|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
16.1.2010 17:01:22   
kenya
Halo punce!

Danes je bolj zatišje tukaj. No, sej jaz sem moje poslala mal k tašči, da bom malo v miru po hiši pospravla, pa še mal študirala (to so itak pobožne želje user posted image ).

Mene pa zanima iz firbca, tiste ki ste vključene v to BUM raziskavo, kakšni so bili pa kriteriji za vključitev? Jaz sem bila v torek dopoldan  v porodnišnici pri dr. Pušenjaku na NS. Ob torkih dela tam, pa vem da so bile punce tudi tam zaradi te BUM raziskave. Mislim, da je najbolje da pokličete v p. in poveste da se naročate za njega. Ponavadi nič ne komplicirajo. Jaz imam v ponedeljek biopsijo horionskih resic v porodnišnici, pa sem ravno tako pri naročanju rekla, da hočem njega (pa nisem nič izpostavla, da je on tudi drugače moj izbrani ginekolog).

Anckabancka, pri nas je pa ravno obratno, v celem sorodstvi invazija punc, samo moj brat ima enega fanta. Pomoje je fajn imet mešano, samo kot si rekla, da ko dobiš tisto malo bitjece v naročje ti je pa čisto vseeno, ker veš da je tvoj.  Drugače imaš pa ti pdp, ravno na datum, ko je rojena naša druga user posted image .

Buškolinka, jaz sem se odločala med biopsijo in amniocintezo. Predvsem zato, ker mi pripada na napotnico. Ob porodu bom ravno stara 37 (no, če pa pride malo prej, bo pa darilo za moj roj. dan user posted image ). Moje osnovno tveganje je 1:270. Po pregledu NS je bilo 1:1359.  Pušenjak je rekel, da glede na starost je čisto o.k., samo naj se sama odločim, če hočem ostale preiskave. Glede na to, da obstaja tveganje. Vem, da če nebi bila tolko stara se verjetno nebi odločila za to.  Zakaj pa ti razmišljaš o AC?

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
16.1.2010 18:07:22   
Bina 83
Oj!

Full lepo je, ko berem vaše poste, pa vidim več al manj same pozitivne stvari! Le tako naprej!
Meni je blo glede spola vedno popolnoma vseeno, dokler se ni moj "zatreskau" v prijateljičino 3-letnico-ona pa vanj. Njeno sliko ima celo na nočni omarici user posted image ! In mi ju je tko lepo skupi gledat, da se večkrat ujamem pri mislih da se tko igra z najinouser posted image . Čeprav on pravi da mu je čisto vseeno kaj bova dobila, potihem upam da bouser posted image ! Če bo pa res, bo pa noro, saj v obeh družinah že dolgo ni bilo nobene deklice. Če bo pauser posted image  pa tudi super, sploh ko vidim kako lepo lahko oblečeš te male frajerje!

A ste že kaj računale do kdaj boste hodile v službo? Jaz bi kar do maja, da ne bi ravno ves dopust zapravila, da bi bla potem naslednje leto še celo poletje doma. Ker letos ne vem kako bo kaj z morjem, mogoče maja pa septembra, če bo seveda vse ok! Pa potem bo user posted image  star(a) že eno leto pa bi bila kar celo poletje na morjuuser posted image !   

Lep preostanek vikenda punce, ostanite pozitivne!

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
16.1.2010 19:19:17   
oton
večer user posted image

uf koliko ste načvekale, vas niti ne dohajam z branjem user posted image  se bom danes zvečer potrudila in kaj pokomentirara, seveda če me spanec ne premaga user posted image  

buškolinka jaz sem v drugi nosečnosti imela amniocintezo, zaradi slabega rezultata NS + DHT . In moram priznat, sem mislila da me bo pobralo v teh treh tednih ko čakaš na rezultat. No hvala Bogu je bilo vse dobro z našo user posted image  
V lanjski 1. nosečnosti je bil rezultat NS + DHT odličen na mojo starost, zdaj sem pa delala samo NS, ker sem imela pregled kar pozno in ni več delal laboratorij za odvzem krvi user posted image  .
Zakaj se pa ti odlocaš za AC?

In kako kaj vaša prebava?
Moja je katastrofaaaaa, za user posted image user posted image user posted image user posted image
Že pred nosečnostjo sem imela težave z njo, zdaj pa .......
In mislim da me Elevit še bolj zapira in bom ga kar nehala jest.

moram it, mi naša punca ne da miru, greva delat peno v kopalnico user posted image  in jo spravit v deželo palčkov in škratov

(odgovor članu Bina 83)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
16.1.2010 22:01:42   
buškolinka
Zveezdica in Petrca2507 hvala za info...upam, da bom tudi jst dobila take informacije in bom potolažena, čeprav mislim, da imam aritmije kar vedno prisotne (kadarkoli poslušam utrip user posted image z AS, najdem svojega v aritmični obliki, in tudi na EKGju sem bla ta teden in sem takoj dobila en posnetek z aritmijo, drugi posnetek pa je bil OK), zdej me je G napotila k dr. Megličevi v LJ porodnišnico na dodatne preiskave, sicer pa imam še napotnico za kardiologa...baje pa znajo bit tele aritmije zoprne proti koncu nosečnosti, ko otrok z vso močjo dodatno obremenjuje srceuser posted image

Kenya za raziskavo BUM je edini pogoj, da si prvorodnica (če se ne motimuser posted image )

Glede amniocenteze: kljub moji starosti (30) in dobrim rezultatom NS in DHT sva se z user posted image odločila za njo, ker raje sprejmeva riziko komplikacij pri posegu kot riziko "komplikacij" po porodu ... zanimajo pa me vaše izkušnje...tiste, ki ste jo že kdaj imele - oton ...ali je bilo vse OK pri posegu? ali se boš letos tudi odločila za njo?
Kenya a si se potem odločila za biopsijo al amnio?

Sem pa imela prestavljen pregled pri G (iz 19.1. na včeraj) in je vse OK, razen tega, da imam Hgm 107 in sem zato že dobila tablete za železo.

Pilotina za seznam: popravljeni PDP 16.7.2010, amniocenteza 2.2., nasl.pregled 23.2.

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
17.1.2010 10:01:06   
đanika
Živjo punce

sem komaj prebrala toliko ste napisale pridne.

glede dopusta je tako kot ste napisale dopust za 2009 moramo porabiti do 30.6 2010 in 10 dni letošnjega ostali dopust od 2010 si lahko prihranite, če pridete nazaj v službo do 30.6.2011 drugače ga moramo izkoristiti. Nam pa pripada nov dopust tudi v letu 2011. Vrjetno se katera v službi lahko drugače dogovori. Jaz se še nisem odločila kaj bi. Vretno bom doma od konca maja.

Ja glede drugih, ki nam govorijo kaj naj bo pa kr prelišimo. Tako kot si želim tega otročička mi je pa res vseeno kaj je samo da bo vse tako kot mora bit. Mi dobimo fanka pa smo zelo veseli imamo že ime in tudi "Velika" sestrica je zelo ponosna, da dobi bratca.Sej vsi vemo, da si pa tega res ne moremo izbrati in sploh ne razumem, da kdo ni vesel če dobi namesto fanta punco oz obratno.

Me pa zanima če katera ve kako vem za tokso saj mi moja G ni nič povedala mi pa piše v materinski toksopl. - neg
kaj to pomeni da sem prebolela al kaj?

Sem pa jaz tudi zelo žejna kr ne morem se odžejat.

Lepo vas je brati in pošiljamo en lep snežni pozdrav iz Štajerske.

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
17.1.2010 10:18:01   
petrca2507

IZVIRNO SPOROČILO: đanika
Me pa zanima če katera ve kako vem za tokso saj mi moja G ni nič povedala mi pa piše v materinski toksopl. - neg
kaj to pomeni da sem prebolela al kaj?

Če ti piče TOKS - neg, to pomeni, da je še nisi prebolela. Zanimivo, da ti G ni povedala za ta rezultat user posted image . Jaz sem šla na odvzem krvi po prvem UZ in mi je sestra naročila, da jih pokličem v roku 1 tedna. Če pa bi bilo karkoli narobe, bi pa oni mene poklicali takoj, ko dobijo izvide.
Jaz sem bila 100%, da sem TOKSo že prebolela, saj imamo doma že celo življenje mačke. Tudi sedaj jo imam, ampak je notranja. To sem moji G omenila, pa je rekla, da ni nobene panike in naj me ne skrbi. Bolj naj bi se pazila pršuta, suhih salam, bifteka, ... kar pa jaz tako ali tako ne jem.
Če sem prav videla, potem vsem, ki smo TOKS - neg kasneje naredijo še en test.

Mene je npr. na in po prvem pregledu kar malo zaskrbelo. Kaj vse si je G zapisala: najprej Rh-, potem moja ščitnica, pa aritmija, pa TOKS - neg , na NS so našli še miom na maternici user posted image . Za vse našteto so mi rekli naj se ne sekiram, naj ne mislim, da je to nekaj slabega. Ampak človek včasih ne more vsega tega kar odmislit user posted image .

www.petrca.net

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
17.1.2010 13:12:45   
balem
Ojla!
No, mi smo prestavili pregled iz 19. na 15. Brez UZ, samo srček je poslušala pa povedala za krvne rezultate (vse OK, razen neg. na toksoplazmo, pa Rh-, ampak to smo pa že vedl) user posted image
Morfologija 1. 3., potem sva pa z dragim razmišljala o dodatnih preiskavah za srček. Kolegica je nareč rodila punčko, za katero se je peti dan po porodu iskazalo, da ima hudo srčno napako. Ima mogoče katera kakšne izkušnje s tem?

Vsem skupaj lepe snežne pozdravčke, jaz pa se grem počasi pripravit za v službo :S

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
17.1.2010 18:59:55   
oton
večer user posted image

štrajkate z pisanjem ob vikendih? Saj vem, se rajši stiskate k svojim dragim, ko je pa zunaj tak mraz user posted image

buškolinka sam poseg je bil zelo hitro gotov, za mene brezboleč, ginekologinja mi je pred posegom vse lepo razložila, in potem z iglo vbodla v trebušček, vse pod nadzorom ultrazvoka, in vzela kar veliko brizgo plodovne vode. V plodovni vodi so odmrle otrokove celice, katere s posebnim postopkom ponovno vzpodbudijo v rast in takrat pregledajo vse otrokove kromosome in 100 % ugotovijo če ima otrok kakšne kromosomske nepravilnosti. Sicer je na to temo najbrž kar veliko napisano in malo bolj natančno in strokovno...sem ti bolj pa domače razložila user posted image  po posegu ostaneš na oddelku, počivaš in še kosilo smo dobile... najbolj pomembno je da veliko počivaš, ker se takrat matrnica krči zaradi manjka plodovne vode in ti priporočam kalcijeve šumeče tablete ( preprečujejo krčenje ) jaz sem malo čutila krčenje, špikanje ampak nič hujšega. Doma sem veliko počivala in vsa živčna čakala na rezultate, katere ti pošljejo po pošti čez 4 tedne ( če je vse v redu ) če pa odkrijejo kako nepravilnost te pa pokličejo kak teden prej.
Zdaj se nisva odločila za AC ker so bili rezultati zelo dobri, takrat pa niso bili in sem imela AC zastonj. Drugač je kar hud zalogaj ta pregled, mislim finančno. Ti greš samoplačniško?

sem se razpisala, če te še kaj zanima samo vpašaj, ti rada razložim seveda če vem...in podpiram te pri vajini odločitvi in razmišljanju.

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
18.1.2010 7:16:35   
pupika
Jutro punce, pa smo zopet na delovnem mestu. Tole glede spola gre tudi meni na jetra, glavno je samo, da je zdravo. Pri nas v družini ima samo mlajša sestra punčko, pa moj oči, dela full razliko. Zanj je punčka nekaj več, midve z starejšo sestro pa imava fantke, jaz enega ona dva. Pa me je zadnjič mami vprašala, če si sedaj bolj želim punčko ane, pa sem rekla, da po eni strani punčko, po drugi gantka, tak, da mij e čisto vseeno, pa mi je rekla, a res, čudno. Kot da si moram sedaj glih punčko bolj želet. Jaz tudi mojga fanta ne zamenjam za nobeno punčko, se tako rad stiska z menoj, pa lubčka, skratka fenomenalen je. In jaz pravim, samo, da je zdrav, drugo ni važno, tako pa pravijo tudi od moža starši, kajti to je največje darilo, dobiti zdravega otroka, pa psol ni važen.

Tale amniocinteza pa ni glih fajn, je potem tudi nekaj tveganja, če se lahko začne maternica krčiti, drugače pa vem, da amniocinteza pokaže na čisto vsako nepravilnost, tudi če ima otrok kake napake na srčku.Kako to da greste nekatere pri starosti 30 let na amnio, jaz sem tokrat stara 33, pa mi verjetnosti sploh niso izračunali na NS, so rekli, da je NS, ki je merila samo 1,02 super rezultat. Pri prvem je bila NS 1,2, pa nosna kost vidna pri obema.

Jaz sem folno nehala jest, po pregledu pri G, ker mi je rekla, naj jo sedaj počasi neham, kaj vi jo še jeste.
Zaenkrat toliko in lepo bodite

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
18.1.2010 9:05:45   
Martinčka
hello...

jaz pa sem popoldanska v službi danes:( sej ne vem kaj je boljše.. enkrat mi paše zjutraj vstat, drugič bi dala vse da mi ne bi blo treba, ampak vedno je pa seveda ravno obratno; ko je treba vstat ne bi vstala, ko pa ni treba, sem pa hiter pokonc...kaj čmo..

jaz še jem elevit ja.. mislim da ga bom do 20t potem pa neham! jem ga pa še zato ker od kar ga jem nisem bila nič bolana kljub temu da so bili vsi okoli mene bolani in imeli vse do gripe:) tako da mene je oebro ščitil z vsemi vitaminčki:)

Jah kaj pa čem jst rečt k mam NS 2,1??? Sam tveganje mi je pa tako dobro zračunala da ne vem kaj si naj mislim... ( 1:34309) a je to sploh kaj povezano?

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
18.1.2010 9:12:54   
Martinčka
Ok sem zdajle tole prebrala pa sem se malo umirilauser posted image
"Pri plodu med 11. in 14. tednom nosečnosti je nuhalna svetlina povprečno velika 1-2,5 mm. Vrednosti višje od 3,0 mm veljajo za povišane, nad 6,0 mm pa močno povišane."

Ne vem zakaj sem imela skos v glavi da je 2,1 ravno tisti mejnik med dobrim in slabim... no potem bo že ok, upamuser posted image

a katera kdaj čuti tako kot majhne krče v mat.vratu oziroma v notranjosti vagine? (jaz kar sama predvidevam da gre za vrat!?) ... mene včasih to tako boli pa ne znam ginekologinji razložit... kot da bi me nekdo z iglico pikal in bi se vsakič vrat odzval skrčenjem... sicer to traja samo pol minute in je potem boljše, ampak vedno se prestrašim!

pozdravček 

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
18.1.2010 10:38:24   
nagaja28
živjo,
pri nas pa noben ne teži, kaj bi raje imeli, punčko ali fantka. po moževi strani prevladujejo fantki 5:2, po moji je pa naš fant bil prvi. edino moji starši mislijo, da spol že veva in nočeva povedat, pa žal ni tako user posted image . bova morala tudi midva počakat do morfologije.

jaz sem tifol nehala jest, sem pa začela elevit, ki ga bom jedla do konca. sicer ne vzamem vsak dan, samo pri 1. nosečnosti sem bila zdrava in imela dosti železa skoraj čisto do konca, tako, da očitno vitaminčki malo pomagajo. pa tudi po porodu sem še nekaj časa jemala elevit, ker tisto izpadanje las okoli 4. meseca zna bit kar grozljivo user posted image .

drugače mi je pa še vedno slabo ob večerih, mi pa že paše tudi kaj sladkega pojest (kakav, sladoled...).

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
18.1.2010 12:05:42   
petrca2507
Meni je slabo vsakič, ko sem lačna. Dobim tak čuden občutek v želodcu.
Zadnje čase jem večkrat, kot ponavadi. Obroki so majhni, a me vseeno mal skrbi, da se ne bom preveč zredila. Pred spanjem moram obvezno nekaj pojest, drugač ne morem spat. Zaenkrat sem na jogurtih. Samo da nekaj pojem, pa je dobro. Bojim se, da bo želja po hrani vedno večja user posted image  in sploh ne vem, kaj naj jem, da se ne bo preveč na tehtnici poznalo. V zadnjih 3 mesecih, sem se zredila za 3kg, ampak s takim tempom ne bo šlo naprej (glede na to, da sem kar naprej lačna).

www.petrca.net

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
18.1.2010 12:27:11   
pupika
Petrca glede kil se ne obremenjuj, jaz sem jih sedaj tudi pridobila 3, pa se ne obremenjujem, samo da bo dete zdravo, pa v prvi nosečnosti sem imela tolko kil kot jih imam sedaj ko sem bila že v 20t. Pa sem se potem v prvi nosečnosti zadnjih 3 mesecih zredila za 12kg, skupaj v celi nosečnosti 20kg, pa sem jih potem zgubila, lahko rečem, da po porodu po letu dni, so mi kile šle dol in v roku leta in pol po porodu sem bila kot pred nosečnostjo. Važno je da je pikica zdrava, vesela,..
Glede hrane pa, jaz tokrat jem skoraj vse, razen surovega mesa, jajc,pekoče hrane, konzervirane hrane minimalno. Medtem ko v prvi nosečnosti, nisem jedla gob, kakih sendvičev, le sem pa tja kakega, konzervirane hrane tudi probala nisem, sem se res držala da sem veliko sadja, zelenjave, rib, pojedla, pa spila nekje 3-4l vode, nobenih sokov, medtem ko mi je tašča pravila, da ni dobro, da pijem samo vodo, ker si spiram vitamine iz telesa, pa jade. Tokrat se pazim tudi pri prehrani, samo pojem še ogromno čokolade, pa sendviči mi pašejo, medtem ko ne z suho salamo, ampak z puranjimi prsi, pa jogurti, navadni, sadnih sploh ne jem.

Tak da drži se po občutku za tiste stvari ki niso dobre npr. biftek, glede kil, pa se sedaj ne smeš obremenjevat, sedaj ni čas za to.

Neposredna povezava do sporočila: 1214
18.1.2010 13:08:49   
nicolina
Ojla user posted image , ste lepo preživele vikend in prvi delovni dan?

Meni so ponedeljki najbolj grozni...sm pa kar hitro doma iz službe tako, da mi ful paše...

Ja, tud jaz moram pazit kaj jem, sladko mi sploh ne paše, včeraj sem pojedla kos torte in je pristal v WC-ju.user posted image  Sej v 1. nosečnosti mi  je blo tud slabo tam nekje do 16. tedna, pol je blo pa super. Se pa izogibam surovega mesa, salam, ker nisem prebolela tokse. Jemljem pa še Retafer, ker sem slabokrvna.
S prebavo je uredu, res pa je da zjutraj spijem Donat ali 100% slivov sok ali pa slive namočene v vodi in to mi pomaga.
Se pa moram prisilit, da pijem vodo, ker mi gre tako težko po grlu.....user posted image

Predlagam, če bi na našem seznamu zraven naših imen napisale še starost, katera nosečnost je po vrsti in kje nameravamo roditi, seveda če se strinjate.

Naslednji pregled pri G. imam jaz 10.2.

< Sporočilo je popravil nicolina -- 18.1.2010 13:09:30 >

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
18.1.2010 13:37:12   
petrca2507
pupika, hvala za vzpodbudne besede user posted image .

Jaz suhih salam, biftka, pršuta, ... tako ali tako ne jem. Tudi sama salama mi trenutno ne paše. Če pa mi že zadiši, pa morajo bit puranja ali piščančja prsa. Ampak to se zgodi 1x do 2x tedensko. Sedaj mi najbolj dišijo makaroni s sirom user posted image  . Zvečer me pa potem peče vest in raje pojem sadno skutko (Milfina Topfen Creme) ali pa si v šalco narežem sadje.

www.petrca.net

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
18.1.2010 13:47:06   
tinca10
meni pa sploh ni jasno tole glede hrane. Po količini sem prepričana, da pojem ene 3krat več kakor sem pa prej... večkrat na dan po kar "orng" porcije, pa se trenutno (16. tednov) še nič ne pozna na kg, kar me res preseneča. Mojmu pa sploh ni jasno, da sem lahko tak požerušček in se to tudi še nikjer ne vidi user posted image ... tud trebuščka še kar ni in ni. a ostalim se že kej pozna?

Neposredna povezava do sporočila: 1217
18.1.2010 13:48:15   
pupika
petrca makaroni z sirom pa res niso slaba hrana, jaz sem jih v prvi nosečnosti veliko pojedla testenin, le da sem omake sama delala. Sadje pa je itak zdravo, tisto z skuto, pa je itak vse umetno, tak, da je po moje boljše si skuhat makarone kot pa skuta od danone. Jaz ala danone ala fruhzwergerjev sploh ne kupujem več, ker je polno svinjarije notri.Rajši skuta z sadjem, ali pa od LM skuta z sadjem.
Ne sekiraj se, glede hrane.

Neposredna povezava do sporočila: 1218
18.1.2010 13:53:00   
Kiwa
Joj punce ne o hrani! Jaz bi tudi makarone s sirom, mmm, kdo mi jih prinese v službo? user posted image
Sem imela danes za malico samo sadje, pa bi tako zelo rada pojedla nekaj konkretnega. Kar meso bi jedla, pa sem ga prej zelo redko...
Ne več pisat o suhi salami in biftkih! Saj se hecam, lahko, samo kaj mi dela. Zredila pa ne vem, če sem se kaj, mogoče kakšen kg, bom v sredo videla, ko imam pregled. Trebušček se mi pa že kar fino pozna. Še dobro, da sem v službi v halji, da ne vidijo odpetega gumba user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
18.1.2010 13:58:42   
kenya
Živjo user posted image ,

Danes sem imela biopsijo horionskih resic. Nimam nobenih pripomb zaenkrat. Pa upam,da tako tudi ostane. Sem bila prva na vrsti, pa še ni nas bilo veliko. Zdaj pa lepo čakat na izvide, upam seveda, da bo vse o.k. Pa en teden bolniške. Edino pozabila sem vprašat, kaj je z dvigovanjem težjih bremen po tem. No, ampak glede na to da sem tega navajena, verjetno ne bo krize.

Petrca2507, ti si vsaj na jogurtih. Jaz ponavadi predno grem v spalnico čopnem kar koli je na pultu, ponavadi banane al pa kakšen kos kruha, kar je še slabše. Kljub temu, da sem v službi večino fizično aktivna in da popoldan tekam za najinima navihankama, se kilce kar nabirajo user posted image . V prejšnjih user posted image sem obakrat pridelala 11kg, ampak se mi zdi da mi je bilo na začetku, do 4. meseca vedno najbolj zoprno, ker sem imela občutek da kar vzhajam vsepovsod. Čeprav sem v prejšnjih dveh nosečnostih pojedla veliko čokolad, ki mi zdaj smrdi in propada v omari user posted image

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
18.1.2010 14:06:10   
pupika
KENYA držim pesti za tvoje izvide, boš videla vse bo v redu. Kenya, evo jaz imam ravno kontra, v prejšnji nosečnosti mije čokolada smrdela, pa jogurte sem jedla, ogromno mandarin, banan, solate. Tokrat pa bi jedla samo čokolade, sendviče, samo nezdravo, pa se prisilim, da imam vsaki dan vsaj 3 enote sadja in zelenjave, pa jogurt sem zaemnjala za kislo mleko, pa bo treba danes nekaj konkretnega za kosilo skuhat, aja pa tokrat jem v sluzbi konkretne malice, v prvi nosečnosti sem malcala samo sadje, pa kosilo in večerja, tokrat pa večerjo izpustim, ker imamo kosilo pozno in potem pojem kaki kos sadja, namesto večerje. Redim pa se enako kot v prvo, le da sem tokrat štartala z več kg kot v prvo, upam, da se zadnje tri mesece ne bom poredila tolko kot v prvo.
Punce uživajte v nosečnosti

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
18.1.2010 14:16:00   
petrca2507
Meni se trebušček že pozna. Po mojem bom mogla it v roku tedna ali dveh v šoping po druge hlače. Samo še dvojne lahko normalno zapnem, ostalo pa na sistem "elastika na gumb".

Kar se hrane tiče sem jaz bolj zbirčna user posted image  . Navadne skute in jogurta ne jem, zame mora biti vse sladko. Moj dragi me večkrat čudno gleda, ker si v navaden jogurt sladkor vmešam.
Čokolade se nama zadnji mesec kar nalagajo v omarah. Za miklavža, božič in novo leto sva jih dobila ogromno in sedaj ležijo v omari.
Pri prehrani se mal tolažim s tem, da se še vedno dovolj gibam. Zjutraj grem že ob 5.30 na polurni sprehod, ker psički vozim ven. Je hotel dragi prevzet to delo, pa mu nisem prepustila. Mi prav paše it malo na zrak in se v miru zbudit. Vajo potem ponovimo po prihodu iz službe in zvečer. Konec tedna pa mal večkrat.

www.petrca.net

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
18.1.2010 14:20:57   
mala biba
Dan julike...

Debata o hrani.....ja bi se dalo o tem govoriti jauser posted image .....full mi paše kislo...tako, da solata mi vsak dan ne uide......kruh je moja šibka točka....in kar naprej sanjam o pekovskih izdelkih.....sirove štručke.....al pa karkoli ko je z nečem filanouser posted image .....mislim, da vzhajam kot kvas.....najbolj se mi pozna v obraz.....zredila sem se pa 3kg......trebušček se mi še ne pozna, ker že imam od prej malo zalogeuser posted image , tak da še pred nekaterimi skrivam.....ampak ne namerno.....

Zjutraj mi paše sveže sadje z navadni jogurtom, in kakšni kosmiči.....sam ko enkrat začnem jest pol nimam podnauser posted image ...za kosilo ovezno kakšna solata in juhe nasploh zdej obožujem na tisoč in en način.....meso mi ne diši preveč......da pa ne pomislim na česen....grrrrr.....kjerkoli v kakršni koli hrani je pristane na wc-ju, tako zdej če kje drgje jem se prej ornk pozanimam.....

Nicolina jaz se strinjam s seznamom, samo če se bodo strinjale tiste, ki ga urejajo....

Imam pa eno vprašanje.....zjutraj ko vstanem me že en lep čas boli glava....ali je še pri kateri tako?.....upam, da to ni pritisk, ker to pol ni ok......G imam šele 10.2., drugače prej nikoli nisem imela s tem problemov......tablet se izogibam, grem raje na svež zrak, sam vedno to ni možno....

Martinčka imam jaz podobno špikanje kot ti, ampak ne vedno.....včasih pa tak šikne, kot bi me kdo z vročo iglo piknil tam spodaj...ni prijetno.....bomo vprašali ko gremo na pregled, samo do tja je še dolga....

Punce držte se....in lp

< Sporočilo je popravil mala biba -- 18.1.2010 14:22:26 >

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
18.1.2010 14:28:36   
Hančika
Pozdravljene punce user posted image !

No ko ste se že tako razgovorile glede kil se vam še jaz malo pridružim.
Tudi jaz sem bila precej presenečena nad mojimi kilami, ker so šle doli in ne gor! Med 1. in 2. pregledom sem shujšala za 2 kg! S tem da nisem nikoli bruhala idino to, da mi je do konca 3. meseca precej hrane smrdelo, zdaj pa tudi ko jem kosilo sem na sita še preden pol pojem.
Sem se pa zadnjič sama sebi smejala, ko se sem gledala eno revijo in je blo notr ena nosečka k je jedla jogurt s svežim sadjem in se mi je tisto tok zaluštalo da sem šibala drug dan v trgovino in si nakupla ogromno sadja, ki ga zdej vsak dan pridno jem. No sej pomojem se bom še prehitro zdreila tko da ni panikeuser posted image

Ja trebuh se mi pa zdi, da je vsak dan večji, zdej se mi res že fejst fejst pozna. Moj možiček pa že zdej hodi okrog mene k en petelinček, k je tok ponosen da mam že tak trebuh user posted image .

Lep sončen dan vam želim!

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
18.1.2010 14:44:09   
tinca10
hvala bogu mene glava ne boli, se mi pa kar dostkat za par sekundic zvrti ko vstanem...

lahko bi razširile naš seznamček, če se bo katera javila in vse lepo uredila ;)

(odgovor članu Hančika)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?