|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2010
10.4.2010 13:37:48   
tix
Meni je pa danes čuden dan. Vedno kadar so neke večje spremembe v ozračju imam tak čuden filing v trebuhu, malo mi otrdeva, pa otrok se mi naslanja na steno,
Se mal z donatom nalivam v upanju da bo boljše, počivam pa itak vsak dan user posted image

Poleg vsega imam pa strašne probleme s zaprtjem - predvidevam da tudi zaradi ležanja. Vse me tišči, tudi na pritisk me zaboli in nasplošno tak pekoč napet občutek, ne vem kako naj razložim, uglavnem nič fajn, zadnjič ko sem bila pri dežurnem zaradi tiščanja navzdol je rekel da je to možno zaradi polnega črevesja.

Upam, da bo jutri boljše greva na eno družinsko praznovanje, da grem malo med ljudi user posted image

Lepo to čudno soboto user posted image

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
10.4.2010 14:09:45   
Pikica5
Pozdravljene so user posted image
Mala Biba želim ti veliko pozitivnih misli, moči in srečen konec, upam, da te v torek čakajo dobre novice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zopet se vam malo javlam, v torek sem imela pregled in mi je G povedla, da pričakujemo user posted image , sicer se do 30. tedna še lahko spremeni, ampak je rekla, da ona misli, da bo ker punčka, ker je špranjica očitna. Včeraj pa sem bila na UZ abdoma (ker morem hodit na preiskave s strani onkološkega) in so mi odkrili na obeh ledvicah, da so se mi pieloni povečali, s tem da je na desni dosti slabše, saj je ledvica kot taka povečna pa tudi moja pupika mi močna na no pritiska, tako, da mi voda po tej sečnici počasi odteka in zaostaja. Pri svoji G sem dobila tudi napotnico za mb, ker morem iz za en dan na kliniko na posvet, če mi bodo dali inekcije za razvoj pluč, če me porod zopet prehiti. Počasi smo tudi začeli izbirat voziček.

Tix tudi mi gremo ju3 na družnsko praznovanje :)

Želim vam lep dan pa čeprav ni s sončkom obsijan

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
10.4.2010 14:38:58   
BAMI
Pozdravljene še od mene po zelo zelo dolgem času.

Berem še dokaj redno ampak pisanje mi pa nekak ne gre. user posted image  Več ali manj smo že vse v zadnjem trimesečju in mene je že kar strah konca. Imam še preveč svež spomin zadnjega obiska porodnišnice.

Mala biba tudi jaz ti želim, da se vse dobro izteče.

Tudi mi pričakujemo drugo punčko user posted image , drugače pa je vse ok. Nič neobičajnega za nosečnico (zgaga, utrujenost, tiščanje, vnetja, razneženost,... )
Naslednji pregled imam 23.aprila.

Lepo bodite in uživajte.

(odgovor članu Pikica5)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
10.4.2010 14:49:00   
Martinčka
IZVIRNO SPOROČILO: tix

Poleg vsega imam pa strašne probleme s zaprtjem - predvidevam da tudi zaradi ležanja. Vse me tišči, tudi na pritisk me zaboli in nasplošno tak pekoč napet občutek, ne vem kako naj razložim, uglavnem nič fajn, zadnjič ko sem bila pri dežurnem zaradi tiščanja navzdol je rekel da je to možno zaradi polnega črevesja.

tix kot pri meni... zdej se bo to čudn slišalo, sam ko pa grem na stranišče pa tudi ne moram kej pritisnat ker me začne takoj vse bolet in mi gre kar na bruhanje... potem na koncu že več ne vem al bom bruhala ali ne... katastrofa! povrh vsega mi pa najbolj na svetu paše jest banane!!! da znoriš!

da povem da sva včeraj gledat vozičke... tistega mojega sanjskega nisva šla sploh niti gledat, ker moj pravi da ni praktičen in da si ga bom lahko kupila ko bom drugič noseča ko bo že en bolj ziher vozek doma... mah dober, sem se strinjala ker se mi več ne luubi pregovarjat in razmišljat tako da sva se odločila zdaj za Stokke... eno pisano varianto bom vzela sam še ne vem ali oranžno ali rdečo z rožasto strehico.. najraje bi pa imela rumenega sam ga nikjer ne najdem ker je bil v omejeni izdajiuser posted image ....

odločila sva se tudi za posteljico od Stokke.. to okroglo z baldahinčkom ki se potem širi ko otroček raste... tako da tudi z zibko ne bo kaj:) skratka vse se je obrnalo in navsezadnje sem prav srečna ker sva se zdaj odločila da  bo tako in mi več ni treba gledat po netu kje bom kaj dobila in kaj mi je všeč in kaj ne...

zdaj dava še mizarju naročit previjalno ter omaro za otroško pa sva velik del zaključila... sveeda še en kup stvari manjka od lupinice za v avto dalje, ampak važno da sva nekje začela in stvari malo dorekla!

zdaj pa upam da ga prepričam v krst, ker ni najbolj navdušen za to.. a ve boste svoje male štručke krstile??? jaz bi kar naredila en piknik v avgustu in obred za 10min v manjši cerkvici in konec... brez pretiravanja in vsega... sam toliko da se vsi zberemo in se imamo luštno skupaj z novo članico družineuser posted image

aja no zdaj čakam da bo v baby centru tista vikend akcija ko nad 50 eur dobiš 10 eur bona ker bo strošek kar velik in se splača še malo počakat... vendar pa ker se na voziček in posteljico čaka 6tednov je zadnji čas da te stvari naročiva konec aprila oz.max bom čakala do 8.5.! zdaj pa stiskejmo pesti da bo kaj iz tega.... jaz sumim da bo med prvomajskimi prazniki in ko bi le bog dal da bi bilo res!

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
10.4.2010 16:40:16   
nagaja28
nicolina, jaz sem imela letos pogodbo samo do 10. aprila, ker sem nadomeščala porodniško, tako, da sem že od prej vedela, da bom ta čas že na 'počitnicah'. dopusta sem imela 17 dni (sorazmerni delež glede na mesece) in sem ga porabila 14 dni (kolikor je bilo pač počitnic). 3 dni sem ga v bistvu tam pustila. sicer me ni to kaj preveč sekiralo, glede na to, da sem zdaj že doma user posted image . sodelavka, ki je rodila aprila, je bila v situaciji, ko je morala delat do pordniške in ni mogla izkoristit 3 dni dopusta za selitev in ne za poroko, kar ti po zakonu pripada. so ji rekli, da jo žal rabijo. jah, tako je v šolstvu. dopust lahko izkoristijo samo tiste, ki bi se morale vrnit recimo julija, pa se zaradi počitnic vrnejo šele septembra. to bi bilo idealno zame recimo, če bi bila zaposlena za nedoločen čas seveda. bi pa letos seveda morala delat do konca in ne bi mogla izkoristit letošnjega dopusta.
jaz sem pač človek, ki se sicer sprijazni z dejstvom, verjamem pa, da če bi se kje pritožila, bi mi moral dopust pripadat, pa tudi če bi manjkala ravno zadnji mesec, ko se vse zaključuje in ureja dokumentacijo. samo, saj veš, kdo pa bi to na koncu urejal namesto tebe.

martinčka, mamica iz ulice ima tudi stokke voziček in ga je čisto skritizirala. je rekla, da so reklame tako prepričljive, da si predstavljaš, da je voziček oh in sploh, potem pa je videla, da edina dobra stvar je to, da je visok. po makadamu je rekla, da se težko vozi, ker nima vzmetenja (živimo blizu save in se je tam seveda najlepše sprehajati), športni del pa zgleda tako nekam čudno (upam, da bom znala točno opisat), kot da bi otrok bil samo v vreči in visel v zraku, se pravi, da spodaj, od ritke naprej nima podlage, razen ogrodja. bila je čisto razočarana, še posebej, ker je tako drag. sicer ga jaz nisem proučevala, ampak vseeno ga dobro stestiraj, predno se zares odločiš user posted image . upam, da te nisem samo zmedla, sem ti hotela pač povedati mnenje mamice, ki ima tak voziček.

drugače pa bomo tudi mi dali krstit našega čmrlja, samo, da je pri nas to enkrat na mesec med nedeljsko mašo, smo pa prav tako mislili naredit piknik zunaj pred hišo.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
10.4.2010 18:58:04   
mami2b
mala biba user posted image in verjamem, da se bo vse uredilo.

Nagaja28 in Nicolina tudi jaz sem v šolstvu - a vi niste delali danes? Jaz sem čist fertik, smo meli dan šole user posted image Glede dopusta je pa v šolstvu itak čist mimo; sicer ga pa lahko izkoristimo drugo leto me poletnimi počitnicami, se pravi od 24. 6. - 31. 8. 2011. Razen če ga nimate še za to preveč. Meni se bo ravno izteklo. Sicer mi pa pripadajo še tri dni za poroko in jih mislim izkoristit, čeprav me rabijo.

Drugače pri nas vse v redu, trebuh je že ogromen, me sprašujejo, če bojo dvojčki user posted image

Lepo bodite in vsem čim več lepih novic in trenutkov. 

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
10.4.2010 20:12:37   
Martinčka
Nagaja28 ja vem sem slišala tudi jaz nekaj kritik... ampak sem ugotovila da ga ni vozička ki bi požel vse najlepše in bi mi bil všeč... jaz sem sicer malo iz mesta, ampak za sprehajat imamo pa najlepše okoli jezera kjer je pa zelo shojen makedam oziroma je kot poteptana mivka... in samo zaradi tega nism najprej želela imeti stokka, potem pa sem zadnjič srečala eno mamico blizu jezera in sem jo kar zaustavila in vprašala, ter je rekla da gre ona vsak dan če okoli jezera če je vreme vredu in da je super. Tako da sem se potolažila... in ker mojemu ni všeč tisti moj staromoden voziček (ki ima spet en kup slabosti ker je izdelan še na čisto star tradicionalen način) sva se odločila za tega...

zdajle pa grem bratecu čestitat za rojstni dan tako da grem malo v družbo ker drugače bom čist družbeno propadlauser posted image user posted image user posted image ...

ravno sem možeka prepričala da bova otročeka krstila.. juuuuhej!!!! že komaj čakam!

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
10.4.2010 20:14:22   
DanijelaNeli
EILA!
Pri nas pa je fejst zahladilo...Cel dan lep sonček,toplo,... Pol pa kar naenkrat so stopinje padle, bi šla najrajši na kavč,..Sej ne da ne bom šla,...sam prej mal cunj speglam.
Tako,da se mi ne zavlečejo v prihajajoči se teden...

MARTINČKA...user posted image  za posteljico...se mi dopadejo od Stokkeuser posted image  Voziček....prejle sem v Kopru v Mullerju videla eno mamico s ful scenskim vozičkom Stokke...pisan....bolj na zeleno je vleku,...

Nič, grem jaz miško zamenjat za likalnik...user posted image  

(odgovor članu mami2b)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
10.4.2010 20:28:10   
nicolina
Čer,

men se že danes cel dan nč ne da. Smo bli cel dan noter, ker je sinko prehlajen, pa še oko ima vneto in se nisem upala it z njim ven. Zdej bo šel počasi spat, jaz pa tudi z njim.

Nagaja28, hvala za odgovor, ampak meni je ravnateljica rekla, da bom nekaj dopusta lahko izkoristila, ker drugače ti propade in ravno zadnjič je en pravnik razlagal v šolskih razgledih, da ti mora delodajalec omogočiti 10 delovnih dni dopusta izkoristiti v enem kosu in je to tvoja pravica. Jaz sem jim v 1. nosečnosti pustila cel dopust in ga nisem nič koristila, zdej ga pa ne bom. Prii nas ni nikoli problem s selitvenim dopustom ali poroko, vedno ga odobri.

Mami2b,
mi imamo delovno soboto 15.5. Samo drugo leto dobiš ti novi dopust in kako bom potem izkoristila 60 dni dopusta? Zdej sem se malo več pozanimala okrog tega in imamo vso pravico izkoristit dopust, tako kot sem napisala nagaji28, je pa res odvisno od ravnatelja in dostikrat se tle kršijo zakoni.

Grem spravit miškolinka spat.....NOČKO

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
10.4.2010 20:53:55   
Martinčka
DanijelaNeli ja jaz tudi želim tega pisanega.. sam ne zelenega... oranžnega ali rdečega če ne dobim rumenega s pisano strehico... tukaj si ga lahko sam sestaviš poljubno glede na barve: http://www.stokke-stroller.com/en-si/stokke-xplory-stroller/configurator.aspx

jaz se kar ne morem odločit no...

drugače pa če še katero kaj zanima je tukaj nekaj komentarjev na ta voziček:
http://www.ringaraja.net/forum/m_1651212/mpage_1/key_/tm.htm 

ne moreš vrjet da mi je uspelo še nohte zdajle uštimat... sem si naredila francosko manikuro da ne bodo kolegice mislile da sem zdaj čist zapuščenauser posted image .. no če noge pa debele črne nogavice ker voskat se pa še zdej nisem šla ker vedn nekaj vmes prideuser posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu nicolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
10.4.2010 21:14:44   
balem
Mi2 najbrž ne bova dala krstit, jst mam sicer vse zakramente (ne še če čist vsehuser posted image ) moj je pa čisti ateist.
Ampak, predvsem zaradi mojega prepričanja, ker ne verjamem v cerkev kot institucijo, če pa želim, da otrok veruje v nekaj, pa zaradi krsta ne bo nič bolj, bo bolj odvisno od tega kar ga bom naučila.
Pa verjetno mal odpora, kr sm jst mogla vse nedelje prežvet pr maši... Maja je blo pa sploh najlepše, ko so ble šmarnce user posted image
Se bo pa bejbika lahko sama odločila al se bo želela identificirat s katoliško vero, ji ne bom branlauser posted image
Hihihi... mal zafilozofirala.... vsej neki mi je ostalo po tolkih letih študijauser posted image

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
10.4.2010 21:37:48   
anajrim
ojla punce!

meni pa je v dveh tednih crknil že drugi raćunalnik, tako da ta sedaj dela z zmanjšano zmogljivostjo! Drugače sva pa z možem danes prekopala vrt in presejala zemljo in mislim da mi bo križ razganalo, komaj sedim, kaj šele hodim, upam pa da bom kaj spala... vse za ceno lepega vrta, ki jepripravljen na etev...

Mala Biba - mi je zelo hudo zate in za tvojega pikeca in srčno upam da se vse srečno izteče, bom pa mislila nate in na tvojega pikeca. Držim pesti!

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
10.4.2010 22:58:20   
oton
večer user posted image
da se še jaz oglasim po dolgem času...

Mala biba ne vem kaj naj ti rečem in si najbrž ne moremo predstavljat kaj zdaj doživljata user posted image   Močno upam da je bila samo zdravnikova pomota in da v torek rečejo drugače. Kakorkoli se stvari iztečejo,  želim vse dobro tebi, tvojemu možu in vajini mali pikici  user posted image user posted image user posted image

Nisem vas veliko brala za nazaj, ste toliko napisale  user posted image  jaz pa enostavno ne utegnem kaj dosti se usest za rač.  Vreme izkoriščamo maximalno, smo na zraku od jutra do večera, le malo se spočijem ko punca spi čez dan, drugače je pa akcija...joj si ne predstavljam kako bo naslednje leto, ko bosta dva škrata tekala naokoli user posted image

Na morfologiji je bilo vse BP, na cuker testu tudi in nasledni pregled imam 22.4
no zdaj pa gre počasi že zares, tudi pregledi bodo bolj pogosti

jaz se zaenkrat počutim dobro, če odmislim utrujenost in seveda zaprtje user posted image  
in ponoči se večkrat prebudim zaradi obračanja user posted image

se grem počasi pridružit naši punčki, ki že lepo sanja user posted image

želim vam lepo nedeljo, čeprav pravijo deževno in hladno in obljubim da se večkrat kaj oglasim

nočko user posted image

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
11.4.2010 10:27:37   
mala biba
Drage julijke...

RES HVALA VSEM ZA VSPODBUDNE BESEDE....verjemite, da tudi sama probam biti pozitivna...samo nekako so četrtkovi pregledi vedno bolj pred očmi.....jaz resnično upam, da ni tako hudo kot so mi sprva rekli....moj pikec mali je živahen, brca, pridno raste....najin pikecuser posted image user posted image .....res preživljava težke dni in komaj čakam torek, ko bi že le bil za nami in bi bilo vse ok, ker tole je prava norišnica.....minute so kot ure.....dnevi kot meseci....noč je dolga kot da tri dni ne bi bilo svetlobe.....resnično upam, da se vam javim s pozitivnim izvidom.....Extra...izvid on NS je bil 1:8000, a to nima nič s tem....ker kot so mi povedali, to je izvid za Dawnow sindrom in nima veze stem......groza....hrbtenička se zaraste v 5 oz 6 tednu nosečnosti......od takrat sem imela nešteto pregledov...NS, morfologija in nihče ni tega opazil.....moj G je v četrtek rekel, da on tega prej ni opazil...da nekaj se dogaja...samo kaj je to bodo pa v Lj povedali....tist  "nekaj se dogaja" naju moriuser posted image .....upam, da so to vse skupaj samo sanje in se zbudim iz te nočne more.....punce hvala......ne zamert, samo seznamčki bodo pa malo počakali.....pa brez zamere......pridne bodite in čuvajte svoje jenčije......papauser posted image

Imam jo,svojo pikico...no - zdej je že prava mala biba:)- mali škrat bodi zdrav ti želita mamica, ati in Nejc

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
11.4.2010 10:37:06   
extra
boga mala biba user posted image
vsi držimo pesti za vas!!!!

(odgovor članu mala biba)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
11.4.2010 10:57:05   
oton
Mala biba kolikor sem enkrat prebirala na natu: mislim da obstajata dve različni obliki Spine bifide: ena je ta lažja oblika, čisto ne moteča za otrokovo življeneje...in ker si lepo napisala da vaš sonček lepo brca in miga z nogicami, potem skoraj ne verjamem in močno upam da ni nič hujšega.

Midva z možem sva izgibila že dva otročka, enega v visoki nosečnosti in mogoče na podoben način vem kaj zdaj preživljaš. Vajin sonček je živ in še vedno obstaja upanje da so se zmotili in da boš ob rojstvu v naročju držala zdravo štručko.

je pa morfologija ta pregled na katerem posebno pozornost posvetijo hrbtenici in hrbtenjači in tam ugotavljajo Spino bifido. Mislim da nuhalna svetlina nima veze s tem.

bodita močna in karkoli že bo to je vajina pikica, ki vas že zdaj čuti, sliši, in brezpogojno vaju ima rada.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
11.4.2010 19:57:33   
DanijelaNeli
Pozdravljene...

Dneva pa imam resnično dovolj...Smo se naužili vitamina D na sončku,čeprav pri nas je kr pihalo in ni bilo nič kar prijetno...

Še ta malo je včeraj nekaj zgrabilo v desnem ušesku.Verjetno je fasala kak prepih... To je prvič v treh letih,da jo boli.Sem jo v petek tuširala in je zdaj ne bom matrala,da se ji ne poslabša.
Sem si mislila,da ne bo spanja...ampak je kar dobro šlo mimo.Zdaj se je kar navadila,da pride nekaj po 7h spat v našo sobo...

Jutri pa gremo na pregled,k Dr.Strahovi.Neli bom seveda vzela s seboj,...in mi je kar rekla,da če bo dala zdravnica user posted image  ven s trebuhauser posted image ,ter da gre z nami domovuser posted image ...

Zdaj mal speglane cunje pospravit,pa posodo,...a mi se nič ne ljubi počet.

Ta teden pa sem si dala nalogo,da pospravim eno omaro,kjer imam samo posteljnino in odrabljene cunje od Neli.
Rjuhice za user posted image  morem spravit skupaj...imam enih 6 kompletov.Ne bom prav nič kupovala,ker dobim še zraven koša dva kompleta.Imam res preveč,...zdaj mi bosta stala še dva jogija v kotu,ker ju sploh ne bom potrebovala.Razen pol ko bo šel user posted image  iz koša v posteljo.

Mala Biba..mislim,da ne bo nič hudega,in je vse skupaj ena velika zmota,ker omenjaš brcike svojega user posted image .
Glede te Spine bifide,se veliko spomnem iz srednje šole,...in sem šla prav zadnjič gledat v stare zvezke,ki jih imam spravljene pri mami.Naj bo čimprej ta torek,in Vaju ter nas razveseli z eno dobro novico!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
12.4.2010 7:21:45   
pupika
Mala Biba držim pestke za tvojo malo bebico in da je vse v redu, ter, da so se zdravniki zmotili in da jutri izveš lepe novice. Bopga revica si sploh ne predtavljam kaj preživljaš te dni.user posted image user posted image user posted image

Ostale punce kako ste, trebušček je kar že vidno velik iz dneva v dan je večji, še malo pa bomo začele tudi me gnezdit za malega junaka-junakinjo. Tiste katere delate do kdaj delate, jaz bom po vsej verjetnosti dopust koristila nekaj v aprilu in keja v maju, tako, mi je bilo rečeno s strani vodja, naj ne bi vsega naenkrat , če bi imela pa slučajno junija kake probleme, pa si bom pridobila bolniško, čeprav bi meni veliko bolj pasalo, da bi si dopust koristila tik pred porodniško.

Glede zaprtosti je meni zelo pomagal donat, vsako jutro na tešče en kozarec toplega donata, kadar sem kdaj pozabila sem kar občutila, pa proti otrdevanju trebuha pomagajo šumeče tabletke magnesol.

Lepo bodite

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
12.4.2010 7:50:21   
petrca2507
Dobro jutro user posted image

Glede dopusta in porodniške... Pri meni je tako, da bom ves lanski in letošnji dopust koristila skupaj, pred začetkom porodniške. Potem imam še nekaj viška ur in moram še to pravočasno pokoristit. Tako, da pri meni izgleda takole: 26., 28. in 29. april sem doma ker koristim ure, od 10. maja dalje sem doma, ker koristim lanski in letošnji dopust, potem pa že nastopim s porodniško. user posted image  

www.petrca.net

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
12.4.2010 8:31:51   
balem
Jst bom doma že od 24. 5.,  ker se mi pogodba izteče, čeprav mi manjkata dobra 2 tedna do porodniške, mi nočejo podaljšatuser posted image

Kar pomeni, da bom mela zarad tega manjšo porodniško (zadnič sm bla na CSD pa so mi rekl, da mi nič ne koristi, da sm bla zaposčena v zadnjih 3h letih več kot 12 mesecev) in da mi pripada cca 400 eur neto porodniške, čist točni mi ni vedla povedat, ker mi ni še nič računala... A mogoče katera ve kako je s tem, če se zaposlim za en mesece nekje drugje, da dobim polno porodniško? Sej ne bo lih nevem kaj, bo pa  bolšuser posted image

No pa da ne pozabim, sm se merla čez bušija ta vikend... 110 cmuser posted image (40 cm+ in še kar na +11kg). Zdej pa čist razumem kako je če si širši kot višjo user posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
12.4.2010 9:48:03   
TandJ
ojla.

Mala Biba res upam, da bo vse ok...

Tudi moj vikend ni bil ravno nekaj najlepšega... V soboto sva šla na sprehod in sem na pločniku,na ravnem, padla. Ne morš vrjet. Imam namreč uničene gležnje (od treningov rokometa) in ko me je moj za 1 minuto spustil za roko, se mi je gleženj zvil, nova teža pa je vplivala na to, da sem padla (ponavadi se namreč ujamem). Sicer sem tudi zdaj ujela na roko, ampak se nisem mogla zadržat in sem padla na levi bok/ trebuh.
Itak me je skor kap zadela, ker sem se tok prestrašila za dojenčka. Za gleženj mi je namreč čisto vseeno-pač težko hodim in je zatečen, samo ne grem zaradi tega k zdravniku.
Sem pa potem se vseeno odločila da grem v porodnišnico in so mi CTG naredil in ultra zvok. Dojenček čisto normalno brca in je vse v redu-hvala bogu. Nevarno je baje če bi v kaj špičastega zadela. Res upam, da bo vse ok...

Drugače pa je bil b nedeljo tako lep sonček, da mi je uspelo celo malo barve dobit. Po obrazu in trebušku... user posted image

Aja pa še eno vprašanje... midva z mojim iščeva novo stanovanje v Ljubljani oziroma v okolici. In sicer bi šla v najem. Če katera pozna koga ki oddaja bi vam bla ful hvaležna če mi sporočite na ZS.

Naj vam delovni teden hitro mine...
papa

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
12.4.2010 10:21:05   
micla
mala biba.....sem v mislih s tabo. Res mi je hudo zate. Želim in upam, da bo jutri vse uredu, pa čeprav se ti bo zdel današnji dan neskončno dolg....najdaljši v življenju.  Pogumno in pozitivno. in kar je najpomebnejše, imaš tvojega dragega ob sebi in vse tvoje bližnje, ki te podpirajo....pa še julijke smo vse stabo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

....se opravičujem, ma sm kar malo šokirao od te novice od male bibe, zato ne bom nič več pisala, kar ne morem....so mi kar prišli spet občutki od mojih dveh izgub pikic v tretjem mesecu in čeprav je že 5 let od prvega, me še vedno boli,. ko se spomnem.

Se slišimo kasneje....

balem....itak da zrihtej si, da se zaposliš...pa magari kot gospodinjska pomočnica - to sm se jst, ker je tudi meni potekla pogodba. Če rabiš info me kontaktiraj na ZS.

micla

(odgovor članu TandJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
12.4.2010 10:30:41   
lillygmail
Ciao nosečke mene pa zanima kok vaše pikice kaj brcajo? Moja pikica bolj malo- se sicer javi vsak dan vendar fullllllll manj kakor prvi otrok res pa je da sem prvega nosila spredaj sedaj pa zadaj če ima to sploh veze .....

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
12.4.2010 10:48:45   
tix
IZVIRNO SPOROČILO: lillygmail

Ciao nosečke mene pa zanima kok vaše pikice kaj brcajo? Moja pikica bolj malo- se sicer javi vsak dan vendar fullllllll manj kakor prvi otrok res pa je da sem prvega nosila spredaj sedaj pa zadaj če ima to sploh veze .....

hmmm...nevem jaz sem prvič user posted image težko komentiram, me brca čez cel dan, ne pa neki  ful, bom z naslednjim primerjala user posted image baje se malo manj čuti če je posteljica spredaj

Moj prehlad je grozljiv, sem že mislila da gre na boljš pa se danes spet bolj počutim.

Še eno urico, pa grem spet moj MV malo pokazat... že k četrtem G, upam da bo kaj lepega povedalauser posted image

Danes voziček naročim preko internetauser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tix -- 12.4.2010 10:49:19 >

(odgovor članu lillygmail)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
12.4.2010 10:58:10   
Martinčka
lillygmail mislim da nima kaj dosti veze, ker jaz našo pikico nosim tudi baje zadaj in me brca kot ena žaba... moj ne more vrjet da lahko že tako brca ker me včasih prav v zrak vrže ko me nenadoma fjst rukne...
je pa vsak otroček drugačen in ni nič narobe če te kaj manj brca... važno da čutiš da se premika...

včeraj je bil pa pri meni en tak zaspan dan... sem sicer pospravljala in prala ampak sem bila čisto brez energije... tako kot sem danes tudi... bi kar spalauser posted image ... in tudi bom šla zdajle še malo podremat ker sem res čist mehka... ne vem kaj mi je... pomladanska utrujenost mogoče:)

drugače pa sem bila v soboto zvečer kar dve urci na bratovem rojstnem dnevu ker smo tako samo sedeli... ampak sem se potem odločila da grem ker je pikica tako brcala ura je bila pa že pol dvanajst, da sem zaradi nje šla da se je lahko umirila in zaspala ker gre ponavadi že med deseto in polenajsto spančkat... vedno ko imava družbo je čisto živahnauser posted image ... no ostali so potem šli še drugam ven, ampak vseeno, meni je bilo luštno da sem po dolgem času vidla prijatelje in vsi so bili silno navdušeni nad mojim trebuščkomuser posted image  haha...

DanijelaNeli jaz sem brala da za otroke je vse fajn če imajo še od prejšnjih otrok, razen jogija (vzmetnice)! Ker tudi mi imamo še dva jogija doma ampak bom kupila novega, ker je bilo prav v eni reviji (mislim da v dojenčku!?) opozorilo, da vzmetnica pa naj bo tisto v kar bomo ponovno vložili denar za novorojenčka...
preveri za vsak slučaj... sicer vem da je smešno ker te vzmetnice zgledajo še čisto nove, ampak jaz verjamem da je nekaj na tem, ker vsak otroček drugače spi in čeprav mi tega ne vidimo se to na vzmetnicah zagotovo pozna...

(odgovor članu lillygmail)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.