Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 15:56:45
|
|
|
|
kaya2007
|
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Felicita pa ti si skor hujša ko štacune do božiča še 2 mesca, v štacunah že prvi okraski, ti pa z božičnim pecivom Točno to, kako se ne bi zmotil . Vmes še noč čarovnic, praznik, pa miklavž..... Ta naslov pa se bo do božiča itak izgubil in bomo še 100x spraševali kaj speči Napovednik tem za naslednje tri mesece: 1. Kaj kupiti sinu od moževe sestrične za miklavž? 2. Kaj kupiti sestrični in njenemu psu za božič? 3. Ali je potrebno obdariti sosedove mulce za novo leto? 4. Kaj bomo pekle za čez novoletne praznike? 5. Božična večerja 6. Do kdaj bodo vaši otroci pokonci za silvestrovo (na to temo pričakujem vsaj zaklepanje, če že ne brisanje. 7. Hujšamo zares, začetek 01.01.2010 8. ...in moja najljubša..Dohodnina 2009 pa btw, marcipan je njami
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 16:35:46
|
|
|
|
anitka7
|
sem tud jaz že dans gledala na kulinariki debato o praznični peki...tko da sem že začela razmišljat,sam še nimam nobene prave ideje...bom pa tud kakšen recept gor dala
_____________________________
Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet. 30.1.2006 - Nik 17.9.2009 - Neli
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 16:56:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 17:05:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 17:07:52
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady POSEBNE KOKOSOVE KROGLICE 1 žlica medu 1 vanilijev puding 1,5 dcl kisle vode 4 dcl mleka 200 g zdroba 150 g sladkorja 160 g kokosa Puding in zdrob zmešamo s kislo vodo( če se vam zdi pregosto, dodajte malo mleka) Mleku dodamo sladkor in postavimo na grelno ploščo,da se skuha,ter dodamo med in margarino. Odstavimo s plošče in dodamo zdrob in puding, ki smo ga prej zmešali s kislo vodo in kokos. Dobro premešamo in damo še za 2-3 minute nazaj na kuhalno ploščo. Stalno mešamo. Kuhano maso ohladimo toliko, da gre lahko v hladilnik in jo tam pustimo dokler se čisto ne ohladi in strdi( v hladilniku) Če se vam zdi preredka, dodajte še malo kokosa. Iz ohlajene mase oblikujemo kroglice in v vsako zavijemo olupljen mandelj ali lešnik. Povaljamo v kokosu. Se kar topijo v ustih. akhm... a ta zdrob in puding morata bit že kuhana?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 17:12:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 17:13:28
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Ne, Zvesta. Pudingov prah in surov zdrob. nem jasno.... bom mogla prespat ta recept...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 26.10.2009 17:19:48
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 26.10.2009 17:21:23
|
|
|
|
Petka09
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Felicita, marcipan je pa oduren. Prav pojem odurnosti. Blek! hehe, z marcipanom je tko - al ga obožuješ (jest) al ga pa vidt ne morš (ti). vmesne poti po mojih izkušnjah ni... še nisem srečala koga, ki bi mu blo vseeno za marcipan kakorkoli, no, brez marcipana zame ni decembra Ojej. Smo se že zadnjič pogovarjali od marcipana in je ne vem katera rekla, da si kupi celo uno klobaso tega marcifakingpana in celega poje potem. Zdaj grem pa bruhat. ZARA, hvala, prav naglas sem se zdele režala... Ko pa je moje dete ultra tečno in sitno danes, mi je tole res prav pršlo zdej . Btw: jaz si tut kupim celo klobaso tega "gravža", hehe... OBOŽUJEM GAAA!! Resno! Ko grem na pumpo tankat si na blagajni zmeri vzamem to klobaso in jo v sekundi pohrustam v avtu .
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 27.10.2009 7:07:51
|
|
|
|
kjava
|
O KL, tile medeni srčki so taki kot hočem. Mogoče že danes poskusim.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 27.10.2009 13:21:41
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 ZARA, hvala, prav naglas sem se zdele režala... Ko pa je moje dete ultra tečno in sitno danes, mi je tole res prav pršlo zdej . Btw: jaz si tut kupim celo klobaso tega "gravža", hehe... OBOŽUJEM GAAA!! Resno! Ko grem na pumpo tankat si na blagajni zmeri vzamem to klobaso in jo v sekundi pohrustam v avtu . Maljenkost. Danes sem v Hofru videla to kljobaso, sem se takoj na vas "marcipanke" spomnila.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 28.10.2009 8:28:11
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava O KL, tile medeni srčki so taki kot hočem. Mogoče že danes poskusim. Sem jih res nardila včeraj. Lepo so se mi delali in vse, le trdi so bli, ampak so se čez noč zmehčali in bi bli prav super, če ne bi šparala z marmelado . Hvala ti za ta recept.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 28.10.2009 20:03:05
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady MEDENI SRČKI 1 ravna žlička pecilnega 3 žličke cimeta 500 g moke 1 jajce 50 g margarine 75 g sladkorja 300 g medu 150 g marmelade 400 g čokolade Med, sladkor in margarino damo na kuhalno ploščo,da se pogreje. Ko se sladkor stopi, prenehamo z gretjem in maso ohladimo.Ohlajeni dodamo moko, cimet, jajce in pecilni.Testo obdelamo, da je gladko. Zavijemo ga v folijo in ga shranimo preko noči v hladilniku. Drugi dan ga razvaljamo na 3 mmm in z modelčkom izrezujemo srčke.Polovico srčkov namažemo z marmelado in pokrijemo z nenamazanimi srčki. Dobro stisnemo ob straneh. Pečemo na 180 stopinjah 15 minut. Ohlajene cele namakamo v stopljeno čokolado. Damo jih na rešetko, da se čokolada strdi. Te sva pa danes s tamalim naredila in moram reč, da so super izpadli! Tko, da hvala KL!
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 28.10.2009 20:12:04
|
|
|
|
blaža
|
Jaz nardim za praznike celo turo. Lani so ble lubeničke iz marcipana, pa en cel kup piškotov. Te orehove štangice, so nam fullll dobre. http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6329
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 29.10.2009 15:45:40
|
|
|
|
alička
|
Evo še ena marcipanka . Mnjami! Hvala punce za zanimive recepte . Če najdem doma kaj uporabnega se pa še jaz javim.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 29.10.2009 17:17:41
|
|
|
|
noranate
|
Jaz sem bom pa jutri podala v "predpraznično" peko. Za ta vikend pričakujem kar nekaj obiskov in se kot "snajka" pač moram izkazat . Bom kar potratno potico, ker se jo ogromno nareže, pa jabolčni štrudl. Hčeri bom pa podturila kakšne mehke. Zadnje čase ji odlično izpade manchmelov . Hvala bogu, da je zrasla .
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 30.10.2009 15:31:19
|
|
|
|
citrončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava IZVIRNO SPOROČILO: kjava O KL, tile medeni srčki so taki kot hočem. Mogoče že danes poskusim. Sem jih res nardila včeraj. Lepo so se mi delali in vse, le trdi so bli, ampak so se čez noč zmehčali in bi bli prav super, če ne bi šparala z marmelado . Hvala ti za ta recept. Super, tole že diši , čeprav jaz kar prisegam na Pionirjeve, v rdečih- božičnih vrečkah, so mi super, ker sem za komplicirane recepte čist prelena, oz. se premalokrat spravim, mislim da pa imam nekje tisto izdajo sladic, ko je bila nekaj časa full popularna, cca 10 let nazaj sva s sestro za 2 50letnici vso sladkarijo napekli iz nje...bom pogledala
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 30.10.2009 15:45:04
|
|
|
|
citrončica
|
Ja, našla,: ampak le eno... Enega na hitro: Ploščice s sadjem: Testo: 1/4l vode 50g masla malo soli 180g moke 5jajc 1žločka pecilnega Nadev: 1/2 kg jagod ali ananasa 1 vanilij slad. 2dcl sladke smetane 15g sladkorja v prahu Vodo, malso, sol zavrite, dodajte vso moko, zmešajte do gladke mase, kuhajte cca min, da se začne masa ločevati od lonca. Testo dajte v posodo, dodajte jajce po jajce. Pustite, da se ohladi, dodajte pecilni, na peki papir oblikujte ploščice premera cca 10cm in jih pecite 30-35 min na 220°C do zlate-svetlo rjave barve. Ne odpirajte pečice takoj, da se ne sesedejo. Stepite smetano, sladkor in vanilij, vmešajte sadje in naložite na ploščice. Lahko pečete ploščice cca 10 in 5 cm premera, na večjo daste nadev, z manjšo pokrijete, jaz sem jih tud prepognila že, celo namesto sladke smetane sem jih nafilala s pudingom vanilija in sadjem, enostavno in zelo dobro
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 7.11.2009 22:34:41
|
|
|
|
kamilija
|
Tale se mi pa zdi fajn, sam nisem dobro razumela.. a tisti drugi del potem daš še enkrat pečt al kako? IZVIRNO SPOROČILO: kind lady NADEVANI KOKOSOVI POLJUBČKI 4 beljaki 35 dag sladkorja 2 žlici limoninega soka 25 dag kokosa Nadev: 4 rumenjaki 8 žlic sladkorja vprahu 125 g margarine 2 rebri stopljene čokolade vanilij sladkor Vmešamo beljake, dodamo sladkor in limonin sok. Mešamo dokler ni popolnoma gosto. V trdo maso narahlo vmešamo kokos in z žličko oblikujemo poljubčke, ter jih zlagamo na pekač s peki papirjem. Spečemo na srednji temperaturi. Za nadev rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem v prahu in vanilij sladkorjem.Dodamo posebej umešano margarino in nazadnje stopljeno čokolado. S tem namažemo poljubčke in stisnemo po 2 skupaj. Kar nam ostane nadeva, ga še enkrat pogrejemo nad paro,da je tekoče in pokapljamo poljubčke po zunanji strani.
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 29.11.2009 14:40:27
|
|
|
|
ZARA
|
KL, odgovori zdaj.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 29.11.2009 14:44:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 29.11.2009 18:25:27
|
|
|
|
zvesta
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Ne, Zvesta. Pudingov prah in surov zdrob. nem jasno.... bom mogla prespat ta recept... Poglej. Ko normalno kuhamo puding, prašek zmešamo s par žlicami mleka in ga potem zakuhamo v mleko. Pri tem receptu pa puding v prahu in zdrob pomešaš z radensko in potem vliješ v mleko kakor piše v receptu. aaa, pa sem res mogla prespat.. mogoče pa v tem tednu celo naredim... hvala...
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 8.12.2009 20:23:44
|
|
|
|
princeska29
|
punce a potice ne boste pekle??jaz bom delala potico pa cimetove zvezdice,rumove kroglice in pa trojni tortni užitek upam da bom še prišla s trebuhom do štedilnika in pečice zaenkrat še gre le naslanjat se ne smem preveč na pult ker me potem boli a bo že saj moram štiri potice narest se bom potrudla da vse uspe kot treba
_____________________________
AMADEJ 26.11.2001 2750g-48cm STASA 17.01.2008 3850g-53cm ALEX 17.12.2009 3700g-53cm
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 9.12.2009 9:38:27
|
|
|
|
tatam
|
Napekla sem že ogromno piškotov:linške oči,orehove rogljičke,lešnikove hrustavčke,črno-bele zvitke,flancate,samostanske rogljičke,kekse z marmelado-žepki,čajno pecivo mignon,bicikle,razpokane piškote,čokoladne huzarske krapke,moto piškote,bananino-čokoladne mehke kekse,krhkovce,tirolske piškote. Ampak pri nas vse sproti zmanjka in mi ni jasno kdaj bom napekla stvari za praznike Kaj naredite ve?Jih enostavno skrijete al kak?? Aja,plan imam še medenjake,vanilice,orehove grižljajčke,čokoladne piškote...Pa še kako rundo strojnih,linških oči,žepkov z nutelo.....Le časa ni
|
|
|
|
RE: Dajmo še tu-kakšno pecivo boste kaj pekle... 9.12.2009 10:02:52
|
|
|
|
pety78
|
Prosim, če mi svetujete, katere piškote naj spečem, ker sta moja dva škratka ful zbirčna. Sem naredila dvojne kekse, pa jih sploh ne jesta. Sam čokolado bi mljaskala.
_____________________________
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Doječa mama ne potrebuje posebne dieteNe pij mleka! Izogibaj se citrusom! ... še veliko je podobnih NE-jev, ki jih posluša doječa mamica v želji, da bi imel d...
Zadnje s foruma
Kje z družino živite?lola85 RRKje živite?Hiša (
54%)
Blok (
26%)
V podnajemu (
6%)
Vikend (
1%)
Pri starših/starih starših (
14%)
Število vseh glasov: 125Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!