nagaja28
|
evo seznam. premišljujem, kako bi se to dalo kar na link dat. no, če bo katera še hotela ga imet in ga ne bo našla (ker smo tako klepetave), mi naj pa na ZS piše, pa pošljem. kar je črno, je iz starševske šole, modri pa so moji komentarji OPREMA ZA NOVOROJENČKA - POLETJE Ø 15 tetra plenic (če ni široko povijanje, drugače 30) Ø plenice 3-5 kg Ø 10 povijalnih plenic (če je široko povijanje, drugače 2) – mi jih nismo nikoli rabili, ker sem uporabljala bodije, če pa so vam bolj pri srcu majčke, pa jih boste potrebovale. Ø 10 bombažnih majčk ali bodijev št. 56, 62 na preklop Ø 5 žabic ali pajackov št. 62 (2-3 čisto navadne, bele) Ø 2 bombažni kapici št. 56 ali 62 Ø 1-2 kompletka (jopica+hlače) Ø copatki ali nogavičke Ø otroška odejica Oblačila naj bodo čim bolj raztegljiva in podobnih barv, kar je najbolj enostavno za pranje. Jaz sem imela večinoma bela ali zelo svetla oblačila in sem jih prala vse skupaj s tetra plenicami in njegovimi brisačami. Ker drugače se težko nabere za en stroj, razen če perete kar s svojimi oblačili. ODHOD IZ PORODNIŠNICE Ø 2 tetra plenici Ø 1 plenička za enkratno uporabo Ø 1 povijalna plenička Ø 1 bombažne žabice (tanke za spodaj) Ø 2 bombažni majčki ali bodi za spodaj Ø 1 bombažna kapica Ø 1 komplet (jopica, žabice, kapica) Ø 1odejica (zaželjen bombaž) Ø 1 copatki ali nogavičke Mi smo bili sredi septembra oblečeni 2 bodija, žabice, kapico in nogavičke in pokriti z dekico. NEGA Ø 2 plastična umivalnika (ali plastičen umivalnik in termo vrček) mi smo imeli eno plastično posodico kupljeno kar v navadni trgovini (kot tupperware), smeti smo pa metali direktno v koš, ki je bil zraven, tako, da druge posodice nismo potrebovali. Ø kopalna kad - priporočam veliko, čisto navadno, nič zožano in s klančkom, ker to hitro prerastejo. Ø otroško milo (nevtralno, trdo, kupljeno v lekarni) Ø mandljevo ali olivno olje za gubice Ø hladilno mazilo brez dodatkov Ø B-panten Ø Daktarin krema za gljive in pikice (za ritko, usta in bradavico)- če jih dobi- kupiš kasneje, če rabi Ø 70% alkohol za razkuževanje škarjic, orodij… Ø steklenička fiziološke raztopine Ø sterilni zloženci iz gaze Ø umivalne krpice (rokavičke) Ø otroške zaobljene škarjice Ø glavnik, krtača (če ima lase so krtače z bunkicam, drugače iz naravnih ščetin) Ø vata Ø termometer Ø termometer za vodo Ø pumpica za čiščenje noska (na začetku samo svaljki vate) – zelo priporočam Physiodose pumpico od Gorkiča, ki se dobi v lekarni. Eno leto nazaj je bila cca 10 evrov. Veliko mamic kritizira tiste iz Baby centra, ta pa je res ok. Preizkušeno. LEŽIŠČE Ø košara, zibelka, posteljica Ø jogi (trši naravni material) Ø polivinil, ki ima na drugi strani bombaž za zaščito jogijev Ø odeja Ø 3 rjuhe Ø 2 prevleki za odejo DOKUMENTI v napotnica od ginekologa v napotnica za reševalni avto v izvidi: kg, rh-faktor, WaRe(sifilis)-original v materinska knjižica v zdravstvena kartica v osebni dokument, kjer je EMŠO v poročni list (loči ga, ker ga potrebuješ naslednji dan) v otrokovo ime OSEBNE POTREBŠČINE ZA MAMICO V PORODNIŠNICI v potrebščine za osebno nego (milo, krtača, vazelin…) priporočam b-panten ali lanolin za mazanje bradavic, ker nekateri novorojenčki so kar naprej priklopljeni in to začne lahko bolet v copate v bombažne hlačke za odhod domov v oblačila za domov (lahko prinese mož kasneje) v pižama razprta za dojenje – jaz je nisem imela, ker imaš lahko ves čas njihovo haljo. v nedrček za dojenje + blazinice – priporočam, ker so halje zelo trde in drgnejo, zato modrček malo oblaži drgnjenje v nogavice Tam se dobi mislim, da en paket vložkov, ostale pa si morate same prinest.
|