mala biba
|
Punce, tole sm kopirala od Marčevk je mela ena ful fajn narejeno. Je zgleda dobila v mat. šoli. PREKOPIRANO Z VSEMI DODATKI, VERJETNO BOSTE TISTE, KI STE ŽE MAME KAJ DODALE.....OZ KAJ IZBRISALE....TUDI JAZ SE ŠE UČIM, KOT NEKATERE...ZATO VSA MNENJA DOBRODOŠLA...... Kaj vse potrebujemo za odhod v porodnišnico: osebna higiena (zobna pasta in ščetka, glavnik, imtimno milo in šampon, vložki, labello, krema, papirnati robčki), mobitel in polnilec, fotoaparat, nederček in blazinice za dojenje, Bepanthen, duda, obroč za plavanje, dokumenti (materinska knjižica, potrjena kartica zdravstvenega zavarovanja, napotnica, original dokument o krvni grupi in Rh faktorju, izvide vseh preiskav, osebno izkaznico in potrdilo o udeležbi na šoli za starše). Oprema za odhod iz porodnišnice: Novorojenčkova oprema za odhod iz porodnišnice: 1. Dojenčkova oblačila: - navadne pleničke - povijalna plenica - 3 tetra pleničke - 2x mako majčka oz. body na preklop - žabice ali kompletek - kapica - nogavičke 2. Ostala oprema: - odeja - avtosedež - lupinica Oblačila za mamo pri odhodu iz porodnišnice: - nogavice - spodnje hlačke - modrček - hlače - majica - jakna - čevlji MAMA POTREBUJE:KO STE ŽE DOMA - nedrček za dojenje 2 kosa - blazinice za prsi 1 zavitek - čaj za dojenje 1 kos - črpalko za izsesavanje mleka 1 kos - krema za nego razpokanih bradavic + nastavki za dojenje ZA NOVOROJENČKA POTREBUJETE: ko ste že doma - body benkica ali benkica 4 kose - spodnje žabice bombažne 2 kosa - spodnja kapica bombažna 2 kosa - komplet hlačke, majčka, kapica 2 kompleta - tople nogavičke ali copatke iz pliša 2 kosa - tetra pleničke 20 kosov (jaz jih imam 15 kosov) - pleničke za široko povijanje 3 kosi (imam okrog 10 kosov) - pampers pleničke 2-5 kg ali 3-6kg 1 zavitek - dekica 1 kos - bombažne tetra krpice 5 kosov - kopalno brisačko z rokavico 1 kos (lahko imaš čisto navadno večjo brisačo, da komot notri zaviješ. Je še bolj praktično) - robčke za enkratno uporabo za nego 1 zavitek - kremo za ritko 1 kos - olje ali mleko za telo 1 kos - negovalna kopel 1 kos (jaz imam trdo milo + šampon za lase) - krema za nego obraza 1 kos - čistilne palčke 1 kos - glavnik za temenca ali krtačka 1 kos - škarjice ali ščipalec za nohte 1 kos - aspirator za nos 1 kos - vata 1 kos - vodni termometer 1 kos - steklenička 125ml (za čaj) 1 kos - steklenička 250ml (za mleko) 1 kos - duda tolažilka 1 kos - držalo za dudo 1 kos - čaj proti trebušnim krčem 1 kos - adaptirano mleko 1 kos - termovka za stekleničko 1 kos (je nisem rabila niti 1x, ker sem dojila) - grelnik stekleničke 1 kos - sterilizator 1 kos - elektronska varuška 1 kos - banjica 1 kos - mehka glasbena igrača 1 kos (to dobiš zihr s telegramom) - glasbeni vrtiljak za na posteljico 1 kos - posteljnina 1 kos (imam za 2x preoblečt) - nepremočljiva podloga za posteljo 1 kos - postelja ali zibka 1 kos - vzmetnica 1 kos - previjalna miza 1 kos - avtosedež skupina 0 ali 0+ 1 kos - voziček 1 kos Za nego dojenčka, kar se kozmetike tiče, pravijo - ČIM MANJ, TEM BOLJE: - milo - hladno stiskano olje (jaz imam mandljevo od Berglanda) - olivno, mandljevo - vata - vatirane paličice - sterilne gazice - fiziološka raztopina (kapsule ali v steklenički po 100 ml in več) - alkohol Pri nas patronažna želi še: - Kobacaj krpice za umivanje (so za enkratno uporabo) - hladilno mazilo za ritko, ki ne vsebuje cinka - bepanten mazilo za nego kože obraza NA STRANI 74 PA IMATE SEZNAMČEK ZA POLETNE DOJENČKE KI GA JE NAPISALA NAGAJA28 PA LAHKO MAL PRIMERJATE.....http://www.ringaraja.net/forum/m_4609249/mpage_74/key_/tm.htm
< Sporočilo je popravil mala biba -- 6.3.2010 8:50:10 >