nagaja28
|
nicolina, jaz sem imela letos pogodbo samo do 10. aprila, ker sem nadomeščala porodniško, tako, da sem že od prej vedela, da bom ta čas že na 'počitnicah'. dopusta sem imela 17 dni (sorazmerni delež glede na mesece) in sem ga porabila 14 dni (kolikor je bilo pač počitnic). 3 dni sem ga v bistvu tam pustila. sicer me ni to kaj preveč sekiralo, glede na to, da sem zdaj že doma . sodelavka, ki je rodila aprila, je bila v situaciji, ko je morala delat do pordniške in ni mogla izkoristit 3 dni dopusta za selitev in ne za poroko, kar ti po zakonu pripada. so ji rekli, da jo žal rabijo. jah, tako je v šolstvu. dopust lahko izkoristijo samo tiste, ki bi se morale vrnit recimo julija, pa se zaradi počitnic vrnejo šele septembra. to bi bilo idealno zame recimo, če bi bila zaposlena za nedoločen čas seveda. bi pa letos seveda morala delat do konca in ne bi mogla izkoristit letošnjega dopusta. jaz sem pač človek, ki se sicer sprijazni z dejstvom, verjamem pa, da če bi se kje pritožila, bi mi moral dopust pripadat, pa tudi če bi manjkala ravno zadnji mesec, ko se vse zaključuje in ureja dokumentacijo. samo, saj veš, kdo pa bi to na koncu urejal namesto tebe. martinčka, mamica iz ulice ima tudi stokke voziček in ga je čisto skritizirala. je rekla, da so reklame tako prepričljive, da si predstavljaš, da je voziček oh in sploh, potem pa je videla, da edina dobra stvar je to, da je visok. po makadamu je rekla, da se težko vozi, ker nima vzmetenja (živimo blizu save in se je tam seveda najlepše sprehajati), športni del pa zgleda tako nekam čudno (upam, da bom znala točno opisat), kot da bi otrok bil samo v vreči in visel v zraku, se pravi, da spodaj, od ritke naprej nima podlage, razen ogrodja. bila je čisto razočarana, še posebej, ker je tako drag. sicer ga jaz nisem proučevala, ampak vseeno ga dobro stestiraj, predno se zares odločiš . upam, da te nisem samo zmedla, sem ti hotela pač povedati mnenje mamice, ki ima tak voziček. drugače pa bomo tudi mi dali krstit našega čmrlja, samo, da je pri nas to enkrat na mesec med nedeljsko mašo, smo pa prav tako mislili naredit piknik zunaj pred hišo.
|