matcar
|
IZVIRNO SPOROČILO: vitabella IZVIRNO SPOROČILO: matcar IZVIRNO SPOROČILO: rina22 Aja, še tole sem vas hotla vprašat. Sem P vprašala glede kašic, pa je rekla, da šele po 6. mesecu oz. da lahko mogoče dam kakšno jabolčno kašico po 5. mesecu in da se bova na naslednjem pregledu bolj natančno pogovorili o tem. Naslednji pregled pa ma 6. 1., ko bo stara 5 mesecev. Zanima me, kaj so vam P rekli oz. svetovali o uvajanju GH - kdaj naj bi začele? In kdaj ste začele uvajat GH? Jaz sem razmišljala, da bi ji po 4. mesecu dala probat kakšno mlečno kašico, zdaj pa ne vem, ko mi je tak rekla... Aja, pa še rekla je, da prej kot po 5. mesecu naj ne bi nič dajala zaradi alergij. Prosim za vaša mnenja oz. izkušnje in hvala že vnaprej Jaz sem vsem začela dajat pri 3-h mesecih.Dajat pa sem začela sadje:jabolko,banano,breskev,marelico,pa korenček.Pri 6-h mesecih pa vse ostalo,tudi zelenjavo,razen fižole,pa zelja,od mesa vse razen svinjskega in beljaka,tudi ribe samo z belim mesom,pa seveda vsa žita.Pravijo pa vsi drugače,eni da bi se naj z zelenjavo začelo,ker kao sadje da je sladko,pol pa zelenjave nočejo itd...Saš-u sem že tudi začela KM dajat pred 2-ma mesecema,ker če bo dobil alergijo jo bo takoj.Moje mnenje! glede tega se tudi jaz priporočam! mama mi je sicer rekla naj ne čakam do 5 ali 6 meseca, zato me zanima še vaše mnenje, matcar ti pa si že odgovorila pridna! kdaj si mu začela pol dajat kravje mleko pri 5 mesecih? sem prav zračunala? Ja,polnih 5 mesecev je bil star.Ker če tak pogledaš:če je nagnjen otrok k alergijam,jo bo dobil v vsakem primeru,pa če daš prej neko stvar za jest ali pit ali pa kasneje.Iz tega vidika je meni osebno boljše,da prej vem,kaj mu odgovarja in kaj ne.