|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborčanke VI. del
18.11.2009 16:59:56   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: rina22

matcar in vitabella, vi2 sta že odgovorili na vprašanje, pa me še nekaj zanima - kaj pa so vama P svetovale?? Da začnita dajat po 4. mesecu ali kasneje?

Joj, sem radovedna. Če bi pa rada ko dopolni 4 mesece dala kakšno kašico, pa si mislim, da če bo kaj narobe, bo P tak znorela, ko pa mi je rekla, da naj počakamuser posted image

Meni je rekla pri Saš-u,da naj počakam do 4-ga meseca z kašicami,pa sem mu kljub temu začela pri 3-h dajat.Kdo pa pravi,da moraš vse povedat tam.user posted image Vprašala pa sem jo samo zaradi tega,ker je naš pobalin požerušček z veliko začetnico in sem bila že obupana,ker je vse bilo premalo za njega.user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4076
18.11.2009 17:04:28   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: matcar

Ja,polnih 5 mesecev je bil star.Ker če tak pogledaš:če je nagnjen otrok k alergijam,jo bo dobil v vsakem primeru,pa če daš prej neko stvar za jest ali pit ali pa kasneje.Iz tega vidika je meni osebno boljše,da prej vem,kaj mu odgovarja in kaj ne.

To se čist strinjam, samo glede na to, da mi je P rekla, da naj ne začnem tak zgodaj z GH, me je strah, če bo dobla kako alergijo, pa bo P rekla, da mi je tak svetovala, da naj počakamuser posted image user posted image Jaz pa sem mnenja, da je bolje čim prej začet dajat HG. Moja prijateljica je 1. hčerki začla kar pozno dajat GH in zdaj full malo je, 2. je pa dala takoj po doplonjenem 4. mesecu, in je čist drugačna. Pa nasploh opažam to pri otrocih, katerim so začele mamice hitro dajat GH. No, mogoče se motim, ampak takšna so moja opažanja...

Pa zakaj se vse mamice,ko imajo 1-ga otroka tako oklepate tega,kaj P reče?Glej,ne mislim ti pameti solit,sem samo povedala,kako sem jaz delala.Izogibaj se edino sadju,ki je že nasploh alergeno,to so jagode,borovnice,maline..pa od zelenjave pazi,da ne daš tega kar napenja,grah,zelje,fižola,itd...Je pa tak,da je od otroka do otroka različno.Moji vsi vse jejo in tudi z užitkom so začeli jest GH.Začneš pa vedno dajat po par žličk,ne vse ga,da se na okus privadi.

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4077
18.11.2009 17:19:06   
tasa_m

Aja, še tole sem vas hotla vprašat. Sem P vprašala glede kašic, pa je rekla, da šele po 6. mesecu oz. da lahko mogoče dam kakšno jabolčno kašico po 5. mesecu in da se bova na naslednjem pregledu bolj natančno pogovorili o tem. Naslednji pregled pa ma 6. 1., ko bo stara 5 mesecev.

Zanima me, kaj so vam P rekli oz. svetovali o uvajanju GH - kdaj naj bi začele? In kdaj ste začele uvajat GH?

Jaz sem razmišljala, da bi ji po 4. mesecu dala probat kakšno mlečno kašico, zdaj pa ne vem, ko mi je tak rekla... Aja, pa še rekla je, da prej kot po 5. mesecu naj ne bi nič dajala zaradi alergij.

Prosim za vaša mnenja oz. izkušnje in hvala že vnaprejuser posted image user posted image

Rina, midve z Lijo sva začeli dodajat počasi po 4.mesecu. Bila je stara 4 mesece ko smo šli na morje in je tam imela dopoldan stalno sadno kašico za jest. Sva se dojili še polno ampak med obroki je dobila kašico. In pol sem počasi začela ukinjat en obrok mleka (dojenje) in je dobila GH. Pri 6.mesecih mi je jedla že skoraj vse. In ko sem prišla k P. mi je rekla da lahko začnemo tudi z mesekom. Ko me je vpr. kaj je Lija že od GH poiskusila in sem ji povedala da od sadja in zelenjave skoraj vse je samo rekla super.
Sem pa glede alergij takega mnenja, da če bo dobila alergijo bo jo dobila al pri 4.mesecih ali pa pri letu dni.
Meni Lija je vse, in ni bilo problemov ko sva se prenehali dojit. Imam pa kolegico katera je samo dojila 6.mesecev, mala bo jutri stara 8.mesecev pa ji noče jest GH.
Mislim, da če ti začneš z mlečno kašico ne moreš zgrešit. Vzemeš za začetek tisto  katero delaš z vodo ali pa AM in je brez vsakeka okusa. Postopoma pa začneš z okusi..jabolko,banana,...

Moje mnenje.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4078
18.11.2009 17:19:27   
botrca

Cepljenje je za namauser posted image Uspešno opravljenouser posted image user posted image Timeja ni niti trznila, ko jo je cepila, niti malo ni zajokala. Prava korenjakinjauser posted image

Bravo Timeja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4079
18.11.2009 17:20:16   
botrca

Aja, še teža pa višinauser posted image Velika je 62 cm, težka pa 6030guser posted image user posted image

super...user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4080
18.11.2009 17:20:29   
tasa_m
Pa zakaj se vse mamice,ko imajo 1-ga otroka tako oklepate tega,kaj P reče?Glej,ne mislim ti pameti solit,sem samo povedala,kako sem jaz delala.Izogibaj se edino sadju,ki je že nasploh alergeno,to so jagode,borovnice,maline..pa od zelenjave pazi,da ne daš tega kar napenja,grah,zelje,fižola,itd...Je pa tak,da je od otroka do otroka različno.Moji vsi vse jejo in tudi z užitkom so začeli jest GH.Začneš pa vedno dajat po par žličk,ne vse ga,da se na okus privadi.
ja,se strinjam.
Jaz sem z jagodami, borovnicami ipd. začela okoli 7.meseca.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4081
18.11.2009 17:20:57   
tasa_m

Aja, še teža pa višinauser posted image Velika je 62 cm, težka pa 6030guser posted image user posted image

user posted image bosat skoraj naju dobile user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 18.11.2009 17:21:07 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4082
18.11.2009 17:21:52   
rina22

Ja,polnih 5 mesecev je bil star.Ker če tak pogledaš:če je nagnjen otrok k alergijam,jo bo dobil v vsakem primeru,pa če daš prej neko stvar za jest ali pit ali pa kasneje.Iz tega vidika je meni osebno boljše,da prej vem,kaj mu odgovarja in kaj ne.

To se čist strinjam, samo glede na to, da mi je P rekla, da naj ne začnem tak zgodaj z GH, me je strah, če bo dobla kako alergijo, pa bo P rekla, da mi je tak svetovala, da naj počakamuser posted image user posted image Jaz pa sem mnenja, da je bolje čim prej začet dajat HG. Moja prijateljica je 1. hčerki začla kar pozno dajat GH in zdaj full malo je, 2. je pa dala takoj po doplonjenem 4. mesecu, in je čist drugačna. Pa nasploh opažam to pri otrocih, katerim so začele mamice hitro dajat GH. No, mogoče se motim, ampak takšna so moja opažanja...

matcar, jaz sem res vesela vsake izkušnje in vsakega mnenja, zato sem vas tudi vprašala po temuser posted image In res si mi zelo pomagala, hvala ti user posted image user posted image user posted image

Ja, veš kak je, ko maš prvega otroka in če vsaj pol tak kompliciraš kot jaz, potem to ni dobra kombinacijauser posted image Ne, res - rada bi po 4. mesecu začela s kašicami, pa me je zanimalo, kak so vam svetovali P vaših otrok. Ker me je danes moja oz. Timejina P kar malo zmedla s tem..

Saj normalno, vsak P ima o tem svoje mnenje, prav tako kot vsaka mamica. Zato me zanimajo vaše izkušnje in nobene ne bom vzela za slabo, tudi če mi katera reče, da sem butastauser posted image

Še nekaj sem hotla napisat, pa mi je šibnilo z glaveuser posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4083
18.11.2009 17:23:22   
botrca

Aja, še tole sem vas hotla vprašat. Sem P vprašala glede kašic, pa je rekla, da šele po 6. mesecu oz. da lahko mogoče dam kakšno jabolčno kašico po 5. mesecu in da se bova na naslednjem pregledu bolj natančno pogovorili o tem. Naslednji pregled pa ma 6. 1., ko bo stara 5 mesecev.

Zanima me, kaj so vam P rekli oz. svetovali o uvajanju GH - kdaj naj bi začele? In kdaj ste začele uvajat GH?

Jaz sem razmišljala, da bi ji po 4. mesecu dala probat kakšno mlečno kašico, zdaj pa ne vem, ko mi je tak rekla... Aja, pa še rekla je, da prej kot po 5. mesecu naj ne bi nič dajala zaradi alergij.

Prosim za vaša mnenja oz. izkušnje in hvala že vnaprejuser posted image user posted image

Jaz sem začela pri 4 mesecih, P mi je pa rekla ko sva imela pri 6. mesecih posvetovalnico, da lahko počasi začnevauser posted image . Zdaj mi je žal, da sem tako hitro začela, ker sva imela velikeeeeeee težave...pa ne pri uvajanju da ne bi jedel ali znal odpirat ust, ampak je ogromno bruhal...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4084
18.11.2009 17:24:25   
rina22
tasa_m in botrca, hvalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4085
18.11.2009 17:25:01   
arabela*
da vas pozdravim malo..
sem full v gužvi,da se mi meša......
se tipkamo ob prilikiuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4086
18.11.2009 17:25:40   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

user posted image bosat skoraj naju dobile user posted image user posted image

To pa ne.. Lija je že velika punčka. Ko berem julijke (PDP sem mela 23.7.), so vsi otročki tak veliki, da je Timeja kar za njimiuser posted image Sicer se 14 dni pri otrocih že pozna... Pri tak malihuser posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4087
18.11.2009 17:26:18   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

da vas pozdravim malo..

user posted image user posted image user posted image user posted image Malo si le spočij, Saraya

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4088
18.11.2009 17:27:29   
botrca

Sem ja!user posted image user posted image user posted image Si mi fauš?user posted image

ne...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...ker ste zadnjič meni isto napisale ko sem šla Janu kupit Nodija in v tgovino po hrano...pa me ni prišlo 800€...user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4089
18.11.2009 17:30:11   
rina22
Še eno vprašanje, če smem....... Tele zelenjavne in sadne kašice ste večinoma delale doma ali ste jih kupovale?

Upam, da nisem že tečna s tole GHuser posted image Hvala vsem, res. Mi fuuuuuuuuuull pomagate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 4090
18.11.2009 17:30:11   
botrca
Matcar povej mi samo koliko stane sušilec in katera firma? Preden bova midva kupla bo pomlad in ga ne bom rablauser posted image .

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4091
18.11.2009 17:31:27   
tasa_m
Jaz pa sem bila fuuulll pridna. Zlikala sem si vse, slabi 2 urci sem potrebovala. Lija pa me je gledala v stolčku za hranjenje user posted image .
Samo da bom lahko zvečer gledala fuzbal in malo čekirala RR.

Je pa mi se Lija ful prehladila user posted image z nosa ji tak teče, koda ima odprto pipico user posted image
Danes ji že naredim inhalacije, pred posteljo.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4092
18.11.2009 17:32:31   
tasa_m

To pa ne.. Lija je že velika punčka. Ko berem julijke (PDP sem mela 23.7.), so vsi otročki tak veliki, da je Timeja kar za njimiuser posted image Sicer se 14 dni pri otrocih že pozna... Pri tak malihuser posted image
Rina, Lija ima okol 7300g in 69cm user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4093
18.11.2009 17:32:36   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

da vas pozdravim malo..
user posted image user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 4094
18.11.2009 17:32:40   
botrca

Še eno vprašanje, če smem....... Tele zelenjavne in sadne kašice ste večinoma delale doma ali ste jih kupovale?

Upam, da nisem že tečna s tole GHuser posted image Hvala vsem, res. Mi fuuuuuuuuuull pomagate user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj me pa dobro poslušaj: Nehaj se toliko opravičevat, saj nisi tečna. Tu smo zato da pomagamo, svetujemo in prisluhnemo ena drugi...je tak? user posted image

Govorim zase: vedno sem dala sveže sadje in zelenjavo (razen graha ko je začel jest imam v skrinji) in vedno pripravljam sveže oz. nikoli nisem dala kupljenih kašic.

< Sporočilo je popravil botrca -- 18.11.2009 17:33:38 >

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4095
18.11.2009 17:35:08   
rina22

Jaz pa sem bila fuuulll pridna. Zlikala sem si vse, slabi 2 urci sem potrebovala. Lija pa me je gledala v stolčku za hranjenje user posted image .
Samo da bom lahko zvečer gledala fuzbal in malo čekirala RR.

Ooooo, res, pridna, pridnauser posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa mi se Lija ful prehladila user posted image z nosa ji tak teče, koda ima odprto pipico user posted image
Danes ji že naredim inhalacije, pred posteljo.

Ojoj, božčikauser posted image Upam in držim pesti, da bo kmalu boljeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4096
18.11.2009 17:36:36   
rina22

Rina, Lija ima okol 7300g in 69cm user posted image

Je prav prikupna in prava mala lepotičkauser posted image user posted image user posted image Tele mere pa niso vse.. Pa še nedonošenček je, ali? Glavno, da so naši otročki zdravi - in mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4097
18.11.2009 17:38:26   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Zdaj me pa dobro poslušaj: Nehaj se toliko opravičevat, saj nisi tečna. Tu smo zato da pomagamo, svetujemo in prisluhnemo ena drugi...je tak? user posted image

Govorim zase: vedno sem dala sveže sadje in zelenjavo (razen graha ko je začel jest imam v skrinji) in vedno pripravljam sveže oz. nikoli nisem dala kupljenih kašic.

user posted image user posted image user posted image user posted image
Hvala za odgovoruser posted image

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 4098
18.11.2009 17:40:48   
botrca

Jaz pa sem bila fuuulll pridna. Zlikala sem si vse

pridi še k meni imam sicer malo manj kot ti ampak vseeno...dobiš kavo... user posted image

< Sporočilo je popravil botrca -- 18.11.2009 17:41:07 >

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4099
18.11.2009 17:42:01   
rina22
vitabella, ti si rekla, da je tvoja punčka full boga zaradi stranskih učinkov cepiva. Kak je pa bla isti dan, ko je bla cepljena? Je že bla boga? Timeja je tak dobre volje, smeji se tak, da adijouser posted image Edino malo bolj je zaspana - večkrat spiuser posted image Tak kot zdaj..

Sprašujem, da vem, kaj pričakovatiuser posted image user posted image

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 4100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  162 163 [164] 165 166   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.