa če bi rešilec vsak mesec zavijal s sirenami okrog bajte (ker se je eden spet zadelal z alkoholom) - oz. bi ti sama klicala rešilca, ker bi ženska hodila okrog tvoje bajte in v deliriju razlagala, da vidi slone, da napadajo sosesko ..... Pol bi tut vse vedla, ker bi MORALA vedet, da se zavaruješ, da ti ne pokradejo drva iz drvarnice ali zelenjavo iz njive oz. vrta! Pa jim tudi kupiš cigarete, jih pelješ na avtobus ali v mesto itd.... Saj sta uboga, ne rečem... Pač, nimata moči niti pameti, da bi se rešila iz oklepa alkohola in brezdelja... Ampak po vseh pogovorih z njima sodeč pa pravita, da zakaj bi delala, če pa država tako lepo skrbi za njiju! Pa še sama nardita kakšno sceno vsak mesec, da pride policija ali rešilc, da mata boljše ozadje, da jima podaljšajo socialno! In tip je sam rekel, da ne plačujeta vseh položnic, ampak jima nekatere plača občina. Pač, sam je tako rekel, kdo pa plačuje in če plačuje al ne, me pa ne briga. Pa to konc koncev ni pomembno, pomembno je le to, da je naša država po eni strani blazno socialna (v primerjavi z marsikatero drugo), po drugi strani pa obstajajo globoke luknje v zakonih, ki jih vsi s pridom izkoriščajo.
|