soncek_25
|
Morm vam povedat,da me je danes nekaj prav šokiralo. Izvedela sem, da želijo v naši občini postavt spomenik žrtvam splava. ŽRTVAM splava, torej tistim otročkom, ki se niso rodili zato, ker je njihova mati namerno prekinila nosečnost. V dopisu (pobuda občine) piše, da nam ustava prepoveduje kaznovanje otroka, dovoljuje pa nam, da ga ubijemo. Halo!!!!Imamo ustavno pravico, da ubijemo svojega otroka, mislim kakšne besede! Jaz osebno nisem proti splavu in ga odobravam v primeru, ko je to edini izhod za žensko, ki je v stiski in tudi otrok ne bi imel življenja, kakršnega bi si zaslužil in v tem kontekstu se mi zdi postavitev spomenika nesmiselna in sem protitakšnim idejam. Zakaj bi opominjali posameznice, ki so verjetno bile v stiski in se težko odločile za ta korak ter jim s tem znova in znova dopovedovali, da so storile napako ter jih označevali kot nekakšne zločinke, ki so ubile lastnega otroka. Vsak ima pravico, da odloča o svojem življenju, vsaka ženska ima pravico, da se sama odloči glede svoje nosečnosti in nihče nima pravice posegati v to. Skratka, ne zdi se mi prav. Bi se pa strinjala s postavitvijo spomenika (ali karkoli podobnega) za tiste otroke, ki so bili res zaželjeni in so umrli med nosečnostjo in za tiste starše, ki so bili v veselem pričakovanju in se veselili dne, ko bodo k sebi stisnili svojo štručko in na žalost tega niso dočakali. Joj me je kar razkurilo. Upam, da se nisem kateri zamerila, vsak ima pač svoje mnenje, moje je pač takšno, čeprav sem včasih podzavestno "jezna" na kakšno, ki naredi splav, ker v tistem trenutku ne želi otroka, ampak je to kljub vsemu njena stvar. Mogoče me celo prizadane, ker sem sama doživela 2 splava, ki ju nisem želela in sem zaradi tega hudo trpela, ona ima pa čudovito priložnost, da postane mamica, pa jo zavrže. Ampak nimaš kej, life is a b....