Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada Vsak dan je več brezposelnih v Sloveniji (in to takšnih z izobrazbo, da ne bo pomote) - pa naj jih zaposlijo kot socialne inšpektorje, zakonsko naj jim povečajo pooblastila (kakor mestnim redarjem, ki to lahko postanejo s samo OŠ izobrazbo) in investirajo naj kakšen € v zasebne preiskovalce (detektive), pa bosta ubiti dve muhi na en mah - manj brezposelnih in manj tistih, ki izkoriščajo socialne transferje. Evo, si mi s tipk vzela. Spremljam zgodbo študentov socialnega dela, ki štrajkajo, ker ni pripravništev, brez katerega ni službe na csd. Potem pribije minister, da so si sami krivi, da so šli na faks, kjer ni delavnih mest. Khm? Prosim? Vsak, ki vsaj približno ve, kakšna so stanja na (vsaj večini) CSD po Sloveniji, ve, da krvavo rabijo nove kadre, ampak za te kadre ni denarja, da bi se jih zaposlilo. Važno da je denar za kaj drugega, ane? Sem absolutno za to, da se področje lažnega samohranilstva uredi, ampak ne na račun ostalih, ki pošteno živijo. Tako kot Dada pravi, naj zaposlijo inšpektorje, naj jim dajo večja pooblastila. Jaz bi še kazni nabila, da joj. Vrnit ves denar nazaj pa vzet pravico za naprej. Kazensko ovadit za goljufijo. Ali kaj v tem smislu. Saj Slovenca boli edino takrat, ko ga po žepu udariš. Šele takrat mogoče pomisli, da je pa kaj narobe naredil. Tiste pa, ki pošteno živijo in nočejo od države nič večl kot to, kar jim pripada, pa pustite pri miru. Niso oni nič krivi. P.S. : Dada, za redarja je potrebno že en čas imeti 5. stopnjo.
< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 30.10.2009 10:52:43 >